Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Raskolnikovv Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Dokładnie, tak jak pisze kleyo. Po 1 edytor będzie niedozwolony, i kiedy ktoś z administracjii przy sprawdzaniu savea dojdzie do tego, że prawdopodobnie było mataczenie i użycie edytora wtedy ban z ligi -więc nie warto ryzykować. A po 2 nawet wtedy będzie to takiego gracza kosztować dużo czasu i gry- więc tymbardziej nie warto. Bo nawet ułatwiając sobie sprawe np. przez wybore klubu, to dalej musimy poświecić dużo czasu itd. Ja gram w managera ponad 10 lat, przechodząc przez wszystkie CM, FMy i wiem co mówie, nawet z tekstami, że łatwiej gra sie dobrymi klubami nie zgodze sie... trzeba spełniać wymogi kibiców i zarządu które są dużo dużo wyższe, ze swojego doświadczenia wiem, że łatwiej objąć GKS z I ligi PL, kupie wtedy jednego zawodnika który ma kreatywność i podania na 15 reszte żenada na ofensywnego pomocnika, darmowego napastnika ktory ma przynajmniej 14 szybkosci przeyspieszenia i wykanczania i nagle po 2 głupich i darmowych transferach klub gra o niebo lepiej, a walka o najlepszych ludzi i zawodników z całej bazy danych w takiej drużynie ze szczytu jak Barcelona czy AS Roma, oraz rywalizacja z klubami najlepszymi w grze też nie jest taka prosta i fajna. Więc ja kompletnie nie widze problemu, a z niektorymi rzeczami wręcz sie nie zgodze. Temat do dyskusjii ale tak jak mówie- pierw musimy wywalczyć miejsce na forum by można było działać, a dużo tego miejsca nie trzeba- tak jak pisałem wczesniej

Jeśli nie forum- chociaż to by było lepsze to w formie manifestów lub bloga, ale to raczej gorsza forma od forum no ale poczekamy

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Ale przecież od początku jest powiedziane, że to nie ma oceniać umiejętności gry tylko być czymś w rodzaju gabloty z trofeami automatycznie porównywanej z innymi graczami. Przynajmniej ja to tak rozumiem i dla mnie ma to sens.

Tabela z wynikami nie będzie obrazować najlepszego gracza, tylko liderem będzie ktoś kto ma najwięcej trofeów, a w jaki sposób je zdobył to jego sprawa. Przy takim założeniu można po prostu wprowadzić 3 stopnie punktów, tak jak są medale trzech kolorów; 3 pkt za złoto, 2 za srebro i 1 za brąz w dowolnych rozgrywkach. Co do używania edytora, to mam nadzieję że nie będzie problemu żeby zaliczać do takiej tabelki także dodawanych lig, no bo medal to medal, na ścianie wygląda dobrze niezależnie czy jest za ligę Andory czy Hiszpanii :) Bo jak dla mnie ta tabelka to właśnie taka półka z trofeami i nawet nie chodzi o rywalizację z innymi graczami, ale dla mnie będzie fajne jak, jeśli oczywiście wszystko pójdzie dobrze, za kilka lat wpadnę zerknąć na tabelką i sobie zobaczę co kiedyś wygrałem :D

Co do organizacji tego na forum, to trzeba pomyśleć, bo jednak nowy dział raczej nie przejdzie. Ja bym proponował może manifest z dokładnymi zasadami, a potem np. w komentarzach lub w osobnym temacie gracze zgłaszają swoje sukcesy, a Ty jako organizator co jakiś czas to podliczasz i wrzucasz manifest z aktualną tabelką itp.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Marimba84 Partyzant

18.11.2012 12:50    #6253     Sufler - Edytor - North American Soccer League w FM2013
Kolega widzę, że ma ten sam problem. Też bym pograł Cosmosem :)

chinczol Młody aktywista

Tak jak napisał Falcon. Punktacja troche nieproporcjonalna. Wiadomo zdobyć mistrza czy nawet LM takimi klubami jak Real, Barca, ManUTD czy Chelsea to nie problem, a zdobyć mistrza taką Granadą, Betisem, Swensea, czy QPR to jest wyczyn, który powinien być punktowany o wiele wyżej niż ten sam sukces jakimś dużym klubem.

cezcfc Partyzant

witam, mam problem z uruchomieniem gry, proces normalnie występuje w menedżerze zadań, a gra się nie odpala... początkowo występował błąd który wymagał zainstalowania directax 9, więc to zrobiłem, po kolejnym uruchomieniu steam informuje mnie, że gra się uruchamia i nic... w procesach jest, ale nic się nie dzieje... POMOCY !!! mam tak wielkie ciśnienie na granie, tyle czekałem na grę i nic... :[

Pats Partyzant

No i rozpocząłem karierę tym Górnikiem, i trzeba powiedzieć, że granie ofensywne, niezależnie jakim klubem i z kim, jest najlepszym rozwiązaniem. Po 6 kolejkach mam 4 zwycięstwa i dwa remisy, ale trzy wygrane z Wisłą, Lechem i Legią już. Ogólnie mój bilans bramkowy po sześciu kolejkach to 15-8, w meczu zawsze zdobywam po dwie lub trzy bramki, choć jeszcze nie miałem meczu, kiedy to miałem czyste konto. Ale mimo wszystko to najlepsze rozwiązanie, bo większość okazji pokazanych jest moich, więc nie mają jak mnie ukłuć. Na razie ktoś chcący osiągnąć parę meczy pod rząd czyste konto może o tym zapomnieć, dopóki nie wyjdzie aktualizacja i ten problem nie zniknie.

rotor219 Partyzant

Mój problem dotyczy tylko i wyłącznie facepacków. W poprzednich latach nigdy nie miałem takiego problemu, otóż po wklejeniu w odpowiednie miejsce, czyli Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2013/graphics/faces/tu_wszystkie_twarze z facepacku Sortitoutsi nie działają. W ustawieniach mam włączone: tryb renderowania: program; odśwież skórke... i odznaczone używaj buforowania... . Czyszczenie bufora nic nie pomaga. Dodam że kitsy jak i loga działają. A nawet facepacki z cmrev nie działają.

Sicarios Partyzant

Witam!

Chciałem się podzielić z wami pierwszymi wrażeniami z gry FM 2013.
W Menadżery gram od USM 98 wiec już trochę przeżyłem J
Wersja Fm 2013 to 13.1.2
Mecze rozgrywam oczywiście 2D(kulki)- 3D zabija całe piękno Fm-a
Klub- Vasas S.C. Budapeszt/2 liga Węgierska.

Początki jak to zwykle bywa-ciężkie, chaotyczna gra zarówno w obronie jak i w ataku, nudne mecze itd... Po ogarnięciu taktyki i kilku poprawkach gra zaczyna być ciekawsza akcje nabierają tempa i rozmachu zaczyna wszystko wyglądać tak jak powinno. Treningi obronne też przynoszą korzyści. Zawodnicy siedzą na przeciwnikach nie ma łatwego mijania.
Oczywiście nie jestem nie zniszczalny.
Chce także pokazać jak wyglądają moje ataki, gdy mam przewagę, a mimo to mam problemy z wykorzystaniem dogodnych sytuacji we wcześniejszych fazach gry- http://www.youtu(...)youtu.be

Pragnę także nawiązać do tego, co napisał kolega Gogles777 grający Rangersami, że drużyna z takim potencjałem powinna wszystkich jechać po 5-0 a nie męczyć się.

DrużynaMZRPBramkiP
Rangers1173129:9 24

Jak widać na żywo tez koksów nie ma...

Tabela na dzień dzisiejszy.

Ogólnie rzecz biorąc nie dopatrzyłem się jakiś wielkich bugów- Typu 2 żółte gościu zostaje na boisku i jeszcze strzela bramkę. Dla mnie gra jest na pewno grywalna, a następne patche tylko tylko ją dopieszczą.

Pozdro!

durrr1b Partyzant

Siemka. Gram Realem Madryt, w lidze idę łeb w łeb z Barceloną. Gram ustawieniem 4231. Ogólnie dostrzegłem u siebie jeden dość poważny problem mianowicie panowanie w środku pola i dyktowanie swojego stylu gry. W takich meczach jak z Barceloną po prostu nie daje rady (próbowałem różnych sposobów i ciągle oni dominują i narzucają mi swój styl.), w CdR dostałem od nich 2x 2:1 gdzie ani przez moment nie prowadziłem gry.

W środku pola gram X Alonso jako cofnięty rozgrywający w parze z Sandro lub Martinezem/Khedirą jako rygiel obrony. skrzydła Ronaldo i Di Maria z poleceniem atak schodzący napastnicy, i Ozil jako ofensywny pomocnik atak.

Jak ustawie Defensywnych 2 pomocników zaraz nad obrońcami to trochę hamuję zapędy Barcelony ale i tak nie wiele. Natomiast kiedy dam chodź jednego w środku pola (Alonso) to w tedy już całkowicie sypie sie gra.
Próbowałem też ustawienia z 2N i też nic.

Jeśli ktoś już rozpracował taktykę na lige hiszpańską mógł by pomóc.

ps. nawet totalni średniacy czy słabeusze z Hiszpanii często grają tak jak Barcelona ze mną gdzie Real kilku krotnie mocniejszy kadrowo gra jak słaby beniaminek.

O grze obronnej nie będe sie nawet wypowiadał bo to jest dramat w Fm13. Krew mnie zalewa jak byle jaki patałach wjeżdża w obrone jak w masło.

XxGieno95xX Partyzant

17.11.2012 15:00    #6260     Sufler - Porady do gry - Szybkość Gry
Witam.
Podczas wybierania składu, przeglądaniu wiadomości itd. Często zamula.
Przykład:
Otwierasz taktyke i ustawiasz skład, każdemu piłkarzowi dajesz osobno pozycje.
Klikasz mu ŚPO i to się ładuje 3-4 sekund. Strasznie to irytuje, we wcześniejszych wersjach FM'a nie było takiego problemu :)
Pozdrawiam :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution