Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
31.12.2013 10:44    #3751     Sufler - Porady do gry - Dmuchanie w kaszę
Masz pozmieniane WSZYSTKO w opcjach? Transferami masz się zajmować Ty jako manago (możesz zostawić szukanie zdolnych leszczy skautom/trenerom u-19), tak samo z zatwierdzaniem umów transferowych.
Miałem w 13 ten sam problem, zmiana opcji pomogła, gra teraz nie robi nic bez mojej wiedzy.
A jeśli to nic nie da, to może jakiś bug i trzeba się zwolnić, nająć do nowego zespołu i zobaczyć, jak to tam działa?

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
31.12.2013 10:39    #3752     Sufler - Porady do gry - Kontuzyjny piłkarz - FM14 14.2.0
Drogi Wilsonie! Nie chcę aby wyszło, że jestem Twoim stałym antagonistą... Ale chyba dlatego masz takie problemy z grą i wciąż jesteś z niej niezadowolony, ponieważ nie za bardzo ją rozumiesz... Twoja wypowiedź o fizjoterapeutach jest tego najlepszym przykładem... Fizjoterapeuci nie mają żadnego wpływu na kontuzje odnoszone przez piłkarzy. Wpływ mają głównie naturalne skłonności zawodnika do odnoszenia urazów oraz atrybuty takie jak sprawność i siła.

Parys Partyzant

31.12.2013 00:28    #3753     Sufler - Porady do gry - Problem z terminarzem
Witam !
Prowadzę drużynę trzeci sezon w lidze hiszpańskiej i ponieważ udało mi się ją wygrać występuje w Lidze Mistrzów. I właśnie tu pojawia się problem ponieważ mój terminarz przewiduje rozgrywanie meczy w odstępie jednego dnia tj. niedziela - liga, wtorek - liga mistrzów. Uważam, że nie jest to normalna sytuacja tylko jakiś błąd. Ktoś może zna przyczynę lub miał podobny problem ? Dodam iż nie jest to problem pojedynczego meczu tylko wszystkich spotkań fazy grupowej. W poprzednich dwóch sezonach moich udziałów w Lidze Mistrzów nie było takich problemów.

Willson Partyzant

30.12.2013 20:34    #3754     Sufler - Porady do gry - Kontuzyjny piłkarz - FM14 14.2.0
Łatki, łatkami. Co któraś się zdarza, że kontuzji wyczynia za wiele lub za często.
Ja jednak fizjo zatrudniam ile tylko mogę, i z kontuzjami problemów nie miewam.
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

belzebub666 Partyzant

[quote="voodoo79"]Nie wiem do kogo pijesz ale chyba nie do mnie bo ja własnie sie z tego smialem ze niby pisza ze jak graja 2 napastnikow to im strzelaja, a ja i wielu innych gram jednym i dupa. Jak to niby Messi ma mi nie pasowac do mojej filozofii skoro gram Barcelona i ustawie go tak jak gra w rzeczywistosci lub inaczej to on i tak lepiej gra jak wystawie go na skrzydle niz w napadzie. I co sugerujesz ze przez 3 sezony nie prubowalem wszystkiego zeby cos zaradzic? formacja ta sama 1 napastnik i 2 skrzydlowych, 2 nowych napastnikow o roznych charakterystykach rozne nastawienia im daje nawet te wg. ktorych maja najlepsze umiejetnosci i co? i Hujnia Lukaku na 13 meczow w 3 sezonie 3 bramki, a Lewy na 11 - 1 bramka !!![/quote]

Mówię ogólnie, nie tylko do Ciebie. A co do Messiego i jego ustawienia... to się nie dziwię że on gra lepiej na skrzydle. Bo tak było też w rzeczywistości. Gdy grał jako schodzący prawy napastnik to wtedy robiło to największe wrażenie. Przesunięto go do środka dlatego że jest taki niesamowity, nie dlatego że pasuje do gry na środku. Przecież on musi się często wycofywać do środka boiska żeby w ogóle dostać piłkę... W Barcelonie wszystko jest pod niego podporządkowane, dlatego gra na środku. Przecież on musi mieć miejsce przed sobą, przestrzeń do rozpędzenia się. On zwyczajnie nie pasuje na środkowego napastnika. Kto pamięta jak grał na skrzydle, jak wtedy wyglądała gra Barcelony, chyba się ze mną zgodzi. A co do Twojego pierwszego zdania to się nie wypowiadam, bo nie bardzo je rozumiem. No bo piszesz że śmiejesz się z tego że komuś dwóch napastników strzela jak najęci, a komuś jeden nie strzela wcale i jest problem, no bo jak to tak. No jeżeli tak to mi dokładnie o to chodziło i z tego się śmieję również, bo moim zdaniem ciężko jest ustawić mądrze jednego napastnika z resztą zespołu tak, by grał bez zarzutu. A wszyscy by chcieli, żeby mu jeb, dać kompletnego napastnika i ma napierdalać. No to wyobraź sobie że jak dasz schodzących napastników i wysuniętego napastnika/lisa/kompletnego no to schodzący napastnicy nie będą mieli gdzie grać, bo napastnik będzie stał tam gdzie oni powinni wbiegać. Można dać cofniętego i wtedy będzie to wyglądało ładnie, ale wtedy będzie miał mniej bramek a więcej asyst. Można dać normalnych ofensywnych skrzydłowych. Wtedy niby wszystko ok w tej linii, no ale co ze środkiem? Damy ofensywnego pomocnika to będzie problem z grą obronną, bo za dużo zawodników będzie skupionych typowo na ofensywie. Cofniemy za to środkowych pomocników na defensywnych- no i też chuj, za duże odległości między formacjami. Jeden defensywny i dwóch środkowych- tu to wygląda lepiej, ale i tak zbyt często zdarza się że w akcji ofensywnej uczestniczy tylko 3 piłkarzy, skrzydłowi i napastnik. Dwóch defensywnych i jeden środkowy, typowo ofensywny- tak, ale tylko na kontry, gdy chciałem mieć przewagę w posiadaniu piłki to mi się nie sprawdzało. I tak dalej, i tak dalej. Poruszyłem tu tylko kwestie formacji, a przecież trzeba dać polecenia dla całego zespołu, poszczególnych zawodników, przydzielić im role... Ustawienie taktyki 4-5-1 opartej na posiadaniu piłki naprawdę trudna sprawa. Z moich rozważań jak na razie wychodziło mi na to, że najlepiej moi zawodnicy grali przy 4-5-1 na jednego defensywnego pomocnika, wyżej cofniętego rozgrywającego i środkowego pomocnika, dwóch schodzących napastników i cofniętego napastnika na szpicy. Jak na razie to jedyne ustawienie mnie zadowalało jeżeli chodzi o 4-5-1. No ale chuj, bo przecież napastnik będzie miał za mało bramek, więc odpada... No to po prostu macie wszyscy przejebane i tyle.

Jeszcze odnośnie tworzenia taktyki- jak chcecie stworzyć dobrą, to granie na kulkach pełnego wymiaru czasowego meczu to dla mnie podstawa. Tylko wtedy jestem w stanie dojrzeć wszystkie błędy, wyłapywać je i w konsekwencji je wyeliminować. Bo podejrzewam że skoro narzekacie że po 10 meczach gra wygląda do dupy to pewnie tworzycie taktyki, potem oglądacie na kluczowych sytuacjach, ewentualnie rozszerzonych, i się dziwicie że nie działa. Mecze w formacie rozszerzonym oglądam wtedy gdy już jestem pewien że nic w mojej taktyce nie jest do dupy, wtedy można już wprowadzać poprawki w oparciu o wyniki, a nie poruszanie się piłkarzy po boisku i tak dalej.

belzebub666 Partyzant

[quote="voodoo79"][quote="belzebub666"][quote="arvanis"]
2. Jeśli "przeznaczenie" nie chce, żebym z kimś wygrał, to nie wygram, choćbym nie wiadomo co wyprawiał - bez względu na ustawienie, bez względu na skład (a mam lepszych graczy, niż przeciwnik).[/quote]

Czyli rozumiem że S&L też nie pomaga? :D No to faktycznie przejebane.

[quote="arvanis"]
3. Napastnicy są całkiem skuteczni - przy ustawieniu 4-4-2 skończyłem sezon w I lidze z 20 bramkami dla szpicy i kilkunastoma dla cofniętego.[/quote]

Racja. U mnie również w ustawieniu 4-4-2 lis pola karnego ma od dwóch sezonów 30+ bramek i 5-10 asyst, a cofnięty 10-15 bramek i tyleż samo asyst.

[quote="arvanis"]
4. Nie rozumiem, dlaczego w "wyszukiwaniu zawodników" pojawiają mi się tacy, którzy na wstępie twierdzą, że nie przejdą do mnie bo "mam za cienki skład", "nie stać mnie na niego", "nie i już", skoro zaznaczyłem opcję, żeby asystent filtrował nierealne transfery.[/quote]

Trzeba też wziąć pod uwagę że asystent się może mylić... Mi wszyscy, asystent, scouci twierdzili że nie ma szans by Biliński podpisał ze mną kontrakt, a jakoś mi się udało. I wcale jakiejś niesamowitej tygodniówki nie chciał.[/quote]

Punkt 3 sie kłania, czyli jak mam to rozumieć??? Napastnik bedzie stzrelał przy formacji z 2 napastnikami a z jednym juz nie tak jak u mnie? Przeciez to głupota na maksa, pokazcie jaka druzyna teraz gra z 2 napastnikami??? no rzadko jaka teraz to juz rzadza skrzydlowi z 1 napastnikiem i zreszta ja od kilku lat gram tak z 1 napadziorem a dopiero w tej wersji to jest jakis problem przeciez to jest chore....[/quote]

Czyli co, formacja ma decydować o tym ile kto strzeli bramek? To weź mi teraz porównaj formację Borussi Dortmund i reprezentacji Polski. No i co, też coś nie halo. Przecież w Borussi Lewy ładuje bramę za bramą, a u nas nic. A formacje podobne...No to już chuj, czekamy aż Bóg jakiegoś patcha wypuści?
Co da formacja, jak zwyczajnie do dupy ustawisz swoich zawodników? Albo ustawiasz ich na logikę dobrze, ale po prostu nie pasują oni do Twojej wizji gry? Może mają w ulubionych zagraniach jakieś sprzeczne z Twoimi i przez to się wszystko wali? Nie wiem. Głupie błędy się zdarzają, tak samo jak w rzeczywistości. Ale jakoś nie widzę u siebie tego że obrona robi jakieś mega wpadki czy coś. Robiła, wtedy jak chciałem by mój zespół grał super fajnie i cool, jak Barcelona. Wysoki pressing, agresywna gra, i tak dalej. No i potem się dziwiłem że przeciętna młodzież GKS-u Bełchatów gra po prostu do dupy. Tylko że wtedy ja zacząłem myśleć co zrobić, by wyglądało to lepiej. W końcu zmieniłem formację na uniwersalne 4-4-2, krótsze krycie, wyższe tempo, cofnięcie do obrony, nękanie rywali, więcej dyscypliny, rajdy między obrońcami, zagrania na skrzydła, podania na wolne pole, do tego szereg poleceń indywidualnych. Wiecie ile czasu mi zajęło złożenie takiej prostej taksy? Półtorej sezonu. Obecnie mam 3, na półmetku rozgrywek jestem liderem Ekstraklasy w debiutanckim sezonie w najwyższej klasie rozgrywkowej. A już od pół sezonu staram się skleić jakieś 4-5-1 na rezerwową taktykę, bo też bym chciał by mój GKS tak grał. W poprzednich edycjach zawsze grałem na jednego napastnika. Teraz jest po prostu ciężko mi to zrobić bez suwaczków, ale walczę. Jak spokojnie wygrywam to pół godzinki meczu odpalam drugą taktykę i analizuję, i poprawiam. I przez pół sezonu nie wyszło mi praktycznie nic. Bo zrobić dobre 4-5-1 oparte na posiadaniu piłki jest naprawdę w chuj ciężej jak 4-4-2. Więc jak czytam że ktoś zagrał 10 meczów i przegrywa i coś jest nie tak, to mnie kurwica strzela. Jest nie tak, ale z Waszym podejściem do FM. Grajcie sobie w trybie Classic, może wtedy będzie lepiej.

voodoo79 Partyzant

[quote="belzebub666"][quote="arvanis"]
2. Jeśli "przeznaczenie" nie chce, żebym z kimś wygrał, to nie wygram, choćbym nie wiadomo co wyprawiał - bez względu na ustawienie, bez względu na skład (a mam lepszych graczy, niż przeciwnik).[/quote]

Czyli rozumiem że S&L też nie pomaga? :D No to faktycznie przejebane.

[quote="arvanis"]
3. Napastnicy są całkiem skuteczni - przy ustawieniu 4-4-2 skończyłem sezon w I lidze z 20 bramkami dla szpicy i kilkunastoma dla cofniętego.[/quote]

Racja. U mnie również w ustawieniu 4-4-2 lis pola karnego ma od dwóch sezonów 30+ bramek i 5-10 asyst, a cofnięty 10-15 bramek i tyleż samo asyst.

[quote="arvanis"]
4. Nie rozumiem, dlaczego w "wyszukiwaniu zawodników" pojawiają mi się tacy, którzy na wstępie twierdzą, że nie przejdą do mnie bo "mam za cienki skład", "nie stać mnie na niego", "nie i już", skoro zaznaczyłem opcję, żeby asystent filtrował nierealne transfery.[/quote]

Trzeba też wziąć pod uwagę że asystent się może mylić... Mi wszyscy, asystent, scouci twierdzili że nie ma szans by Biliński podpisał ze mną kontrakt, a jakoś mi się udało. I wcale jakiejś niesamowitej tygodniówki nie chciał.[/quote]

Punkt 3 sie kłania, czyli jak mam to rozumieć??? Napastnik bedzie stzrelał przy formacji z 2 napastnikami a z jednym juz nie tak jak u mnie? Przeciez to głupota na maksa, pokazcie jaka druzyna teraz gra z 2 napastnikami??? no rzadko jaka teraz to juz rzadza skrzydlowi z 1 napastnikiem i zreszta ja od kilku lat gram tak z 1 napadziorem a dopiero w tej wersji to jest jakis problem przeciez to jest chore....

Akahl Partyzant

30.12.2013 14:49    #3758     Sufler - Inne - Hiperłącza
Witam mam do was prośbę, a mianowicie mam pewien problem dotyczący wstawiania hiperłączy. Wiecie może jak mam wstawić hiperłącze z nazwą taką jaką ja chce? Tzn, np. zamiast linku http://www.cmrev(...)ial=18była nazwa: Didier Drogba. Z góry dzięki za odpowiedź.

voodoo79 Partyzant

[quote="belzebub666"]Jakby te wszystkie błędy były takie jakie są teraz ale byście wygrywali to byście pewnie swoich żali nie wylewali. Ja gram już 3 sezon i gra mi się świetnie. I to mimo że 1/3 rożnych jest wybijana bezpośrednio za linię pola bramkowego (w sensie że zawodnik wykonujący rzut rożny wybija ją nie w pole karne tylko w pizdu za bramkę), 50 metrowe dośrodkowania bocznych obrońców zadziwiająco często w magiczny sposób obijają poprzeczkę bramki przeciwnika, po czym piłka leci na aut a żaden z zawodników nie jest zainteresowany tym by ją przyjąć, czy te ciągłe obijanie obramowania bramki przy wolnych. Większość ludzi narzeka że tu coś nie tak gra, że obrona do dupy, że środkiem się nie da grać... Wszystko się da. Trzeba tylko trochę pomyśleć. Ja zawsze lubiłem posiedzieć nad taktyką i uwierzcie że w poprzednich edycjach potrafiłem robić naprawdę dobre taksy. Nigdy nie używałem poleceń z ławki, tylko suwaczków i ciężko było mi się przestawić. I jak zacząłem grać w 14 to zmieniałem taktyki jak szalony, co miesiąc praktycznie (czasu gry) robiłem inną, bo nie mogłem zrobić nic sensownego. W końcu jak mi się coś udało, to dopracowywałem ją z grubsza do końca sezonu. Przez ten czas grając GKS Bełchatów byłem przez pół sezonu w strefie spadkowej, potem udało mi się wygrzebać na górną połowę tabeli. Cudem uniknąłem zwolnienia, no i w drugim sezonie, po dopracowaniu taksy, awansowałem z 1 miejsca, teraz w Ekstraklasie mam 4 miejsce (w październiku). Ściągając tylko Polaków z wolnego transferu i sprzedając z maksymalnym zyskiem, bo dług klubu to 1 mln funtów, i co roku tracę miesięcznie z 80 tysi. Ale do czego zmierzam? Ano do tego, że wam nie wychodzi, to narzekacie na wszystko. Błędy w silniku działają w dwie strony, jeżeli przegrywacie to tylko ze swojej winy. Jesteście leniami, wasza sprawa, każdy gra jak chce. Macie problem bo po pierwszych 10 meczach macie z 7 w dupę, ze 2 remisy i jakieś zwycięstwo albo i nie. Ja to rozumiem. ALE KURWA, ALBO ZACIŚNIJCIE ZĘBY I KOMBINUJCIE AŻ WAM SIĘ UDA, ALBO RZUĆCIE TĄ GRĘ W PIZDU. Bo niepotrzebnie się denerwować jest bez sensu, a takim lamentem odrzucacie innych graczy od kupna tej gry. Sam miałem nie kupować bo to w końcu taki shit. Ale jednak się skusiłem, i gra mi się bardzo przyjemnie. Chcecie wszystko wygrywać? To sobie w Call of Duty pograjcie.[/quote]

No masz racje ja tez na nowej łatce musiałęm rozegrać pare meczów żeby dojść z taktyką żeby sie sprawdzała ale po kolei -
1. skoro na poprzedniej łatce dopracowałem takse z obrony byłem zadowolony nagle w chodzi nowa łata i co? taksa ta sama a obrona nagle głupieje grają jak w okręgówce. No dobra znowu musiałem pare meczy pokombinować żeby wyeliminować do minimum mordercze kontry przeciwnika który robił takie 2 w meczu i oczywiście wałił 2 bramy. Jaki wniosek? H... wie nagle łatka zamieniła jednych z najlepszych obronców świata na juniorów z podstawówki
2. gra napastnikow to dalej tragedia wg. mnie, przeciez to jest bezsensu grajac Barcelona musze kombinowac jaka role dac np. Messiemu zeby walil bramy skoro na kazdej roli ma praktycznie 5 gwiazdek a potrafi przez 5 meczow nie strzelic ani jednej bramki.... Na logike co bym mu nie ustawil to powinien strzelac a nie on sam na sam 4 akcje w meczu a bramkarz wszystko wyciaga, juz nawet nie pamietam ale chyba ani razu nie widzialem zeby probowal mijac bramkarza... przeciez to nie Brożek ani nie jakas Jagiellonia ze tam rozumiem trzeba by pokombinowac no ale w takiej druzynie jak Barsa i z takim napastnikiem? Wniosek- nie ma praktycznie zadnej roznicy w prowadzeniu slabego zespolu a lepszego..
3. owszem gra sie w miare dobrze duzo trzeba myslec, nie ukrywam ze czytam zachodnie portale sledze ich taktyki, probuje cos zmieniac to co im wychodzi itp. i wychodzi na to ze kazdy kombinuje jak oszukac kompa zeby sie udalo wygrywac a nie logicznie stosowac polecenia, no bo tak jak pisaliscie ustawie gramy bez wslizgow a oni slizgaja, daje czeste wrzutki a tu 3 wrzutki na mecz itp. po prostu gra nas nie slucha i to jest chyba najgorsze w tej grze
Ogólnie rozczarowanie no ale to juz norma ze kazda wersja jest grywalna dopiero w lutym po zimowym okienku, 4 miesiace im potrzeba po wydaniu gry zeby chodzila jak nalezy - czytaj "olewka totalna" jesli chodzi o przygotowanie gotowego produktu do sprzedazy.... czyli olewka nas graczy

Willson Partyzant

Ale problem z piłkarzami spoza UE.
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution