Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

kowalsyk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Mam wrażenie, że gram w inną grę niż niektórzy piszą. Pada sporo goli po dośrodkowaniach, ale z dobrym środkiem pola prostopadłe piłki są zabójcze, a że ja właśnie takim stylem gram, to gra środkiem pola jest kluczowa. Co do natłoku spotkań to się zgadzam. Mam drugi sezon i w styczniu-lutym terminarz mam koszmarny, bo mecz co 2-3 dni, piłkarzy wymęczeni, a ja jeszcze nie rozpocząłem zmagań ligi mistrzów. Ogólnie po tych patchach jest dużo lepiej, natomiast mam problem z inna rzeczą. Ja z 15 strzałów na mecz miałem 9 z dystansu. Oczywiście w tych poleceniach suwaki mam na zero, każę im podawać w pole karne do odgrywające, a oni mi strzelają Panu Bogu w okno co drugie uderzenie. Jest to strasznie denerwujące, szczególnie ze na 5-6 strzałów z dystansu przeważnie max 1, a czasem nawet żaden nie leci w światło bramki.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

17.01.2013 22:56    #5692     Serwis - Uwagi i propozycje - Zakładka "Puchary"
Import znaczy pobieranie z zewnatrz... najpierw musisz wyeksportowac zespol grajac w kariere... wchodzisz w jakikolwiek klub(nazwa klubu! nie pierwszy sklad!) i dajesz wiecej czynnosci--->eksportuj klub.

pewnie pyta sie gdzie chcesz go zapisac i tyle.

Sorry za pisownie ale mam problem z klawiatura....

repus Młody aktywista

17.01.2013 20:44    #5693     Sufler - Inne - Steam
Dobra , problem rozwiązany . Ale wytłumaczy mi ktoś dlaczego z konta administratora da radę odpalić gry a z normalnego nie ?
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Inko90 Partyzant

FM 13 jest grywalny kiedy przymknie się oko na kilka rzeczy typu:

- 95% goli pada po dośrodkowaniach
- Boczni obrońcy nigdy nie atakują zawodnika z piłką tylko go "odprowadzają do drzwi"
- Po kilku sezonach terminarz zaczyna się bugować: mecze ligowe podczas spotkań reprezentacji, spotkania co 2 dni,
- Nawet najlepsi bramkarze są tylko statystami i nie wychodzą do prostych piłek
- Średnio po 40 strzałów w meczu...

Ogólnie ja po początkowych problemach z grą obecnie dobrze się przy niej bawię. Fakt, że jest to jedna z najgorszych części FMa (pod względem ilości patchów, błędów w grze, tragicznego silnika meczowego), ale jeżeli jest się fanem serii to śmiało można zacząć w nią grać.

szfedo Przodownik pracy

17.01.2013 17:24    #5695     Sufler - Porady do gry - FM Zamula
Ja mam i5 2,3ghz 8 gb Ramu i przy 140 k graczy (nie na czerwono) w drugim sezonie kilka dni mi mieli po 15-20 minut jak u Ciebie. Nie powiem, że to komp NASA zdolny do nie wiadomo czego ale większość najnowszych gier działa na full detalach a tu taki problem. Właśnie miałem odpalić nowy save z mniejszą liczbą lig i zawodników żeby się przekonać czy to FM ma skopaną optymalizację czy po prostu przeładowałem ligi.

Guezmir Młody aktywista

Mnie poki co wnerwiaja najbardziej strzaly z dystansu, ktorych zwlaszcza w ofensywnej taktyce jest bez liku i to pomimo ograniczania go do minimum w poleceniach. Denerwuje tez brak skutecznoscu napastnikow i olbrzymie problemy z morale. Ostatnia sprawa. Dziwaczne reakcje zawodnikow na rozmowy motywacyjne. Ogolna rozmowa moze 5 zmotywowac a 4 zgasic. W poprzednich fmach nie bylo takich dziwactw. Przez to siada morale i bardzo ciezko je podniesc. Zwlaszcza jesli druzyna jest tak slaba, ze zwyciezanie u siebie zwykle graniczy z cudem.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

gregotsw Partyzant

Dokładnie shusty masz rację, najgorszy okres (przynajmniej w POL) to druga połowa rundy wiosennej w ekstraklasie. Jak odpada się z pucharów i grasz mecz co 7 dni. Masakra, zawodnicy nie ograni - często do tego atrybuty zaczynają spadać z braku ogrania i wiele problemów się robi.

gregotsw Partyzant

Poniżej link do galerii - w lidze właściwie zawsze drużyna lekko dopasowywała poziom do reszty - jak rywale gubili punkty to i ja też traciłem czasem. Jak rywale cisnęli to i ja śrubowałem wyniki. Gram z bratem i dwa razy mi mistrza zabrał.(Legia)

Skład to same newgeny, jedynie Brian Ferreira to real zawodnik s - naprawdę nie do zatrzymania, zejścia ze skrzydła, dryblingi itd, mało skuteczny ale nie do zatrzymania. W galerii zamieściłem ważniejszych graczy.

Miałem dwóch asów, to mi sprzedał zarząd w moim imieniu za ok. 30mln euro każdego z osobna - tak sie złożyło że odeszli do FC Porto. Za każdym razem kasę wydawałem zaraz potem w jakiś 50% na zastępstwo - jakoś specjalnie nie ucierpiał team na tym. LM wygrałem bez nich, a jednego sprzedano akurat w przerwie zimowej - zaraz potem wygrana w LM.

Największy problem to jak tylko otwiera się okienko.. Trzeba zapanować i rozmawiać z kapryszącymi o odejściu do większego klubu gwiazdami. Na szczęście w tym FM dużo łatwiej im wytłumaczyć jak ważni są dla klubu i zostają. Jednak zarząd dalej działa i jak dostaje ofertę ok 15-20mln Euro to przyjmuje w moim imieniu.

http://www.picsh(...)t/179633

shusty Partyzant

Dobrze, że zacząłem grać w FM13 od ostatniego patcha.

Ogólnie jest ok, czasem tylko trafi się dziwny błąd. Np. ostatnio gramy mecz i w przed przerwą jest dziwna akcja. Obrońca przeciwnika wybija piłkę bardzo wysoko. Piłke leci jakieś 2-3m nad moim i wrogim zawodnikiem, po czym nagle zmienia tor lotu im odstałem czerwoną kartkę jakby zwalnia, po czym dostałem czerwoną kartkę. Okazało się że jakimś cudem piłkarz będąc 3metry pod piłką zagrał ręką :D

Ale to taki ekstremalny błąd i tylko raz doświadczony.

Mam jedynie poważny problem z tym, że mimo zaleceń taktycznych i tłumaczeniu tego na treningu, piłkarze dalej zbyt często strzelają z daleka i większość pudłują, że piłka leci b. daleko od bramki. W każdym meczu 10-30 strzałów z daleka i ani jednego gola zdobytego w ten sposób. Często widać, że nie ma szans na uderzenie z daleka, ale piłkarz i tak zamiast poda uderzy z daleka i piłka bliżej autu poleci niż bramki. Bramki zdobywam w tradycyjny sposób, ale pewnie byłoby ich więcej, gdyby tak bezmyślnie nie grali. Albo, piłka zagrana do przodu i mój zawodnik jest na wysokości linii pola karnego, albo ciut dalej i otoczony dwoma obrońcami, ale widać że wygra pojedynek o piłkę. Z takiej odległości strzelić bramkę główką jest prawie niemożliwe, a przyjąć fakt nie można przez obrońców. To mój zawodnik na 99% wtedy lobem zagra do wrogiego przeciwnika na 5metr i okazauje się że on chciał strzelić gola. A mógł odegrać do tyłu lub w bok do nadbiegającego kumpla z drużyny.

Ale gra i tak świetna.

SpiderFYM Partyzant

@gregotsw

Mógłbyś pokazać swój skład? I wyniki tabel ze wszystkich sezonów? Oczywiście jeśli nie byłoby to problemem :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution