Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

AI3Time Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
28.11.2012 22:41    #6131     Sufler - Porady do gry - FM2008 EDYCJA PLIKU HALL OF FAME
Witajcie,

Dzisiaj udało mi się rozwiązać problem, który prześladuje wszystkich graczy FM2008 doświadczonych utratą swojego "dorobku" managerskiego w Galerii Sław. Sytuacja ta bardzo często występuje podczas przenoszenia save'ów pomiędzy komputerami. W pewnym ukrytym pliku hall_of_fame.dat znajdują się wszystkie informacje o naszych osiągnięciach. Jeżeli go nie przeniesiemy razem z save'ami, to niestety utracimy nasz "dorobek". Boleśnie przekonało się o tym już kilka pokoleń graczy. Czy na pewno nie da się edytować Galerii Sław?

Otóż nie! ;-) Do dzisiaj myślałem, że nie jest możliwa edycja binarnego pliku Galerii Sław. Cały angielsko i polsko języczny internet pełny jest słusznego żalu wynikającego z niemocy... a jednak odkryłem jak to zrobić. Poniżej instrukcja:

1. Plik znajduje się w następującej lokalizacji pod Windows 7 (o ile, świadomie nie wybraliśmy innej podczas konfiguracji gry):

C:\Users\Public\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2008\hall_of_fame.dat

W systemie XP lub Windows Vista plik odnajdziemy w analogicznym miejscu, czyli w All Users\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2008\hall_of_fame.dat

2. Rzeczony plik należy otworzyć w programie do edycji plików binarnych (np. WinHex).

3. Otwarty plik zawierać będzie rozpoznawalne imię i nazwisko naszego managera (lub managerów) oraz dwukrotnie podaną nazwę drużyny lub drużyn jakie prowadzimy. Pozostałe znaki są nierozpoznawalne - bo są zakodowane.

4. W programie do edycji plików binarnych (WinHex) nasz plik hall_of_fame.dat będzie również wyświetlany w kilku kolumnach znaków heksadecymalnych. Poruszając się kursorem po tekście automatycznie przesuwać się będzie kursor po odpowiadających znakach heksadecymalnych. I odwrotnie: zaznaczenie dowolnego znaku heksadecymalnego równocześnie zaznaczy znak po stronie zakodowanego tekstu.

5. Zaznaczamy ostatnią literę pierwszego wystąpienia nazwy naszej drużyny. Po stronie heksadecymalnych znaków, kolejnym znakiem hex będzie 00, kolejnym 00, kolejnym 00 - a następnym, czyli 4 z rzędu będzie wartość odpowiadająca "Znaczącym trofeom europejskim". W tym miejscu należy wprowadzić heksadecymalną wartość ilości trofeów europejskich jakie wypracowaliśmy do tej pory. Wartość tę znajdziemy w Historii prowadzonej przez nas drużyny. Łatwo ustalimy rok, w którym podjęliśmy się przewodzenia zespołowi i łatwo odczytamy ile razy wygraliśmy puchar europy lub klubowe mistrzostwo świata. Sumę tych osiągnięć zamieniamy na heks i już!

6. Analogicznie dla drugiego wystąpienia nazwy naszej drużyny, licząc od ostatniej litery nazwy tejże drużyny odmierzamy 4 hex oraz 5 hex, które analogicznie odpowiadają kolejno: "Mistrzostwo kraju" oraz "Znaczące puchary krajowe". Wystarczy zmienić te heksy na dziesiętne wartości odpowiadające wypracowanym przez nas sukcesom do tej pory i już!

Tym sposobem można przywrócić należne nam miejsce w Galerii Sław.

Pozdrawiam
AI3Time

Voojitsu Partyzant

Moim zdaniem te wszystkie problemy z crackowaniem tej gry to właśnie z tego że grupa skidrow nie ogarnia o co chodzi SI że wypuścili grę gdzie potrzebne są spore poprawki i być może przez tyle tych crashów i innych to mają problemy, ( nie tak jak ktoś tam pisał że Jacobson siedzie i wciska sobie błędy... xD) pewnie i tak grupa RELOADED wkońcu to zrobi i złamią grę a jedynie czego się spodziewać można to że od teraz w każdej następnej edycji będzie ten sam problem że milion tych poprawek wyjdzie.

MagicMKS Partyzant

28.11.2012 15:02    #6133     Sufler - Edytor - Problem z edytorem FM 13 - szary ekran
Dziękuje bardzo za pomoc i tym razem :) Oczywiście to także Ty pomogłeś wszystkim potrzebującym odpalić samą grę z takim samym problemem. Dobrze, że jest taki ktoś jak Ty i oferuje swoją pomoc :)

Pozdrawiam

Jashita Partyzant

Zapewne to nie wina forum lecz mojego kompa ale wole się upewnic :)
chodzi np o ten artykuł: http://piotr(...)cy_.html
Nie wyświetlają mi się tam obrazki a są dość istotne aby zrozumiec całą tresc.
Proszę więc aby ktoś mi powiedział czy widzi normalnie obrazki dołączone do manifestu a jeśli tak co moge mieć nie tak z kompem że mi ich nie wyświetla.
Z góry dziękuję za odpowiedz.

a&d Partyzant

28.11.2012 11:56    #6135     Football Manager - Ogólna dyskusja - Polacy w FM 2013
Tak się składa, że Janotę również posiadam w swoim zespole, więc się znowu wypowiem. Otóż Michał przyszedł do mojego zespołu w ten sam sposób co Jankowski (czyt. po wygaśnięciu umowy) i nie ukrywam, że nie spełnił pokładanych w nim niemałych nadziei. Nie dość, że nie wygrał rywalizacji o obsadę na lewej flance z Koseckim, to jeszcze ma problemy z wejściem do meczowej osiemnastki (przegrywa rywalizację również z Michałem Zyro). W grze Janoty można zaobserwować nerwowość i problemy z koncentracją. Notuje dużo strat, jest mało przebojowy i niewidoczny, ma duże problemy z ustabilizowaniem swojej formy, gra po prostu w kratkę. Po jego jednym dobrym meczu (ocena powiedzmy powyżej 7) przypadają ze 3 przeciętne (nota 6,5-6.8/9) oraz jeden tragiczny (poniżej 6.4). Szczerze mówiąc co raz częściej rozmyślam nad jego sprzedażą. Tym bardziej, że w poprzednim sezonie na wypożyczeniu w Zawiszy świetnie spisywał się Zurek, i to jemu dam szansę pokazania się w pierwszym zespole. No widzę, że nie wystawiłem mu najlepszej laurki, ale pamiętaj, że w Twoim zespole może grać zupełnie inaczej.

Fley79 Partyzant

28.11.2012 10:50    #6136     Football Manager - Kącik graficzny - co ze skinami?
Nie chciałem zaczynać nowego tematu ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem:
Mam oczywiście oryginalna wersję FM13 i gram w trybie classic, ściągnąłem sobie ze stronki skiny i po odpowiednim ich rozpakowaniu niestety nie ma ich na mojej liscie wyboru w ustawieniach.
Co mam zrobić?
Proszę o pomoc

Fley79 Partyzant

28.11.2012 10:49    #6137     Sufler - Dodatki do gry - Problem ze skinami
Nie chciałem zaczynać nowego tematu ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem:
Mam oczywiście oryginalna wersję FM13 i gram w trybie classic, ściągnąłem sobie ze stronki skiny i po odpowiednim ich rozpakowaniu niestety nie ma ich na mojej liscie wyboru w ustawieniach.
Co mam zrobić?
Proszę o pomoc

Omen1908 Partyzant

28.11.2012 10:20    #6138     Sufler - Porady do gry - Słupki,poprzeczki non stop
Niestety prezes Osuch podziękował mi za pracę :) aktualnie prowadzę Lechię Gdańsk i tutaj takich problemów nie mam . Może dlatego że miałem ponad 3 mln złoty na transfery plus całkiem konkretny budżet płacowy .

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
O ile mi wiadomo to wystarczy jedna gra - każdy będzie potrzebował dostępu do internetu przy instalacji i pierwszym włączeniu, ale później bez problemu powinno chodzić w trybie offline (jeden będzie mógł grać online).
lucasinho.blox.pl

Borzecky Partyzant

27.11.2012 20:49    #6140     Sufler - Porady do gry - Gra jest aktualnie niedostępna.
Pomogłem sobie sam. :O Zastosowałem się do instrukcji z tych oto linków:

http://www.uwant(...)15532255
http://www.sigam(...)hp?id=69
http://www.sigam(...)hp?id=83

Może komuś z podobnym problemem się przyda.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution