Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Lopata19104 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam mam pewien problem gdy edytuje np umiejętnosci Messiego robie wiekszosc na 20 w grze pokazuje same 17 lub 18.Jak rozwiazac ten problem?

Nazwa tematu powinna informować o sednie problemu
Szemek

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
[quote="EloSxdd"]Właśnie chodzi o to, ze ja juz dawno nie galem w FM, od marca jakos.. I teraz jakos nie moge sie zebrac. W tygodniu pacuje, a z ekipa po robocie codziennie cos robie, takze zajecie inne mam. Sprobuje jeszcze raz.. Zaraz znajde jakis klubik, a jak sie nie uda, to wyjebane :D[/quote]

Za nim na nowo wkręciłem się w rozgrywkę w FM2012 miałem przerwę ponad 10-miesięczną (wrzesień 2012 - czerwiec 2013). Zacząłem od opisania wszystkieich sezonów, które rozegrałem przed przerwą, ale jakoś nie ciągnęło mnie, żeby kliknąć "kontynuuj" w tym save'ie, a tym bardziej nie chciałem zaczynać nowej kariery. W końcu jednak ogarnąłem skład w nowym klubie i zacząłem grać i nim się obejrzałem mam za sobą kolejne 4 sezony. Jednak wszystko wskazuje na to, że będę znowu miał przerwę...

O wiele lepiej i przyjemniej się gra, jeśli na bieżąco można dzielić się z innymi wydarzeniami w grze. Można pisać manifesty, a jak wydaje się to zbyt czasochłonne, to można poprzestać na depeszach, kilku zdaniach i ewentualnie wrzucaniu screenshotów.

Również można spamować wiadomościami GG/fb/Steama znajomych, którzy też grają - zupełnie inaczej wtedy rozgrywka zaczyna wyglądać i przynosi więcej frajdy.

Można też spróbować multi, ale FM nie jest grą raczej do takiego trybu stworzoną (słaba optymalizacja, lagi, trzeba się umawiać na konkretną godzinę itd), choć jak bardzo się chce...

[quote="lancos3-11"]Ja z kolei mam inny problem. Totalnie przestał interesować mnie futbol! Mecze oglądam z nudów, Nie chcę mi się grać w FM-a i nie wiem co zrobić.:([/quote]

Coś się kończy, coś się zaczyna.
Kiedyś (już całkiem sporo czasu temu), jeśli miałem tylko okazję, oglądałem prawie każdy mecz w TV, spotkań Ligi Mistrzów po prostu nie mogłem przegapić, ale parę lat temu po prostu jakoś mi się odechciało.
W LM oglądam już tylko finały (albo mecze drużyn, których los leży mi na sercu), a i to niekoniecznie. Całego meczu reprezentacji Polski nie widziałem już od dawna (najczęściej dawałem spokój po parunastu minutach), a mogąc oglądać Premier League, Primera Division, Serie A, League 1 i tak wybieram raz na tydzień Śląsk Wrocław (o ile nie jestem na stadionie, albo gdzieś indziej w plenerze) i Ligę + Extra i to wszystko.

Rozwiązanie wspomniane na początku - oglądać tylko to, w co możesz się emocjonalnie zaangażować. Czy to ulubiona drużyna, czy to trener lub konkretny piłkarz, któremu po prostu z czystej sympatii chce się pokibicować. Z tego względu ostatnio naprawdę z przyjemnością oglądałem rewanż Piasta z Karabachem ściskając kciuki mocno za debiutantów.

A najlepiej to przejść się gdzies na boisko, samemu pokopać, ewentualnie pójśc kibicować lokalnej drużynie z C,B,A - klasy czy z innej Okręgówki i IV ligi. Sport w czystej postaci, nieskażony nadmiernie komercją ;)

lancos3-11 Partyzant

[quote="`Gekkou"]Ale czy ja mowie cos o gotowcu ? Chcialbym aby ktos mi pomogl ja po prostu stworzyc bo ja nie jestem jakims wielkim specem w taktykach >.<[/quote]
To nim zostań. Każdy ma w sobie coś z geniusza, o czym nie wie. Jak pierwszy raz grałem w FM-a, to wymyśliłem jakieś cholerstwo, przez które przegrywałem każdy mecz 1:2.:). Było tak jeszcze pięć razy, aż w końcu wyszedł mi walec rozjeżdżający wszystkich. Kombinuj. Zrób to sam.

Jedyna rada jaką mogę Ci dać, to zrób sobie trzy taktyki. Jedną polegającą na grze przeciwko potęgą (PSG), drugą na drużyny o twoim potencjale (Toulouse) i trzecią na słabszych rywali (Lorient). Do reszty dojdź sam. I pamiętaj. Najlepsze są wnioski, które sam wyciągniesz. :)

PS: Radzę zrobić sobie z 10 sparingów przed sezonem z nieco słabszymi od siebie rywalami (jacyś dobrzy drugoligowcy) i oglądaj je na klasycznym 2D w pełnym wymiarze czasowym, lub na szczegółowych. Po 20 minutach meczu unaoczni Ci się na przykład zbyt duża luka między obroną a pomocą, czy zbyt nonszalancka gra bocznych obrońców (to tylko przykłady). I gdy coś w tym stylu zauważysz to pokombinuj. Jak Ci się nie udadzą kombinację, to powiedz tu o problemie, a coś się zaradzi. :)

Zymon Partyzant

Witam FM2009 laptop ma 2 gb ramu, 1.86 GHz Intel Pentium(R) Dual CPU. ile lig mogę wziąść w FM2009 ? W FM2008 brałem 6 najwyższych z najlepszych lig i mała baza danych gra śmigała aż miło, a ja wezmę takie parametry w FM2009 to już widać różnicę . W czym tkwi problem ? naprawdę biorę zbyt dużą ilość lig? slyszałem ze inni jak mają 2 gb ramu to biorą 110 lig i śmiga i aż miło. Dodam że zawsze mam głębie szczegółów na minimum. Może coś pogmerać w ustawieniach ? ale co?
był - będzie - jest zawsze IKS!

`Gekkou Partyzant

Siemanko . Mam problem z dobraniem taktyki do klubu z ligi francuskiej , mianowicie Saint Etienne . Jesli ktos kiedys gral nimi , albo sie troche orientuje w taktykach prosze pisac pod spodem , lub do mnie na pw.

baross Partyzant

Nie rozumiem tego. Po co się zmuszać? Jak Ci się nie chce grać, to nie graj i po problemie - w końcu Ci się zachce. ;)

jaro19964 Partyzant

30.07.2013 15:44    #4627     Sufler - Porady do gry - Crash Dump
Elo minał juz prawie rok od wydania FM 13 a ja nadal mam problem z crash dumps wywala mnie ciagle 30 czerwca przed okienkiem transferowym. brać urlop tez probowałem i zadnych efektów pomozcie!

Fabers Partyzant

nie wiem jak jest w nowych managerach, ale grając kiedyś zespołem z drugiej ligi greckiej, Proodeftiki F.C. w championship manager 01/02 po wygraniu ligi pucharu ligi oraz 3 krotne LM udawało mi się ściągnąć do klubu piłkarzy takich jak Luis Figo czy Miloslav Klose, niestety byli to piłkarze w wieku 33-36 lat dostali kontrakt months to months z klauzula opcji trenera po zakończeniu kariery ale udało mi się ściągnąć ich, Młodzież było ciężej ściągnąć a raczej wyrwać ich z klubów typu real czy Milan, ale jeśli znajdujesz zawodnika 19 latka, ktory sie super rozwija i jego pracodawca jest jakis sredniak typu den hag czy celta vigo to nie ma problemu, aczkolwiek w Wiśle Kraków ostatnim czasem w FM 08 udało mi się zakontraktować Jose Francisco Molina a tylko oczywiście był za darmo i kontrakty tylko na rok, później poszedł do Recreativo:P

rafapietrzyk Partyzant

Witam mam mianowicie taki problem, że wszystko działało super aż do dzisiaj jak wchodzę w swój zapis i chce przelączyć klub na inny to gra się zacina i nic nie pomaga jak restart jaka może być tego przyczyna??

leschqo Wiceminister Kultury

Grupa: Moderator
Działają bez problemu. Gdzieś masz błąd.
http://www.sends(...)f/hbofan
Chcesz dodać manifest lub karierę, a brakuję Twojego klubu, bądź herbu. Zgłoś się do mnie!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.