Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Malez Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Problem rozwiązany. Dzięki za szybką odpowiedź :)

Malez Partyzant

Witam,

mam problem techniczny z uruchomieniem gry Football Manager 2011. Otóż kupiłem nowego laptopa z win 8. Jako, że mam sentyment do tej wersji FMa chciałem sobie pograć. Ominąłem problemy z instalacją, poradziłem sobie z podmianą plików d3dx9_41. Lecz przy uruchomianiu gry pojawia mi się komunikat:
Error: Unable to find some essential data. Please ensure that the game is installed correctly. If the problem persists, please contact technical support.

Instalowałem ponownie już kilka razy i za każdym razem ten sam problem. Przekopałem różne stronki w poszukiwaniu rozwiązania ale niestety nie znalazłem nic, co by mi pomogło.

Na koniec dodam, że instalowałem grę offline.

Pozdrawiam

ronaldek1 Młody aktywista

13.09.2013 23:08    #4443     Sufler - Edytor - Nie widać updatów
Problem rozwiązany, można zamknac
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

ronaldek1 Młody aktywista

13.09.2013 22:39    #4444     Sufler - Edytor - Nie widać updatów
Więc tak pobieram update najnowszy od CMREV i podczas włączania gry go nie widać ani podczas grzebania w edytorze nie da się go wybrać. Wgrałem go do poprawnej ścieżki ( Moje dokumenty - SI - FM 13 - Editor data ) w czym tkwi problem ?
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

Alessandro_DK Partyzant

Hej

Moje pytanie jest może dość banalne i laickie, ale podstawą tego pytania jest to, że po pierwsze informatyk ze mnie żaden, a po drugie, w FM miałem długą przerwę, ostatnio grałem może w 2006 lub 2007.

I teraz o co mi chodzi:

Nie orientuję się, czy to normalne, że odpalając np. FM 2010 lub FM 2011 nie ma oryginalnych herbów, strojów, zdjęć? Czy tak jest tylko w piratach np. a w oryginałkach wszystko śmiga? Bo w końcu nie za bardzo łapię czy każdy z was gra bez tych wszystkich rzeczy, jak właśnie herby, oryginalne stroje etc? Tutaj na stronie szukałem jakichś dodatków, ale nie znalazłem w paczce np. wszystkich herbów, strojów ( chociażby tych najważniejszych lig jak polska, niemiecka, angielska, hiszpańska etc.). Były w większości pojedyncze pliki np. z samą ligą polską itp. Czyli co, trzeba instalować milion różnych plików, żeby gra nie była taka goła? A może jakiś patch to wszystko uzupełnia? No bo czy mając oryginał też trzeba instalować patche, żeby wyeliminować jakieś bugi i inne pierdółki? Jak to jest?

Bardzo będę wdzięczny jeśli ktoś mi wyjaśni wprost jak to jest z tymi wszystkimi kwestiami, bo bardzo bym chciał wrócić do FMa, ale chciałbym też mieć te podstawy jak właśnie herby, stroje, zdjęcia tych co ważniejszych piłkarzy... Mam wrażenie, że grając w bardzo dawne FMy/CMy nie było problemu z tym, a przynajmniej nie było chyba tak goło, ale może się mylę...

Z góry wielkie dzięki za wszelkie wskazówki, linki do ew. paczek i ogólnie za rozjaśnienie tematu.

krausinho Partyzant

Witam, mam problem ze swoim składem FC Liverpool, mianowicie strzelam strasznie mało bramek przeciwnikom mimo ze w meczu nieraz mam po 20-30 strzałów na bramkę! Sporadycznie uda się wygrać 4-0 ale to były może 2-3 mecze w sezonie. Gram taktyką 4-1-1-3-1, BR- Muslera, OP- Johnson/Kelly, OŚ- Skrtel/Sakho, OŚ- Agger, OL-Enrique/Cissokho, DP - Lucas Leiva , PŚ- Cabaye, OPP- Gerrard/Reus, OPŚL- Coutinho, OPL- Sturridge/Susaeta, N- Suarez/Lewandowski.
Styl- sztywny
Strategia - kontratak
podania bezpośrednie
większa swoboda taktyczna
odbiór agresywny
krycie strefowe
Tak jak wspomniałem rażąca nieskuteczność i nie wiem czym to może być spowodowane! Złe ustawienia które podałem powyżej? Również często tracę bardzo głupie bramki mimo ze mam miażdżącą przewagę na przeciwnikiem. Czy mielibyście jakieś porady dotyczące taktyki bądź też treningu a nawet ewentualnych transferów do LFC? Zależy mi żeby kilka tych goli strzelać a nie w każdym meczu biedzić po 1-0 czy 2-1.

