Grałem dość ciekawą karierę Liverpoolem w FM 12 i przyznam szczerze, że miałem ten sam problem z Suarezem - najczęsciej błąkał się a to na środku ataku a to na prawym skrzydle. Gdy już udało mi się skompletować zespół, Urugwajczyk zajął miejsce na prawym skrzydle na stałe(nie miał szans w ataku z Drogbą i Damiao, do tego Rondon był już dogadany), jednak nie spisywał się tam za dobrze.
Wszystko zależy od tego jaki styl gry preferujesz - Borini jest trochę szybszy, zwinniejszy i lepiej wykańcza akcje, jednak nie ma szans z silnymi obrońcami, których przecież jest na pęczki w PL. Z kolei Suarez jest silniejszy fizycznie, ale dość słabo kończy akcje(przynajmniej wg FMa), dlatego po prostu bym go sprzedał za grubą kasę i kupił napastnika z najwyższej półki(choćby wspomniany Damiao, czy Rondon). No chyba, że w 13 gra lepiej na skrzydle.
A co do środkowych pomocników, to też wszystko zależy od tego co chesz grać - tzw. półśrodkowych najlepiej oznaczyć "środkowy pomocnik - wsparcie"; a środkowego w zależności od tego co lubisz "cofnięty rozgrywający - wsparcie", jeśli chcesz, żeby cofał się pod obrońców i rozpoczynał ataki; "wysunięty rozgrywający - wsparcie", jeśli chcesz, żeby zajmował pozycję między atakiem a obroną przeciwnika i rozgrywał; lub pomocnik odbierający piłki, jeśli chcesz, żeby zostawał trochę z tyłu i ubezpieczął obrońców
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "
Najnowsze posty