Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Patryk96 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Sorry że tutaj, ale nie wiem gdzie zapytać o ten problem. A więc tak, jak chcę załadować ostatnią rozgrywkę to ładuje się troche i wyskakuje mi Runtime Error i jest napisane takie coś ,,this application has requested the runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information''. O co w tym chodzi
? Pomóżcie :)

Dervorin Partyzant

Ja też miałem olbrzymie problemy na początku. W dwóch pierwszych sezonach udało mi się wygrać mistrzostwo Legią w ostatnich kolejkach na jakimś totalnym farcie. Potrafiłem roznieść Wisłę na wyjeździe 4:0 i w następnej kolejce dostać u siebie z rywalem klasy Podbeskidzia 3:0 :). Zresztą przez takie kwiatki rozpoczynałem granie kilkukrotnie, ale jak mi się udało fartem zdobyć to mistrzostwo w pierwszym sezonie to odnalazłem chęci do dalszej kariery. A od trzeciego sezonu to jest istna bajka nakrywam tą naszą śmieszną ligę czapką. W tyłek dostaję jak wystawiam w składzie 11 juniorów, a przez zrąbany terminarz jestem czasami do tego zmuszony, trafiają się mecze dzień po dniu.

Zauważyłem że FM bardzo nie lubi rotacji składem. Problem może też być z ilością obcokrajowców. Ja mam w składzie nie więcej niż trzech. Gram przede wszystkim newgenami i utalentowanymi rzeczywistymi Polakami to też może być zaleta bo zauważyłem że nawet dobrzy zawodnicy dopiero co kupieni grają w kratkę . Ja stawiam na długie granie więc przykładam dużą rolę do rozbudowy obiektów, kiedy ma się je rozbudowane w stopniu maksymalnym i często gra się juniorami 16-17 lat to atrybuty u nich wręcz lecą w górę.
Jest jeszcze jedna sprawa mam zespół strasznie zdeterminowany. Średnia z 11 podstawowych zawodników około 17. To powoduje, że rozmowy motywacyjne odnoszą lepsze rezultaty. Tak stan determinacji łatwo osiągnąć poprzez mentorów. Ja nigdy nie karze być mentorem zawodnikowi o niskiej determinacji. Dasz mentora z determinacją 20 juniorowi który ma np 8 to po dwóch, trzech takim zabiegach mamy juniora o determinacji 20 :). To jest istny efekt domina bo kilku sezonach mamy kolejnych świetnych mentorów.

Kolejna sprawa polecenia. Jak gram na wyjeździe, zwłaszcza z mocnym rywalem to ustawienie defensywne + polecenia: nękanie wywali + podania na wolne + podania w pole karne. Stosuję też często nękanie rywali + podania na wolne + podania po ziemi.

Co do taktyki po wielu próbach stosuję taktykę 4-4-2 z dwoma wysuniętymi skrzydłowymi. Na lewej mam Jagiełłę (gościu masakra 20 lat szybkość przyspieszenie po 19 wytrzymałość (trenowana) 15) który ma w piątym sezonie na 17 meczów coś około (piszę z głowy bo jestem w robocie) 10 bramek i 20 asyst)). Moim zdaniem skrzydła w tym FM'ie to podstawa. Dajcie im polecenie zagrywania na długi słupek. Drugi skrzydłowy będzie walił aż miło :).

Co do rozmów ton spokojny i asertywny.

W piątym sezonie właśnie rozniosłem w 1/8 LM PSG na wyjeździe 3:0 (pierwszy mecz 2:2), w grupie wygrałem między innymi z Barceloną 1:0, Milanem 5:0 i chyba 3:0 na wyjeździe.

Ps. uprzedzając pytana: nie stosuję metody save -load, nie gram ze scoutem bo wtedy gra mi się szybko nudzi.

konradstw Partyzant

Ja również, problem z rozmowami mam tylko przed meczem, kiedy to przeważnie piłkarze nie reagują, w przerwie jakoś zawszę potrafię chłopaków zmotywować i na drugą połowę wychodzą w 80% przypadkach a to podbudowani, a to bardziej zmotywowani czy też nawet bardziej skoncentrowani.
Próbuje rozgryź FMa 2013 już od dobrych 2 tygodni, ale póki co nie widzę efektów, ciężko stwierdzić czy wina leży w taktyce, próbowałem już wielu i nie były to próby typu 2 mecze i zmiana, tylko półroczne, czy też przy obecnej taktyce ponad sezonowe obserwację, także mój zespół jest ze sobą zgrany, a taktykę opanował do perfekcji, także przyczyna nie może leżeć w braku zgrania.
Taktyka nie sprawdza się żadna, czy to stworzona "suwaczkami" gdzie każdy piłkarz ma dokładnie określone co ma robić na boisku, czy też stworzona kreatorem. Używałem również taktyk stworzonych przez użytkowników forum Fm-base, efekty - różne.
Może już koniec z elastyczną taktyką? Może w tym FMie trzeba co mecz wachlować taktyką i szachować się z przeciwnikiem?
Z niecierpliwością czekam na jakiś poradnik od naszych ekspertów, bo póki co gra nie sprawia mi przyjemności. Czuję się bezradny.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
ROZMOWY MOTYWACYJNE. To odpowiedź zarówno na pierwsze jak i na ostatnie pytanie. Gram Podbeskidziem i też mam problemy z grą, ale rozmowami mogę wiele zdziałać.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

konradstw Partyzant

Witam! Gram 2 sezon Lechem Poznań, w 1 sezonie wymieniłem pół kadry a w zimę i lato dokupiłem tylko paru grajków. Drużyna jest więc już zgrana ze sobą, taktyka jaką gram to Koflok Goals Galore, jednakże dokonałem trochę zmian by by gra w defensywie wyglądała lepiej i faktycznie jest nie najgorzej.
Problem polega na tym, że drużyna gra w kratkę, zdarzają się wyjazdowe pogramy (5-0 z jagielonią, czy 4-0 z Widzewem), lecz potrafię też przegrać u siebie z Podbeskidziem 0-4, czy teraz z Ruchem 1-2. Zajmuję obecnie 3 miejsce w lidze i nie jestem usatysfakcjonowany ponieważ tracę już 6pkt, a posiadam najmocniejszą kadrę. W poprzednich wersjach FMa dominowałem w lidze, wiem teraz rozgrywka jest ciekawsza, lecz chciałbym poprawić swoje wyniki by nie tracić punktów w meczach u siebie, stosuję instrukcję indywidualne tak jak zalecił Koflok w swojej taktyce, przeciwko silnym rywalom trenuję przed meczem grę obronną, na mecze z outsiderami trenuję zaś grę w ataku.
Staram się neutralizować przeciwnika, czytałem o tym artykuł na stronie, na rozgrywających przeciwnika stosuję pressing, na statycznych napastników ścisłe krycie i pressing, gdy gram przeciwko szybkim napastnikom cofam linię obrony i stosuję krycie 1v1 na tego napastnika i również polecenia pressingu. Poza tym na wszystkich ofensywnych graczy i bocznych obrońców zagranie słabszą nogą i odbiór agresywny.
Przeciwko szybkim skrzydłowym z dobrym dośrodkowaniem krycie 1v1, słabsza noga i pressing. Na skrzydłowych typu Robben czyli schodzących do środka ścisłe krycie zagranie nogą tą, na której stronie gra, do tego pressing.
Atmosfera w zespole jest dobra, panuję pewna hierarchia, i stosuję lekką roszadę w squadzie.
Jednakże to wszystko na nic się zdaję gdyż często przegrywam takie ważne mecze jak te z Ruchem, nie chodzi też o porażkę, bo to norma przegrać lecz o fakt, że to Ruch na moim boisku przeważał i mimo, że zagrałem końcowe 10minut na wskroś ofensywnie, to oni atakowali i mieli akcję....
Proszę o jakieś rady, FM 2013 póki co jest dla mnie za trudny, chcę zlokalizować źródło niepowodzeń, liczę na waszą pomoc.

digelek Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
23.11.2012 17:50    #6196     Sufler - Porady do gry - Wyszukiwanie pilkarz
Mam problem otóz wyszikiwanie pilkarzy zaczyna sie od słabszych zawodników wszyscy sa pomieszani nie ma żadnej segregacji od wartości piłkarza a tak własnie bym chciał nie wiem co sie stalo jak to odwrocic ?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
23.11.2012 13:33    #6197     Football Manager - Świat taktyki - Nieznajomość języka
Mi asystent też na to narzeka, ale jak większość tego co mówią komputerowi pomocnicy, olewam. Niech sobie marudzi, jeśli im to nie przeszkadza w dobrej grze to nie ma problemu. Jeśli przeszkadza to trzeba czekać.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

fanki82 Partyzant

23.11.2012 09:58    #6198     Sufler - Porady do gry - crash dump FM 13
ja tez miałem crush dump ale na szczescie udało mi sie go pozbyć po zabawie w karcie graficznej miałem uaktywnioną opcje oszczedzanie energi w twardym dysku poprostu dysk twardy nie pracował tak jak powinien :) i problem znikł teraz sie gra miło i przyjemnie

dziubek1993 Partyzant

23.11.2012 00:03    #6199     Sufler - Porady do gry - Zablokowane fitry
W 3 sezonie gry zablokowały mi się filtry w wyszukwianiu zawodników i sztabu szkoleniowego. Miał ktoś podobny problem ? co robić ?

kowalsyk Partyzant

22.11.2012 22:38    #6200     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
To, że są duże pieniadzę od UEFY za LM czy LE jest plusem, a to że np. polskie kluby marnują te pieniądze na wszystkie możliwe sposoby to ich problem i strata. Moim zdaniem wiele też zależy od tego z jakiego kraju jest klub. Ciężko będzie powtórzyć sukces Apoelowi, bo nawet jak będą mieli pieniądze, to nikt dobry do takiej ligi nie przyjdzie. Ciężko się spodziewać, że jakiś klub z Polski czy Czech będzie w stanie osiągnąć wielki sukces, skoro po jednym dobrym sezonie gry musi odejść, bo kluby biedne i nie biorą dużych sum, a sam piłkarz zarabiać będzie 3 razy więcej. Ja bym powiedział, że reforma LM jest po ty, by kluby słabsze nie musiały się mierzyć z Arsenalem, Schalke czy innymi silnymi zespołami, tylko wygrywają najlepsi w słabszym gronie.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution