Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

sxz69 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
To nie jest żaden problem, nie czytasz tylko wymagań co do zestawienia zespołu. Po prostu każda liga ma ograniczenia co do składu. Musi być odpowiednia liczba wychowanków i graczy szkolonych w kraju. Na dole pod listą zawodników masz napisane ile zawodników możesz zgłosić i ile musi być wychowanków i piłkarzy wyszkolonych w danym kraju. Jeśli nie masz odpowiedniej ilości wymaganych zawodników to musisz zostawić wolne miejsce. Zresztą obok nazwiska piłkarza zawsze jest mała ikonka oznaczająca jego status.

Tommmo Partyzant

Witam, mam problem z rejestracja zawodnikow w FM 2013. Zaznaczam ze gre mam oryginalna. Problem wystapil z miesiac temu dopiero , okolo 5 miesiecy po zakupie gry. W kazdej lidze, przynajmniej w wiekszosci jest rejestracja zawodnikow do Ligi Mistrzow, lub do innych rozgrywek. W tym momencie nie moge zaznaczyc zawodnikow. Klikam na ikonke i nic. Dopiero wybor automatyczny pozwala na gre dalej ale niestety czasem wybiera lub nie wybiera zawodnikow ktorych bym chcial. Moze ktos ma podobny problem? Prosze o pomoc!!! Zaznaczam ze gre odinstalowalem i ponownie zainstalowalem...

Tommmo Partyzant

30.03.2013 19:45    #5193     Sufler - Porady do gry - FM 2013 - rejestracja
Witam, mam problem z rejestracja zawodnikow w FM 2013. Zaznaczam ze gre mam oryginalna. Problem wystapil z miesiac temu dopiero , okolo 5 miesiecy po zakupie gry. W kazdej lidze, przynajmniej w wiekszosci jest rejestracja zawodnikow do Ligi Mistrzow, lub do innych rozgrywek. W tym momencie nie moge zaznaczyc zawodnikow. Klikam na ikonke i nic. Dopiero wybor automatyczny pozwala na gre dalej ale niestety czasem wybiera lub nie wybiera zawodnikow ktorych bym chcial. Moze ktos ma podobny problem? Prosze o pomoc!!! Zaznaczam ze gre odinstalowalem i ponownie zainstalowalem...

leo21 Młody aktywista

30.03.2013 10:19    #5194     Sufler - Porady do gry - Błąd steama.
Siema!
Panowie mam ogromny problem ponieważ do tej pory ciągle miałem steama w trybie offline jednak kiedyś zachciało mi się przełączyć go w tryb online i teraz mam problem, bo gdy odpalam stema pokazuje mi że trzeba pobrać aktualizacje. Zaczynam ją pobierać a tam że problem z internetem, że musi być podłączony a jest cały czas. W tryb offline nie mogę wejść gdyż ciągle jest napisane że muszę go odtworzyć w online. Proszę o pomoc.

cwks Partyzant

30.03.2013 05:36    #5195     Football Manager - Kącik graficzny - Kitspack - problem
siemka
grajac w fma zauwazylem ze brakuje kitsy niektorych reprezentacji np polska norwegia a pozostalych klubow czy reprezentacji sa wyswietlane normalnie
licze na szybkie rozwiazanie mojego problemu

buczek93 Młody aktywista

@Viique
Zgadzam sie w 100%, naprawde nie uwazam, ze potrzebne jest mitologizowanie gry i robienie z niej cuda. A ci, ktorzy pisza ze po snl w grze nie sa sobie w stanie spojrzec w oczy - sorry, ale wam nie wierze. Przeciez wczytanie gry nie jest przestepstem typu "zabicie 10 osob bez mrugniecia okiem" czy "wielki skok na kase". Ale jak niektorzy tak mysla to powiem wam tylko tyle, ze robicie z niczego potezne problemy. Traktuje fma, tak jak go traktuje, bo mam "nieco" wazniejsze sprawy w zyciu - ot, chocby studia, gdzie musze tydzien za tygodniem byc dosyc czujny, bo jesli nie to moze byc fajrancik. A nad FMem nie bede tez sleczal 500h/sezon, bo to sie mija z celem. Nie musze (i bron Boze, nie zamierzam) ogladac wszystkich meczy od deski do deski, przeczesywac bazy po 30h w poszukiwaniu JEDNEGO zawodnika itd. Taktyke zawsze opracowuje sam, bo po prostu nie ufam gotowcom. A ze mi to nie zawsze wychodzi jak nalezy, to juz inna sprawa. Tak samo z kopaczami - staram sie znalezc kogos mlodego, dobrego i taniego (to juz niekoniecznie :D ). I tez nie mam czasu na testy 1000 graczy, na 20 pomylek itd. Na wielki talent i jego transfer do klubu jest przewaznie jedna, czasem dwie szanse. I trzeba je bezwzglednie wykorzystac, a nie przepuszczac rywalom setki super grajkow za friko i potem sleczec 30 sezonow, zanim osiagnie sie ugruntowana i mocna pozycje w Europie.
W moim obecnym sezonie nie ugram ani Pucharu Wloch (odpadlem w 1/4 z Milanem) ani nie poszaleje w LM (porazka w 1/4 z Realem). I jakos tym razem nie wczytalem - trudno, zaczynajac kariere w 2011 dalem sobie 10 lat na pierwsze LM i jakis triplet w dowolnym sezonie w pierwszej klasie rozgrywkowej.
Jak ktos od zawsze gra tylko swiatowym topem, to rzeczywiscie snl moze byc wyrazem tego, ze nie ogarnia. Ale na milosc Boska, nie robilem tak grajac w pucharze Wloch (chociaz moglem, bo uznalbym dajmy na to, ze grajac z Roma i bedac w serie B mam wygrac, a nie dostac zasluzone 0:4), superpucharze (1:5 z Interem) czy Lidze Mistrzow (porazka z Realem czy wczesniej z MU). Wiec przestalibyscie tak jechac po mnie i innych graczach - kazdy gra, tak jak lubi, jedni sie tym chwala, inni nie. Jak was to tak boli, ze malo kto gra waszym sposobem, to idzcie pisac o tym gdzie indziej. Macie swoja opinie, OK, ale nie robcie z FMa gry-boga, ktorej absolutnie kazdy MUSI sluchac, powazac i grac w jedyny sluszny (czyt. Wasz) sposob.
To samo dotyczy sie piractwa - ja tez zaczynalem przygode od NIEORYGINALNEJ (szok, na stos z nim!!) wersji. Spodobalo mnie sie, wiec uznalem ze kupie oryginala, niech bedzie tworcom, bo bawilem sie przy grze calkiem spoko. Sorry, ale nie bylo mnie stac na wydanie 100 zl w ciemno, nie majac wczesniej do czynienia z jakimkolwiek managerem. I jeszcze jedno - w kwestii piractwa tez nie jestem jakos sklonny wam uwierzyc, ze wszelkiej masci produkty elektroniczne (programy, gry, muzyka itd) jakie posiadacie, sa w 100% legalne. Po prostu sie NIE DA, chyba ze jestes super-dziany gosc, ale to wtedy wydajesz kase raczej na samochody, markowe ciuchy i imprezy, niz na gry, systemy operacyjne czy pakiety Office.

tuhrotluv Partyzant

Panowie. Bądźmy poważni. To że gracie s&l to wasza sprawa. Jak ktoś napisał - stosujmy się do zasad przyjętych przez społeczność FMa. Bądźmy poważni przy innych sprawach. To że mamy fenomenalną serię 10, czy 15 zwycięstw pod rząd, a potem dostajemy 0-4 jak jakieś ostatnie cioty to nie jest "bug", "błąd FM", "jeszcze jeden przykład zj**ania gry przez SI", "przykład dennej gry, jaką jest FM" i inne. Mimo wysokiego morale graczy, ktoś też może mieć niskie, ale czuć, że "dziś jest ten dzień" i zagrać mecz sezonu. Lewandowski też grał przeciętnie w BVB, aż przyszedł mecz z Augsburgiem i strzelił hat-tricka i miał asystę. Powtórzył taki mecz? Nie, strzelał jedną, czasem dwie bramki w meczu, czasem tylko asystował. Jesli taki Real przegrywał z Alcorcon to była wina amatorskiego podejścia do meczu i niesamowitej waleczności graczy Alcorcon. Olympique Lyon też był skazywany na porażkę w Lidze Mistrzów w meczach z Realem i wychodził zwycięsko z tej batalii. Waleczność, dyspozycja dnia, ambicja, cele, pracowitość. To są wartości bardzo ważne w meczu, a nie jakieś rzuty wolne przydatne raz, może dwa w meczu. O piłkę walczysz 90 min., a wolny - dwadzieścia sekund na ustawienie muru rywala, piłki i strzał. Piłkarze mogą być znudzeni taką prostą grą w lidze, gdzie wszystkich jadą jak Anglicy San Marino. Jeśli gracze nie potrafią rozegrać dobrej połowy, mimo że to robią w innych dwudziestu spotkaniach, to nie jest powodem, by odpalić grę z meczem jeszcze raz. Takie piłkarza się zmienia i liczy się, że zmiennik zagra ten mecz sezonu. Porażki trzeba umieć przyjąć na klatę. Nieważne, że rywal oddaje jeden strzał życia i wygrywają jeden do zera, podczas gdy my oddajemy dwadzieścia celnych strzałów. Waleczny bramkarz rywala, "ciamajdowaty" napastnik nasz i słaba dyspozycja obrońców w tym jednym momencie - to wszystko jest żadnym powodem by zrobić save&load. Chyba że wam zależy by Chrząszczyżewoszycami wygrać Ekstraklasę z samymi menelami spod sklepu, płacąc im flaszkę na mecz. Proszę bardzo. Ja osobiście nie lubię takich sposobów i mimo, że mogę przegrać ligę, awans, puchar, mistrzostwo, to mimo to walczę dalej, sukcesywnie wzmacniam drużynę, tak by dokopać im w przyszłym sezonie i robić to przez 5-10 lat. Po to się trzyma szeroką kadrę, by w razie słabszej formy tego jednego dnia, ktoś mógł godnie zastąpić go w tym meczu. A jeśli tego nie potrafi, to jego problem - powinno się go wymienić. Skoro wkurza was, że macie słabszy dzień - trudno, takie jest życie trenera. Tak, jak ty cieszyłeś się, że dołożyłeś Legią Polonii 4-0, tak oni się cieszyli, gdy w rewanżu było 0-4 dla nich. Nie ma gry bez porażki. Trzeba umieć je przyjąć z godnością i grać dalej.
Tuhrotluv - najwolniej grający menedżer w historii Football Managera.

Adriankov92 Partyzant

29.03.2013 15:51    #5198     Sufler - Porady do gry - Juniorzy
Witam. Mam pewien problem. Do tej pory zawsze trzymałem juniorów w U-19 chyba, że był tak dobry, ze grał w meczach ligowych. Rozwijali się dosć dobrze. Teraz przeniosłem kilku do pierwszej drużyny, grają w rezerwach jednak mają w treningu napisane, że zatrzymali się w rozwoju ze względu na brak doświadczenia meczowej. Czyli lepiej żeby byli w U-19 i grali w tych meczach niż mają grać w towarzyskich spotkaniach, mimo iż mają lepszy trening ?

stefan1984 Młody aktywista

http://www.cmrev(...)#p195278

Trafiłem na inny dzisiejszy post autora tego tematu, jeśli nadal gra w Championschip, to tam obowiązuje zasada, że wypożyczenie długoterminowe musi zakończyć się w okienku transferowym dla zawodników z tej ligi. Obstawiał bym, że to jest przyczyną.

caddoc Partyzant

[quote="Salim"]Siema
Szukam klubu, w ktorym moglbym zrobic `polska kolonie`. Oczekuje ciekawej ligi (najchetniej 2 klasa rozgrywkowa) w ciekawym kraju i reputacja taka, zeby bez problemow przychodzili zawodnicy z polskiej ligi. Byloby super, gdyby klub mial calkiem dobrze majace sie finanse.
FM 12 z nowymi skladami.
Wesolych![/quote]

Ja widze bardzo dobrego kandydata, FC Nantes, druga liga francuska, wyższa reputacja niż polska liga. Prezesem jest Polak (Waldemar Kita), nie ma ograniczeń co do transferów, tylko nie wiem jak z finansami, możliwe, że bieda.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.