Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Kroki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.12.2012 10:56    #5901     Sufler - Porady do gry - Problem z taktyką
Hej.. po sciagnieciu taktyki z internetu i wrzucenia ja do odpowiedniego folderu.. w rozgrywce jej nie widac.. ani zaczynajac od nowa ani wczytujac.. Co zrobic abym mial ja w grze ?

ens Partyzant

24.12.2012 08:53    #5902     Football Manager - Ogólna dyskusja - nauka
Osobiście gram w managery od CM00/01 poprzez wszystkie FM.

Z moim doświadczeń wynika, że najlepiej jest po prostu obserwować i trzeźwo myśleć.
Oglądam mecze w trybie rozszerzonym klasycznym 2d. Wprowadzam zmiany i obserwuje zachowania zawodników i styl gry.
Aktualny sezon zaczął taktyką 4-2-2-2, a skończyłem 4-2-3-1.
Grałem płynnie, szybko i bezpośrednio skrzydłami, a teraz gram standardowo, krótko i kontrolując przebieg meczu (jak się da oczywiście).

Nie odnoszę zbyt wiele sukcesów, zwłaszcza spektakularnych... ale samo prowadzenie danego klubu sprawia mi wielką frajdę!!
Teraz przykładowo skończyłem Arsenalem pierwszy sezon (FM13) jako wicemistrz Anglii. Ciesze się jak dzieciak bo jestem wiernym kibicem tego klubu, a dodatkowo jest to jeden z niewielu sukcesów w moim życiu wirtualnego managera. Tak naprawdę pierwsze prawdziwe podium grając gdzie rozegrałem wszystkie spotkania osobiście!!

Odpadłem we wszystkich pucharach krajowych w dość wczesnych fazach... a w LM zająłem zaszczytne 4 miejsce w grupie grając z takimi tuzami jak BVB, Galatasaray i ktoś jeszcze... Sam widzisz nie jestem jakimś geniuszem w tej grze ;) mimo wielu lat gry. Często grałem drużynami z bardzo niskich lig i starałem się awansować wyżej lub bić się tam gdzieś w środku ligi (kilka sezonów Hull w FM12 wspominam z wielkim sentymentem choć wygrałem tylko jakiś tam puchar krajowy).

Osobiście nigdy nie wygrałem Ligi Mistrzów, nigdy nie wygrałem Ligi Angielskiej Arsenalem (przy pomocy Asystenta się udało).
Wstyd się aż przyznać :D

Ale co mogę powiedzieć... poprzez te wszystkie lata gry... i oswajanie się ze zmianami... w końcu mogę powiedzieć, że FM13 jest grą którą zacząłem rozumieć i potrafię się w tym środowisku poruszać :)

Dlatego kolego. Gra, gra , gra, gra i jeszcze raz gra! Nie podłamuj się porażkami czy zwolnieniem z posady. Ja wtedy grałem dalej swoim profilem. Wiele dobrego można wynieść z oglądania rozszerzonych spotkań. Widać wtedy jak na dłoni to co można poprawić i jak polecenia indywidualne / drużynowe przekładają się na grę. FM nie jest prostą grą, ale za to jak cudowną.

Reasumując: Masz jakiś problem - pytaj na forum. Pytaj o konkrety, a nie na zasadzie "mam problem, kto mi ustawi drużynę?" Nie. Obserwuj w czym masz braki, co sprawia Twojej drużynie problem. Prosty przykład - nie możesz utrzymać się przy piłce i kontrolować gry? Zapytaj opisując swoją taktykę i skład. Podaj jakieś statystyki i szukaj pomocy na CMREV. Jeśli tracisz dużo bramek po wrzutkach to też jest na to rozwiązanie które możesz tutaj znaleźć.

Trzeba najpierw zrozumieć gdzie leży problem aby go rozwiązać :)
Mam nadzieje, że choć trochę pomogłem.
Ile jeszcze Panie Wenger będzie nam dane słuchać o jakości?
:: ONE LIFE! ONE CLUB! GUNNER TILL I DIE! ::

syngoku1 Partyzant

23.12.2012 23:24    #5903     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
Witam serdecznie proszę o pomoc. W treningu mam zaznaczonego asystenta przy treningu meczowym ( ustawia zawsze ofensywne stałe fragmenty), jak mogę sam sterować tym treningiem. Jak go wyłączyć bo w zadaniach współpracowników nie znalazłem.

