Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

gregotsw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
FM jest grywalny jak najbardziej, jestem w stanie obalić każdy absurdalny wymyślony błąd których zaraz tutaj ukaże się wiele i to na swoim przykładzie.(błędy te to błędy tych osób, które nie rozumieją poleceń taktycznych które stosują) Oczywiście crash'e czasem są, ale obecnie już bardzo rzadko - właściwie to rozegrałem chyba 8 sezonów i crashy miałem ze 3.

kilka wymyślonych błędów:
- brak akcji środkiem - mogę nagrać video gdzie kilka/kilkanaście bramek pada po akcji środkiem
- co mecz czerwona kartka - agresywni gracze + ostry odbiór (innego wytłumaczenia nie ma bo u siebie nie mam tego problemu i nigdy nie miałem)
- obrońcy cofają się i nie atakują gracza rywali przy piłce (normalka często nawet w realu - piłkarz ze słabym odbiorem i ustawianiem się cofa się i nie atakuje na raz, bo wtedy jak rywal go minie to już wogle burdel się robi, a tak może przynajmniej zblokować strzał)

shusty Partyzant

Ja wygrywałem dużo i wskoczyłem na 1 miejsce (dużo kontuzji, ogromne zmęczenie zawodników i dawałem radę), po czym miałem serię 12 meczy bez zwycięstwa, w tym 4 remisy tylko (rekord ligii ;D, a mimo to miałem wszystkich piłkarzy dostępnych, mniejsze obłożenie terminarza, fatalna seria zaczeła się z wyśmienitymi moralami, żadnych problemów). Jak widać nie ma reguły jak się trafi zła passa, a przy dobrej nawet problemy w zespole nie są takie straszne. :P

Później natomiast miałem pod koniec sezonu 12 meczy bez porażek z czego większość wygranych meczy. A taktyka mi się rozwalała i nie można było dostosować, bo tyle kontuzji mnie dopadło, brak zmienników, albo dostępni tylko skrzydłowi lewi i tylko jeden napastnik, a pomocników którzy mogliby coś środkiem ofensywnie zrobić nie miałem i teoretycznie powinienem przegrywać, a wygrywałem :D A, no i bramkarz kontuzja na 2 miechy O_o, a zapasowego musiałem z drugiego składu ściągać bramkarza i to takiego który miał 60% ogrania i statystyki naprawdę makabryczne, nawet nie miał kontraktu i mu za mecze nie płaciłem...

Jak widać dziwne rzeczy się dzieją czasami, o mało co mnie nie zwolnili najpierw, a później same wygrane prawie, ale straszne problemy w zespole nie tylko kontuzyjne.

karollo222 Partyzant

Witam! mam otóż problem ponieważ chciałem zagrać AS Monaco w FM 13. Mają prognozę 1 miejsca w ligue 2, więc myślałem że łatwo mi będzie wyjść, a że dodatkowo 15 mln na transfery kupowałem 2-3 grajków 20~ lat typu wellington nem do składu. Ale mimo przetestowania około 10 taktyk z internetu i z dwa razy próbowałem coś sam skleić zawsze w październiku zajmowałem 15-20 miejsce i zarząd chciał mnie zwolinić! Co się dzieje? mógłby ktoś mi podać jakąś taktyke, transfery albo chociaż pomysł co z tym zrobić? bardzo mi zależy na grze tym klubem tylko nie mam odpowiedniej taktyki/graczy i nie moge nawet wygrać z zespołem z prognozowanego 20 miejsca! proszę o pomoc. z góry dziękuje i pozdrawiam

kuba533 Partyzant

Witam, w trakcie wczytywania gry pojawia się taki komunikat: Failed to set copy protection system: i gra sie nie włącza. Co zrobić? Proszę o pomoc.

TomOlej Partyzant

16.01.2013 17:21    #5705     Sufler - Problemy techniczne - Problem z uaktualnieniem
Mam oryginalną wersję gry steam ale nie chce mi się ona automatycznie uaktualnić. w folderze \Steam\steamapps\common\Football Manager 2013\data\db mam tylko jeden folder "1300" wiec z tego co się orientuję gra nie jest uaktualniona. Czy da się to zrobić ręcznie ?

ToJa Partyzant

Witam. Gram Wisłą Płock w FM 2007 (pierwszy sezon) i właśnie jestem przed rewanżowym meczem w Pucharze UEFA z Blackburn Rovers. Mój problem z taktyką polega na tym, że nie mam pojęcia, jaką taktykę wybrać na ten mecz. Mam 2 "główne" taktyki, którymi gram:

4-1-1-3-1 To jest moja podstawowa taktyka - jeżeli chodzi o polecenia dla drużyny to większość jest ustawiona standardowo - oprócz odbioru (agresywny), linii obronnej (cofnięta), gry na czas (często) oraz zaznaczone jest ścisłe krycie, kontrataki oraz pułapki ofsajdowe.

Gubiec
Colakovic-Magdoń-Belada-Kazimierczak
Romuzga
Rachwał
Sedlacek-Geworgyan-Grzelak
Sobczak
4-4-1-1 (z 2 cofniętymi defensywnymi pomocnikami) Tą taktyką gram z silniejszymi od siebie rywalami oraz w pucharach. Polecenia dla drużyny identyczne jak wyżej.

Gubiec
Colakovic-Magdoń-Belada-Kazimierczak
Romuzga-Rachwał
Sedlacek Grzelak
Geworgyan
Sobczak
Jednak obie taktyki nie sprawdzają się w meczu z Anglikami. Można powiedzieć, że jestem w martwym punkcie, bo pierwszy mecz (w Anglii) przegrałem 1:0, więc żeby awansować dalej muszę wygrać przynajmniej 2:0, a nie mogę zbytnio ustawić drużyny na ultraofensywny (gdyż Blackburn gra z kontry i po kilku minutach tracę bramkę), ani na ultradefensywny (gdyż wtedy przez cały mecz jestem pod naporem przeciwnika i prędzej czy później tracę bramkę). Proszę o pomoc i porady.

Mar1992 Przodownik pracy

16.01.2013 13:40    #5707     Sufler - Problemy techniczne - FM 13 - Błąd Aplikacji
Masz patch 13.1.1 - pirat, albo kupiłeś multikonto na Steam. Na najnowszym patchu (13.2.2) problem może występować, ale nie taki, jak na piratach i na pewno nie jest tak częsty. Więc mi tu nie pier*ol, że nie pomogłem, bo to jedyny sposób. Nie musisz klikać "pomógł".

SokoleOko Partyzant

16.01.2013 13:29    #5708     Football Manager - Ogólna dyskusja - Wymagania
Spokojnie, jeżeli chodzi o minimalne wymagania sprzętowe to akurat w przypadku szybkości procesora nie ma żadnego problemu.
Może się to co najwyżej odbić na przyjemności rozgrywki.

Szemek Ekspert

16.01.2013 10:12    #5709     Sufler - Inne - Jak przedłużać kontrakty - płaca?
[quote="German"][quote="Szemek"]To jest odwieczny problem w FM. Jeżeli zawodnik ma zbyt wygórowane oczekiwania przy pierwszych negocjacjach (rok przed końcem kontraktu), to staram się wyczekać jak najdłużej zanim zaproponuję nową umowę kolejny raz, im bliżej końca tym łatwiej o zgodę piłkarza. A jak nie to kop w tyłek, tak jak ty zrobiłeś, innej opcji chyba nie ma.[/quote]

No tak, tylko jak Ci się nie uda to grajek odejdzie za darmo.[/quote]

Wiadomo, że jest takie niebezpieczeństwo. Mnie takie sytuacje nie ruszają, rzadko mi się to zdarza i zazwyczaj mam już następce na oku albo w młodzieżówce czy na wypożyczeniu. Jeżeli bardzo Ci zależy na zawodniku to spróbuj zrobić większy luz w budżecie płacowym i pogadaj z zarządem o większej kasie na wypłaty, może wtedy będzie Cię stać na zatrzymanie go bez oczekiwania na zmianę jego wymagań.
"To tylko Internet k*rwa."

Biggi Partyzant

15.01.2013 21:26    #5710     Sufler - Inne - Pytanie o sava
[quote="sxz69"][quote="Biggi"]No a ma ktoś tego sava po 2020 albo nawet lepiej - po 2030 roku? ;) Potrzebuję sava nie dlatego, że mam problem ze swoim tylko najzwyklej w świecie chciałbym sobie pograć w przyszłości.[/quote]

Urlop na 100 lat, zostaw wieczorem kompa, idź spać i na rano będziesz miał przyszłość.[/quote]

No tylko ja właśnie nie chce dawać urlopu i zostawiać kompa na całą noc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution