Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

wolfu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.03.2014 00:33    #3411     Sufler - Porady do gry - (FM14) Podpisanie kontraktu
Witam. Mam spory problem, nie wiem jak sobie z nim poradzić.

Gram Wisłą Kraków, niedawno zacząłem, jestem w fazie przygotowawczej i kompletowania kadry. Sprowadziłem dwóch zawodników, ale chciałbym więcej - z wolnego transferu. Na płace wydaje 39 tysięcy, spośród możliwych 42 tysięcy. Kontraktuję zawodnika, który chce 2 tysiące (czyli dalej się mieszczę w normie), ale przy podpisaniu kontraktu widnieje info o braku funduszy na transfer.

Co jest?

Pikawa Artysta Rewolucji

Gdy próbuję edytować post to za każdym razem przenosi mnie na samą górę strony tym samym nie otwierając tego okienka do edycji wiadomości. Do tej pory u mnie taki problem nie występował.
.

Ballonaldo Partyzant

22.03.2014 16:29    #3413     Sufler - Problemy techniczne - Jaką wybrać wersję FMa?
Witam wszystkich na forum z okazji mojego pierwszego posta ;)

Jakby to określić, mam ostatnio sporą chcicę na menedżera. Problem polega tylko na tym, że posiadam lapka, który jest jaki jest (dokładniejszą charakteryzację znajdziecie na moim profilu), a nie jestem pewien, czy kupno czternastki jest w takiej sytuacji dobrym pomysłem.

Co byście wybrali w takiej sytuacji - wersję najnowszą, której demo działało w miarę sprawnie, ale były przycinki czy jednak powiedzmy FMa 12 z aktualizacjami (nie przeszkadza mi możliwość pobawienia się edytorem w celu aktualizacji). Inne pomysły też są mile widziane :)

Pozdrawiam,
Ballonaldo

PS: Najmocniej przepraszam, jeśli na forum znajduje się adekwatniejszy temat do takiej sprawy, ale nie mogłem nigdzie owego znaleźć. Nie będę miał też podstaw do obrażenia się, jeśli któryś z adminów przesunie ten temat tam, gdzie powinien on być.

vax Partyzant

22.03.2014 05:21    #3414     Sufler - Porady do gry - PROBLEM Z SEZONEM
Witajcie.
Mam problem z rozgwywką w sezonie 2014/2015 - Kotwicą Kołobrzeg w II Lidze.
Przed rozpoczęciem Ligi gra mi się wyłaczą, zaś proces gry dalej jest czynny.
ktoś pomoże?

AlChemic_ Partyzant

21.03.2014 19:33    #3415     Sufler - Porady do gry - Błąd? Problem? Pomyłka?
Gram sobie nadal w FM2013. Skończyłem właśnie sezon 2023/2024. Prowadzę drugi klub z kolei, z sukcesem wygrałem ligę angielską Chelsea Londyn no i prowadzę na boku reprezentacje Włoch. To już któryś z kolei sezon i w klubie i w kraju i do tej pory nie było żadnego problemu.
Zaczął się problem we wrześniu 2023 roku (czas w grze), kiedy miałem zarejestrować zawodników do Ligi Mistrzów. Kompletnie nie mogłem zgłosić żadnego zawodnika. Cała szata jest, wszystko elegancko wygląda jednak przyciski przy nazwiskach nie działają. Nie było wtedy trudu, bo miałem tylu zawodników ilu musiałem zarejestrować, więc automatycznie to zrobiłem. (Miesiąc później w rzeczywistości) Skończyłem ligę mistrzów, ligę angielską no i teraz problem ponowny z reprezentacją, trzeba zarejestrować włochów do kadry na Mistrzostwa Świata. Tu akurat jest poważny problem. Gdy biorę opcję automatyczną to komputer pomija kilku kluczowych dla mnie piłkarzy. Patos polega też na tym, że nie mogę powołać innych, jedynie usunąć z kolei kilku, chyba.... Tak czy owak, gra oferowała mi do tej pory możliwość rejestracji. Nie wiem czemu teraz ta opcja została zablokowana.
Gra idzie na ostatniej aktualizacji, zmian dokonałem w grze jedynie przed samym stworzeniem owej kariery przez edytor dołączony do gry. No ale wstawiłem tylko dwóch piłkarzy. Problem pojawił się jeden w czasie całej kariery, było to związane z crash dumps, ale rozwiązał się ten problem (próbowałem też ten rozwiązać aktualizując pliki, ale to nic nie dało).

Jeśli ktoś miał podobny przypadek lub wie jak go rozwiązać z jakieś strony czy coś, to proszę o pomoc, bo troszkę nie fajnie się gra, kiedy nie można dokonać wyboru do rejestracji wśród zawodników. :(

Pozdrawiam, Sebastian.

monsterJabol Partyzant

18.03.2014 20:40    #3416     Football Manager - Ogólna dyskusja - Rozmowy z zarządem
Cześć :D
Gram Realem, ale mój problem jest raczej ponadklubowy. Jak mam rozmawiać z zarządem o dodanie funduszy na transfery? Za każdym razem (może kiedyś w poprzedniej wersji mi się udało) nic nie dostaję, bo nie umiem dobrze rozmawiać.
Proszę pomóżcie mi w tej sprawie :D

legionista3 Partyzant

18.03.2014 15:10    #3417     Sufler - Porady do gry - Problem po aktualizacji
Witam

Mam pewien problem. Otóż Steam zainstalował mi automatycznie aktualizację Football Managera 2014 jakiś miesiąc temu. Wcześniej miałem już rozegrane 6 sezonów w T-Mobile Ekstraklasie i właśnie grałem 7. No i aktualizacja zmieniła mi podczas tej kariery zasady, tzn. nie mogę teraz wystawiać w meczu więcej niż 2 zawodników spoza UE :/ od tego czasu zacząłem nową karierę w innej lidze ale jakoś nie wciąga mnie ona za bardzo i chciałbym znowu pograć sobie na tamtym zapisie, bo osiągnąłem już bardzo dużo, ale z tymi zasadami się nie da bo połowa mojego podstawowego składu to zawodnicy spoza UE, a nowej kariery Legią na pewno nie zacznę dopóki nie wyjdzie wersja 2015. I teraz pytanie: czy mógłbym jakoś usunąć tę aktualizację albo ją wyłączyć? Dla mnie to trochę dziwne, że takie coś się zmieniło podczas zaczętej już dawno temu kariery. Podejrzewam, że nie tylko ja mam taki problem. Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

lipeusz Partyzant

Też spotkałem się z tym problemem, gdy nie wyjdziesz z 3/4 ligi w pierwszym sezonie jest coraz ciężej, głownie przez spadkowiczów. Bardzo ciężko szuka się wzmocnień jeśli zaczęło się naprawdę anonimowym klubem. Jedyna rada to scoutowanie Szkocji, Walii, Irlandii w poszukiwaniu newgenów oraz wypożyczenia. Ale tak czy siak dalej nie mam pojęcia czemu spadają im atrybuty :/

Co do taktyk, jak ktoś pisze manifesty to ma być moim bogiem? Gram często w niskich ligach angielskich i szkockich i gram tak jak napisałem 1-2 taktyki i 3 zmieniam co rundę. Dzięki tej 3 taktyce z łatwością wygrywam powtórki w pucharach z dużo mocniejszymi drużynami. Co za tym idzie zgarniam kasę z wygranych + kasa za tv + bilety i jest za co budować infrastrukturę.

Jashita Partyzant

Jeśli żonglujesz 3 wyuczonymi taktykami to ok. Ale jak zmieniasz i muszą się ich znowu uczyć to już jest problem. Popatrz na tych co piszą manifesty. Grają tą samą taktyka drobnie ją tylko modyfikując. Ja sam mam 3 te same taktyki różniące się mentalnością i przykładowo rodzajem podań. Ale ustawienia piłkarzy na boisku bez zmian.

Jashita Partyzant

[quote="lipeusz"]Może spadały im atrybuty ze względu na półzawodowe kontrakty? W 1 sezonie w 4 lidze twój zespół miał niską reputacją więc w wielu meczach nie traktowali cię 'poważnie'. Trzeba też żonglować taktyką (komputer zna ją na pamięć jak gra 5x z twoim zespołem), no i w niskich ligach angielskich najważniejsi są snajperzy. Spokojnie znajdziesz jakiegoś który przewyższa ligę umiejętnościami.[/quote]

Nie zgadzam się z tym że komputer uczy się Twojej taktyki. Ciągłe zmiany taktyki powodują że zawodnicy muszą ciągle się jej uczyć co nie wpływa z korzyścią dla zespołu. Jak to mawiają klasycy: cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości.

Baza treningowa ma bardzo duże znaczenie i tu bym upatrywał problemu.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution