Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

sabuuq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Gram w Polskiej lidze, to mój pierwszy sezon w tej odsłonie serii i spotkała mnie niemiła niespodzianka. Jest koniec stycznia i jak daje dalej to gra zatrzymuje się na przetwarzaniu. I tak sobie przetwarza od 20 minut. Ogólnie cały czas działała super szybko i nie miałem żadnych problemów. Próbowałem z urlopem i to samo. 30 styczeń i przetwarzanie nieskończoność. Jakieś rady jak nie marnować połowy sezonu i móc grać dalej?

Stalker.1255 Partyzant

06.01.2013 10:29    #5792     Sufler - Porady do gry - PROBLEM KONRAKT. PIERWSZY RAZ!!!
To kwestia może być w tym, że jest niezadowolony lub ma Pomniejszy problem. Wtedy też jest nikła szansa na podpisanie nowego kontraktu. Jeżeli ma stawkę przeciętną lub jedną z najniższych, a gra w miarę regularnie to musisz ładnie ofertę przebić. Miałem też zawodnika, który zarabiał 1.200euro po ofercie z Hannover sam zawodnik chciał coś koło 2.000euro. Jednak żeby chciał rozmawiać musiałem mu dać kontrakt na poziomie 3.500euro.

daan1984 Partyzant

Dotychczas, to znaczy do fm2012 włącznie backpacki można było wgrywać bezproblemowo a tła wyświetlały się na całej stronie.
W fm2013 tła stadionów są tylko w małym prostokącie.
Czy tak jest fabrycznie, czy u mnie jest jakiś błąd?
Czy można to zmienić?

sxz69 Młody aktywista

06.01.2013 01:29    #5794     Football Manager - Ogólna dyskusja - PROBLEM KONTRAKT !!!
Zdarza się tak, że zawodnik w danej chwili czuje się wypalony w klubie i chce zmienić otoczenie lub po prostu przejść do lepszego zespołu. Chcemy by grał dalej u nas, a on nie chce przedłużyć kontraktu. Wtedy wystarczy to, że osiągniemy jakiś sukces z klubem puchar/liga a on będzie kluczowym graczem to z chęcią podpisuje nową umowę. Kompanemu z pewnością nie wygasa w najbliższym czasie kontrakt jeśli dopiero zacząłeś rozgrywkę. A jak już grasz kilka sezonów i jest parę lat po 30dzieste to powinieneś go sprzedać czym prędzej jeśli chcesz jeszcze zarobić.
Wracając do przedłużenia umowy po prostu wygraj jakieś trofeum a z pewnością podpisze nowy kontrakt. Mając taki zespół i takie fundusze raczej nie powinno być to problemem.

Dla pewności, że przez jakiś przypadek nie zaakceptujesz niechcianej oferty za niego ustaw w statusie gracza: "odrzucaj wszystkie oferty".

P.S. Jesteś chyba początkującym graczem w FMa skoro masz problem z negocjacjami mając takie możliwości pieniężne jakie oferuje ManCity.

hawran33 Partyzant

06.01.2013 00:40    #5795     Football Manager - Ogólna dyskusja - PROBLEM KONTRAKT !!!
Witam chce sie poradzic bo gram Man City pierwszy sezon i w polowie Barcelona chce ode mnie kupic Kompanego. Oczyswiscie odrzucilem i zaraz po tym jego agent chce zebym podpisal z nim lepszy kontrakt ok bo do tego jestem przyzwyczajony. Tylko ze jak daje mu nowy kontrakt on przedstawia mi swoje warunki ja sie na nie zgadzam a on ze nasze stanowiska sie roznia, ja podniose nawet troche stawke a mu znowu cos nie pasuje, wtedy wiadomo zrywa negocjacje bo juz za dlugo negocjuje. i tu jest problem bo nie wiem co teraz zrobic. pierwszy raz mam taki problem..

hawran33 Partyzant

06.01.2013 00:34    #5796     Sufler - Porady do gry - PROBLEM KONRAKT. PIERWSZY RAZ!!!
Witam chce sie poradzic bo gram Man City pierwszy sezon i w polowie Barcelona chce ode mnie kupic Kompanego. Oczyswiscie odrzucilem i zaraz po tym jego agent chce zebym podpisal z nim lepszy kontrakt ok bo do tego jestem przyzwyczajony. Tylko ze jak daje mu nowy kontrakt on przedstawia mi swoje warunki ja sie na nie zgadzam a on ze nasze stanowiska sie roznia, ja podniose nawet troche stawke a mu znowu cos nie pasuje, wtedy wiadomo zrywa negocjacje bo juz za dlugo negocjuje. i tu jest problem bo nie wiem co teraz zrobic. pierwszy raz mam taki problem..

Stalker.1255 Partyzant

A myślałem, że już tu nic nie napisze, ale jednak. Może nie jest to szczyt problemów związanych z FM, ale dość denerwujące to jest. Od 2 lat słyszę, że powinienem pozbyć się Zigicia bo jest za słaby (na Zawisze) i powinien iść gdzie będzie występował. Niby fakt ma już 36 lat to nie jest już tak dobry, ale gdy przyszedł we wszystkich rozgrywkach strzelił 27 bramek i asystował 9 razy 6 razy gracz meczu w 38 spotkaniach . W drugim sezonie strzelił 26 goli, 9 asyst i 3 razy gracz meczu oraz król strzelców. W 3 sezonie w 1 meczu 2 bramki i gracz meczu. Średnia ocena 7.42 i 7.23 i kurde no denerwuje mnie to, że moi współpracownicy tak bardzo chcą pozbyć się takiego zawodnika...Nawet pensje ma dość słabą 2.5tys euro. A najlepiej zarabiający ma 10tys.

MarcinPSG Partyzant

05.01.2013 21:00    #5798     Sufler - Porady do gry - Zbugowane Podsumowanie
Witam, jestem fanem piłki nożnej, w menadżery piłkarskie grywałem już pod koniec lat "90" , grywałem w CMy potem przerzuciłem się na FMy jako na gry w moim odczuciu wiele bardziej profesjonalne i realistyczne. Jednak FM 2013 dla mnie jest słabym produktem wszak nie chodzi tutaj o rozgrywkę samą w sobie lecz o całą zbugowaną otoczkę.

Grywam z przyjacielem w sieci. W zasadzie nie przepadam za grę "single player" lecz preferuję gre w sieci z przyjacielem. Grywamy nawet kilkadziesiąt godzin tygodniowo. Ale do rzeczy, pierwszą irytującą rzeczą jest brak lana. Nie było by problemu gdyby wszystko działało jak trzeba. Steam sam w sobie jest stosunkowo stabilny, ale specjaliści od Sport Interactive nie zauwazyli iż Steam program sam w sobie zabiera też pamięć ! Dlatego wiele "sprawniejszą" rozgrywką było by hamachi co przy wersji oznaczonej "13" nie jest możliwe.

Dostać się do gry założonej przez kolegę to też jest nielada sztuka. Bug za bugiem. Co ciekawe pierwsze wejście przy zakładniu gry jest w 99% poprawne ale przy kolejnych próbach innego dnia niekiedy wbijam po kilka razy zanim wejdzie bez crashowo. Znacząco crashe ograniczło mi zmiana w ustawieniach i interfejsie w renderowaniu z wsparcie graficzne na program.
Gra muli, jest na 5 gwiazdek ale dla osoby podłączającej się muli. W samym menu gry mulenie jest minimalne, sytuacje meczowe idą płynnie, ale jakby "przetwarzanie minut" podczas spotkania to trzeba być wielce cierpliwym.

No i crashe. Crashuje mi często w meczach pucharowych. Np. rozgrywane są rzuty karne i po konkursie rzutów karnych bardzo często crashuje i to HOSTOWI ! Zdarza się też że w meczach pucharowych po zwycięstwie "nic się nie dzieje" nie da się wyjść z meczu, nie można nawet iść na urlop, host też nie może wysłać na urlop. Trzeba grać od nowa, błąd się zazwyczaj powtarza, trzeba symulować i doszło do tego że rozgrywałem finały pucharów krajowych i ligi europy na symulacji, a chyba nie o to chodzi.

Dziwne jest też to, że gra nie wykorzystuje 4 rdzeniów w moim sprzęcie. W zasadzie korzysta tylko z jednego, gdy ktoś ma tak jak ja 4 rdzeniowy sprzęt pobór pamięci wygląda tak 30% 30% 20% 20% i wychodzi na to samo.

Sama gra mi się podoba. Nie ma nic do silnika meczowego. Jest ok. Samo menu też, duperele są fajne typu "Dyrektor Sportowy" etc, lecz dla mnie jest za dużo dupereli graficznych przy przetwarzaniu, które spowalniają rozgrywkę (mimo, że jej prędkość jest oceniana na 5 gwiazdek).

Podsumowując sama w sobie gra mi się podoba, ale system rozgrywki sieciowej czyli niejako esencja gry jest tragiczna i liczę przede wszystkim na jej poprawę w kolejnych patchach.

Pozdrawiam i życzę owocnej gry.
Vaduz

DelPiero_10 Partyzant

Gram drugi sezon Gladbach w Bundeslidze w LM w grupie rozgrywałem dziś mecz z Interem i to co się stało w tym meczu jest mega wałkiem, bo inaczej nie można tego nazwać. Grałem na wyjeździe na San Siro i w 49 minucie po stałym fragmencie Guarin pakuje mi gola na 1:0 wyświetla się komunikat, że gość strzelił gola ale wynik wyświetlony nadal jest 0:0 Mr. Green Mówię dziwna faza, no ale nic gram dalej w 58 minucie bramka dla mojej ekipy Luuk De Jong i co znowu bez zmian wyniku 0:0, myślę sobie co jest na pasku na dole dwie piłeczki widoczne, a tu takie jaja :P No nic gram dalej dochodzi 79 minuta i nagle wynik się zmienia na 1:0 dla Interu strzelcem Llorente problem w tym, że nie było nawet akcji bramkowej Lol Przegrałem ten mecz 1:0 i byłem solidnie wkurzony. Po meczu specjalnie przeanalizowałem raport meczowy i powtórki by sprawdzić czy aby te gole nie padły ze spalonego i były to jak najbardziej prawidłowo zdobyte bramki. Przyznam, że niezła jazda pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego :( Mieliście do czynienia z takimi błędami w rozgrywce ????

Ps. Ta gra ma pełno crash dumps to wiem, ale żeby takie jajca odchodziły to masakra. W dodatku nie każdy save się wczytuje, także nie zaciekawie ta odsłona wygląda pod względem niedoróbek.

Prozacson Partyzant

05.01.2013 19:40    #5800     Sufler - Porady do gry - Problem z Pucharem krajowym.
Witam. Od razu chcę podkreślić, że problem występuje w FM 2012. Kilka tygodni temu po swobodnym testowaniu dema FM13 które zawiodło moje oczekiwania na całej linii postanowiłem odkurzyć leżące już jakiś czas na półce FM 2012. Wgrałem zaktualizowałem wrzuciłem Face, Logo i Kits-pack-i. Utworzyłem nową karierę dla jednego kraju i dwóch lig (Szwajcaria) po w połowie pierwszego sezonu postanowiłem dodać kilka innych Lig (Serie A, Bundesliga, Lige 1 i Ligę Hiszpańską) ligi pojawiły się po pierwszym sezonie gry na drugi sezon pozostałem jednak w Szwajcarskim klubie. Pod koniec drugiego sezonu podpisałem umowę z klubem z Serie A. Jako że mogłem jeszcze "pogłębić" ligi włoskie dodałem jeszcze Serie B i C. Jednak po 2 połowie gry zwróciłem uwagę że dy wybieram "Puchar Włoch" Na planszy wyświetla się "Brak zaplanowanych spotkań" podkreślam że w grze jest 8 Marzec. Czy kogoś to też kiedyś spotkało a jeśli tak to proszę o panaceum na ten problem.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.