Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Inko90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.01.2013 20:18    #5771     Sufler - Porady do gry - FM 13 - problem z wynagrodzeniami
Przyznam, że odkąd gram w menadżery piłkarskie (a gram od CM'a 3) nigdy nie miałem takiego problemu jaki pojawił mi się teraz. Otóż prowadzę PSG. W grze mam 2029 rok, ale drużynę z Paryża prowadzę od sezonu 2022/2023. Kiedy przychodziłem do PSG to mieli oni konkretną ekipę, ale niestety poprzez wysokie kontrakty co miesiąc byłem stratny o jakieś 20 mln Euro... Przez następne lata sukcesywnie odmładzałem skład wpuszczając wychowanków, albo kupując młode talenty. Z roku na rok strata miesięczna malała, aż doszła do poziomu 9-10mln Euro/miesiąc. Niestety taki stan rzeczy kosztował moją drużynę utratę świetnych zawodników, którzy zarabiali miliony, ale byli za drodzy w utrzymaniu.

No i przyszedł feralny obecny sezon, gdzie obecnie mam kadrę złożoną z... 20 zawodników. Akademia nie produkuje żadnych zawodników, którzy mogliby być chociaż uzupełnieniem składu, a obecnym zawodnikom za rok kończą się kontrakty. I tu pojawia się główny problem. Otóż wszyscy zawodnicy którym żądają kosmicznych podwyżek. Przykłady można mnożyć, np. 20 letni lewy obrońca, który u mnie jest rezerwowym zarabia u mnie 300.000 euro/rocznie teraz chce zarabiać 2.800.000 euro/rocznie. 21 letni środkowy obrońca żąda podwyżki z 450.000 euro/rocznie na 5.500.000 euro/rocznie (!!!!!!). Przecież to jest przegięcie pałki. Jeszcze gdyby ci zawodnicy grali w podstawowym składzie... Ale to są rezerwowi i wchodzą tylko na ogony. Do tego dochodzą jeszcze opłaty dla agenta i piłkarza za sam podpis...

Przyznam szczerze, że jestem w czarnej dup.... pupie. Myślałem, że jak będę stawiał na wychowanków/młodych zawodników pozyskiwanych z innych klubów to w końcu wyjdę na prostą i klub w końcu zacznie zarabiać. A tu taki klops. Oczywiście stać mnie na te kosmiczne podwyżki bowiem jeżeli stan klubowych finansów spadnie poniżej 0 euro to wtedy prezes wyciąga z portfela Ojrosy i wszystko jest cacy. Mnie taki stan rzeczy nie zadowala...

Czy istnieje jakiś sposób, żeby zawodnicy nie żądali tak kosmicznych pensji? W PSG nie jest to jakiś spory problem, bo istnieje hojny prezes, ale w klubie który nie jest sponsorowany przez szejków taki stan rzeczy spokojnie może doprowadzić do zwolnienia z klubu...

Kaczy1982 Partyzant

08.01.2013 19:50    #5772     Sufler - Inne - problem z pozwoleniem na pracę piłkarzy
UP

Kogo można ściągać załóżmy do szkocji bez problemów z pozwoleniem na pracę?Angoli , Irlandczyków i Szkotów?

Przecież to jest jakieś pokurwione , ja nie mogę żadnego dobrego zawodnika kupić z europy nawet bo żaden nie dostaje pozwolenia na pracę :O

NalepRKO Partyzant

Witam. Od niedawna gram sobie West Hamem. Jednak zauważyłem błąd. Wcześniej przed/podczas meczu w Instrukcjach dotyczących rywali były porady asystenta. Teraz widzę je, ale gdzie indziej. Konkretnie w West Ham --> Ogólne -- > Porady. Są dwie zakładki: "Skład" i "Porady". Nie ukrywam, że jest to uciążliwe, bo przyzwyczaiłem się do tego, że te porady są pod instrukcjami dotyczącymi przeciwnika. Od razu wykluczę to, że mój asystent ma za niską wartość atrybutu wiedza taktyczna. Z tego co wiem to minimalna wartość to 12, a mój ma 16. Da się jakoś to "naprawić"? Z góry dzięki za pomoc.

lancos3-11 Partyzant

[quote="alex_28"][quote="Kaczy1982"]Ty widzę masz takie samo pojęcie o tej grze jak o jej powstaniu.Może wyjmij baby z nosa i poczytaj od kiedy ta gra istnieje. Aby Ci trochę ułatwić to poszukaj pod hasłem Championship Manager i wtedy może doznasz olśnienia.

140 savow w 6 sezonów dokładnie i to jest dużo?

W pierwszym sezonie dokonałem transferów za 750 tys ( to był jeden zawodnik Akahoshi z Pogoni) , reszta 6 zawodników za free.

W grupie pucharu europy miałem Napoli, Maribor , Athletic.

Wyniki:

Napoli H 1-2 , Napoli A 1-1
Athletic H 4-0 , Athletic A 1-1
Maribor H 3-0 , Maribor A 1-1

Awans z drugiego miejsca. Potem:
Ajax H 3-0 , Ajax A 1-0
Liverpool H 2-1 , Liverpool A 1-0
Olympiakos H 2-3 , Olympiakos A 0-1
Rubin H 2-1 , Rubin A 1-0
Finał Dinamo Moskwa 2-1

Ligę skończyłem z wynikiem 21-4-5 bramki 59-29

Jak trochę popatrzysz na skład Legii to może sam dojdziesz do wniosku że w pierwszym sezonie można zdziałać cuda:
Kuciak - wybitny bramkarz
Wawrzyniak i Rzeźniczak - kapitalni boczni obrońcy - w 2017 cały czas u mnie grają a raczej podają ręczniki
Astiz i Żewłakow - dwóch bardzo dobrych stoperów , Astiz jeszcze u mnie podaje ręczniki
Vrdoljak - kapitalny defensywny pomocnik
Gol - bardzo dobry środkowy rozgrywający
Radovic,Żyro,Kosecki,Kucharczyk i do tego Wolski jak dojdzie po kontuzji tworzą najlepszą ekipę skrzydłowych w lidze
Ljuboja - strzela bramki na zawolanie

Jedynym problemem jest brak drugiego dobrego napastnika albo nawet dwóch.

Do tego dochodzi utalentowana młodzież : Szumski, Misiak , Lukasik, Furman , Żurek , Salinas.

Jak Ty twierdzisz że w pierwszym sezonie nie da się z tą drużyną wygrać ligi europy to ja bym się pokusił o to że bym wygrał ligę mistrzów gdyby Legia tam grała.

To tyle z mojej strony.Radze trochę więcej pograć, poczytać i wtedy się wypowiadać.[/quote]

POTWIERDZAM!!
W FM-ie 2012 grałem Legią 6 sezonów:
6 razy Mistrzostwo Polski
3 razy Puchar Polski
4 razy SPP
1/4 LE
5 razy faza grupowa LM
półfinał LM[/quote]

Alex on mówi, że osiągnął to w 13 a nie w 12, więc wniosek jeden: czytasz tylko to co jest na stronie na którą wszedłeś

Patryk Juve lepsze

IwoS Partyzant

08.01.2013 16:24    #5775     Sufler - Porady do gry - Problem z szczegółami meczu.
Witam.
Mam problem, żeby zobaczyć szczegóły meczów. Klikam na wynik meczu, gdy ten jest podświetlony, a nic się nie włącza. FM 12.

edekmiszcz Partyzant

08.01.2013 14:27    #5776     Sufler - Inne - problem z odpaleniem gry
[quote="myfunnygame"]dziś miałem podobny problem bo usunąłem Steam'a przez przypadek, w związku ze znanym problemem z plikiem ClientRegistry.blob

Usunąłem z folderu z grą/steamem plik clientregistry.blob
Odpaliłem instalację z płyty, zainstalowałem Steam i nie znałem ani hasła ani loginu ani też poczty internetowej.

Dałem zaloguj na stare konto, nie znam loginu, nie znam hasła i dalej wybrałem pamiętam hasło do gry(Football manager-kod steam na tyle naszej "instrukcji do gry";), podałem to hasło(należy pamiętać o dużych literach); przysłało mi nazwę konta na @.
Dalej trzeba było odzyskać hasło więc ponownie dałem że nie znam hasła ale znam login. Przysłało mi hasło tymczasowe na @. Teraz zalogowałem się ale jeszcze musieli uwierzytelnić mojego lapka, więc 3 hasło ląduje na @. W międzyczasie zmieniłem hasło tymczasowe na hasło. Teraz pobiera mi grę od nowa bo jakimś cudem mi ją wczoraj wywaliło; zapewne poprzez usunięcie Steam'a

operacja trwała do 10 minut :)
Myślę, że pomogłem.

Pozdrawiam[/quote]

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

08.01.2013 11:42    #5777     Sufler - Inne - problem z odpaleniem gry
dziś miałem podobny problem bo usunąłem Steam'a przez przypadek, w związku ze znanym problemem z plikiem ClientRegistry.blob

Usunąłem z folderu z grą/steamem plik clientregistry.blob
Odpaliłem instalację z płyty, zainstalowałem Steam i nie znałem ani hasła ani loginu ani też poczty internetowej.

Dałem zaloguj na stare konto, nie znam loginu, nie znam hasła i dalej wybrałem pamiętam hasło do gry(Football manager-kod steam na tyle naszej "instrukcji do gry";), podałem to hasło(należy pamiętać o dużych literach); przysłało mi nazwę konta na @.
Dalej trzeba było odzyskać hasło więc ponownie dałem że nie znam hasła ale znam login. Przysłało mi hasło tymczasowe na @. Teraz zalogowałem się ale jeszcze musieli uwierzytelnić mojego lapka, więc 3 hasło ląduje na @. W międzyczasie zmieniłem hasło tymczasowe na hasło. Teraz pobiera mi grę od nowa bo jakimś cudem mi ją wczoraj wywaliło; zapewne poprzez usunięcie Steam'a

operacja trwała do 10 minut :)
Myślę, że pomogłem.

Pozdrawiam

DelPiero_10 Partyzant

Ciekawe koledzy czy ktoś to zgłosił jako problem twórcom gry, czy żyją oni w nieświadomości ?? Chyba jest gdzieś forum gdzie można zgłaszać problemy związane z gra.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Od łatki w której dostaliśmy dodatkowe wyzwania(http://www.cmrev.com/newsroom/czytaj/Nowy-patch-do-FM-2013-_-dwa-dodatkowe-wyzwania_.html) nie mogę ani uruchomić wyzwania ani jak się teraz okazało zagrać z nikim przez neta.

Czym się to objawia: przy wyborze zespołu wyskakuje komunikat informujący, że zespół nie jest odpowiedni: http://imgur.com/5rebI

Czy jest ktoś w stanie pomóc mi z tym problemem?

Na forum nikt nie otwierał podobnego tematu więc pozwoliłem sobie na to. Jak temat jest w złym miejscu to kasujcie.

Pozdrawiam

piotreeek95 Partyzant

nie będę miał problemu z połapaniem się w tym wszystkim? :D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution