Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

shusty Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Pe"][quote="Patryk96"]Jedyne co mnie irytuje w tej grze to bezsensowne strzały lecące na aut, albo ledwo co dolatują do bramki. W każdym meczu mam oddanych po 20 strzałów, a
wygrywam tylko 1,2 do 0.[/quote]

Tu zauważam zbyt duże powiązanie jakości strzału do taktyki. Ja akurat nie mogę narzekać, mój Zawisza jest bardzo skuteczny (2 SN, K10, KN - wszyscy z maksymalnie ograniczonymi strzałami z dystansu, czeste rajdy z piłką). Mimo wszystko, nawet najbardziej nierealistyczne polecenia taktyczne nie powinny mieć wpływu na jakośc wykończenia, nieważne co rozkażesz zawodnikowi to powinien i tak potrafić wykończyć sytuacje sam na sam czy strzał z 11 metrów na bramkę "położonego" bramkarza. Nie wiem czy można nazwać to błędem, ale coś tu nie pasuje. Odpowiednie rozwiązania taktyczne powinny rozwiązać Wasz problem.[/quote]

Gdzie ustawić piłkarzom by nie ładowali z daleka ciągle?
Podczas meczu ustawiam zazwyczaj podania w ole karne.
Tylko jednego zawodnika musiałem na treningu oduczyć ulubionego zagrania, na takie by nie strzelał ciągle z daleka.

Więcej opcji nie widzę.

German Partyzant

14.01.2013 11:32    #5722     Sufler - Inne - Jak przedłużać kontrakty - płaca?
[quote="Szemek"]To jest odwieczny problem w FM. Jeżeli zawodnik ma zbyt wygórowane oczekiwania przy pierwszych negocjacjach (rok przed końcem kontraktu), to staram się wyczekać jak najdłużej zanim zaproponuję nową umowę kolejny raz, im bliżej końca tym łatwiej o zgodę piłkarza. A jak nie to kop w tyłek, tak jak ty zrobiłeś, innej opcji chyba nie ma.[/quote]

No tak, tylko jak Ci się nie uda to grajek odejdzie za darmo.

osa1983 Partyzant

Kiedy rozpocząłem karierę to przy pomocy edytora wyzerowałem współczynnik Polski w rankingu FIFA. Po rozegraniu kilku sezonów dostałem do prowadzenia reprezentację Polski U-19 no i problem polega na tym, że polacy nie są losowani w żadnych eliminacjach! Problem istnieje od początku mojej kariery. Ten sam problem jest z Polską U-21. Pierwsza reprezentacja normalnie uczestniczy we wszelkich eliminacjach natomiast pozostałem mogą rozgrywać tylko mecze towarzyskie:( Czy jest możliwość naprawienia tego błędu w pliku save bez rozpoczynania nowej rozgrywki? Jeśli tak to nakierujcie mnie pls pls pls.

Emeryt Partyzant

[quote="cichy1996"]Witam, mój problem przedstawia się w ten sposób, w żadnym klubie nie moge wytrzymać więcej niż miesiąc góra dwa później rozgrywka mnie nudzi i szukam nowego klubu, troche mnie to już irytuje. Z tego co pamiętam to tylko w 3 klubach wytrzymałem więcej niż 3 sezony: Bayer Leverkusen, Udinese, Castilla. Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego dla mnie klubu który wciągnie mnie na dłużej. Lubie kiedy w klubie jest ok. 24 graczy kiedy na każdą pozycje jest 2 zawodników, nie lubie jeśli w klubie jest zbyt wielu niepotrzebnych zawodników, dobra szkółka, kilku utalentowanych zawodników, minimum 2-3 mln na transfery stadion i liga nie mają większego znaczenia. Chce po prostu aby rozgrywka tym klubem mnie wciągnęła. Z góry dzięki za pomoc[/quote]

Spróbuj... Vitesse. Mają średni skład, ale bardzo dużo pieniędzy. Zarząd wymaga od ciebie sukcesów, bo tak naprawdę ten klub do tej pory nic wielkiego nie osiągnął. Ja obecnie gram nim jako odskocznią od ligi polskiej, i gra mi się bardzo przyjemnie. Obecnie wyszedłem z pierwszego miejsca w grupie w Pucharze UEFA (o dziwo miałem banalne drużyny, takie jak Metalist, HAPOEL czy Viktoria Pilzno), zwyciężając wszystkie mecze, jestem w ćwierćfinale pucharu Holandii, i zajmuję 6 miejsce w lidze. Z powodu dużych pieniędzy, tzn bogatego prezesa, jest szansa na budowę nowych obiektów, nowego stadionu, itd itp. To jest klub z perspektywą budowy na coś takiego czym był kiedyś Ajax.

Szemek Ekspert

13.01.2013 22:16    #5725     Sufler - Inne - Jak przedłużać kontrakty - płaca?
To jest odwieczny problem w FM. Jeżeli zawodnik ma zbyt wygórowane oczekiwania przy pierwszych negocjacjach (rok przed końcem kontraktu), to staram się wyczekać jak najdłużej zanim zaproponuję nową umowę kolejny raz, im bliżej końca tym łatwiej o zgodę piłkarza. A jak nie to kop w tyłek, tak jak ty zrobiłeś, innej opcji chyba nie ma.
"To tylko Internet k*rwa."

Pe Partyzant

[quote="Patryk96"]Jedyne co mnie irytuje w tej grze to bezsensowne strzały lecące na aut, albo ledwo co dolatują do bramki. W każdym meczu mam oddanych po 20 strzałów, a
wygrywam tylko 1,2 do 0.[/quote]

Tu zauważam zbyt duże powiązanie jakości strzału do taktyki. Ja akurat nie mogę narzekać, mój Zawisza jest bardzo skuteczny (2 SN, K10, KN - wszyscy z maksymalnie ograniczonymi strzałami z dystansu, czeste rajdy z piłką). Mimo wszystko, nawet najbardziej nierealistyczne polecenia taktyczne nie powinny mieć wpływu na jakośc wykończenia, nieważne co rozkażesz zawodnikowi to powinien i tak potrafić wykończyć sytuacje sam na sam czy strzał z 11 metrów na bramkę "położonego" bramkarza. Nie wiem czy można nazwać to błędem, ale coś tu nie pasuje. Odpowiednie rozwiązania taktyczne powinny rozwiązać Wasz problem.

Robsson93 Partyzant

[quote="cichy1996"]Witam, mój problem przedstawia się w ten sposób, w żadnym klubie nie moge wytrzymać więcej niż miesiąc góra dwa później rozgrywka mnie nudzi i szukam nowego klubu, troche mnie to już irytuje. Z tego co pamiętam to tylko w 3 klubach wytrzymałem więcej niż 3 sezony: Bayer Leverkusen, Udinese, Castilla. Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego dla mnie klubu który wciągnie mnie na dłużej. Lubie kiedy w klubie jest ok. 24 graczy kiedy na każdą pozycje jest 2 zawodników, nie lubie jeśli w klubie jest zbyt wielu niepotrzebnych zawodników, dobra szkółka, kilku utalentowanych zawodników, minimum 2-3 mln na transfery stadion i liga nie mają większego znaczenia. Chce po prostu aby rozgrywka tym klubem mnie wciągnęła. Z góry dzięki za pomoc[/quote]

Miałem kiedyś podobny problem. Ciągle się zastanawiałem kim zagrać. Jak brałem jakiś klub to po chwili rezygnowałem. I wtedy zacząłem grać w lidze francuskiej. Sprawdź sobie Montpellier, Nantes, Angers SCO (tu nie wiem czy ma akurat te 2-3 miliony), As Saint Etienne.

davidov85 Partyzant

13.01.2013 21:26    #5728     Sufler - Inne - problem z odpaleniem gry
error:football manager 2012 is alredy running , ja mam taki problem poprosz eo pomoc

AndrewTS Partyzant

13.01.2013 20:12    #5729     Sufler - Dodatki do gry - CMREV legalne w Niemczech ?
http://www.dobre(...)716.html
z filmami tez tak jest kolega mial problemy list z kara 5 000€ adwokat obinizyl do 700€, i z innymi rzeczami tez, i nie nie hejtuj mnie tu bo tylko chce sie dowiedziec czy mozna sciagnac bezpiecznie bo 5000€ ew. 700€ nie chodza sobie po chodniku .
Dzieki ze odpowiadasz przynajmniej bo napisalem do administracji to nie wiedza nawet jakie maja servery na stronie

shusty Partyzant

Może FM nie jest dla ciebie?

Dla mnie priorytetem było zacząć z małym klubem, gdzie mało zawodników, nie ma parcia, jest nad czym pracować, bo nie jest się najlepszym, współpracowników trzeba dobrać i ogólnie buduje się zespół. Łatwiej jest się odnaleźć takim małym klubiku i jest czym się zająć. Dla mnie gra Borussią była nudna, bo kupiełm paru piłkarzy, trochę współpracowników wywaliłem, taktyka się szybko fajna znalazła, bo przy takich piłkarzach można bajeczne taktyki stosować, zdecydowanie ciężej dobrać taktykę pod zespół słaby, wtedy trzeba się napocić by było ok, bo piłkarze nie są wszechstronni.

Chcesz mieć dobry zespół, kasę na transfery, dużo dobrych piłkarzy. Nuda dla mnie. Ja zaczynam z małą ilością piłkarzy, nie mam wszystkich zmienników, szczególnie jak się fala kontuzji trafi. trzeba non stop taktykę dobierać inną, przez niedysponowanie piłkarzy i silniejszych przeciwników. Wg mnie jest to dużo ciekawsze i z takim zespołem dopiero można się zżyć. Do tego dobrze mieć szkółkę i na niej polegać, w takiej drużynie dosyć słabej, b. często pozwala się grać młodym zawodnikom i fajnie patrzeć jak się rozwijają.

Polecam tradycyjnie ze środka tabeli zespół z najniższej ligi angielskiej lub 4 ligi włoskiej.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution