Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Vidarius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam,otóż potrzebuje rady kogoś bardzo dobrze doświadczonego w FM-ie.Gram w 2012,obecnie prowazdze w 2 sezonie Fc Utrecht.W 1 zająłem 5 pozycję i awansowałem przez baraże do LE.Tam spokojnie przeszedłem wszystkie rundy i fazę grupową ale problem pojawił się potem,ponieważ trafiłem na.......Arsenal :/.Myślałem że dostane w dwumeczy dwucyfrówkę,ale mimo plagi kontuzji zrobiłem fajną taktykę i udało się wygrać 2:1 na własnym boisku.Teraz czeka mnie wyjazd,i chciałbym rady jak przynajmniej zremisować na Emirates Stadium.

Takie pytania wrzucamy do odpowiedniego tematu
Szemek

Jivoha Partyzant

Witam,

przede wszystkim chciałbym wszystkich przywitać. Od wczoraj jestem posiadaczem FM 2013. Nigdy nie grałem w tego typu gry (nie porównuje do Fifa Manager 13 bo to lekka odskocznia) w związku z tym i FM jest mi obcy. Z samą gra zdołałem się już zapoznać pobierznie tzn. poruszanie się po różnych zakątkach lig itd nie jest mi obce. Sprawia mi za to duuuży problem przetwarzanie danych.
Wyczytałem tutaj na forum, że Ferrol to fajny zespół i w zasadzie startując od zera warto od razu rzucić się na głęboką wodę. Jako, że Ferrol dopiero za rok dostanie się do 3 ligi chciałem wziąć urlop żeby poczekać na niego już w 2B/x . Jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem, że JEDEN tydzien przetwarzał mi się z 20 minut xD Ok ok wrzuciłem 220k piłkarzy, ale tylko 3 grywalne ligi więc pomyślałem coś jest nie tak, poczytałem na forum i wynika z tego, że nawet podkręcone i5 2500k nie dają rady z dużą ilością lig (sam mam nowszego generacją i5 3570k), ale przecież ja nie mam dużo lig grywalnych tylko piłkarzy! Czyli dalej może być coś nie tak albo ja przesadzam z ilością piłkarzy.

Więc moje pytanie czy da się pogodzić dużą ilość piłkarzy z czasem przetwarzania?
Ilość lig może nie jest aż tak ważna (grywalnych), ale chodzi mi o scouting żeby było w czym wybierać :)

Od razu mówie odpowiedzi typu zrób "retail" czy też weź ściągnij bazę itd mnie nie usatysfakcjonują z prostego powodu nie mam pojęcia co to jest retail i jak z tą bazą ma to wyglądać. Więc jak można proszę o szczegółowe odpowiedzi co bym stał się kolejnym ogarniętym FMo Maniakiem :)

Pozdrawiam i liczę na pomoc!

kusy9 Partyzant

30.01.2013 22:41    #5593     Sufler - Edytor - Problem z edytorem
Witam też mam problem z edytorem jedak inny jak kolega ja nawet nie mogę włączyć edytora. Mam kupionego fm na steam i pobranego edytora po próbie włączenia edytora mam takie błędy

kosmotata Partyzant

Swansea FM 2012 sezon 2012/2013 zimowe okienko
mam już skrzydłowego , Dos Sanstosa z tottenhamu kupiłem , ale teraz potrzebuję dobrego prawego obrońcy , budżet około 25 mln tylko ,że budżet na pensje jest niski . Kogoś kto będzie chciał przejść do mnie .

Z reputacja może nie być problemu bo ostatni sezon 2 miejsce w lidze , puchar Anglii finał i finał pucharu EURO .

chris000 Partyzant

Witam.
Mam taki problem.
Mam mecz półfinał Pucharu Portugalii, podczas gdy 90% moich zawodników jest na meczu reprezentacji.
Chciałem dać pograć zdolnym juniorom, ale oni TEŻ SĄ na zgrupowaniach.
W efekcie musialem grać całkowitymi rezerwami...
Dziwna sytuacja...

http://www.tinypic.pl/bbenx39dgxs4
zobaczcie sami.
Przegrałem z Bragą (gram Porto) 4:3
Tyle, że w Bradze jest DUŻO mniej reprezentantów, praktycznie grali 1 składem...

mb15juve Partyzant

Robson troszke za silne jak dla mnie. Przygladam sie klubom ktore polecil Emeryt i zastanawiam sie czy nie zaczac od 2 ligi Francuskiej od Nantes. W ogole klimat Francuskiej ligi mi pasuje, tylko ten problem z paszportami. Szukam przede wszystkim wyzwan, nie chce wygrywac ligi po 2 sezonach :)

Jashita Partyzant

30.01.2013 10:43    #5597     Sufler - Edytor - FMRTE 2013 aktywacja licencji
Podobno w tej wersji FMRTE do patcha 13.2.2 jest jakiś błąd. Czy wiadomo coś Wam o tym? Rozwiązano juz ten problem?

rumpelstiltskin Partyzant

[quote="myfunnygame"]Reputacja nie wzrosnie Ci od tak po awansie do 3rundy PA. Zeby wzroslo cos musialbys ten puchar wygrac.

Co do transferow, dziwna sprawa bo potrafie zarowno zakontraktować graczy z wolnego transferu jak i z wyzszych lig bez zadnego problemu. A kupuje tylko graczy, ktorzy moga wzmocnic moj zespol.[/quote]

Nie sądzę, by to reputacja była tu problemem. Przykład Tozera to pokazuje. Nie wiem, czy jest to kolejny błąd, np. w FM12 takich problemów z transferami nie było. Wiadomo, sporo pewnie da przejście klubu na profesjonalny status. Bez tego jest jednak dziwnie...

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Reputacja nie wzrosnie Ci od tak po awansie do 3rundy PA. Zeby wzroslo cos musialbys ten puchar wygrac.

Co do transferow, dziwna sprawa bo potrafie zarowno zakontraktować graczy z wolnego transferu jak i z wyzszych lig bez zadnego problemu. A kupuje tylko graczy, ktorzy moga wzmocnic moj zespol.

sxz69 Młody aktywista

29.01.2013 22:20    #5600     Sufler - Inne - Problem z doborem FMa
Procesor 2GHz jedno czy dwurdzeniowy?
Istotną kwestią jest też to ile ustawisz grywalnych lig i jaką wielkość bazy danych wybierzesz. Jeśli lubisz mieć dużą ilość zawodników to w FM13 może być problem z szybkim przetwarzaniem.

By włączyć tryb 2D wchodzisz w Ustawienia -> Profil i widok meczu ustawiasz jaki chcesz.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.