Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

orlik88 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
no nic dziwnego jak to ta sama siec i ten sam blok i ten sam problem

cichyoo Partyzant

U mnie ten sam problem wyniki z kosmosu

JEST TO MOJ OSTATNI FM NA KTOREGO WYDALEM ZŁ ! Nikt nic z tym nie robi puscili jaka wersje a sami nie widza co tu sie dzieje i nikt sie tym nie interesuje niby jest jakis patch 13.3.3 ale u mnie tez nie jest załadowany mam wersje 13.3.0 na ktorej sie nie da grac

orlik88 Partyzant

Witam
Mam takie pytanie jaka macie aktualna wersje FM2013 niby jest patch 13.3.3 niby aktualizacje maja sie robic automatycznie jak zakladam nowa kariere ciagle pokazuje mi uaktualnienia w wersji 13.3.0.

Pisze o tym dlatego ze w tej grze jest pełno błedow ciagle zdarzaja sie wyniki po 0:5 - 0:8 w lidze nie jest to tylko u mnie bo kupiłem z kolegami orginalna gre i u nich w lidze jest to samo co kolejka to wyniki z kosmosu nie wspomne o wygranej na wyjezdzie 0:6 a u siebie 0:5 w pierwszej połowie w drugiej juz wynik 0:7 tak jak by to było ustawione z gory odrazu. Nie wazne jaka ma sie obrone bo mozna miec najlepszych zawodnikow w fm a dalej biegaja jak tyczki i z jakimis plackami traci sie po 3-4 bramki. Zreszta poruszam ten temat bo widzialem wiele osob pisalo o tym ze wyniki u nich tez sie takie zdarzaja.

zolahc Młody aktywista

22.06.2013 18:10    #4774     Sufler - Problemy techniczne - Crash Dump po dodaniu ligi
ehhh... w zwiazku z kolejna kariera, w ktorej ow problem wystapil chcialbym odkopac ten temat. moze od ostatniego postu ktos wpadl jaka moze byc tego przyczyna? :P
PS. moj problem wystepuje w wersji 12

zolahc Młody aktywista

22.06.2013 16:00    #4775     Sufler - Porady do gry - Prowadzenie zespołu U-19
u mnie zawsze dzialala ta funkcja, nigdy nie mialem z nia problemu i nie wiem czemu u ciebie tak jest

witja Partyzant

22.06.2013 15:30    #4776     Football Manager - Ogólna dyskusja - Problem z taktyką
Siema, nie wiem jak zacząć więc zaczne najprościej.
Wkurza mnie strasznie taktyka i ogólnie całe mecze w FM 13. Gram w FM a wcześniej w CM od seri 03-04. W każdej z serii potrafiłem nie tylko stworzyć taktyke skuteczną ale i miłą dla oka. Ta odsłona mnie przeraża, spędziłem 4 sezony w Newcastle. Pierwszy sezon mordęga, piłka kopana i nic więcej. Potem niby było lepiej, były wyniki ale zero stylu. Nie pociąga mnie to wcale a wcale. Górnikiem Zabrze podobnie z tymże od pierwszego sezonu przychodziły zwycięstwa. Styl gry zawsze pozostawiał wiele do życzenia. Teraz zacząłem grać Metz w 3 lidze francuskiej i tam to jest porażka.. Żadna z taktyk które opracowałem nie przynosi efektów.. Dlatego błagam o pomoc. Doradźcie jak grać w niższych ligach. Wkurza mnie to już okropnie :D

MauseR Partyzant

Witam , moim problemem jest ustawienie zawodników ofensywnych grających na skrzydłach w moim zespole .

Formację ofensywną mojego zespołu stanowi napastnik o charakterystyce Lisa pola karnego , więc tutaj problemu nie ma , na pozycji OP (Ś) gra Klasyczna 10 o odpowiednich statystykach . Jednak przy ustalaniu bocznych wysuniętych pomocników pojawia się problem , dostępni zawodnicy mogący grać na skrzydłach najlepiej sprawdzają się na pozycji wysuniętego rozgrywającego oraz troszkę gorzej jako skrzydłowi z powodu niższych wartości dośrodkowań oraz szybkości .

Chciałbym dowiedzieć się jaka powinna być preferowana noga owych zawodników ? Aktualnie zawodnicy jako wysunięci rozgrywający grają na stronie ze swoją preferowaną nogą co ułatwia im odchodzące podania ze skrzydeł wzdłuż bramki , podania przy szybkich kontrach i poniekąd dośrodkowania . Jednak nie wydaję mi się to skuteczne odnośnie zejść do środka i strzałów , zastanawiam się nad zamianą zawodników na skrzydłach tak aby preferowana noga pozwalała na efektywniejsze wykorzystanie ww zagrań . Jak zmieni to grę owych zawodników ?

machaj88 Młody aktywista

[quote]Jaka wersje gry posiadasz, jaki numer?
Co stalo sie ostatnim razem gdy zapisales gre - czy zapis zostal czyms przerwany? Czy wylaczyles (gre) natychmiastowo po zapisie?
Ile lig masz na tym sejwie?
Wiesz jakie to ligi?
Jaka baze danych wybrales?
Czy uzywales kiedykolwiek funkcji dodaj/usun ligi? (na tym zapisie)
Czy uzywales edytorow? Jesli tak, jakich zmian dokonales?
Czy posiadasz drugi zapis gry? Jesli tak, czy ten sejw sie wczytuje?
Czy mozesz wkleic nam swoj dxdiag? Szczegoly dxdiag sa tutaj "link"

Zalecane jest bys odpowiedzial na te pytania w poscie powyzej. (czyli w tym samym co wczesniej, po prostu edytuj poprzedni post)[/quote]

Damn... niie wiedzialem, ze az tyle szczegolow beda potrzebowac ;p No ale dla mnie to nie problem. A ty? Mozesz odpowiedziec na te pytania?

krzysio99 Partyzant

20.06.2013 21:45    #4779     Sufler - Edytor - Problem z edytorem FM 13 - szary ekran
znalazłem dobry sposób na rozwiązanie tego kłopotu :)
też miałem ten problem i tak jak kolega u góry pisał trzeba wejść w ścieszkę: ...użytkownicy/(nazwa użytkownika)/AppData(folder jest ukryty)/Roaming/Sports Interactive/Editor 2013 i poprostu usunąć folder settings.

włączając trzeba odczekać jakieś 30s ale działa.
miłego grania koledzy

Miathan Partyzant

Witam,

Swego czasu jako "manager" poszukujący inspiracji przejrzałem prawie całe to forum. Zauważyłem masę tematów dotyczących taktyki dla prawie każdego ustawienia oprócz ustawienia asymetrycznego.

W FM13 zacząłem grać jakieś 2 tyg. temu. Wcześniej nie byłem co do niego zbytnio przekonany... Grę jak zawsze zacząłem moim ukochanym United. Przed rozpoczęciem gry sporo czytałem waszych opinii, wypowiedzi czy porad. Do jednej postanowiłem zastosować się od zaraz - zrób taktykę do zawodników jakich posiadasz a nie odwrotnie. Swoją drogą mam nadzieję, że właśnie mi się to udało;)

A teraz do rzeczy.... Gram 1 sezeon Manchesterm United w ustawieniu asymertycznym.

Bramkarz libero z obroną - De Gea

Boczni obrońcy ze wsparciem - Evra i Rafael
Środkowy obrońca z zadaniem zabezpieczenia - Vidić albo Evans
Środkowy obrońca grający piłka ze stoperem - Jones lub Ferdinand ( środkowi są ustawiani w zależności od kontuzji czy zmęczenia więc jest tu spora rotacja)

Defensywny pomocnik z obroną - Carrick lub Sandro(jedyny mój transfer za 19 mln funtów) ew. może także występować tu Fletcher.

Pomocnik długodystansowiec ze wsparciem - Sandro, Fletcher, Powell, Anderson

Na prawej skrzydłowy ze wsparciem - Valencia, Nani Young

Na lewej skrzydłowy z atakiem - Young, Nani

Ofensywny pomocnik z atakiem - Kagawa, Scholes, Rooney,

Lis pola karnego - Hernandez, Rooney, RvP

Jest to ustawienie z taktyką:
Styl: zrównoważony
Strategia: kontratak
Podania: krótsze
Swoboda taktyczna: ściślejsza dyscyplina
Gra przy przciwniku: Intensywny pressing
Odbiór: agresywny
Krycie, Dośrodkowania i Swoboda pozycji: domyślne

Linia obrony - normalnie (ciut cofnięty suwak)
Szerokość gry - szeroka (prawie na maxa)
Tempo - szybkie (prawie na maxa)
Gra na czas - czasami ( ciut cofnięty suwak)
Podania - mieszane
Kontrataki - tak
Pułapki ofsajdowe - nie
Rozgrywającym jest kagawa, rooney bądź scholes w zależności kto gra na ofensywnym pomocniku.
Odgrywający nie jest ustawiony.

Jeżeli chodzi o polecenia meczowe to wyglądają tak: rozegranie po ziemi, skrócenie pola gry, agresywny odbiór piłki, podania do nogi, szersze pole gry, podania w pole karne, utrzymanie piłki, nękanie rywali, atak środkiem pola.

Na terminarzu widnieje data 5 grudzień ( więc nie jest to nawet półmetek rozgrywek) a ja:

Liga mistrzów – wyszedłem z grupy na 2 miejscu za PSG mając 1 punkt mniej

Liga angielska – po 15 kolejkach 2 miejsce za Chelsea (która ma jeden mecz mniej) z tych 15 meczy wygrałem 10, zremisowałem 4 i
przegrałem 1 z bilansem bramkowym +23 i ilością punktów - 34

W pucharach gram oczywiście nadal ale już nie będę się tu o nich rozpisywał.

Głównym założeniem taktyki było utrzymywanie się przy piłce oraz spora wymiana podań tak aby zamęczyć przeciwnika. Ścisła dyscyplina oraz cofnięcie zespołu miało zapewnić pewność i stabilność taktyki a szybkie kontry miały mieć niszczycielską moc na przełamanie obrony przeciwnika.

Niby nie jest źle jeśli chodzi o grę w domu, ( o wyjazdach pogadamy później :D) jednakże mam stały problem z minięciem linii obrony przeciwnika. Mam masę podań i % bardzo dokładnych ale większość idzie w tył, bo obrońcy oponenta wypychają moich graczy ofensywnych. Nie pomaga nawet rozrzucenie akcji na boki, polecenia indywidualne grania piłek prostopadłych czy też „posyłanie piłek w pole karne” w poleceniach meczowych.

Jednak nie to jest dla mnie najgorsze… Najsłabiej spisują się napastnicy! Osamotniony: Chicharito, Roo czy też RvP kompletnie nie dają sobie rady. Robin, który z takimi statystykami powinien ładować gola za golem ma ich najmniej z całego napadu! Nie pomogły nawet zmiany z Lisa pola karnego na cofniętego napastnika czy jakiegokolwiek innego. Odnoszę wrażenie, że brak im wsparcia – ale przecież jest ofensywny pomocnik – kagawa ?!
Bardzo proszę o pomoc, rady czy sugestie może dzięki nim uda mi się sprawić, żeby Czerwone Diabły grały lepiej.

P.S proszę o konstruktywne rady poparte jakimś wytłumaczeniem – dzięki którym mógłbym się czegoś nauczyć;)

Pozdrawiam!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.