Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
Po pierwsze, trening w Football Managerze od dawien dawna ma marginalne znaczenie. Jasne można się tym bawić, kombinować itp. ale mi się zwykle nie chce i potrafię cały sezon nic w treningu nie zmienić, bo po prostu nie chce mi się myśleć, a korzyści z tego są malutkie. I to jest jeden takich zauważalnych błędów wielu początkujących graczy, że jednym z ich pierwszych pytań są te dotyczące treningu, podczas gdy można go całkowicie olać i skupić się na transferach i taktyce.

Natomiast co do sukcesów polskimi klubami, to podstawową kwestią jest co rozumie się przez słowo sukces. Mistrzostwo Polski moim zdaniem zdobyć jest bardzo łatwo (przynajmniej w 12). Teraz gram coś tam Podbeskidziem, zacząłem drugi sezon, w pierwszym 12 miejsce i wygrany Puchar Polski, w efekcie gra w Lidze Europy. W eliminacjach odprawiłem Trnawę, Bursaspor i Metalist, teraz trafiłem do grupy i w pierwszym meczu zremisowałem z Sevilla na wyjeździe, ale raczej nie dam rady przejść dalej. Niemniej już takie wyniki uważam za sukces.

Podstawa w polskiej lidze to transfery, a dokładniej sprowadzanie graczy z wolnego transferu i sprzedawanie wszystkich niepotrzebnych. A jak przychodzi dobra oferta to nawet najbardziej kluczowych graczy należy sprzedawać i szukać zastępców na wolnym transferze, w ostateczności wydając pieniądze. No i Polacy są strasznie drodzy, więc szczególnie na początku warto stawiać na obcokrajowców, choć ja chyba trochę przesadziłem, bo mam teraz problem z rejestracją graczy i zmuszony jestem inwestować trochę w Polaków.

Jak już kupować jakiegoś Polaka to najlepiej jakiś bardzo młodych, żeby mieli szansę zostać wychowankami klubu i trzymanie ich jak najdłużej się da w kadrze. W FM 2012 np. kupiłem Frąckowiaka i pozycję bramkarza miałem obstawioną na wiele lat, teraz w 13 mam jakiegoś newgena na DM i też ma zadatki na długą grę u mnie (no chyba, że będzie za dobry i jakiś lepszy klub będzie go chciał).
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

max0211 Partyzant

Grupa: Użytkownik
14.12.2012 15:37    #5992     Sufler - Porady do gry - Football Manager 2013 Mac OS X
Mac OS X 10.7.5, od jak dawna to nie wiem, zaraz po tym jak się pojawił. Ja grałem w FM 11, od czasów 10.6.7(jeśli się nie mylę) do 10.7.5 bez żadnych problemów. Komputer to Mac Mini 1.83 GHz, z kartą GMA 950. Możliwe, że to sprawa wymagań?

Magic Partyzant

Grupa: Ekspert
14.12.2012 15:26    #5993     Sufler - Porady do gry - Football Manager 2013 Mac OS X
Przedziwny komunikat. Grywam na Macu w FM-a już dwa lata i takich problemów zarówno z wersją 2012 (CD) i 2013 (Key) nigdy nie miałem. Pierwsza myśl to być może Steam źle Ci pobrał? Ale to chyba niemożliwe, bo gdyby źle pobrał gra nie zainstalowałaby się. Nie wiem, być może problem tkwi w Twoim Macu. Jaki masz system aktualnie, od jak dawna?

max0211 Partyzant

14.12.2012 14:42    #5994     Sufler - Porady do gry - Football Manager 2013 Mac OS X
Dzięki wielkie za odpowiedź. Udało ściągnąć się w nocy, tylko pojawił się kolejny problem... Gdy wciskam play, zaczyna włączać się fm(ale nie pojawia się żadne okno), lecz po chwili pojawia się komunikat "Program Football Manager 2013 v 13.1.3 f nieoczekiwanie zakończył pracę." Szukałem w internecie, ale niestety nie znalazłem. Da się coś z tym zrobić?

Emeryt Partyzant

To zależy jakim klubem, i jaki jest skład. Warto zatrudniać zawodników po 16-17 lat w trakcie sezonu, bo częstym problemem jest skarżenie się piłkarzy na brak gry w pierwszym zespole. I szkolisz takich małolatów, wysyłasz ich na wypożyczenia do klubów partnerskich, po czym zarabiasz na nich pieniądze lub trzymasz w pierwszym składzie. Warto też zadbać o dobrych trenerów (ja naogół sprowadzam zagranicznych), i każdemu przydzielam inne zadania. No i niestety ja po 4 sezonach w Jagielloni miałem raptem 2 czy 3 piłkarzy z Polski w składzie, a reszta to większość piłkarzy z Afryki. Milik kupiony za 9.5mlm zł (!) do Śląska, gdzie grzeje ławę, Kupisza mi odkupił Rosenborg (zarząd sam podjął decyzję), Teodorczyk co chwila kontuzjowany (ale jak gra, to bardzo dobrze), dlatego ciężko mi ukleić skład z Polaków, tym bardziej że kluby wyceniają ich drożej niż zagraniczniaków. Przykładowo Mateusza Możdżenia kupiłem za... 4.5mln zł w wieku 22 lat, kiedy za taką kwotę mogłem kupić 2 lub 3 piłkarzy z Algieri, o podobnych umiejętnościach, albo i lepszych. Pamiętaj o zatrudnieniu dobrego zespołu scoutów, i wysyłaniu ich w miejsca gdzie rodzi się wiele talentów, a za którymś sezonem napewno osiągniesz sukces. Ja w Jagielloni obecnie stan konta około 70mln zł, 2x byłem w grupie Ligi Mistrzów (raz wyszedłem z drugiego miejsca, i odpadłem w barażach z Dortmundem, a raz odpadłem z 3 miejsca i grając w Pucharze UEFA odpadłem przegrywając w dwumeczu z Liverpoolem), raz wyszedłem z grupy Pucharu UEFA z pierwszego miejsca i odpadłem w następnej rundzie grając z Tottenhamem, pozatym 2x zdobyłem Puchar Polski, raz zająłem drugie miejsce, zdobyłem raz Mistrza Polski, a tak to naogół podium, tzn 2x drugie miejsce, i raz trzecie. Trochę denerwuje mnie fakt, że na grupach europejskich kończy się moja gra, no ale cóż, może w następnym sezonie będzie lepiej :)

Pavlo86 Partyzant

Witam.

Mam problem z wgraniem niższych lig angielskich chodzi o 8 ligę angielską.
Po skopiowaniu pliku z ligai do folderu po uruchomianiu gry wywala błąd że za duża liczka lig i gra ich nie czyta.
Jak pozbyć sie tego problemu?

Pozdrawiam

Mar1992 Przodownik pracy

Nie wiem, czy sukces, ale w pierwszym sezonie Lechem wyszedłem z grupy LE i przebrnąłem przez pierwszą rundę play-off.
Trening - każdemu trening indywidualny, pozycji. Proste. Taki Drewniak z Linettym, to u mnie w drugim sezonie podstawowi środkowi pomocnicy. Do tego zajebisty Wandzel (dobrze mu się wylosowały atrybuty na początku). Kamiński też się ładnie rozwinął. Nie widzę problemu.

max0211 Partyzant

13.12.2012 21:53    #5998     Sufler - Porady do gry - Football Manager 2013 Mac OS X
Witam! :) Kupiłem dzisiaj w Empiku Football Manager 2013, z którego instalacją mam problem. Czy nie wie ktoś czy istnieje jakiś sposób by zainstalować go z płyty? Problem polega na tym, że wkładając płytę i uruchamiając instalacje, włącza się steam i zaczyna pobierać plik o wadze około 1,8 GB, co w połączeniu z moim kiepskim internet skutecznie uniemożliwia mi granie. Dodam, że FM 13 już aktywowałem w Steamie i chodzi tu o instalację na komputerze typu Mac. Bardzo, bardzo proszę!!

Pozdrawiam i z góry dziękuję
max0211

gulchynsky Partyzant

13.12.2012 21:36    #5999     Sufler - Inne - FM13 nie uruchamia się - błąd steam
Problem w tym, że gra nie jest faktycznie uruchomiona. W menadżerze zadań nie ma na liście FMa, zresztą nie może go być, bo komunikat o uruchomionej grze pojawia się mimo, że uruchamiam ją po raz pierwszy po włączeniu komputera.

majkelini Partyzant

13.12.2012 18:47    #6000     Sufler - Inne - FM13 nie uruchamia się - błąd steam
Mam ten sam problem co kolega u góry z tym że aplikacja jest już otwarta!! Proszę pomóżcie,kupisz orginalną gre i takie problemy ;/

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution