Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

sCan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.04.2013 12:21    #5131     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
[quote="Jacko"]Mourinho nie ma prawa negocjować z kimkolwiek, tak samo jak piłkarza obowiązuje go kontrakt. To wszystko są medialne doniesienia. Nie wiem jakim człowiek jest Mou, ale nie potrafiłbym podjąć współpracy z kimś kto mnie wywalił z roboty, za wcale nie tragiczne wyniki. Nikt inny go nigdy nie wywalił. Jak Guardiola przychodził to też się głowili, kto ma przyjść, że sobie nie poradzi. Potrzeba jest matką wynalazków. Osobiście czekam, aż któraś z legend Realu przyjdzie jako trener. Ale na Raula trzeba poczekać co najmniej kilka lat, o ile zechce. Obecnie najlepszą opcją jest Klopp. AVB też byłbym dobrym rozwiązaniem, patrząc na jego styl gry, ale na razie to byłoby zbyt ryzykowne. Perez nie podejmie tego ryzyka. Jak to nie wypali to może się skończyć dla niego źle. Nie znam dokładnego podziału władzy w klubie, ale to kibice także wybierają prezesa i to oni mają wpływ na drużynę. Casillas to najlepszy bramkarz świata, Lopez opuszczał Madryt bo nie wygrał z Ikerem. Oczywiście też był wtedy dobrym bramkarzem, ale jemu ustępował. Przypadek? Nie twierdzę, że Casillas w ostatnim czasie nie popełniał błędów, ale to jest madrycki król. Przez wiele lat był ostoją drużyny, co roku były problemy z defensywą i tylko Casillas był bodźcem, który nie pozwalał Realowi tracić zbyt wiele bramek. Grały tam takie dziwaki jak Pavon, Raul Bravo albo Mejia. Uważam, że Mourinho to trener stworzony do Anglii, do Hiszpanii potrzebny jest ktoś kto doceni znaczenie kibiców, którzy po prostu w tym kraju mają dużo do powiedzenia w kwestiach podejmowania konkretnych decyzji. To najlepszy trener świata, ale jego osobowość w tym kraju się nie sprawdza. Del Bosque? Po co?

Real miał zaliczkę 3 bramek, spokojnie szansę mógł dostać Jese czy Morata. Po prostu szkoda trochę.

Wg mnie ostatnio jest za dużo kiksów sędziowskich w LM. Ale zareagowali zdecydowanie. Wywalili z LM Starka, zdaje się jeden z lepszych sędziów. [/quote]

Owszem ma prawo. W moim przekonaniu ma prawo utrzymywać kontakt zarówno z byłym pracodawcą, jak i byłymi podopiecznymi.. Poza tym w większości medialnych doniesień jest odrobina prawdy..

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

10.04.2013 12:03    #5132     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
Mourinho nie ma prawa negocjować z kimkolwiek, tak samo jak piłkarza obowiązuje go kontrakt. To wszystko są medialne doniesienia. Nie wiem jakim człowiek jest Mou, ale nie potrafiłbym podjąć współpracy z kimś kto mnie wywalił z roboty, za wcale nie tragiczne wyniki. Nikt inny go nigdy nie wywalił. Jak Guardiola przychodził to też się głowili, kto ma przyjść, że sobie nie poradzi. Potrzeba jest matką wynalazków. Osobiście czekam, aż któraś z legend Realu przyjdzie jako trener. Ale na Raula trzeba poczekać co najmniej kilka lat, o ile zechce. Obecnie najlepszą opcją jest Klopp. AVB też byłbym dobrym rozwiązaniem, patrząc na jego styl gry, ale na razie to byłoby zbyt ryzykowne. Perez nie podejmie tego ryzyka. Jak to nie wypali to może się skończyć dla niego źle. Nie znam dokładnego podziału władzy w klubie, ale to kibice także wybierają prezesa i to oni mają wpływ na drużynę. Casillas to najlepszy bramkarz świata, Lopez opuszczał Madryt bo nie wygrał z Ikerem. Oczywiście też był wtedy dobrym bramkarzem, ale jemu ustępował. Przypadek? Nie twierdzę, że Casillas w ostatnim czasie nie popełniał błędów, ale to jest madrycki król. Przez wiele lat był ostoją drużyny, co roku były problemy z defensywą i tylko Casillas był bodźcem, który nie pozwalał Realowi tracić zbyt wiele bramek. Grały tam takie dziwaki jak Pavon, Raul Bravo albo Mejia. Uważam, że Mourinho to trener stworzony do Anglii, do Hiszpanii potrzebny jest ktoś kto doceni znaczenie kibiców, którzy po prostu w tym kraju mają dużo do powiedzenia w kwestiach podejmowania konkretnych decyzji. To najlepszy trener świata, ale jego osobowość w tym kraju się nie sprawdza. Del Bosque? Po co?

Real miał zaliczkę 3 bramek, spokojnie szansę mógł dostać Jese czy Morata. Po prostu szkoda trochę.

Wg mnie ostatnio jest za dużo kiksów sędziowskich w LM. Ale zareagowali zdecydowanie. Wywalili z LM Starka, zdaje się jeden z lepszych sędziów.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

cmrevowiec Partyzant

10.04.2013 11:52    #5133     Football Manager - Ogólna dyskusja - niezadowolony Lewy
Witam. Mam problem z Lewandowskim w Dortmundzie w 1 sezonie. Jest niezadowolony, chce odejsc ale nie domagal sie wystawienia na LT, mimo zainteresowania ze strony Barcy i Chelsea zadna oferta do klubu nie wpłyneła. W rozmowie z nim obiecalem ze w 2 sezony wygram LM (tonący brzytwy sie chwyta), początkowo sie zgodzil ale na koniec walnął fochem i od 3 miesiecy wogole nie chce rozmawiac twierdzac ze nasze stosunki na stale sie pogorszyly. czy jest juz przesądzone ze bede musial go sprzedac nie chcąc oddawac go za darmo po 2 sezonie?

Diablo5555 Partyzant

[quote="stefan1984"]Moim zdaniem wiele więcej nie można zrobić =) właśnie sprowadzenie kilku zawodników tej samej narodowości znacznie zwiększa szansę, że nie będzie problemów z aklimatyzacją - na konferencjach prasowych po sprowadzaniu nowego zawodnika z zagranicy czasem padają pytania, czy chcemy pomóc naszemu nabytkowi, sprowadzając mu jakiegoś rodaka. Albo, gdy już jakiś cudzoziemiec ma problemy z aklimatyzacją, współpracownicy doradzają sprowadzenie kolejnego zawodnika. Jeden polsko - portugalskojęzyczny zawodnik na pewno pomoże, mógłbyś go przydzielić jako opiekuna któremuś z nowych nabytków. Może masz jeszcze w zespole jakichś zawodników porozumiewających się w językach używanych przez nadciągających Brazylijczyków? =) Wtedy można ich poprzydzielać jako opiekunów, sam tak często robiłem =)

PS - oby tylko nie potworzyły się w zespole podziały na tle etnicznym. Ale chyba, póki co, ta gra nie jest tak realistyczna =)[/quote]

No nie wiem, nie wiem, czasami się zastanawiam nad tym podziałem, grając Cracovią zauważyłem, że jak miałem tych z Czarnogóry, Słowenii, Słowacji, Serbii i Bośni i Hercegowiny to była masakra, gorzej grali, jeżeli np. Słoweniec(Straus) nie grał w podstawowym ze Struną(również Słoweniec) bądź Boljeviciem(Czarnogórzec)...

stefan1984 Młody aktywista

Moim zdaniem wiele więcej nie można zrobić =) właśnie sprowadzenie kilku zawodników tej samej narodowości znacznie zwiększa szansę, że nie będzie problemów z aklimatyzacją - na konferencjach prasowych po sprowadzaniu nowego zawodnika z zagranicy czasem padają pytania, czy chcemy pomóc naszemu nabytkowi, sprowadzając mu jakiegoś rodaka. Albo, gdy już jakiś cudzoziemiec ma problemy z aklimatyzacją, współpracownicy doradzają sprowadzenie kolejnego zawodnika. Jeden polsko - portugalskojęzyczny zawodnik na pewno pomoże, mógłbyś go przydzielić jako opiekuna któremuś z nowych nabytków. Może masz jeszcze w zespole jakichś zawodników porozumiewających się w językach używanych przez nadciągających Brazylijczyków? =) Wtedy można ich poprzydzielać jako opiekunów, sam tak często robiłem =)

PS - oby tylko nie potworzyły się w zespole podziały na tle etnicznym. Ale chyba, póki co, ta gra nie jest tak realistyczna =)

michaspz Partyzant

Mam oryginalnego FMa. Spróbuj wziąć urlop. Ja gram Dortmundem, mam już rok 2026 i nagle w tym samym momencie 18.07 zaczął mi wyskakiwać crash. Wcześniej nie miałem takich problemów, gra śmiga szybko. Gdy wziąłem urlop, crash nie wyskoczył i od tej pory wszystko działa okej.
Życzę samych zwycięstw, pozdro.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

[quote="Kamil Cierniak"][quote="Kamil Cierniak"]Witam . Szukam klubu + reprezentacja którymi będę mógł sobie pograć, potrzebuje jakiejś dobrej drużyny z pierwszej ligi, której ostatnio nie idzie, jednak ma duży budżet + prestiż bym nie miał problemu ze ściąganiem piłkarzy. co do reprezentacji to chciałbym też taką która ma dobrych piłkarzy, ale nie do końca im idzie, zastanawiam się nad Polską którzy co jak co mają dobry zespół, kilku mistrzów np. Szczęśny, Lewy. Francją, którzy są w grupie z Hiszpanią, jednak mają wiele talentów lub Holandia. a co do zespołów to Liverpool/Inter(którego nie chce, jam jest fan Juve) jakie jeszcze polecacie, którymi warto zagrać?[/quote][/quote]

Co do repry może Czarnogora ;)
nie pasuje do konca do koncepcji ale po pewnym czasie mozesz stworzyc dream team, dodatkowo graja w naszej grupie ;)

lexus Partyzant

Siemanko,

W nowym FMie 2013 mam problem z odnalezieniem, gdzie w profilu zawodnika można odczytać posiadane przez niego narodowości oraz status wychowanka danego klubu, oraz status wychowanka danego kraju.
Niektóre ligi ograniczają wyjściowe składy w stosunku liczby wychowanków w składzie (3 lata grania przed 21rokiem życia)
Kiedyś (Fm 2011-12) te informacje widniały w zakładce ustawienie - wraz z optymalnymi pozycjami danego grajka.

Teraz nie mogę iść znaleźć :( może jestem ślepy i źle szukam.

Pomożecie?

Kamil Cierniak Partyzant

[quote="Kamil Cierniak"]Witam . Szukam klubu + reprezentacja którymi będę mógł sobie pograć, potrzebuje jakiejś dobrej drużyny z pierwszej ligi, której ostatnio nie idzie, jednak ma duży budżet + prestiż bym nie miał problemu ze ściąganiem piłkarzy. co do reprezentacji to chciałbym też taką która ma dobrych piłkarzy, ale nie do końca im idzie, zastanawiam się nad Polską którzy co jak co mają dobry zespół, kilku mistrzów np. Szczęśny, Lewy. Francją, którzy są w grupie z Hiszpanią, jednak mają wiele talentów lub Holandia. a co do zespołów to Liverpool/Inter(którego nie chce, jam jest fan Juve) jakie jeszcze polecacie, którymi warto zagrać?[/quote]

mackos7 Partyzant

Na wstępie, mam nadzieję, że dobry dział.
Problem mam dość prosty, ale bardzo frustrujący, albowiem wiem jak go rozwiązać, ale nie jestem w stanie. Chodzi o to, że kombinowałem sobie z flagami, a konkretnie chciałem podmienić flagę Białorusi na flagę zrobioną przeze mnie. Wpadłem na genialny pomysł, że ściągnę jakiś pierwszy z brzegu flagopack, usunę wszystkie flagi (w configu do tych flag usunąłem wszystkie recordy oprócz tych dot. Białorusi), zostawię tylko tą flagę Białorusi właśnie i w ten sposób spodziewałem się mieć resztę flag podstawowych (bo je uważam za najładniejsze), a tylko tą co chciałem podmienić gotową.
Niestety, pomysł ma/miał jedną wadę. Nie mam żadnej flagi oprócz upragnionej flagi Białorusi. :D
Przejdźmy do rozwiązania. Szukałem w necie tych podstawowych flag, ale nie znalazłem. Zatem, z racji tego, że jakimś cudem nie działa mi resouce archiver (a edytor normalnie działa, wtf), chciałbym prosić, żeby ktoś kto umie i może go obsłużyć wyciągnął dla mnie z graphics.fmf, same flagi krajów i wstawi na jakiś serwer.
Mam nadzieję, że przedstawiłem swój problem dosyć jasno i znajdzie się na tej planecie ktoś, kto mnie zrozumie, i pomoże.
Całuję. :D
1910

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.