PS jeszcze nigdy fm nie sprawiał tyle problemów z treningiem co ten, osobiście umarzam że zepsuli ten aspekt gry.

bajobongo Partyzant

23.12.2012 22:25    #5904     Sufler - Edytor - Problem z edytorem FM 13 - szary ekran
witam.
również mam problem z edytorem. Myślałem, że pomoże to co wcześniej pisał administrator. otwarłem plik w notatniku, wartość zmieniłem nie z 0 tak jak pisała admin tylko z 2 na 1.
Odpalam a tu dalej czarny ekran dźwięk jak w win 7 przy wymaganiu uprawnień administratora (po pobraniu edytora ze steam nie znalazłem możliwości uruchomienia pliku jako administrator komputera) i włącza się włącza i nic ..... najdłużej czekałem ok 15 min tak że ...
w przeciwieństwie do poprzednika na ekranie nie mam nawet zarysów.
2 moim problemem jest to że gra mi się nie aktualizuje....
kupiłem oryginał ok 5 dni temu w sklepie wprowadziłem kod i zainstalowałem przez steam...
wiem ze ostatnio weszły jakieś dodatkowe wyzwania których np nie mam ... :/
bardzo prosił bym o pomoc :)
z góry dziękuje

chinczol Młody aktywista

23.12.2012 19:22    #5905     Sufler - Porady do gry - Crush Dupm
Nie jest pic na wode. Kiedyś mi również wyskakiwał crash w jednym i tym samym dniu. Sprawdziłem spójność, brakowało 2 plików, i problem został rozwiązany. Niezły musisz mieć burdel w systemie albo dysk woła "dobij" mnie, skoro tak Ci pliki uciekają :)

Wasylus Partyzant

23.12.2012 18:29    #5906     Football Manager - Ogólna dyskusja - Najnowszy patch :)
A ja mam problem innej natury. Wogóle nie mogę gry uruchomić. Oczywiście mam oryginalną wersję. Przy wyborze standardowego trybu gry przechodzę do selekcji lig i nie mogę dalej gry rozpocząć. Nie ma opcji rozpocznij grę (jakby nie istniała) ktoś miał coś podobnego?

paranoix Partyzant

23.12.2012 17:04    #5907     Sufler - Problemy techniczne - patch 13.2 Fm 2013 problem
witam, mam do was prośbę, może ktoś zna rozwiązanie mojego problemu, jak grałm na patchu 13.1.3 po rozegraniu 3 meczy przy kolejnym 4 meczu przy wejściu do mecz (zespoły rozpoczynają rozgrzewkę) za każdym razem wyrzucało mnie z gry z komunikatem o błędzie MICROSOFT VISUAL C++ Runtime library error!, i sytuacja się powtarzała co 4 mecz, myślalem że patch poradzi sobie z tym, i poradził sobie ale jest jeszcze gorzej jak było, to rozegraniu 2 meczy, przy kazdym kolejnym 3 meczu gry mi już nie wyrzuca, ale jak odpalam mecz to mam tylko informację zespoły rozpoczynają rozgrzewkę i na tym koniec, gra się wiesza, nie nie mogę zrobić. Szczerze wolałem już tamten błąd, bo przynajmniej mnie do systemu wyrzucało, i za chwile gre na nowo odpalałem, a teraz mi sie wszystko wiesza i menadżerem zadań, dopiero zamykam aplikację Football Manager. Nie wiem moze to przez te wszystkie logo, kits i face packi, i inne dodatki, przez pierwsze 2 tygodnie gra chodziło dobrze, grałem od początku na patchu 13.1.3, dopiero po jakimś czasie wszystko zaczęło się sypać

Czeris Partyzant

23.12.2012 17:01    #5908     Sufler - Porady do gry - Crush Dupm
U mnie crush dump występuje co chwila nie da się normalnie grać. Windbg wskazałe że problemem może być plik o nazwie nvdll.dl, pobrałem
owy plik i terz musze się pogłowić jak wkleić plik do folderu system 32, jestem administratorem mimo to nie moge.

gulchynsky Partyzant

23.12.2012 12:42    #5909     Sufler - Inne - FM13 nie uruchamia się - błąd steam
No niestety sposób majkeliniego nie działa - przynajmniej u mnie. Pousuwałem wszystko co się dało związanego z FM, łącznie z rejestrami. No ale po przeinstalowaniu gra dalej się nie uruchamia, a przy drugiej próbie wyskakuje komunikat, że gra jest już uruchomiona. Totalny brak pomysłu. Najpewniej coś z laptopem, bo na PC i innym lapku gra działa bez zarzutu, tylko na tym jednym jest problem, ale DirectX, Framework i reszta sterowników laptopa jest zainstalowana i zaktualizowana, więc nie mam pojęcia w czym jest problem.

kacperk Partyzant

23.12.2012 10:34    #5910     Football Manager - Ogólna dyskusja - problemy z grą
Witam , mam pewien problem z grą i być może znajdę tutaj odpowiedź , Chodzi o to , że po pewnym czasie gry ( druzyną psg ale nie wiem czy to ważne ) w trakcie sezonu nie mogę przejść do analizy meczu . Okienko po prostu jest zaciemnione i nie moge w nie kliknąć. nie wiem o co chodzi i prosze o porady . z góry dziękuję :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution