Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

wujeks Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.07.2013 23:57    #4711     Sufler - Porady do gry - Gra przeciwko trenerowi?
Skończyło się 6:1 :) Zagrałem kolejny raz, 1:0 w plecy. Znowu po "cudownej" akcji moich zawodników. Najpierw pomocnik do którego była zagrywana piłka zatrzymał się nagle, pozwalając rywalowi na bezproblemowe dojście do piłki i dośrodkowanie, potem w ślady kolegi poszedł mój obrońca, tyle, że skutkiem był strzał zupełnie niepilnowanego rywala i gol :) Naprawdę nie wiem o co chodzi. chyba ta piłka gryzie moich. Co chwilę łapię się za głowę jak widzę lecącą ją obok mojego gracza, który nie raczy zrobić kroku do przodu po nią. W najlepszym wypadku czekają aż ustawiony 10x dalej rywal dobiegnie i przetnie podanie, gdyby jednak mimo wszystko mieli szansę, to nieraz uciekają w przeciwną stronę :) Wykonują odpowiedni ruch, jedynie wtedy, gdy mogą zablokować podanie do lepiej ustawionego kolegi, tudzież dośrodkowanie ofensywne :) Wtedy zawsze stoją na posterunku, żeby odbić piłkę wprost pod nogi rywala :)

wujeks Partyzant

08.07.2013 23:29    #4712     Sufler - Porady do gry - Gra przeciwko trenerowi?
Odgrzewam mój stary temat, bo znów potrzebuję pomocy... Zrobiłem sobie małą przerwę, teraz piłka znowu mnie przyciągnęła, ale... Jedynie żeby mnie denerwować. Po porażce 6:4 (sic!), w której rywal niemal podwoił swój dorobek punktowy zrezygnowałem z prowadzenia zespołu. Szybko znalazłem zatrudnienie u ligowego konkurenta. Zespół silniejszy, sprowadziłem na dodatek kilku nowych zawodników, trzech z nich ze statusem "gwiazdy ligi" weszło do I składu. Myślałem, że zacznę piąć się na szczyt, niestety, powtarza się to samo co ostatnio... Zawodnicy grają piach. Warto wspomnieć, że mój były zespół, chociaż gra tą samą taktyką i składem (z jedną zmianą - nowy trener wprowadził gracza, którego zakontraktowałem w trakcie I rundy) nagle zaczyna wszystko wygrywać. 5 meczów - 5 zwycięstw. U mnie, tak jak ostatnio, czuję się, jakbym prowadził drużynę przedszkolaków. Uznałem, że poświęcę jedno spotkanie na testy, ale nic to nie zmienia. Jedna z najsłabszych ekip kroi mnie: 3:1, 4:0, teraz w 70' 5:1. Próbowałem różnych, drobnych, modyfikacji w taktyce,która jest przygotowana pod zawodników, żaden "zabójca" ściągnięty z neta. Rozmów motywacyjnych próbowałem różnych, od ostrych, do miłych. Zawsze są "zielone" reakcje, ale widać do serca nic sobie z tego nie biorą, skoro pokazują taką żenadę... OK, zrozumiałbym, gdyby po prostu brakowało umiejętności, nie trafiali na pustą, itd. Ale tu jakby cała gra jest jakaś abstrakcyjna i dziwna. Np. nie potrafią nawet wyprowadzić akcji, bo jak tylko pomocnik dostanie piłkę, to chociaż może podać do wielu kolegów i do przodu, i do tyłu, zazwyczaj po prostu staje i czeka aż mu odbiorą... To samo napastnicy pod polem karnym, jeśli akurat nie mogą huknąć w danej chwili. Chociaż mam wyłączoną grę na czas, a dynamikę ustawioną na "szybką". Obrońcy kryjący napastników lubią się nagle zatrzymywać, robiąc tym samym miejsce do prostopadłych podań. Może problemem jest to, iż moim jedynym sukcesem jest awans do Ekstraklasy z I ligi, a doświadczenie wybrałem najniższe? Tylko jeśli tak, to w jaki sposób zdobyć zaufanie piłkarzy, tak aby grali wedle poleceń, a nie spacerowali? Rozumiem, że Realem, czy inną Barceloną wystarczyłoby wygrać parę trofeów, ale co jeśli ktoś bierze się za nieco ambitniejsze zadanie i próbuje coś wywalczyć zespołem z niższej ligi i nie ma w składzie "samograjów"? Czy po prostu jest wtedy skazany na klęskę?

szamal96 Partyzant

Orginał gra ?
Może problem tkwi w internecie , jakie posiadasz łącze ?
Bo przyznam , też chciałem pograć przez Hamachi , ale mam za wolnego neta ;/
" Moja pasja to futbol, na drugim miejscu umieściłbym futbol, a na trzecim… futbol! "

fromage Partyzant

Siema. Mam taki mały problem. Otóż, gram Barceloną i w drugim zespole mam kilku zawodników, którzy podostawali oferty wypożyczenia. Zmieniłem już odpowiednią opcję w "Polityka zespołu" - odznaczyłem "Sprzedaż zawodników dokonywana przez menadżera zespołu Barcelona B". Jednak nic to nie pomogło, dalej nie mam żadnej możliwości zaakceptowania/odrzucenia ofert... Nie mogę nic zrobić z tymi ofertami? Jest jakiś sposób, żeby to rozwiązać?

lancos3-11 Partyzant

[quote="WojtekKowalczyk"]Witam, tak jak w temacie tylko obroncy strzelają gole z rzutów rożnych, co jest irytujace i pozbawia realizmu i umniejsza poziom zabawy, sytuacja powtarza sie z edycji na edycje czy Wy tez macie taki problem??[/quote]
Jak grasz na domyślnych ustawieniach to tak jest, a jeśli sam pokombinujesz z ich ustawieniem, to wcale tak nie jest. U mnie wysoki napastnik strzelił 6 bramek w sezonie z rogów.

kamilm Partyzant

07.07.2013 18:01    #4716     Inne - Piłka nożna - Legia Warszawa
Jak oceniacie przygotowania Legii do eliminacji LM ? I jak wam się podobają wzmocnienia Legii po obejrzeniu wczorajszego i dzisiejszego Turnieju Genreali Deyna Cup ? Jak dla mnie NIE ma szans na LM pewnie zagrają w LE ponieważ teraz jak wiemy droge do LE będą mieć łatwiejszą niż gdyby startowali w eliminacjach do LE. A co do wzmocnień jak dla mnie Augusto widać, ze miał coś wspólnego z halą, technicznie ok, ale wydawał się zagubiony dzisiaj na boisku, o ile jako środkowy pomocnik może sobie poradzić, to na skrzydle zagubiony, dzisaj wyglądał jak by nie grał na wymiarowym boisku. Pinto wczoraj dobre zawody, Dosa Junior również dobry mecz widać, że może być filarem defensywy, silny, pewny stoper, aczkolwiek jakieś małe pomyłki miał z resztą jak Pinto, ale myślę że to kwestia zgrania. Ogólnie rzecz biorąc z nich dwóch może być pożytek, tego Augusto oceniam wyżej niż Raula Bravo, ale nie spodziwam się po nim fajerwerków. Natomiast Bravo dla mnie bardzo słabe mecze oby dwa. Słabiutki w ofensywie, grał na alibi, problem z przyjęciem piłki wszystkie zagrania do bramkarza. Zdziwie się jeżeli urban będzie chciał podpisać z nim kontrakt. Na duży plus Cichocki, dla mnie bardzo dobre zawody jak na 21 letniego stopera wyglądał bardzo dojrzale, występ bezbłędny móglbym rzec, aczkolwiek mało było pojedynków główkowych chciałbym zobaczyć go w powietrzu, ale ogólnie rzecz biorąc dobre czytanie gry, ustawienie się, przesuwanie. To tylko moja opinia podzielcie się waszym zdaniem. A i jeszcze Broź, dla mnie dzisiaj w 1 połowie bardzo słaby występ problem z opanowaniem piłki, problem z grą pod pressingiem ehh.. mam nadzieje, że tylko dzisiaj tak.

mateo3340 Partyzant

07.07.2013 17:21    #4717     Sufler - Dodatki do gry - Problem z Genie Scout 13
Witam,
mam pytanie odnoście Genie Scouta.
Otóż czy da się nim wyszukać TYLKO zawodników, którzy grają na jakiejś pozycji na 20 ?
Bo kiedy zaznaczam, żeby wyszukał mi np. środkowego obrońcę z Polski, wyskakują mi tacy zawodnicy jak Dudka czy Krychowiak. A chodzi mi o to czy można gdzieś ustawić/zaznaczyć żeby wyszukiwał tylko naturalnych - w tym przypadku - środkowych obrońców ?

JoeHollywood Partyzant

Witam szukam zespołu z czołowych lig europejskich(może być w 2 lidze), który nie jest faworytem, a ma, lub może mieć dobry budżet transferowy. Obecnie gram Lille, ale cały czas mam problemy z budżetem na płace, obecnie gram 3 sezon i za grosze mógłbym mieć Torresa, Dżeko, czy innych zawodników, ale mogę sobie pozwolić na max 50 tys. tygodniowo, już nawet nie mogę przedłużać kontraktów z piłkarzami, bo mnie po prostu nie stać, np. z takim Payetem, który z 30 tys. teraz chce 60. Mam trochę kasy na transfery, w 1 sezonie udało mi się nawet wygrać ligę, ale co z tego, kiedy nie mogę ściągać naprawdę dobrych graczy. Ostatnio wspiąłem się na wyżyny i pozyskałem Arnautovića, a i to ledwo ledwo.
Lubię zespoły, które nigdy nie wygrały LM, LE i ogólnie mają mało sukcesów.
FM13 ostatnie update od Bartka.

The Jack Partyzant

06.07.2013 19:46    #4719     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pytania odnośnie FM
Wybaczcie, że odkopuję, ale traktuję ten temat jak wątek zbiorczy.

Chciałbym was spytać, czy jest możliwość (FM 2006) zaklepania transferu piłkarza z ligi włoskiej (nadal pracuję z Gloucester, właśnie świętujemy awans do Championship w sezonie 2014/15) w sytuacji, gdy dwa kluby posiadają 50% własności jego karty zawodniczej? Moi scouci wytropili we Włoszech świetnego młodego obrońcę, który bardzo przydałby mi się w drugiej lidze, ale problem polega na tym, że jest on zawodnikiem dwóch klubów na zasadzie współwłaścicielstwa, a ja w tej sytuacji mogłem jedynie dodać go do listy życzeń i wyrazić w mediach zainteresowanie jego transferem. Bez opcji złożenia oferty. Jego kontrakt dobiega końca dopiero w 2017 roku, lecz menedżerowi zaświeciły się oczy i zaczął śpiewać na łamach prasy, że jest gotów przyjąć każdą ofertę na zawodnika. No właśnie, takowej złożyć nie mogę.

Jest na to jakiś sposób inny, niż czekanie do czasu, aż jego kontrakt będzie dobiegał końca?

cwks Partyzant

06.07.2013 17:33    #4720     Sufler - Porady do gry - Profil pilkarza
mam podobny problem tyle ze nie z profilem zawodnikow tylko z ekranem statystyk ligowych .
ustalam sobie okienka i po jakims czasie gdy wchodze ponownie w statystyki okienka sa ustawione doyslnie a nie tak ja je sobie ustawilem

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution