Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.07.2012 01:12    #7031     Sufler - Porady do gry - Trening w Serie A (FM 2011)
W 2011 przesiedziałem w Interze 13 lat, wygrywając jak leci wszystko. Skupowałem głównie młodych leszczy, często bez debiutu w jakiejkolwiek lidze. A sukces mojego treningu tkwił w tym, że był on wszędzie taki sam. Nie za bardzo chcę się wgłębiać w szczegóły, ale uważam że pozycje 14 będą odpowiednie. Chyba że cały reżim wyjdzie jako bardzo obciążający, to wtedy zmniejsz wycisk (zarówno aerobik jak i siła). Bankowo musi być powyżej 10, bo inaczej piłkarze mogą mieć problemy z graniem całego sezonu w dobrej formie fizycznej :)

ElHarnasReaktywa... Młody aktywista

09.07.2012 22:22    #7032     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
Witam.
Przepraszam, że ponawiam swojego posta, ale problem mnie denerwuje,a chyba dodałem go niepotrzebnie jako osobny temat, zamiast umieścić go tutaj, i nie doczekałem się żadnego odzewu.

Nurtuje mnie pewien problem.
Chciałbym ograniczyć liczbę celnych podań rozgrywającego drużyny przeciwnej. Szukałem różnych rozwiązań i nie znalazłem niczego co by mnie satysfakcjonowało. Przeprowadziłem wiele testów i mój najlepszy wynik, to kiedy zawodnikowi z 82% celnych podań po pierwszej połowie spadło do 76% na koniec meczu. Choć samo 82% świadczy, że nie był to piłkarz z najwyższej półki.
Rozumiem, że czasem przyjedzie taki Pirlo i nic nie poradzisz. Będzie rozdzielał piłki jak zechce. Ale piłkarzy z Eredivisie pomocnicy PSV powinni miażdżyć.
Ten najlepszy spadek celności osiągnąłem po użyciu wszystkich indywidualnych opcji przeciwko graczowi drużyny przeciwnej oraz ustawieniu indywidualnego krycia przez defensywnego pomocnika.
Może Wy moglibyście mi coś podsunąć?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Wpadłem na taki pomysł kilka dni temu i napisałem o nim na swoim Twitterze, że moglibyśmy spróbować stworzyć taki update albo save, w którym gra zaczynałaby się kilka tygodni przed turniejem Euro 2012 - na przykład przed planowaniem sparingów i powoływaniem pierwszej 30, z której potem wybiera się 23 piłkarzy.

Moglibyśmy potem rozegrać to w kilka osób online, bo wątpię, że jesteśmy w stanie zorganizować się w 16 osób, aby rozgrywać taki turniej - byłoby świetnie, ale próbowałem już kiedyś z polską ligą i niestety się nie udało. Można byłoby też oczywiście grać indywidualnie.

Problem jest taki, że FM zaczyna się przed końcem eliminacji i baraży. Ale może zapisywać tam i wczytywać aż awansują "prawdziwe" drużyny. To do zrobienia. Gorzej z rzeczywistym zestawem grup, bo to praktycznie nie do wylosowania. Ale to nie problem.

Co sądzicie o takim dodatku do gry samodzielnej lub online?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

crpq Partyzant

09.07.2012 12:53    #7034     Serwis - Uwagi i propozycje - Działy Downloadu.
Chciałem dziś pobrać sobie kilka grafik do FMa, no ale niestety 4/5 mirrorów nie działają z np. localhostu :dead: . Moja propozycja tyczy się, zmiany aby gdy wrzucane są pliki automatycznie były uploadowane na kilka hostingów, lub poprostu podpięcie do cmrev hostingu własnego, wtedy by nie było takich problemów.
Jeszcze jedna sprawa: przydałołby się wyznaczyć grupę administratorów ażeby odnowili mirrory wszystkich nie działajacych plików.
Dziękuje. ;)

jaqb Partyzant

09.07.2012 10:40    #7035     Sufler - Porady do gry - Runtime error
Podbijam, mam ten sam problem

quares Partyzant

09.07.2012 10:10    #7036     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
witka! Proszę bardziej doświadczonych graczy o odpowiedzi na kilka moich pytań ;)

1) gram mocnym klubem jak na ligę w której występuję, ale nijak nie mogę "prowadzić" meczu z drużynami słabszymi od mojej, wyjątkiem sobie mecze z drużynami dużo słabszymi. Drażni mnie, że rywal bezkarnie rozgrywa sobie piłkę, dochodzi nawet do tego, że robi to w okolicach mojego pola karnego! Jak mam temu zaradzić? Chciałbym grać pressingiem. Jak to najlepiej ustawić?

2) irytują mnie niesamowicie moi boczni obrońcy. Skrzydłowi rywali hasają sobie bezkarnie przy linii, a moim boczni nic z tym nie robią. Mijaj ich jak tyczki. Powinni mieć ścisłe krycie? 1 na 1? Jak powinni mieć ustawione "grę przy przeciwniku"?

3) mam dobrych skrzydłowych, którzy nie wygrywają pojedynków w bocznych sektorach, pomimo tego, że nakazuję im częste dryblingi i grę 1 na 1 z obrońcą. Drybling, technika, przyspieszenie, szybkość na bardzo dobrym poziomie. W czym problem?

4) wysunięty napastnik - o zgrozo! Moja drużyna w ogóle nie stwarza mu sytuacji! Yaya Sanogo, więc teoretycznie napastnik świetny, ale kompletnie nie potrafię go wykorzystać. Jako kto go ustawić? Ostatnio próbuję "cofnięty napastnik", ale kiepsko to wygląda. Jak ustawić drużynę żeby go wykorzystała?

5) delikatny powrót do podpunktu 1). Ustawiam drużynie krótkie podania, wolne rozgrywanie akcji, a posiadanie wynosi 40-55%. W czym problem?

6) Czy ustawiacie polecenia indywidualne na rywali podczas meczu? Chodzi mi o wymuszanie zagranie gorszą nogą i takie tam. Jeżeli takl to którym zawodnikom i jakie?

7) czy gra na odgrywającego to stara gra "na snajpera"? jak gram z kontry chciałbym żeby drużyna grała szybkiemu napastnikowi piłki na dobieg za linię obronną rywala, ale nie udaje mi się to...

Sorry, że tak się rozpisałem, ale już brak mi sił i pomysłów...

halish Partyzant

09.07.2012 09:48    #7037     Football Manager - Ogólna dyskusja - Macbook pro a FM 12
Ja gram na MBP 13'', model early 2011, a więc już z procesorem i5. Po dorzuceniu RAMu do 8GB chodzi rewelacyjnie, żadnych problemów z instalacją (kupiłem przez Steama), gram na Mac OS X.

Nie wydaje mi się, żebyś miał większe problemy z rozgrywką jeszcze przez pewien czas, oczywiście o ile utrzymasz rozmiar bazy danych w sensownych granicach.

Liberatus1989 Partyzant

08.07.2012 23:08    #7038     Sufler - Porady do gry - Trening w Serie A (FM 2011)
Witam
Gram Fiorentiną Serie A i mam mały problem z ustawieniem treningu siłowego dla zawodników. Z tego co przeczytałem między innymi na tym forum, grając w lidze włoskiej trzeba przywiązać większą uwagę w treningu do atrybutów technicznych. W związku z tym mam mała prośbę: na jakiej pozycji na suwaku dotyczącym siły ustawić kulkę? Znam regułę 7, 14, 20. Czy pozycja 12 będzie wystarczająca do odpowiedniego rozwoju atrybutów siłowych? Czy nie będzie to za mało? Oczywiście mam już skompletowany dosyć dobry sztab trenerski. Z góry dziękuję :)

ManiekFCB Partyzant

08.07.2012 20:20    #7039     Sufler - Problemy techniczne - 16.12.2010 datą startową
Witam. Mam problem, chciałem zacząć grę Juventusem, wszystko fajnie ale data początku gry wyznacza mi się na 16 grudnia 2010 a nie tak jak powinno na czerwiec 2011. Czym to może być spowodowane ? Nie ruszałem nic w edytorze ani nigdzie...

Mazkaz Partyzant

08.07.2012 17:20    #7040     Sufler - Porady do gry - Fake z reprezentacją niemiec
Odblokowałem reprezentacje Niemiec lecz jak zwolniło się miejsce selekcjonera dostałem wiadomość na skrzynce ,że i tak nie mam szans an objęcie stanowiska. Oczywiście miałem wygraną już 3 razy Bundesligę , raz Ligę Mistrzów i Klubowe Mistrzostwa Świata. Pomyślałem sobie ,że może to jednak za mało. Ostatnio zwolniło się miejsce w reprezentacji Niemiec U-19 i ta sama sytuacja. Jestem za słaby na to by prowadzić tą reprezentację. Doszło mi do sukcesów czwarte mistrzostwo i drugi tryumf w Lidze Mistrzów. Jestem oczywiście w grze Niemcem. I sądzę,że nadal nie będę prowadził reprezentacji nawet jeśli moja wirtualna osoba wygrałaby Ligę 40 razy. Ktoś z was objął może reprezentacje Niemiec lub też ominął ten problem?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution