Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Mar1992 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Geniek się buntuje. Zdarzają się bugi w obecnej wersji GS. Sprawdź w FMRTE i wtedy powiedz, czy dalej masz problem.

Ełkaesiak Partyzant

07.03.2013 15:59    #5352     Sufler - Edytor - edytor Football Manager 2012 error
Witam ! o tuż mam taki problem : Error: Unable to find some essential data. Please ensure that the game i tak dalej .
Reinstal nie pomógł szukałem w google na ten temat były różne rozwiązania ale to nic nie dało więc postanowiłem napisać post tutaj.
Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuje dodaj jeszcze iż gdy miałem oryginalną wersję Fm2012 to samo miałem więc postanowiłem ściągnąć pirata ale to też nic nie daje :( .

ansh Partyzant

Witam.
Pragnę przedstawić pewne ciekawe zjawisko, które zaobserwowałem podczas, nazwijmy to, testowania FM-a 2013. Otóż po wielu miesiącach grania (kupiłem grę w dniu premiery) postanowiłem przetestować parę rzeczy, sprawy niewarte opisu, choć mnie osobiście fascynowały. W każdym razie potrzebowałem do tego celu jakiegoś narzędzia scautującego. Wybór padł na popularnego Genie Scout-a. Jako, że to co chciałem sprawdzić wymagało częstego śledzenia aktualnej wartości CA, to siłą rzeczy patrzyłem również na liczbę oznaczającą PA (dla nie znających Genie: obie liczby są po prostu tuż obok siebie i ciężko przegapić jedną gdy patrzy się na drugą). I pewnego razu, gdy miałem już zakończyć ową testową rozgrywkę, zauważyłem coś niezwykle interesującego. Otóż miałem w kadrze swego zespołu zawodnika co się zowie Daniele Rugani (Włoch, jak potem sprawdziłem w edytorze, o potencjale -9). I pamiętałem, że jego PA zawsze wynosiło coś koło 150, dokładnej wartości nie znam, gdyż ona mnie nie interesowała wówczas, jednak jestem absolutnie pewien, że wynosiła sto pięćdziesiąt coś. Tak się złożyło, iż Daniale miał dość poważną 2-miesięczną kontuzję. Gdy wrócił do pełni zdrowia poinformował mnie o tym główny fizjoterapeuta dodając, że w związku z kontuzją Rugani może mieć problemu z osiągnięciem swojego potencjału. Pomyślałem sobie "pewnie jest tak jak w poprzednich odsłonach, czyli kontuzje po prostu uniemożliwiają zawodnikowi rozwijanie swoich umiejętności", a mówiąc z perspektywy wartości liczb CA i PA, kontuzje uniemożliwiają osiągnięcie CA równego PA. Jakież było moje zdziwienie, gdy zaglądając do Genie Scout-a w profilu Daniele w miejscu na liczbą oznaczającą PA widniało 117 ! Nie wiem jak wy, ale ja byłem w szoku. Mam w związku z tym zdarzeniem pytanie do was, czy mieliście może podobne przypadki? Jeśli tak to piszcie, gdyż jestem tego bardzo ciekaw.
Pozdrawiam.

czarnyafc Partyzant

07.03.2013 15:16    #5354     Football Manager - Ogólna dyskusja - Problem ze skórką
Witam.
Ostatnimi czasy grając w FM 2013 grałem na ciemnej skórce. Kiedy mi się znudziła chciałem znów uruchomić jasną. Wszystko by było fajne gdyby nie to że wchodząc w profil zawodnika jego atrybuty widzę na biało., tak samo jest z wiadomościami w skrzynce. Niżej podaje linki ze zdjęciami. Proszę o pomoc!
http://zapod(...)png.html
http://zapod(...)png.html

Bywaterrr Partyzant

Cześć!

Jestem nowym forumowicz, w CMy i FMy gram od bardzo dawna, lecz nie mogę poradzić sobie z taktyką, którą próbuje stworzyć sam, dodam, że od 2 sezonów bazuje na niej, jednak coś skopciłem przy eksperymentowaniu i nie mam pojęcia w którym momencie. Gram Juventusem Turyn, gra dla przyjemności, mam początek nowego sezonu, w poprzednim zdobyłem mistrzostwo. Moja taktyka (podam plik) 3-4-1-2 tak jak wspomniałem pracowała dobrze, ale do pewnego momentu. Moja filozofia taktyczna zmierzała do grania 3 obrońcami i 4 pomocnikami, z czego 2 środkowych (cofniętych rozgrywających) jest odpowiedzialnych za kreowanie gry. Boczni pomocnicy (skrzydłowi) biorą udział w defensywie jak i w ofensywie, lecz po moich zmianach taktyki grają bardzo defensywnie, wcześniej tak nie było. Stoją zawsze z tyłu, co nie podoba mi się, już tłumaczę. Przed linią pomocy stoi wysunięty rozgrywający lub ofensywny pomocnik, to zależy od meczu i przeciwnika. 2 napastników: Kompletny napastnik i cofnięty napastnik, któremu za zadanie dałem latanie od lewej do prawej strony boiska.

Problemem jest małe posiadanie piłki, nawet ze słabszymi przeciwnikami, wygrywać wygrywam, jednakże po bramkach z rzutów rożnych lub po indywidualnych akcjach. Sedno sprawy tkwi w tym, że 2 cofniętych rozgrywających wymienia kilka podań ze skrzydłami i z obrońcami, po czym piłka jest kierowana do napastników, którzy parują wprost na bramkę ;) I tutaj właśnie powinni być skrzydłowi, którzy wychodzili by na wolne pole, a w czasie ataku pozycyjnego powinni stać tak jak piłka nożna nakazuje, a nie z daleka od całego zamieszania....

Tutaj zamieszczam taktykę:
http://www.sends(...)wrz-2013

Ci, którzy są chętni i zainteresowani pomocą, proszę (ale nie przymuszam, nie chcę okazać się chamem) o pomoc :) Najlepiej byłoby, jeżeli ktoś pobierze taktykę, sprawdzi co i jak, nadpisze i wrzuci z powrotem, ponieważ nie opisałem szczegółowo pojedynczych instrukcji dla zawodnika.

Pozdrawiam!

P.S.
Jest to FM 1012

sebaraul Partyzant

06.03.2013 21:27    #5356     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
Jako fan Realu czuję potrzebę włączenia się do dyskusji.
Po pierwsze czerwona kartka. OK, rozumiem argumentację, że nie widział, sam zresztą oceniam to jako żółtą z ostrzeżeniem słownym, że następny faul choćby tylko trochę ostry może skończyć się drugim żółtkiem i spacerkiem do szatni. Ale wg przepisów sędzia ma nie zwracać uwagi na zamiary zawodnika, a na to co ten zrobił. Więc czerwo mogło być pokazane i sędzia bez problemu się wybroni.
Faul Lopeza na Vidicu... tu po prostu zadziałało to, że bramkarz we własnym polu karnym jest w uprzywilejowanej sytuacji. Poza tym faul był po oddaniu strzału, więc nie miał na to wpływu.
Karny za faul na Evrze... tu się zgodzę, karny powinien być, ALE chciałem zwrócić uwagę na sytuację kiedy po rzucie rożnym dla Realu piłkę strącił Varane, a z bliskiej odległości strzelał Higuain. Piłka odbiła się od ręki stojącego na linii bramkowej Rafaela. Wiadomo, że nie miał on czasu na reakcję, ale kiedy w takiej sytuacji piłka odbija się od ręki, która nie jest w naturalnej pozycji, to raczej też jest karny.
Tak więc co do karnych... raczej remis, jedynie na czerwo można narzekać, ale i z tego sędzia się wybroni.
Nieważne czy wygrywasz czy przegrywasz.
Ważne jak grasz.

martinsv Partyzant

ściągnąłem dzisiaj pierwszą część metallic logos megapack i wypakowałem we wskazanym miejscu, zrobiłem wszystko co powinienem, ale po włączeniu gry zauważyłem, że działają tylko flagi. ktoś wie o co chodzi?
może jak w następnych częściach pojawiają się herby klubów? ktoś ma ten logopack? plik ważył 500 mb więc powinno być na nim coś więcej niż same flagi...

cwks Partyzant

06.03.2013 19:38    #5358     Football Manager - Ogólna dyskusja - Historia managera
Siemka mam problem z historia mojego menago
gdy wchodze w zakladke historia i karte ogolne w wartosci sprzedanych pilkarzy widnieje kwota 200 tys euro podczas gdy ja nikogo nie sprzedawałem (uprzedze pytanie : moj asystent rowniez)
rowniez w statystyce najwyzsze miejsca w galeri sław mam miejsce 1 a SIR ALEX 2miejsce!
dodam ze rozegrałem ok pol sezonui nic nie wygrałem

zyrkof Partyzant

06.03.2013 18:51    #5359     Sufler - Porady do gry - crash dump FM 13
U mnie sie pojawil problem z tym crashem dopiero teraz po najnowszym patchu tym 13.2.2, wczesniej smigalo wszystko normalnie przez 3 miechy. Mam orginala i nie wiem o co sie tu rozchodzi. Da sie jakos w ustawieniach wrocic do patcha 13.2.0 bo to jakas kpina jest?

luks96 Partyzant

No to zostaje mi kupić normalnie :) a jak wygląda to kupno tego : http://alleg(...)761.html ? Bo mam słaby internet i mam problemy ze ściąganiem i myśle czy nie dołożyć 20 zł i nie kupić sobie z pudełkiem np. w Media Markt. Co o tym myślicie ? Nie lepiej?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.