Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

z_fartem Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.03.2013 12:06    #5321     Football Manager - Ogólna dyskusja - Rozwój klubu (?)
[quote="myfunnygame"]

Nie nazywalbym odpadniecia z LM i granie przez to w LE jako awans ;)

[/quote]

Też tak tego nie traktuje, raczej bym na to patrzył pod kątem "Lucky Loser" i nic więcej:).
Problem zacznie się, wtedy gdy w lidze odskoczę od reszty klubów i każdy kolejny sezon będzie tylko i wyłącznie pod kątem LM.
Co do mojego statusu to bardzo pewny.

Pytanie, które mi przyszło do głowy. Jak zrobić, aby kandydaci na juniorów/juniorzy mięli jakiś tam potencjał chociażby na te 4 gwiazdki ? Bo kurde przez 3 pełne sezony mam jednego na 3.5 i jednego na 4. Na ilość kandydatów, których sprawdziłem to wynik bardzo marny. Trafia mi się sam szrot. Czy jest jakaś szansa żebym miał na to wpływ np. poprzez ciągłą rozbudowę bazy, czy to już aspekt losowy ?
Kolejnym problemem jest brak klubu patronackiego. Udało mi się dogadać z zarządem, żeby poszukać takiego, kiedy juz wybrałem to stwierdzili, że nie jest mi potrzebny i jestem z filialnym -Wisła Puławy.

szo87 Partyzant

10.03.2013 10:25    #5322     Sufler - Porady do gry - Problem ze szczególami meczu
W Premiership której występuje mam poziom szczegółów na wszystkie(automatycznie był ustawiony - domyślnie) w reszcie krajów i rozgrywek na żadne a problem nadal występuje. Zależy mi na tym żebym mógł sobie sprawdzić chociaż szczegóły wyników premiership oraz ligi mistrzów. Czy przyczyna może tkwić w tym że mam kilka sejwów i to zabiera pamieć lub np. mam bazę danych niedostosowaną do mocy obliczeniowej komputera który posiadam. Czy da się naprzykład wtedy wywalić szczegóły meczów z przeszłości( wraz ze szczegółowymi statystykami) aby mieć wgląd do statystyk meczów bieżących?

Kaczy1982 Partyzant

10.03.2013 09:40    #5323     Football Manager - Ogólna dyskusja - Rozwój klubu (?)
W polskiej lidze jak raz awansujesz do fazy grupowej LM to nie powinieneś mieć problemu żeby cały czas wygrywać mistrzostwo.Za awans dostajesz 9 mln Euro , to jak na polskie warunki jest taka kasa że się w pale nie mieści...a jeszcze jak Ci się coś przypadkiem uda wygrać w grupie albo zremisować to można kilkanaście mln wyciągnąć.Dla mnie na tym etapie kończy się sens gry w polskiej lidze bo reszta zostaje tak z tyłu że to jest żal , a czekanie na mecze pucharowe to moim zdaniem za mało.Z tego też powodu przestałem grać Wisłą Płock po wejściu do grupy LM i zacząłem od 11 ligi angielskiej.

rafkos7732 Partyzant

10.03.2013 09:30    #5324     Sufler - Porady do gry - Problem z grą STEAM FM 13
Problem rozwiązany a więc problem wywoływał Haumahi trzeba było go usunąć i wszystko poszło bez problemu :pijemy:

belzebub666 Partyzant

10.03.2013 09:23    #5325     Football Manager - Ogólna dyskusja - Rozwój klubu (?)
Prawda jest taka, że dopóki nie będziesz Polskim klubem grał regularnie w fazie grupowej LM, dopóty wielkiej kasy nie zarobisz. Jedyne co można Ci chyba poradzić to to, żebyś obserwował maksymalnie dużo zawodników, i ściągał obiecujących młodzików i solidne wzmocnienia jedynie za free, po wygaśnięciu kontraktu z ich poprzednim klubem. Ja zawsze w Polsce stosowałem kilka zasad, czyli: 0 transferów za pieniążki, niezbyt duża kadra, ale za to dużo obiecujących, młodych piłkarzy w zespole rezerw/u19 (staram się dużo takich młodych zawodników za free ściągać, w razie kontuzji w 1 składzie to oni dostają szansę, przez co mamy ich szybszy rozwój i mniejsze wydatki na płace [brak rezerwowych zarabiających dużo kasy]), nacisk na rozbudowę obiektów treningowych/młodzieżowych i chyba najważniejsze jak dla mnie, czyli rotowanie składem. Jeżeli mam awans do Europejskich pucharów, wtedy w pucharze Polski grają tylko młodzi zawodnicy, a w meczach ze słabszymi ode mnie zespołami w lidze daję odpocząć przynajmniej 2-3 piłkarzom z podstawowego składu. Młodzież gra zwykle ambitnie i na wyniki nie narzekam, a moi najważniejsi zawodnicy dużo odpoczywają. To jest bardzo ważne, bo jak dochodzi do walki na 3 frontach to nie ma szans, by piłkarze się prędzej czy później nie męczyli na tyle, że zaczną się kontuzje, słabsza forma itd. Do tego zawsze stawiałem na Polaków. Może to szczegół i utrudnianie sobie rozgrywki (kompletnie nie ściągałem piłkarzy bez polskiego obywatelstwa), ale nigdy nie miałem problemu z tym, by mój zawodnik nie potrafił zaklimatyzować się w klubie. Może coś z tego Ci pomoże :)

Kaczy1982 Partyzant

Mnie udało się Wisłą Płock awansować co roku do wyższej klasy rozgrywek.Po awansie do ekstraklasy wygrałem ją w pierwszym sezonie i puchar polski.W następnym sezonie bez większych problemów awansowałem do fazy grupowej LM i dałem sobie spokój.

SpursPL Partyzant

Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź, która na pewno mi bardzo pomoże. Czystki w sztabie szkoleniowym zrobiłem już na początku sezonu i przeniosło to jak mi się wydaję dobre efekty bo dosyć często dostaję wiadomości, że dany zawodnik się bardzo dobrze rozwija. Co do obrony to z nią mam duży problem. Choć co prawda boczni grają wyśmienicie - Walker i Assou-Ekotto(wiem, że nie jest najlepszy ale lubię go i bardzo dobrze u mnie gra). To środek obrony gra różnie, a tworzą ja Kaboul i Dawson bo tylko oni jako tako grają na poziomie choć CA na to nie wskazuje. Gallas to jest jedna wielka porażka mimo tego, że teoretycznie powinien być najlepszy, a u mnie grzeję ławę bo gra po prostu słabo. W ostatnim okienku transferowym zakupiłem nowego klasowego obrońce i zobaczymy, na razie wprowadzam go z ławki żeby trochę się ograł i podłapał lepsze morale za dobre występy. Pozostałe formacje raczej grają dobrze, a często nawet dużo lepiej. Faktem jest jednak, że największą moją bolączką jest taktyka, która z czasem coraz lepsza to jednak nie umiem jeszcze spojrzeć na to jak grają moi zawodnicy podczas meczu, stwierdzić co nie gra i wprowadzić odpowiednie poprawki. Chociaż jak na pierwszy sezon w życiu wydaję mi się, że idzie mi dosyć dobrze(Wszedłem do finału Pucharu Anglii). To jednak zrealizowanie podstawowego celu postawionego przez zarząd wydaję się z każdym meczem trudniejsze do zrealizowania. Tym celem jest awans do Ligi Mistrzów, z tym że moja drużyna owszem gra czasem świetne mecze i sporo z nich wygrywa ale są to zazwyczaj mecze pucharowe bo w lidze potrafi mnie zaskoczyć dobrym wynikiem jakim zazwyczaj jest remis z mocną drużyną nawet na wyjazdach i tragiczną nieskutecznością ze słabiakami na własnym boisku i takie mecze nawet zdarza mi się przegrywać. Gram jak na razie dwiema formacjami zależnie od sytuacji na boisku jednak często jestem zupełnie bez silny bo nie wiem co muszę zrobić kiedy zbyt często tracę piłkę bądź kiedy praktycznie jej w ogóle nie mam. Uczę się z każdym meczem i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się poprowadzić któryś z naszych rodzimych klubów na sam szczyt. Ale póki co muszę odrobić lekcję z Tottenhamem i mam nadzieję na dobre wyniki. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za zainteresowanie oraz odpowiedzi.

z_fartem Partyzant

09.03.2013 22:06    #5328     Football Manager - Ogólna dyskusja - Rozwój klubu (?)
Witam,
założyłem ten temat, aby uzyskać porady na temat rozwoju klubu w T-Mobile Ekstraklasie.
Mój problem jest dosyć błahy, ale mimo wszystko dosyć uciążliwy. Przechodząc do meritum sprawy, prowadzę sobie Pogoń Szczecin, obecnie rok 2015, za chwilę rozpoczyna się nowy sezon i......
........ problem jest taki, że zarząd uniemożliwia mi rozwój klubu(?) tj. nie dostaje pieniędzy na transfery zawodników, wynagrodzenia, baza treningowa się buduje bardzo, bardzo długo, nie mówiąc już o budowie nowego stadionu, najlepszy junior z potencjałem 3.5 to trochę żenujące, gdzie 16 latek sprowadzony za darmo przynajmniej na papierze bije go pod każdym względem. Gra po mału staje się dosyć uciążliwa, ponieważ odkąd objąłem klub udało się awansować do LE i LM co daje dosyć pokaźny zastrzyk gotówki (chociażby z praw TV), którego tak na dobrą sprawę nie widać. Czy jest w ogóle jakaś możliwość, aby trochę szybciej przyspieszyć rozwój klubu (zdaję sobie sprawę, że niektórych elementów nigdy nie uda mi się rozwinąć na taką skalę jakbym chciał) ? Nie będę ukrywał, że głównie staram się rozwinąć klub, aby w jakimś stopniu zaistnieć w Europie, bo ciągła walka o fazę grupową LM to dla mnie za mało. Jedyny plus taki, że 2 kluby teraz będą walczyły o LM i 3 o LE.

rafkos7732 Partyzant

09.03.2013 21:33    #5329     Sufler - Porady do gry - Problem z grą STEAM FM 13
Witam,
mam taki problem mianowicie gdy próbuje połączyć się z kolega to pojawia się dziwny problem na etapie wczytywania bazy rozłącza z serwerem ( pojawia się na nowo serwer do połączenia i nic już nie mogę zrobić )co może być powodem proszę o pomoc :(

Kaczy1982 Partyzant

Właśnie problem jest w ilości lig a nie w ilości zawodników.Ja zazwyczaj gram z bazą na 160 tys. teraz odpaliłem na 60 tys. i gra i tak chodzi o wiele wolniej ale tak jak wspominałem jest to wina ilości lig , bo to nie jest tak że masz ich 11 tylko w samej 11 lidze masz 42 :O , więc delikatnie mówiąc jest tego od zajebania.

Wykombinowałem sobie że jak zrobię awans do 10 ligi to wtedy wyłączę 11 , jak zrobię awans do 9 ligi to wyłączę 10 itd. aż do momentu jak będzie płynnie chodzić.

Jeśli chodzi o to zawodowstwo to jeszcze nie wiem jak to wygląda bo mój zespół jest amatorski i jeszcze pewnie będę musiał przejść przez etap półamatorski.

Jednak zdecydowanie wole wyzwania tego typu niż granie Barcelona czy Realem , bo według Twojego mniemania to nie ma żadnej różnicy :D a tutaj jednak trochę się trzeba namęczyć żeby dojść do najwyższego poziomu.

P.S. Z takich hardcorow to czytałem gdzieś na forum SI że koleś zrobił sobie bazę do 24 ligi angielskiej i tam zaczął przygodę :D :D :D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.