Okej ale czy tą bazę można modyfikować pod tym kątem w trakcie rozgrywki, tak jak to ma miejsce z innymi ustawieniami choćby w aktywowaniu poszczególnych lig czy dodawaniu tzw głębi szczegółów? Innymi słowy czy mogę to jeszcze zmienić?
A po drugie rozumiem, że w ten sposób można tylko dodać kilku grających w tej lidze graczy a co z samymi ligami? Czy to znaczy, że w FM13 tych lig nie można włączyć, nie można grać klubami z tych lig i nie można ich aktywować przy grze w innym kraju? Dlaczego? Taki urok "trzynastki"?
Przyznam, że grając wcześniej dość długo w FM 11 w polskiej lidze nie zauważałem takich pobocznych rzeczy, w FM 13 chcę się zabawić na całego i na długo a nagle okazuje się, że kilka lig europejskich jest nieaktywnych (z byłymi bałtyckimi republikami radzieckimi na czele) o dziesiątkach lig z pomniejszych krajów na świecie nie wspominając (np: z afrykańskich mam bodajże tylko RPA).
Jeśli tak jest to okej przeżyje ale mam pytanie czy mogę w tych nieaktywnych krajach/ligach szukać tzw newgenów? (głównie mam tu na myśli Afrykę) bo o to mi głównie chodzi.
Czy wystarczy jak przed terminem dodawania newgenów wyślę do danego kraju scoutów? Czy muszę grzebać w ustawieniach i szukać rozwiązania problemu?
Sprawdzę to dziś wieczorem pod kątem ustawień reputacji zawodników ale wydaje mi się, że w ustawieniach mam ustawione wszystko na maxa (za wyjątkiem głębi szczegółów bo przy maksymalnej gra traciła swoją grywalność ze względu na baaaaaardzo wydłużony czas zapisywania wszystkiego pomiędzy poszczególnymi dniami)
Najnowsze posty