Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
11.05.2013 00:52    #4971     Football Manager - Świat taktyki - strategia a zmiany
Ja bardzo dobrze zrozumialem lecz nie widze problemów przy "zaptaszkowanych" suwakach by jakosc gry spadla, wręcz przeciwnie graja na swieżosci... to pewnie zalezy od wielu czynnikow o ktorych pewnie jeszcze dlugo sie nie dowiemy ;)

lancos3-11 Partyzant

10.05.2013 22:04    #4972     Football Manager - Świat taktyki - Dużo traconych bramek
Przede wszystkim nie polecam grać intensywnym pressnigiem. Tak dobre drużyny jak teamy z BBVA wyjdą z pressingu bez problemu, a twoi gracze się zmęczą. Sprawdź, czy nie ma między pomocą a obroną zbyt dużej luki. Zwracaj również uwagę na szczegóły np. szerokość boiska i szybkość napastnika rywala. Z napadziorem przeciwnika wygląda to tak. Jeśli ma słabą szybkość, ale super główki to wysuń obronę. A jeśli odwrotnie to cofnij obronę. Przy wysokim napastniku trzeba jednak uważać, gdyż to może być klasyczny odgrywający, grający na piekielnie szybkich OPP/OPŚ/OPL. Czyli tak jak mówię. Każdy szczegół zadbany będzie i się wyniki poprawią:)

Nascimento1998 Partyzant

[quote="eXstaasy"]Ja uważam, że problemem Barcelony nie są braki personalne, a taktyczne. Ile można grać tą samą taktyką? Drużyny z topu grające przeciw FCB wiedzą, jak ustawić, jak kompletnie wyłączyć z gry kluczowych graczy. Czas zmienić styl gry i taktykę, bo ile można grać jedną i tą samą? Teraz w piłce liczą się innowacyjne ustawienia zespołu. W Lidze Mistrzów już Bayern pokazał jak unicestwić Barcelonę. Zresztą nie tylko Barcelonę.
Drugim problemem jest oczywiście uzależnienie gry Barcelony od Messiego. Brak Messiego = brak Barcelony, czyli to na co niegdyś cierpił Manchester United gry grał tam jeszcze Ronaldo. Diabły były uzależnione od formy Portugalczyka.[/quote]

O żadnej zmianie stylu mowy nie ma, to jest unikalny styl, piłkarze mają to w DNA, o zmianie tego nawet nie pomyślałem, bo to nierealne.
Jeżeli chodzi o taktyke ta również pozostanie ta sama, z tym, że Pep miał w zanadrzu jeszcze ustawienia 3-4-3 czy żadziej 3-3-4, ale warto zwrócić uwagę, że zaczął wprowadzać to w swoim 3 sezonie, a dla Villanovy to dopiero 1 sezon jako sternik Barcy.

eXstaasy Partyzant

Ja uważam, że problemem Barcelony nie są braki personalne, a taktyczne. Ile można grać tą samą taktyką? Drużyny z topu grające przeciw FCB wiedzą, jak ustawić, jak kompletnie wyłączyć z gry kluczowych graczy. Czas zmienić styl gry i taktykę, bo ile można grać jedną i tą samą? Teraz w piłce liczą się innowacyjne ustawienia zespołu. W Lidze Mistrzów już Bayern pokazał jak unicestwić Barcelonę. Zresztą nie tylko Barcelonę.
Drugim problemem jest oczywiście uzależnienie gry Barcelony od Messiego. Brak Messiego = brak Barcelony, czyli to na co niegdyś cierpił Manchester United gry grał tam jeszcze Ronaldo. Diabły były uzależnione od formy Portugalczyka.

Nascimento1998 Partyzant

[quote="kowalsyk"]Co do Pepa w Barcelonie to sądzę, że era sukcesów Barcelony to nie tylko jego zasługa. Rijkaard zostawił mocny skład, w którym byli m.in Yaya Toure, Eto'o, Henry i kilku innych. Kilku z nich odeszło, kilku sam sprzedał, co było moim zdaniem błędem, bo Yaya Toure obecnie jest czołowym zawodnikiem świata na właśniejjpozycji.[/quote]

Pewnie masz rację, cięzko porównywać Eto'o i Henry'ego do Pedro czy Villi (w obecnej formie).
Nie wiem czy zauważyliście jedno, problem ''Messipendenci'' jest, aż nadto widoczny. Kiedy widzę jak 3 zawodników podbiega do Leo to aż się dziwie, że tacy piłkarze (którzy przypadkowi nie są) jak Pedro czy Villa/Sanchez nie potrafią tego wykorzystać, za czasów Eto'o i Henry'ego to było nie do pomyślenia, a Cesc jako fałszywa 9 to na klasowych rywali nieporozumienie.
W ostatnich meczach Tello dał nadzieję, że on może ???odciążyć??? Messiego, szczególnie jego ostatni ligowy występ z Betisem był świetny, ale nie jest to pomimo wszystko napastnik do pierwszej ''11''.
Potrzebny conajmniej 1 napastnik, Neymar ponoć dzisiaj poinformował, iż zostaje w Santosie do mundialu, moim marzeniem jest Bale, ale to raczej nierealne, nie jesteśmy w stanie wydać 50-60 mln na jednego zawodnika, ponieważ nie tylko ta formacja jest do wzmocnienia.
Dlaczego Bale? Bo przy takiej indolencji naszej gry obronnej potrzebny nam jest ktoś potrafiący też wrócić, zaasekurować, Naeymar takim zawodnikiem nie jest.

Jeszcze co do odejścia Toure, on musiał odejść, nie miał szans w rywalizacji z Busquetsem, są na podobnym poziomie, ale Sergio wygrywa siłą spokoju, opanowaniem, zresztą umiejętnościami może nieznacznie ale jednak, zresztą jest stosunkowo młody i to wychowanek.

cwks Partyzant

10.05.2013 18:22    #4976     Football Manager - Kącik graficzny - Skorki a loga
siemka mam probelm ze skorkami
gdy gram na domyslnej skorce black loga wyswietlają sie poprawnie natomiast gdy przelaczam na inna np steklo x3 loga zanikaja i pojawiaja sie domyslne takie jak bez zadnych dodatkow
problem pojawil sie niedawno i nie wiem jak go rozwiazac
jakies pomysły?

gryfis14 Partyzant

10.05.2013 17:26    #4977     Sufler - Porady do gry - Problem z rozgrywkami juniorów
Aha, i jeśli chodzi o "świat" i "u-18" to tego w ogóle nie mam. I właśnie tu leży chyba problem

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

10.05.2013 17:15    #4978     Sufler - Porady do gry - Ilość karnych?!
Nie zmagam się z tym problemem, otrzymuję max 5 karnych w sezonie, przeciwnik ok. 3 karne. Nie chce mi sie sprawdzac dokladnej liczby w grze. I odbior mam agresywny jak co ;)

Wszystko zalezy od poziomu Odbioru i ustawianie sie obrońcow :D No i tez troche od zwinności/szybkosci zeby nadazyc za rywalem jak juz nas wyprzedzil.

Nixos Partyzant

Biblioteka Steam -> FM13 (prawy przycisk) -> Właściwości -> Pliki Lokalne -> Sprawdź spóność plików gry. I tak dwa razy. Tak mi napisali na oficlajnym forum FMa, kiedy miałem podobny problem i pomogło.

Pozdrawiam

sCan Partyzant

[quote="Jashita"]Jak wiemy można nauczyć danego zawodnika ulubionego zagrania. Problem pojawia się gdy po ciężkiej pracy okazuje się że nasz zawodnik się go nie nauczył. I tu moje pytanie: czy jest sens kazać mu uczyć się go jeszcze raz czy już nigdy się to nie uda i próbować z innym zagraniem?[/quote]
Ja zawsze próbuję drugi raz.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.