Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

lexus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.05.2014 21:53    #3261     Sufler - Porady do gry - Niezadowoleni z poziomu piłkarze
Mam problem w swoim zespole. Moi piłkarze przez cały sezon mają problem, że zespół gra poniżej oczekiwań, a oni chcą iść na listę transferową.
Problem w tym, że od 3 sezonów od początku do końca jestem na 1szym miejscu moim Dolcanem i za każdym razem coś tam ugrywam w LM ... w czym może być problem? Jakieś sugestie ?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

16.05.2014 21:35    #3262     Football Manager - Ogólna dyskusja - Trening FM 2014
zastanawiające, gdzieś jest o tym napisane czy po prostu tak Ci się wydaje że tak to działo bo tak powinno działać. Jeszcze nigdy zawodnicy u mnie nie narzekali na trening(szczerze nie dziwię się bo większość ma tu problemy które nigdy mnie nie dotknęły). Miałem treningi ustawiane na wysokie, osobiste też na wysokie i dodatkowo nauka nowej pozycji czy zagrania i nigdy nikt nie narzekał.

Dziwne?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Czasami wydaje się że jak już zbliża się jakaś klauzula że zostanie jej warunek spełniony to gra odgórnie blokuje możliwość korzystania z tej kwoty. Pewnie jakiś algorytm odpowiada za to.

Np. masz 5 piłkarzy kluczowych i każdemu oferujesz że po 20 meczach dasz po 100 tys to się wlicza w pensje z budżetu rocznego w sumie 500 tys które zostało zablokowane :)

Tak mi się wydaje ale oczywiście może być inny powód. Fajnie jakby ktoś z SI to wyjaśnił bo gracze mają problem a nie znają odpowiedzi na najbardziej podstawowe pytania ;/

jarek1987 Partyzant

Witam,
Zaczynam grę Dolcanem Ząbki. Chciałbym zbudować wszystko od podstaw i zaczynam od sztabu szkoleniowego.Niestety tu spotykam problem w postaci ograniczen zarzadu co do liczby współpracowników.
Jak mogę zwiększyć tą liczbę??
Próbowałem rozmów z zarządem i nic.
Zwiększałem również poziom szkoleniowy w oficjalnym edytorze i również nie daje rady.

Proszę o pomoc.

sanki88 Partyzant

12.05.2014 19:17    #3265     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
No i właśnie stało się. Po serii zwycięstw, gdy tylko ledwo doczołgałem się do miejsca gwarantującego grę w barażach o awans mój zespół nagle zapomina na którą bramkę trzeba strzelać. Po serii fatalnych wyników spadam na miejsce w środku tabeli i znów zaczynam wygrywać dopóki nie złapię kontaktu z czołówką. I tak w kółko. O co kur@@ jego mać może chodzić? Podobnie jak w przypadku ludzi piszących wcześniej- problem ten pojawia się już nie pierwszy raz, praktycznie za każdym razem, kimkolwiek bym nie grał i jak długo (mój rekord to 4 sezony prób wygrzebania się z 6 ligi angielskiej- po tym czasie dałem sobie spokój i zacząłem nową grę innym zespołem i oczywiście znów to samo. W każdym sezonie ten sam schemat.). Mój napastnik bije się o króla strzelców, a nagle ładuje po autach, pomocnik nie potrafi podać dokładnie na kilka metrów, obrońcy walą samobóje (zdarzyło się, że jeden zawodnik nawet 2 w jednym meczu), bramkarz wypuszcza prawie każdą piłkę z rąk.... no nie da się tak grać. Rotację stosuję, mam na każdą pozycję po 2 graczy. Zawodnicy zadowoleni z treningu, żadnych wiadomości na temat braków kondycyjnych czy przemęczenia u podstawowych graczy. Jak to możliwe, że coś robię i to świetnie działa przez 2-3 miesiące, a nagle, z dnia na dzień powoduje rezultat zupełnie przeciwny? Według mediów mam się bronić przed spadkiem, oczekiwania ustawiłem sobie na środek tabeli. Może te oczekiwania powodują w jakiś głupi sposób to, że zespół po osiągnięciu wyniku po prostu odpuszcza? Już nie wiem, szukam tej przyczyny po prostu wszędzie, byleby coś na ten problem zaradzić.

sanki88 Partyzant

11.05.2014 19:55    #3266     Football Manager - Ogólna dyskusja - O co chodzi?
FMa trzeba rozgryźć. Zawsze tak było, że są pewne "schematy" zachowań, które trzeba opanować. Niestety to tylko gra i działa według napisanego kodu. Tyle że w obecnej wersji te schematy często niewiele mają z wspólnego z logiką. Dlatego jest tak trudno i dlatego aż tyle osób ma problem z podstawowymi sprawami i tak sporo osób narzeka na dziwne błędy i zachowania zawodników. Denerwujące jest to, że niby wszystko OK, zawodnicy zadowoleni z treningu, żadnych problemów kondycyjnych, a nagle po okresie dominacji nad rywalami zaczyna się zjazd taki, że aż żal patrzeć jak snują sie o boisku. I nie wiadomo dlaczego, bo teoretycznie wszystko jest tak samo jak tydzień czy miesiąc wcześniej.

Gordon Partyzant

11.05.2014 11:24    #3267     Football Manager - Świat taktyki - Podstawy Taktyki
Z tym, że gra z kontry i ogólnie defensywna przynosi lepsze efekty, to się w pełni zgadzam. Ja np. obecnie w Blacburn mam ten problem, że szkółka jest gówniana. (rozbudowuje ją caly czas) więc muszę się skupiać na transferach, typu - tanio kupić, drogo sprzedać. Ja w obecnej sytuacji kadrowej muszę grać środkiem i powiem Ci, że akurat u mnie się to nie sprawdza, bo non stop dostaje bramki po dośrodkowaniach.

Prodigy666 Partyzant

10.05.2014 23:45    #3268     Football Manager - Świat taktyki - Podstawy Taktyki
@Gordon, przecież FM 14 jest łatwy i prosty jak budowa cepu, no chyba,że ktoś lubi grac skrzydłami to może ma problemy, ale ja grając tylko taktykami opierającymi się na środkowych pomocnikach/ofensywnych środkowych, klepie każdego, np teraz gram Rennes 6 sezon, mam SAMYCH wychowanków, całą reszte wyprzedałem rok temu, cisnę środkiem i mam potrójną koronę, wcześniej LE i finał LM, jak masz w drużynie środkowych pomocników to opieraj na nich ataki, żadnych skrzydłowych, u mnie rolę dośrodkowujących pełnią boczni obrońcy, przede wszystkim patrzcie na ich odbiór, krycie, ustawianie się, wrzutki nie mają nic do rzeczy, mam gościa z dośrodkowaniami i grą bez piłki na 6 i ma notę 7.39 oraz 7 asyst po pięknych centrach więc wiesz.... pamiętajcie, tylko gra środkiem się sprawdza, czy to 4-1-2-1-2 czy 4-2-2-2 z dwójką odkurzaczy i dwójką ofensywnych pomocników, no i jeszcze jedno - tylko gra z kontry, to jest jakiś błąd w grze, bo grając na tym ustawieniu i tracę mało i strzelam od cholery

Gordon Partyzant

10.05.2014 22:09    #3269     Football Manager - Świat taktyki - Podstawy Taktyki
To zależy od piłkarzy, jak masz takich z wysoką determinacją, to możesz ich bardziej opierdzielać, jak jest z tym problem, to rzeczywiście, trzeba "ważyć" słowa. No i ważne jest też jakie obecnie mają morale, wiadomo, że jak jest niskie, to musisz być dla nich w miarę miły, żeby nie popadli w depresję do końca :) Przyglądaj się, jak reagują poszczególni piłkarze na dane rozmowy motywacyjne i wyciągaj z tego wnioski na przyszłość.

Pijo Partyzant

Witam ;)

FM 14 . najnowszy update z Steam:

Poczatek 2 sezonu Wolfsburgiem i szukam :
-Mlodego Pewnego srodkowego obroncy ktory teraz powoli wejdzie do skladu a za sezon czy 2 bedziesz juz jego podpora.
-Skrzydlowych tez najlepiej mlodych ponizej 25 lat
-i Rezerwowego Napastnika mlodego ktory moze nawet miec 1* umiejetnosci , ale zeby potencal byl wysoki

Na tych zawodników mam 18-22 miliony funtów , Oczywiscie bardziej skupil bym sie na obroncy i skrzydlach , a mniejsza sume przeznaczyl na Napastnika.

Ogólnie nie mam problemów z szukaniem zawodników , wonderkid tez nie jednego znam z moich poprzednich karier , ale chcialem uslyszec wasza opinie moze macie kogos pewnego , kogo zawsze kupujecie w swoich karierach ... Ja np mam tak z Carlosem Fierro , pewniak jednym slowem swietny napastnik wyrazsta w przecigu 2-3 sezonów na gwiazde i nigdy mnie nie zawiód czy to w United , PSV czy Palermo np ...

Z góry dziekuje wszystkim , i oczywiscie najlepszych wyników i malo przegranych :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution