Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

zolahc Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.04.2013 22:38    #5061     Sufler - Porady do gry - Pierwszy mecz po "loadzie"
Każdy mecz to inna historia ;) Nie jeden raz miałem podobny problem tj. out do pulpitu i powtórka z rozrywki, teraz zapisuję po każdym meczu i przynajmniej mam pewność, że jeśli mnie wyrzuci to nie będę się denerwował przegrywając wcześniej wygrany mecz ;)

MiKa Młody aktywista

Witam,

mam problem z ustawieniem taktyki zwanej magicznym kwadratem. Taktyka ta to formacja 4-2-2-2 bez skrzydłowych. Podstawowe pytania dotyczące samego ustawienia na boisku. Boczni obrońcy czy boczni wysunięci obrońcy? Jak ustawić pomoc? 2 defensywnych pomocników i 2 środkowych? 2 środkowych i 2 ofensywnych? 2 defensywnych i 2 ofensywnych? Jakie role na boisku, polecenia dla drużyny, indywidualne? Sam nie potrafię zmusić tej taktyki do działania, skutki są raczej katastrofalne typu porażka 1-7 z nieco lepszą drużyną.

Chodzi mi mniej więcej o taktykę którą Brazylia grała na MŚ 1994 i 1998 http://uploa(...).svg.png

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

29.04.2013 19:28    #5063     Sufler - Porady do gry - Pierwszy mecz po "loadzie"
Siema, zauwazylem dziwna zaleznosc. Gram sobie sezon zapisuje co miesiac gry, ale czasami zapisze w polowie tego okresu gram sobie dalej , wygrywam mecz za meczem pilkarze sluchaja wszystkich moich polecen, jak prosze o przycisniecie przyciskaja rywala jak prosze o dlugie pily i szybki pressing jest jak prosze i przypadkowo mam crasha zazwyczaj z powodow technicznych(za duzo zawodnikow biore do przescautowania>500 zawodnikow) albo inna awarie, np. przypadkowo wyciagam kabel od lapka -.-

Nie wazne jaka jest przyczyna. Gra sie wylacza. Wczytuje tego save'a na nowo i ... zawodnicy w ogole ne reaguja na moje polecenia jakby za pomoca magicznej rozdzki nie sluchaja sie polecen z lawki, zadan taktycznych tak jakby komp zauwazyl ze wczytalem gre albo podejmuje za szybko decyzje.
Mialem serie 8 meczow zwyciezkich a teraz po ponownym ich rozegraniu "tylko" 5-3-0 w tych samych meczach, wtedy 1 gol stracony teraz juz 4.
Wiem, ze wszystko zalezy od losowosci ale to ze pilkarze w ogole nie reaguja na moje dzialania jest dla mnie irytujace.

Do pytania: czy Wy rowniez tak macie, ze po wczytaniu gry macie problem w pierwszych kilku spotkaniach z reakcjami pilkarzy na Wasze polecenia taktyczne czy inne problemy z rozgrywka?

FM13 of course

MarcinPSG Partyzant

U mnie nie ma takiego problemu. Gram ze znajomym juz 6 sezon Premiership i nie widziałem sytuacji że nie mogłem zgłosić "normalnej" "11" z powodu repów (mecze wtedy są przekładane). Raz chyba w 4 sezonie zdarzyło się że grałem po 2 dniach mecz.
Vaduz

Diablo5555 Partyzant

Witam, grałem w FM 12 FCP i zawsze miałem problem kiedy powinienem zacząć przygotowania, tak żeby grać tymi z pierwszej drużyny, a nie rezerwowymi, mógłby mi ktoś doradzić, mniej więcej od którego dnia zacząć te przygotowania?? Bo się gubię(wiem, jak jest w polskiej, angielskiej, włoskiej, hiszpańskiej lidze) ale tutaj nie wiem.
Proszę o pomoc.

Mr. Colonel Partyzant

[quote="lucasfcinter"]No i oczywiście w styczniu ruszaj szukać graczy za darmo na lato. Można wyciągnąć na prawdę perełki bo FM ma często problem z przedłużaniem kontraktów z świetnymi zawodnikami.[/quote]
Tak zrobię! :)

[quote="myfunnygame"]A jaki w ogole masz ten % z transferow?[/quote]
60%... Niby nie ma tragedii ale każde euro się liczy. Swoją drogą ciekawe czy mnie wywalą jeżeli im bardzo napsuję krwi a będę osiągał pożądane efekty. Ciekaw jestem jak zarząd reaguje na natrętów. Zwykle niewiele chciałem od zarządu więc nie miałem okazji z nimi walczyć.

lucasfcinter Wybitny Literat

Co do tego Lisandro. To też miałem kiedyś podobną sytuacje. Słabe finanse i gwiazda w ataku, która zarabia tyle co pół drużyny. No to się gościa pozbyłem za grubą kasę i potem zatrudniłem jakichś trzech dziadków z wolnego transferu. Okazało się na koniec sezonu, że razem strzelili coś koło 50 bramek. Czasami wychodzi to na dobre. Od tamtej właśnie pory prawie w każdej drużynie, która ma problemy finansowe wywalam największe gwiazdy i zatrudniam zazwyczaj zawodników 30 letnich. Staty spadają im dopiero po 2 sezonach więc jeszcze na nich zarabiam.
Kij z niezadowoleniem kibiców.

No i oczywiście w styczniu ruszaj szukać graczy za darmo na lato. Można wyciągnąć na prawdę perełki bo FM ma często problem z przedłużaniem kontraktów z świetnymi zawodnikami.

matias9102 Partyzant

zmien sobie w edytorze liczbe rezerwowych to prada super sie zaczyna w 4 bundeslidze ja gra m KFC Uerdingen awans bez problemu w pierwszym sezonie chodz finanse akurat w tym klubie nie powalaja.ale za to pojemny stadion na 34 tys:)

Mr. Colonel Partyzant

Witam!
Prowadzę od niedawna Olympique Lyonnais. Objąłem drużynę aby przywrócić jej gasnący w ostatnich latach blask. Wiedziałem, że nie jest z nią dobrze ale nie wiedziałem, że sprawy mają się tak tragicznie.
Pierwsze dni w klubie to standard znany z wielu drużyn w FM 13. 0 € na transfery i budżet płac wykorzystany w 100%. Wzmacniam sztab (na szczęście ich gaże nie liczą się do budżetu płac) ale tylko spośród wolnych agentów ponieważ... nie mam pieniędzy na wypłacanie rekompensat. Prawdę mówiąc, myślałem, że do takiego klubu jak OL zgłoszą się prawdziwi fachowcy ale niestety w pierwszym sezonie muszę się obejść smakiem i zadowolić średnim poziomem trenerów. Czas na przegląd składu. Ilu zawodników na pozycję. Jest podstawowa jedenastka. Prezentuje się, mimo kontuzji najlepszego obrońcy całkiem nieźle. Problem pojawia się w kwestii zmian. Nie mam zmienników! Jak to możliwe, że tych dziewiętnastu zawodników plus rezerwy i juniorzy wykorzystuje budżet płac w 100%? Patrzę do rezerw. Kilku zawodników o wysokich gażach na wypożyczeniu. Za co ja im będę płacił jak wrócą? Dobrze ale nic to. Defensywny pomocnik ze sporym wynagrodzeniem jest na wylocie. Na tej pozycji jest spora rywalizacja dla odmiany. Mam wspaniałego wszechstronnego napastnika Lisandro Lopeza. Damy radę. Zatrudni się jakiś prawie emerytów i w tym sezonie liczy się tylko kasa. Niestety ni z gruchy ni z pietruchy Lisandro zamarzył sobie grać w większym klubie. Próbuję go przekonać żeby ten sezon chociaż pograł. Niestety jest w gorącej wodzie kąpany. Nie ma co mu się dziwić trzydziestka prawie na karku. Może by chciał chociaż raz LM zdobyć albo po prostu więcej zarabiać i leżeć plackiem na Karaibach.
W każdym razie na sparingi przedsezonowe zabieram w porywach do osiemnastu piłkarzy. Wszystkich którzy mogą grać na jako takim poziomie. Dwie trzy kontuzje i muszę się chwytać młodzików bo o rezerwach to nie ma co rozmawiać. Młodziki mogą wszystko zaprzepaścić a zarząd sobie wydumał, że mam walczyć o miejsce w europejskich pucharach. Nie podbijałem tego bo nie wiem czy uda się osiągnąć chociaż to.
To początek sezonu i obawiam się, że moje umiejętności taktyczne i analiza przeciwnika nie pomoże mi wypełnieniu tego minimum.
Jeżeli ktoś ma jakieś cenne porady na taką sytuację albo widzi jakiś kurs jaki należy obrać i skierować się ku lepszym czasom to chętnie wysłucham i zastosuję. :)

matimdc Partyzant

27.04.2013 21:50    #5070     Sufler - Porady do gry - FM 2013 problem z Genie scout
Witam

Mam taki problem gdy chce wczytać save w ganie scout 13 wyskakuje mi coś takiego.

jak naprawić ten problem ??

Pozdrawiam
matimdc

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.