Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

tts0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Zobacz jeszcze, czy w poleceniach zespołowych na samym dole jest właśnie Cabaye jako rozgrywający... to też ma znaczenie; możesz też dać podania środkiem boiska - wtedy ograniczysz do minimum udział zawodników ze skrzydła w grze piłką; w najgorszym wypadku zmnień z ofensywa na kontrola, ale ostrzegam - wtedy ch*ja grają. No i przede wszystkim przejrzyj jeszcze raz dobrze profil zawodnika - jeśli mnie pamięć nie myli, Cabaye nie jest typowym rozgrywającym - bardziej cofniętym, więc może mieć problemy w tej roli.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Pe Partyzant

jeśli nie stanowi to problemu to tak ;)

mlodySILESIA Partyzant

Witam, mam problem z taktyką. Chodzi o to że mam w składzie rozgrywającego, a i tak rozgrywaniem zajmują się boczni obrońcy i drugi środkowy pomocnik (odbierający piłkę).

Ustawienie:

BR
BO(A) ŚO(O) ŚO(O) BO(A)
RD(O)
WR(A) POP(O)
SN(W) S(A)
LPK(A)

Oto moja taktyka :

-styl: zrównoważona
-strategia: ofensywa

-podania: krótsze
-swoboda taktyczna : dyscyplina
-gra przy przeciwniku: intensywniejszy pressing
-odbiór: agresywny
-krycie: domyślne
-dośrodkowania: domyślne
-swoboda pozycyjna: domyślne

-obrona: wysunięta
-szerokość: szeroko
-tempo: szybkie
-gra na czas: rzadko
-podania: mieszane
-kontry: tak
-pułapki: tak

Polecenia:

-agresywny odbiór
-podania do nogi
-szersze pole gry
-szybkie centry
-piłka do przodu

Proszę o pomoc, aby to rozgrywający wziął na siebie rozgrywanie.

zielonygolab Partyzant

04.02.2013 06:36    #5574     Sufler - Inne - Facebook w FM 2013
Problem w tym że przy Tworzeniu profilu gracza pole do logowania Facebooka jest nieaktywne...

Raptorek Partyzant

Mam pytanie czy ktoś wykonał zadanie dobrze wydane pieniądze ?
Czy ten achivment trzeba wykonać jednym menadżerem czy można to zrobić na kilku savach
Jeśli ktoś wie dziękuje za odpowiedz

Sammson Partyzant

FM 2013 jest trudniejszy od edycji z 2012? Wiem, że sprawa z poziomem trudności jest drażliwym tematem i dla niektórych fm 2012 jest trudny ale opisze dwie sytuacje i byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedz czy poziom trudności w najnowszej wersji bardziej przypomina ten z 2011 czy z 2012 roku.

W fm 2011 prowadziłem dolcan ząbki z 1 ligi, ściągnąłem do klubu piłkarzy z Brazylii, afryki i jednego czy dwóch z działu talentów. Po połowie sezonu byłem w środku tabeli zdarzały się serie kilu wygranych, przegranych, jeden mecz potrafiłem wygrać potem remisowałem albo przegrywałem, w PP nie dotarłem nawet do ćwierćfinałów. W zimowym okienku transferowym do klubu dołączył genialny rozgrywający z Brazylii który zdobył kilkanaście asyst, kilka goli i zapewnił mi awans do ekstraklasy. Tam w pierwszym sezonie dołączył do klubu dobry argentyński napastnik, udało mi się skończyć sezon w środku tabeli oczywiście nie dostałem też szansy na grę w europejskich pucharach. W kolejnych sezonach sprowadziłem kilku piłkarzy korzystając z geniego, kilu przedłużyło kontrakt dzięki fmrte i czasami po kilka razy rozgrywałem mecz aż do skutku czyli wygranej. Następny sezon skończyłem na miejscu gwarantującym awans do LE potem zdobyłem mistrza polski. W ciągu 8-9 kolejnych sezonów tylko raz klub dało sobie wyrwać mistrzostwo i kilka razy stracił PP , w LE dotarłem najdalej do półfinału a w LM tylko raz wyszedłem z grupy.
W fm 12 po kilku bardzo łatwych grach postanowiłem poprowadzić znowu drużyną z ząbków ale postanowiłem zagrać w 100% uczciwie, bez wczytywania gry, korzystania z fmrte czy genie scouta, bez ściągania graczy z zagranicy w 1 sezonie i używając własnej taktyki.
W 1 sezonie po 27 kolejkach byłem mistrzem 1 ligi a w PP bez problemu dotarłem do finału. Za rok byłem mistrzem polski, w następnym sezonie dostałem się do 1/16 LE a chyba w 2022 zdobyłem Ligę mistrzów. Wszystko bez najmniejszego problemu, za nic nie przypominało to gry z 2011 roku chociaż powinno być o wiele trudniej.

W fm 12 postanowiłem poprowadzić w taki sam uczciwy sposób colwyn bay z ostatniej grywalnej ligi angielskiej. Awans co sezon bez wysiłku a w pierwszym sezonie premiership zająłem 7 miejsce w kolejnym też 7 miejsce ale w finale LE przegrałem z manchesterem united 1:0 po bardzo wyrównanej grze.
W fm 11 też poprowadziłem drużynę z Anglii ale 1-2 ligi wyżej, w pierwszym sezonie ledwo co doszedłem do baraży a kiedy je przegrałem odpuściłem sobie dalszą grę.

Jeśli chodzi o taktykę to nie jestem w niej dobry ale nie jestem też zły, zdarzało mi się korzystać z gotowych i wymyślać własne z lepszym lub gorszym skutkiem, z najlepszym oczywiście w fm 2012 gdzie korzystając ze zwykłego 4-4-2 z domyślnymi ustawieniami doszedłem do półfinału LM. Najważniejsze jednak jest to, że przez rok nie nauczyłem się lepiej ani inaczej grać i taktykę ustawiałem podobnie w w 2011 i 2012 roku więc zmiana była tylko w grze.

A więc którą edycje bardziej przypomina Football Manager 2013?

KamilB Partyzant

03.02.2013 16:19    #5577     Sufler - Edytor - Problem z edytorem FM 13 - szary ekran
Mam podobny problem jak kolega. Zzmianiłem wartość notatniku z 2 na 1 i w dalszym ciągu nic, tzn.
Uruchamiam edytora, pojawia się czarne okno, informacja o społeczności steam i nic przez baaardzo długo. Z wcześniejsza wersją managaera 2012 edytora nie ma żadnych problemów. Instalowałem juz kilka razy grę i kilka razy ściągałem edytora poprzez steam
Przeszukałem już wszystkie fora i nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Pomocy!

Tomu Partyzant

Mam problem od pewnego czasu zamiast na czarno twarzy piłkarza jest coś w tym stylu. Piłkarz na niebiesko spójrz np. na ten Arkadiusz Głowacki. Jak to naprawić. Kiedyś tak nie było.

http://steam(...)enshots/

A przy okazji chciałbym się zapytać jakie CA i PA ma Albert Bruce w FM 2013

mateuszek77 Partyzant

03.02.2013 12:27    #5579     Sufler - Porady do gry - Gra nie chce dalej iść
Witajcie,

Gra chodziła ładnie (gram od wersji beta), aż pewnego dnia (dokładnie 4 dni temu) spotkała mnie niemiła niespodzianka.
Klikam na przycisk "Kontynuuj" i czekam aż się wyniki przetworzą. Kółeczko przy przetwarzaniu się kręci - myślę "jest OK".
Próbuję wyjść z okna przetwarzania, ale nie mogę - kursor nie zmienia się w łapkę. Czekałem ok. godziny, nic się dalej nie działo.
Wyłączyłem grę, włączyłem od nowa i dalej to samo - kółeczko się kręci, gra się nie przetwarza - nie chce iść dalej.
Pomny wcześniejszych doświadczeń sprawdziłem spójność plików gry (wszystkie spójne), zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej, dźwiękowej i do płyty głównej. Ale problem nie zniknął.
Nie mam włączonego antywirusa, ani żadnego programu podobnego. Nie zdarzały mi się wcześniej takie sytuacje - gra zawsze była w miarę płynna. Gra aktualizuje się na bieżąco przez Steam.
Mam włączone w sumie 4 ligi :
- BBVA L1 + L2
- Angielska EKS + CH
- Włoska A + B
- Polska EKS + 1L

Dodam tylko, że pojawia się w "Procesach" w Menedżerze zadań "GameOverlayUI.exe".

Jeśli ktoś mógłby mi poradzić (a może nie tylko mi - ktoś może mieć podobny problem), co dalej robić - będę zobowiązany.

Pozdrawiam

Spiderek85 Partyzant

Ja mam podobny problem w moim Ingolstadt. W moim FM też nie moge osobiście wypożyczyć zawodnika. Jedyny sposób jaki znalazlem to dodac takiego zawodnika do celów transferowych dla dyr od spraw sportowych i zaznaczyc ze to cel jako wypozyczenie. I wtedy twój dyrektor sportowy sam załatwi sprawe i ci go sporwadzi. U mnie to działa wersja 3.2.2

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.