Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

machaj88 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.06.2013 10:23    #4851     Football Manager - Świat taktyki - Konflikt OPŚi K10
Mowie tak bo ja mam Adela Tarabdt i wstawiam go na koncowki przy remisie, zeby walil z dystansu i wywalczal w ten sposob rozne (mam sezonowo po 15 do 20 goli z roznych ;p ) Ale wlasnie najwiekszy z nim problem, ze nie gra w obronie. Zmiana suwaka to nie wszystko, jeszcze trzeba miec pilkarza ktory temu podola ;)

machaj88 Młody aktywista

07.06.2013 10:02    #4852     Football Manager - Świat taktyki - Konflikt OPŚi K10
Oczywiscie, ze to tez dobry wariant. Problem w tym, ze K10 i LPK to samolubni zawodnicy, a u mnie kazdy ma ciezko pracowac i wspolpracowac z reszta druzyny.
"Dla trenera jest najwazniejsze zwyciestwo, a dla pilkarza? DRUZYNA" jak mawial moj trener.

KRaven031 Partyzant

07.06.2013 08:49    #4853     Football Manager - Świat taktyki - Konflikt OPŚi K10
Mam problem z ofensywnym pomocnikiem i dziesiątką. Często wbiegają sobie pod nogi, raczej słabo współgrają. Często 10tka zamiast wybiec do przodu zastanawia się co robić, OPŚ udaje drugiego napastnika, a potem zaczyna wracać w stronę środka boiska bez piłki... Po drugie - często brakuje ich przed polem karnym, niepotrzebnie zbiegają w stronę innych zawodników. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, dobrze byłoby coś w ich poleceniach zmienić, żeby wyglądało to zgrabniej.

Moja taktyka i polecenia.
Just Raven.

KRaven031 Partyzant

07.06.2013 08:45    #4854     Football Manager - Świat taktyki - Wariant defensywny
Cześć, znowu przybywam po porady bardziej doświadczonych ode mnie taktyków, sam nie mam najmniejszego doświadczenia z defensywnym 4-5-1. Potrzebuję zbudować taktykę defensywną, mocniejsi przeciwnicy radzą sobie ze mną bez większych problemów dzięki klasowym napastnikom. Screeny do mojej aktualnej taktyki (ofensywnej) poniżej.

Pewnie muszę zlikwidować ofensywnego pomocnika na rzecz defensywnego pomocnika, a co z resztą zespołu? Cofnięcie linii obrony, zmiana ról obrońców? A może grać nadal wysoko i usiłować wygrać poprzez pressing i kontry?

Taktyka + polecenia + zaznaczony rozgrywający. Indywidualnie zmniejszyłem nastawienie BO.
Just Raven.

dZiX Partyzant

Właśnie w tym problem, że nie można :(

Arcadius Partyzant

07.06.2013 00:21    #4856     Sufler - Porady do gry - Wiedza o zawodnikach klubu
Mam dziwny problem i nie wiem czym jest on spowodowany.
Przez pierwsze 2 sezony gry mój asystent miał pasek "wiedza o zawodnikach klubu" na maxa. W połowie trzeciego patrzę sobie, a tu pasek pokazuje tylko 48% i po 2 tygodniach spadł na 47%.
Czy ktoś też tak miał? Czym to może być spowodowane? Czy wpływ na taki stan rzeczy może mieć fakt, że ten asystent jest również moim asystentem i w klubie i w reprezentacji?
Nie wiem czy zaistniała sytuacja będzie mieć duży wpływ na moją rozgrywke, ale jest to niezwykle irytujące... :/

zelencik Partyzant

Witam . Mam problem . Od jakiegos czasu praktycznie wgl nie moge znalez natchnienia na kariere w FM'a 13 . Wpadłem na pomysł aby zacząc 1 Budnesligą . A mianowicie kogo polecicie(po za bayernem i borussią) ? Grał ktos VFB stuttgart ? grałeem nimi w fm 08 i 11 ale w 12 i 13 nie próbowałem moze ktos sie wypowiedziec tak dos ogólnie o tym klubie czyli ile maja kasy na transfery czy da sie cos ugrac czy prezes da cos kasy albo rozbuduje szkółke ?

orzo12 Partyzant

Witam!
Postanowiłem sobie pograć jeszcze w fm2012, objąłem posadę trenera w Lechii Gdańsk. W czasie okienka zimowego ściągnąłem 18 letniego regena z jakiegoś kraju Afrykańskiego (nie pamiętam dokładnie, mniejsza o to). Przyszedł czas na rejestrację i właśnie tutaj mam problem, bo nie wiem czy muszę go rejestrować, aby mógł grać. Oczywiście jest zapis, że piłkarze u20 nie muszą być rejestrowani, ale nie wiem czy to tylko tyczy się Polaków czy też Cudzoziemców.

Pozdrawiam.

z_fartem Partyzant

[quote="kajn"]Sampdoria - w pierwszym sezonie utrzymanie, w kolejnym LE - tak zrobiłem. Diamenty: Poli, Obiang, Icardi, Estigaribiia (wyciągnij z rezerw). Z doświadczonych - przede wszystkim Palombo i gwiazda na bramce - Romero. Trochę kasy na pierwsze transfery, ale uważaj bo ja gmeraniem w suwaku transfery/płaca zaliczyłem w pierwszym sezonie problemy finansowe, ograniczyli mi płace i musiałem posprzedawać zawodników (w tym Palombo ):
Jestem w trakcie 3 sezonu i idę na mistrza z 10 punktami przewagi nad Juventusem i zapewnionym podium.[/quote]

Bardzo fajny typ zespołu. We Włoszech byłem tylko raz i grałem Napoli, ale to zupełnie inna klasa zespołu.
A z jakichś innych lig? Może poza Anglią, bo trochę mi się przejadła. Może to być też drużyna z niższej ligi (max 1 w dół przy krajach z mniejszą ilością lig).

kajn Partyzant

Sampdoria - w pierwszym sezonie utrzymanie, w kolejnym LE - tak zrobiłem. Diamenty: Poli, Obiang, Icardi, Estigaribiia (wyciągnij z rezerw). Z doświadczonych - przede wszystkim Palombo i gwiazda na bramce - Romero. Trochę kasy na pierwsze transfery, ale uważaj bo ja gmeraniem w suwaku transfery/płaca zaliczyłem w pierwszym sezonie problemy finansowe, ograniczyli mi płace i musiałem posprzedawać zawodników (w tym Palombo ):
Jestem w trakcie 3 sezonu i idę na mistrza z 10 punktami przewagi nad Juventusem i zapewnionym podium.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution