Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
Nie prościej po prostu pobawić się z taktykami, które są dostępne w Akademii Taktycznej? Jeśli do każdej przesłałbyś świetnie wykonany test (nawet na maila w wordzie), to nie widzę problemu, aby wyników tego testu nie podczepić pod konkretną taktykę wraz z podaniem nicka autora. Co myślisz?
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Mifune85 Partyzant

Grupa: Użytkownik
03.04.2014 13:00    #3372     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
[quote="Chod"]Może przedstaw szerzej problem? Chodzi o to jakim klubem grasz, czy masz szeroką ławkę rezerwowych, jak sprawa wygląda u Ciebie z kontuzjami? Jakiej taktyki używasz? Czy w środku sezonu i na początku forsujesz graczy czy może jednak czasami dajesz odpoczywać? Te porażki mogą być rezultatem zmęczenia zbyt forsownym sezonem.[/quote]

Grałem różnymi klubami. Czy to były kluby mające walczyć o wyższe cele czy o utrzymanie to schemat był ten sam. Nie gram jednym składem i czesto daje zawodnikom odpoczywać. Trudny poziom gry mnie nie zniechęciłby do grania, a wręcz przeciwnie. Jednak ten schemat, który sie cały czas powtarza zaczyna mnie denerwować i nie wiem czy jest sens dalej grać

cubsonart Partyzant

Witam,

gram w FM14 od kiedy tylko gra ujrzała światło dzienne na Steam. Z FM mam doczynienia od roku 2006 być może 2007. W 14-stce jednak nurtuje mnie już klika problemów.

Stworzyłem taktyki (ofensywna u siebie, kontratak na wyjazdach) które w pierwszym sezonie dały mi mistrzostwo Francji, Puchar Ligi oraz 1/4 LM gdzie odpadłem po swoich głupich błędach. Drugi sezon to już 5-te miejsce w lidze oraz jak rok wcześniej 1/4 LM.

Moja taktyka w pierwszym sezonie nie szwankowała, natomiast w drugim miałem wrażenie że przeciwnik idealnie czyta moją grę. Wynik się pogorszyły co pokazuje tabela ligowa. Rotowałem 2 taktykami, co w poprzednich wersjach FM-a zdawało egzamin w 99% przypadków przez 5-6 pierwszych sezonów w danym klubie. Mam wrażenie że 14-stka jest pod tym względem inna.

I tutaj moje pytania - jak wy organizujecie się z taktykami, oraz co mogę zrobić aby zachować nadal te 2 taktyki i grać nimi z efektami przez co najmniej kilka lat ? Nie szukam tutaj jakiejś uniwersalności, tylko chciałbym aby mój zespół kosił rywali przez to że jest zgrany i perfekcyjne obeznany z taktyką (znajomość taktyki od dawna mam maksymalną). Doświadczenie podpowiadało mi lekko modyfikować polecenia i role graczy na konkretne mecze, jednak po dokonaniu tego, nie było żadnych pozytywnych efektów.

Jakie są wasze rady w tej kwestii ?

Macias Partyzant

02.04.2014 19:34    #3374     Sufler - Porady do gry - Liga Polska - grupa mistrzowska
Czy ktoś z Polski zwraca uwagę na ten problem w ogóle Panom za to odpowiedzialnym? Lekki skandal, że w kwietniu taki problem nadal nie jest skorygowany. Gdzie realizm gry? Zaraz wyjdzie FM 15, a problem istnieje...

|\\//| Partyzant

02.04.2014 18:50    #3375     Sufler - Porady do gry - Liga Polska - grupa mistrzowska
[quote="Macias"]Jesteś jakieś rozwiązanie tego problemu...?[/quote]
kolejna łatka...

Macias Partyzant

02.04.2014 13:33    #3376     Sufler - Porady do gry - Liga Polska - grupa mistrzowska
Jesteś jakieś rozwiązanie tego problemu...?

kajn Partyzant

Nie mogę znaleźć tematu który dotyczył by mojego problemu ani jego rozwiązania: gdzie znajdę opcję która pozwoli mi otrzymywać maile informujące o nowej wiadomości prywatnej?

kajn Partyzant

01.04.2014 16:00    #3378     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
Dorzucałem jedynie dwóch piłkarzy do bazy, czy to może być problem?

adamiko Partyzant

[quote="belzebub666"]Dużo zależy od szczęścia z newgenami. Ja tak grałem Feyenoordem w FM13 i było zajebiście, naprawdę jedna z lepszych karier jakie grałem. Tylko tam miałem naprawdę dobrych newgenów, nie wiem jak będzie w Barcelonie. Podejrzewam że też ale ogólnie Holandia i Francja to takie rejony w których najlepiej by się grało takim sposobem. No chyba że chcesz wykupować 16 latków i robić z nich wychowanków, ale takie coś nie będzie w Barcelonie żadnym wyzwaniem, bo będziesz miał kupę kasy i każdych najlepszych młodych grajków będziesz mógł kupić.[/quote]

Tak ale jest jeden problem - po odejściu Valdesa zostaje tylko emeryt Pinto i długo nic:P a nie znam 16 latka o klasie pozwalającej na grę w La Liga:)

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

31.03.2014 23:59    #3380     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
Może przedstaw szerzej problem? Chodzi o to jakim klubem grasz, czy masz szeroką ławkę rezerwowych, jak sprawa wygląda u Ciebie z kontuzjami? Jakiej taktyki używasz? Czy w środku sezonu i na początku forsujesz graczy czy może jednak czasami dajesz odpoczywać? Te porażki mogą być rezultatem zmęczenia zbyt forsownym sezonem.
#TeamTyniec

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.