Drugim pytaniem, które już pewnie niejeden użytkownik zadał, to jak sprawdzić potencjalne CA i PA newgenów? Chciałbym sprowadzić kilka młodych dobrych zawodników oraz ich wytrenować a nie bardzo wiem jak mogę to zrobić :)

z góry dziękuje za pomoc

Kozas1515 Partyzant

Fakt faktem FM12 potrafi pochłonąć dość sporą ilość RAM-u. Mam wrażenie, że akurat tym twórcy się nie przejmują, bo pamięć RAM dziś jest tania jak barszcz, ale problem jest z lapkami( a przecież dużo ludzi gra na lapku w FM-a, w tym ja). I np ja zawsze mam problemy gdzieś po 10-12 sezonach. Zaczynają się częstsze crash dumpy, bardzo możliwe, że powiązane z pamięcią RAM( mam 2 giga i to najwidoczniej za mało. To samo miałem w CIV IV z modem cosmos 2 caveman na dużej mapie po xx turach - po prostu wywalało grę, bo za mało pamięci. Przy czym w CIV to miało sens, bo pojawiało się coraz więcej miast/jednostek, zaś w FM klubów jest ciągle tyle samo, piłkarze przychodzą nowi ale odchodzą i starzy...)
Mi pomagało wywalenie różnych plików z historiami piłkarzy itp, ale po czymś takim już nie chce się grać ;)

Tobi18 Młody aktywista

1. Tak, ja też mam ten problem, ale u mnie do reprezentacji Niemiec i Japonii powoli wkraczają newgeny, więc jakoś przeżyję.

2. http://sorti(...)ic-logos
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

Witam! W czym może być problem? Zainstalowałem wg. wskazówek dwa różne fake patche (jeden z tego serwisu) a mimo to nie można grać reprezentacją naszych zachodnich sąsiadów. Jestem pewny, że wszystkie pliki kopiuje w odpowiednia miejsca.

Lekki off-topic, nie chcę pisać naraz dwóch tematów : polećcie mi jakieś logopacki, ale takie naprawdę dobre, gdzie jest więcej herbów niż tylko dla najlepszych lig. Nie mogę patrzeć np. na drużyny z naszej II ligi nie posiadające prawdziwych emblematów :|

GBale Partyzant

Witam Panowie, po krótce...

Gram chyba 12sezon. 8 sezonow grałem Lechem Poznań, pare tytułów mistrzowskich, najdalej wyjscie z grupy w LE.
Poszedłem do Realu Sociedad - liga hiszpanska. Zespol zajmowal miejsce spadkowe, wyciagnalem ich na 11.
Gram nimi 3 sezon, porobilem pare wzmocnien no i mam problem. Na poczatku zespol gra w miare... pozniej przychodzi dolek i nie potrafie z niego wyjsc. Potrafie zagrzac na poczatku miejsce w pierwszej 6tce, pozniej spadam na miejsca 13-10. Moja pieta achillesowa to gra na wyjeździe, bardzo duzo trace tam punktów.
Prosze Was o rady, bo juz mnie zaczyna to draznic a nie chcialbym przerywac tej "kozackiej" gry :)
Przede wszystkim, na wyjazdach stosuje sztywny tryb gry, kontratak wiadomo, obrona: pasek na 1/4 od lewej strony (obrona lekko cofnieta, nie calkowicie), podania bezposrednie, pressing domyslny, trzymanie sie pozycji i brak swobody, krycie strefowe, szerokosc gry troche węzsza od normalnej - samego srodka na pasku. Co poradzicie ? gdzie moglbym pobawic sie ustawieniem by cos zaczac grac ?
Probowalem zmiany ustawien, jednak nie daja one za duzych efektow.. dociagne sezon i wtedy zrobie jakies gruntowne zmiany, ale kazda rada sie przyda.

2. Gram trybem skroconym, za duzo zajmuje wersja pelna.
Czy przed kazdym meczem warto zmieniac trening ? czyli ogolny i meczowy? czy lepiej zostawic dany trening na dluzszy czas ?
Przyklad. Ustawiony mam trening ogolny na ofensywe i meczowy na gre w ataku, przyjdzie mecz z Barca na wyjezdzie i nie jest wtedy moja gra w obronie zagrozona ?

pozdrawiam.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution