Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

franz_flash Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.02.2013 16:08    #5421     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
Też miałem problem z taktyką ale ciągle coś próbowałem i zmieniałem i wreszcie (po 4miechach od premiery gry!!!) jestem zadowolony... Już w drugim sezonie zwycięstwo w Lidze Mistrzów Lechem, awans Wartą w pierwszym sezonie do ekstraklasy (jedna porażka w 34 meczach)...

patrykst123 Partyzant

26.02.2013 16:01    #5422     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
Problem ciągle aktualny.. nawet grą 4-4-2 bez udziwniania.. po prostu problemy z posiadaniem piłki i kazdy zespół mnie ciśnie a jak oglądam mecz mam wrażenie, ze do zawodników nie docierają żadne ustawienia, bo ani nie ograniczają strzałów z dystansu ani rajdów... Bez sensu tylko się denerwować jak oni po prostu nie robią tego, co im ustawiam..

dasiu93 Partyzant

Witajcie przyjaciele.

Mam problem z FM13. Otóż gram VfL Wolfsburg, rozbudowuje infrasturkture szkole wychowanków itd. Wszystko cudownie poza 2 sprawami:
1. Nie mogę rozbudować stadionu (ale to podejrzewam, że jest za nowy i się z tym pogodziłem).
2. Mało talentów. Już wyjaśniam... po tych ok 5 sezonach strasznie spadła ilość utalentowanych (140PA i więcej) graczy newgenów. Zawsze mi się trafiał 1-3 takich na sezon, w całej lidze ok. 20, aż tu nagle ciach i u mnie 0, w lidze ok. 7-9. Dla porównania w takiej Francji ciągle jest po ok 25. Nie wiem co jest tego przyczyną, bo liga nadal ma taką samą reputacje 3-4 miejsce, mój klub jest coraz wyżej w reputacji, kasy mam ok 150-200 mln Euro na plus, ok 25 scoutów i 30 trenerów. Do tego mam super Kordynatora ds. juniorów (CA 170, umiejętności wysoko), Manago U19 jest sam P. Guardiola.

No po prostu wszystko było wow, szał i po 5-6 sezonach się zje***o. Myślałem może, że to pojedyńczy sezon taki, ale nie w kolejnym też bez dobrych juniorów, w następnym też... pomóżcie, bo nie wiem czy ja coś zrypałem, czy to jakiś bug i inni też tak mają.

PS. Pozdrawiam Liverpool, który kupił ode mnie M. Schneiderlina za 40 mln Euro i I. Sissoko za 30 mln Euro tylko po to by cały sezon siedzieli na ławie.

seca Partyzant

25.02.2013 22:00    #5424     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka Milanu
Dzieki za ten artykul, wiele juz rzeczytalem ale akurat na ten jeszcze nie trafilem.
Wywnioskowalem z niego ze obrona milanu, szczegolnie srodkowi graja raczej glebiej ze wzgledu na brak szybosci, oraz slaba ruchliwosc. Boczni za to graja dosc odwaznie i ofensywnie (fullback'i). Zauwazylem rowniez ze trojka pomocnikow gra w rozych konstelacjach, jesli graja de jong lub ambrosini to oni graja najblizej swoje obrony, ale jesli ich na boisku nie ma to montolivo gra cofnietego rozgrywajacego, cos jak Pirlo. Ustawienie w ataku to dwoch skrzydlowych/schodzacych napastnikow i typowa dziewiatka Balotelli/pazzini lub Bojan jako cofniety napastnik/trequartista.
Co do ustawien druzynowych to tak jak pisalem wczesniej, w lidze graja raczj krotkimi podaniami (wielki % posiadania pilki) ale juz w LM raczej dluzszymi. Druzyna gra raczej szeroko (skrzydlowi i boczni obroncy). Szybkosc gry rowniez uzalezniona jest od przeciwnika, sredniacy i slabeusze wolno, z lepszymi druzynami raczej szybko i do tego gra z kontrataku. Ale w dalszym ciagu mam problem z ustawieniem presingu, agresywnosci, swobody taktycznej i pozycyjnej oraz kryciem.

patrykst123 Partyzant

25.02.2013 21:21    #5425     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką.
więc tak: zaradziłem problemom częsciowo: ustawiłem defensywne stałe fragmenty gry choć moje ustawienie nie wiele różni sie od domyślnego. Zacząłem grać bardzo sztywno a moi ofensywny zawodnicy w indywidualnych ustawieniach mają szukać gry i nie przetrzymywać piłki. W miare zadziałało jednak często strzelają z dystansu... wicek - rozpoczynam każdy mecz od utrzymania piłki i rozgr. po ziemii :) dodaje jeszcze podania między obrońców. Od nowego sezonu jednak zamierzam przetestować ustawienie 4-1-2-2-1 gdzie skrzydlowi będą schodzącymi napastnikami, napastnik odgrywającym - tego nie jestem pewien, czy mógłby ktoś wytłumaczyć rolę "odgrywającego"? jeden ze środkowych będzie wysuniętym rozgrywającym a drugi będzie odbierającym piłkę.

jelon1989 Partyzant

25.02.2013 20:29    #5426     Sufler - Porady do gry - Problem
Witam, mam problem. posiadam orginalna gre, na poczatku wszystko bylo ok a teraz zagram 2-3 mecze i mi sie zawiesza. strasznie ,mnie to irytuje, prosze o pomoc

Miodek Partyzant

Nie jest to w żaden sposób możliwe, bo po prostu nie grają w euro pucharach. W pucharze Holandii natomiast nigdy nie doszły dalej niż ćwierćfinał jeśli mnie pamięć nie myli.

Zaprezentowałem ten problem jakiś czas temu na oficjalnym forum SI gdzie nikt nie był w stanie mi pomóc.

Miodek Partyzant

Witam.
Mam poważny problem z rozgrywką.
Zaraz przed meczem o superpuchar europy otrzymałem taką oto wiadomość:
http://www.ufast.eu/pics/3347351.JPG
Sęk w tym, że:
http://www.ufast.eu/pics/6951562.JPG
http://www.ufast.eu/pics/4254483.JPG
http://www.ufast.eu/pics/5399754.JPG
Mówiąc krótko - powinienem grać w lidze mistrzów.
Dodam jeszcze, że pare dni wczesniej (w grze) otrzymałem normalnie podsumowanie dnia pucharu mistrzów. Jeśli natomiast zignoruje tą widomość mam najzwyczajniej w świecie losowanie pucharu euro.
O co tutaj chodzi ?

Campeones Partyzant

25.02.2013 17:25    #5429     Sufler - Porady do gry - Crush dump, pomocy pls.
Witam, dzisiaj natknąłem się na 'crushdump', wiem, że jest o tym bardzo dużo tematów, ale ja mam ten jeden problem w określonym momencie.

Jak sie nie mylę jest to z dnia 25 na 26 (fm, początek gry) i za każdym razem, nie ważne jaka liga, zawsze po pierwszym sparingu w danej karierze moja przygoda się kończy.

Próbowałem wieloma klubami, i zawsze w tym samym momencie wyskakuje, czy nadal problem z tym 'crushdumpem' jest nie wyjaśniony, sprawdzałem spójność na steam'ie, i nic. Czekam na pomoc.

przypominam, zawsze tylko w tym jednym momenice wyskakuje komunikat.

zanymous Partyzant

25.02.2013 15:56    #5430     Sufler - Porady do gry - Problem
Witam.
Mam problem z Football Manager 2013. Problem jest tego typu, gra normalnie działa, a chcę się dostać w zakładce klub, do Podpowiedzi sztabu szkoleniowego, klikam na to i gra się automatycznie wyłącza. Nie wiem co robić, gdyż widzę że, ze wszystkim innym jest normalnie, wszystko działa bez zarzutu, tylko nie działa tylko ta opcja.
Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution