Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
26.07.2014 18:15    #3141     Sufler - Porady do gry - Problem w FM 2014 z YouTube
Rozwiązanie Twojego problemu jest tutaj ---> klik

Ed. Sorry nie zerknąłem na datę pierwszego posta...

dygi84 Partyzant

26.07.2014 01:18    #3142     Sufler - Porady do gry - Problem z napastnikami
Witam

Mam poważny problem z napastnikami w FM 14. Prowadzę Legię z obecnie najaktualniejszymi składami. Gram 4-5-1 a najczęstrze ustawienie to:
Bramkarz-Boczny wysunięty obrońca-środkowy Obr-środkowy obr-boczny wysunięty obrońca. Przed nimi defensywny pomocnik z rolą walczący o piłkę pomocnik. W samym środku cofnięty rozgrywający. Tuż za napastnikiem 3 zawodników: na bokach w zależności kogo wystawię skrzydłowy lub schodzący napastnik, w środku korzystam najczęsciej z Radovicia jako fałszywego napastnika.

I tu zaczyna się problem, niezależnie kogo wystawię, czy jest to Saganowski, Dvalishvili, Orlando Sa czy Piech nie strzelają bramek. Noty to praktycznie każdy mecz od 6.1 do 6.4. Sporadycznie ok 7 jak jakimś cudem raz na 10 meczy któryś strzeli bramkę. Oczywiście napastnicy w różnych konfiguracjach: Odrywający, cofnięty lub wysunięty lub lis. Co bym nie zmienił pomocnicy i czasem obrońcy strzelają bramki napastnicy nie.

Czy ktoś zna rozwiązanie problemu?

Preferuję grę kontrola - płynny styl gry. Z utrzymywaniem się przy piłce i pozwalaniem na zamianę skrzydłowych.

Dodam, że próbowałem w ustawieniach napastnika ustawiać trzymaj się pozycji i oczywiście nic to nie daje

szymun Partyzant

26.07.2014 00:32    #3143     Sufler - Porady do gry - Skąd pieniądze na pensje?
Cześć,

gram od niedawna w RFM14 i jedyny problem jaki u mnie ciągle występuje to brak pieniędzy na wynagrodzenie dla piłkarzy... mam budżet nastawiony na płace, zgodnie z kilkoma poradnikami na tej stronie próbuję wynegocjować najlepsze umowy, a należy wspomnieć że gram dużym klubem, bo Manchesterem United, któremu raczej nie powinno brakować pieniędzy.

Chciałem przedłużyć kontrakt Rooneya oferując mu 160.000funtów tygodniowo- okazało się, że mam tylko 74.000. Rozwiązałem więc umowę z Youngiem na mocy której zarabiał 120.000 tygodniowo i mimo, że anglik jest już ustawiony jako "wolny transfer" i nie ma go w moim zespole, dalej mogę dać Rooneyowi tylko 74.000. Gdzie te 120tysięcy?

Dzięki za odpowiedzi :)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

25.07.2014 12:12    #3144     Sufler - Porady do gry - FM13 dodawanie lig
Cześć, mam pytanie do Was w jakim okresie można dodać nowe ligi żeby nie wywaliło jakiegoś crasha. Chodzi o FM 13?
Wiem, że były z tym problemy a po co psuć sobie rozgrywkę :)

Lukkas10 Partyzant

@pavel_32. Da się zrobić takie stroje, żaden problem (jeśli chodzi o wzór), ale byłoby fajnie jeśli podałbyś mi co jest na rękawach (od góry), bo na lewym klasycznie logo tmobile i nc+ jeśli się nie mylę?
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

szkagar Partyzant

Też miewam problemy z formą/koncentracja/motywacją zawodników. Aby temu zapobiec albo zmniejszyć ryzyko ...

1. Używam kar:
- najpierw formalne ostrzeżenie i/lub rozmowa wychowawcza zaraz po meczu
- jeśli zawodnik w kolejnym meczu lub kilku znów nawali daję karę finansową (od razu 2 tygodnie bez wypłaty). To już boli i zazwyczaj są niezadowoleni. Wtedy mówię, że zasłużyli na karę.
- Jeśli to nie pomaga odsyłam zawodnika do rezerw i tam gra aż nie zacznie prosić o grę w pierwszym składzie. Wtedy wraca do składu ale dostaje ostrzeżenie o wystawieniu na listę transferową
2. Przygotowania przed sezonowe
- pierwsze 2 tygodnie ZAWSZE trenujemy kondycję i zero sparringów
- później 1 mecz tygodniowo o koncentracja WYŁĄCZNIE na zgraniu.
3. Rotacja składem
- każdy zawodnik pierwszego składu gra. Nie ma sytuacji, że ktoś grzeje ławę :)
- kiedy czeka mnie ważny mecz podstawowy skład odpoczywa jeden mecz przed spotkaniem - mają zachować świeżość :)
4. Motywacja
- asertywnie lub żarliwie mówię, że w nich wierzę + rozmowy indywidualne
- w przerwie głównie asertywnie każe im grac tak dalej albo nie odpuszczać (zależy od wyniku)

Efekty są takie, że rzadko kiedy mam poważniejsze wahania formy. Oczywiście na każdą pozycję mam dwóch piłkarzy i mogę sobie pozwolić na rotację składem. Generalnie nie da się uniknąć spadku formy, ale można zmniejszyć ryzyko :)

Malciek Partyzant

[quote="KubaRuchaLaski"]Podajcie mi parę klubów które mają dużo kasy na transfery i na płace w FM2013,ogarnięty skład,znana liga w miarę,i nie kluby Real,Bayern,FC Barcelona tylko takie słabsze :D[/quote]

Boże jak ty trujesz dupe. Nie ma takiego klubu, czy zczaisz wreszcie bazę???? NIE MA KLUBU KTÓRY NIE JEST DOBRY I MA DUZO KASY NA TRANSFERY I NA PŁACE, BOŻE! Pytasz się 10 razy, 10 razy Ci ludzie odpowiadają, a ty masz ciągle problem, bo jak zaczniesz bez okienka to nie wzmocnisz składu. A istnieją jeszcze takie rzeczy jak WOLNI ZAWODNICY i DARMOWE TRANSFERY. Wystarczy poszukać.

[quote="Zywo16"]Witam. Szukam klubu z:
-kraju z dobrą ligą (Anglia, Włochy, Hiszpania, Holandia itp.)
-ma duży potencjał (taki żeby można było po 3-4 sezonach pograć w LE bądź LM)
-bardzo dobrą szkółkę i akademie (taka trochę maszynka do "produkowania" przyszłościowych zawodników)
-dobrą sytuacje finansową (jakiś ok budżet transferowy na start i w miarę dobry budżet płacowy)
-dobrą siatkę wyszukiwania juniorów (coś a'la FC Porto :P )[/quote]

Udinese, Fiorentina, Villareal, Sevilla, PSV, Valencia (po odejściu Mathieu, moze byc ciekawa kariera), Athletico Bilbao, Real Sociedad, Malaga. Lazio, Genoa
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

xxx170xxx Partyzant

24.07.2014 17:24    #3148     Sufler - Porady do gry - Problem
Dodatkowo zauważyłem, że nie mam dostępnego typu 3D, czyli pewnie jakiś problem graficzny.

xxx170xxx Partyzant

24.07.2014 16:45    #3149     Sufler - Porady do gry - Problem
Witam...
Nie wiem co się stało... FM działał mi normalnie, do czasu aż zacząłem się bawić w oczyszczanie kompa... Musiałem coś usunąć i teraz nie dość, że działa strasznie powoli to mam bardzo rozciągnięty obraz. Co może być tego powodem. proszę o pomoc, bo za nic w świecie nie mogę dojść o co chodzi.
Pozdrawiam

kacperlito Partyzant

24.07.2014 12:04    #3150     Sufler - Gra przez sieć - problem z odnalezieniem serwera
Gram z kolegą na serwerze już sezon, w trakcie przygotowań chcieliśmy dodać jeszcze jednego znajomego, ale ma problem z odnalezieniem serwera. Na steam'ie jesteśmy znajomymi, więc też powinien znaleźć mój serwer poprzez opcje 'pokazuj tylko znajomych'. Wiecie jak rozwiązać ten problem ? (FM14)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution