Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

yuppy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam,
Mam mały problem, mianowicie:
Przed rozpoczęciem sezonu (nowa gra, 1 sezon) zakontraktowałem z wolnego transferu bramkarza z Genoi.
Jak trzeba było to przydzieliłem mu numer, ale niestety nie mogę go zarejestrować - ani w Ekstraklasie ani w LM.
W ogóle nie widać go na liście zawodników przy rejestracji - jak z niej wyjdę to normalnie jest w składzie.
Próbowałem dać go do rezerw i stamtąd zarejestrować, ale go dalej nie ma :/
Miał ktoś taki problem?
Pozdrawiam,
yuppy

drunk Ekspert

Grupa: Ekspert
[quote="tim"]To nie do końca tak. Większość wypowiedzi jest rozsądna, po prostu dwóch typków zamieszcza tutaj masę postów, startując chyba w prywatnym konkursie na najgłupszy zarzut wobec FM, i oni zaciemniają obraz całości. Trochę to wkurzające, choć z drugiej strony czytanie, jak są nagminnie ośmieszani przez Gietza, który spokojnie, merytorycznie i konkretnie tłumaczy im pewne rzeczy, bywa zabawne.[/quote]

Chyba masz rację ponieważ większość tych najdziwniejszych pytań/problemów wywodziło się z postów tych samych osób. Ja Was zupełnie nie rozumiem, a z tego co wyczytałem żaden z Was nawet nie gra w tą BETE a ma najwięcej do powiedzienia (cóż za ironia losu). Nikt nie testuje tej gry za pieniądze. Wersja BETA jest bonusem dla osób, które zakupiły FMa przed premierą. Wystarczająco długo żyje na tym świecie by wiedzieć, że wersja BETA a gotowy produkt, to bardzo często dwie różne gry (oczywiście zdażają się wyjątki). Za fanatyka mnie raczej uznać nie można, bo jak pisałem gram w FMa z dużymi przerwami, a z niektórymi edycjami gry nie miałem w ogóle do czynienia i jakoś żyję, więc daruj sobie tego typu teksty. Naprawdę zachowajcie te opinie do momentu wydania pełnej gry.

drunk Ekspert

Grupa: Ekspert
Czytam ten temat i nie widzę nic innego tylko same narzekania, hejt goniący kolejny hejt itd. Nie wiem czego niektórzy z Was oczekują od gry w fazie BETA. Właśnie po to jest ta BETA żeby przed samą premierą wykluczyć jak najwięcej błedów i problemów. Oczywiście jasne jest, że wszystkich i tak nie uda się wyłapać, ale jestem przekonany, że wersja premierowa będzie wyglądać inaczej/lepiej. Śmiać mi się chce jak wiedzę jakie przykłady podajecie dotyczące bugów. Jeśli ktoś będzie się chciał do czegoś przyczepić, to naprawdę znajdzie byle szczegół aby tylko zmieszać grę z błotem - serio, więcej konkretych konkretów, bo temu też miał służyć ten temat. Mocno krytykujecie tryb 3D gdzie kiedyś go w ogóle nie było, a człowiek jarał się tą grą jak szympans bananem. Dla mnie osobiscie jest on w najmniejszym stopniu ważny i nie przywiązuje do niego wielkiej uwagi. Sam wygląd jest jak najbardziej okej, ale mówie to po około 3 letniej przerwie, więc nie wiem jak wyglądały poprzednie edycje pod tym względem. Co do wykładania się gry i wyrzucania do pulpitu, to do tej pory takowa nieprzyjemność mnie się nie przytrafiła, ale też długo gry nie testowałem. Nie wystawie żadnej oceny ani tym bardziej nie podzielę się jakąś szerszą opiną gdyż jak wspomniałem na początku trudno to zrobić mając do dyspozycji wersję BETA. Najbardziej chyba ubolewam nad jakością fotek piłkarzy, bo stoją one na dość średnim poziomie (mam na myśli wycięcia włosków niektórych zawodników oraz słabym kontrastem).

Budziu Partyzant

[quote="robal15"]Niestety ta gra jest niegrywalna... za każdym razem resetują mi się moje managerskie umiejętności...
http://gyazo(...)f8babe3f[/quote]

dzifne, ja nie mam takiego problemu ;c spróbuj sprawdzić spójność plików w steamie może cuś pomoże :D

Pikawa Artysta Rewolucji

Ah... no i zapomniałem wspomnieć o kontuzjach. Mnie problem dużej liczby kontuzji nie dotyczy. Jakieś 2 przez zespół się przewinęły - wszystkie na co najwyżej kilka dni. Wszystkie urazy podczas sparingów.
W 9 sparingach zdobyłem 44 bramki. Z tego co pamiętam straciłem ich 7. Grałem jednak 6 meczów z drużynami o wiele słabszymi (2x rezerwy, 4x jakieś półzawodowe drużyny z niskich lig angielskich), 2 mecze z rezerwami czolowych zespołów aczkolwiek na moim poziomie zespołu (Ajax i Lens) i jeden z rywalem o wiele lepszym (Arsenal 0:4). Uważam więc że 44 bramki to wcale nie przesada biorąc pod uwagę to, że tylko w dwóch meczach ze swoimi miernymi rezerwami zdobyłem (z tego co pamiętam!) aż 15 bramek. Większy pogląd na to będę miał gdy tylko rozpocznę zmagania w lidze.
Podsumowując - póki co jest zaskakująco dobrze. Mam nadzieję, że z czasem się to diametralnie nie zmieni
Jeszcze raz pozdrawiam!
.

Pikawa Artysta Rewolucji

W końcu udało mi się troszkę poszpilać w nową odsłonę FMa więc także i ja przyłącze się i pokrótce podzielę swoimi wrażeniami.
Początkowo byłem sceptycznie nastawiony do powrotu bocznego paska. Ostatecznie zaliczam to jednak na duży + gdyż moje początkowe obawy zostały szybko rozwiane przez jego funkcjonalność - wszystko co najważniejsze jest pod ręką. Mimo tego, że z paskiem spotykałem się po dosyć długiej przerwie to przez te kilka pierwszych godzin gry nie miałem problemu z poszukiwaniem pożądanych przeze mnie menu/funkcji.
Ogólnie cały interfejs nowego dziecka SI można zaliczyć na +. Według mnie pod tym aspektem producent ponownie nie zawiódł aczkolwiek z niecierpliwością czekam na jakieś nowe, ciekawe skiny, które dodadzą jeszcze kilka ciekawych i dobrze prezentujących się paneli (jak to było z FM14). Chyba jedyne co nie podoba mi się w wyglądzie to boisko w ekranie taktycznym - mianowicie brak wspomnianych już przez większość pozycji/funkcji pod/obok nazwiska danego zawodnika. Niby drobnostka lecz troszkę za nią tęsknię. To tyle na temat wyglądu. Lecimy dalej!
Zasmucił mnie fakt ujrzenia tego samego mechanizmu treningu co w FM14. Wszystko pozostało praktycznie bez żadnych większych zmian nad czym porządnie ubolewam. Ponownie pobawię się z nim kilka minut w przerwie między sezonowej, a potem będę zaglądał jedynie wtedy gdy do zespołu przyjdzie nowy zawodnik by przydzielić mu jakąś funkcję do trenowania. Coś, czego powinno być dużo i co odgrywa dużą rolę w rzeczywistej piłce w FMie w tym roku nie uświadczymy. Szkoda...
Taktyka to także w większym % to, co ujrzeliśmy w poprzedniej osłonie. Dodanie kilku dodatkowych funkcji nie czyni z producentów rewolucjonistów aczkolwiek pole manewru i zabawy z ustawieniami grajków dalej jest, a przecież o to nam chodzi.
Podoba mi się za to wcześniej przeze mnie nie spotkane atrybuty graczy spoza drużyny w przedziałach, o których nie wiemy wystarczająco dużo (przynajmniej w niższych ligach). Na pewno choć trochę utrudni to wyszukiwanie talentów. Tym samym robienie karier "od 0 do bohatera" (czy jakoś tak :>;) będzie wymagało trochę więcej wysiłku niż dotychczas i będzie bardziej cieszyło.
O silniku zbyt dużo napisać nie mogę gdyż rozegrałem do tej pory jedynie kilka spotkań aczkolwiek póki co wyglądają one na prawdę ciekawie i przede wszystkim lepiej niż w wersji poprzedniej. Mam jednak wrażenie, że zawodnicy nadużywają lekko długich podań za obronę rywala po których bardzo często strzelamy gola mimo tego, że jasno i wyraźnie dałem zawodnikom do zrozumienia, że mają grać krótko. Być może to wina niedouczeni obecnych, lubianych przeze mnie rozwiązań a być może cokolwiek innego. Dopóki nie rozegram jeszcze kilkunastu godzin i kilkudziesięciu spotkań, tak jak wspomniałem wcześniej - dużo napisać nie mogę.
Mogę jednak w skrócie napisać co nie co o wyglądzie trybu 3d, który zawiódł mnie po całości. Mamy rok 2014 a tenże tryb w FMie stoi na bardzo niskim poziomie. Nie powiem, że kilka ostatnich podań i ostateczny strzał na bramkę nie wyglądają źle (bo wyglądają naprawdę atrakcyjnie) aczkolwiek przeglądanie meczu trybie rozszerzonym nie jest miłe i przyjemne dla oka. Strasznie drażnią mnie te biegające w miejscu "figurki" lecz na pewno jest odrobinę lepiej niż w FM14 - da się więc to znieść. Nie zniosę jednak oglądania meczu (o dziwo!) w trybie 2d gdyż wygląda to jak hokej z krążkiem poruszającym się non stop tym samym tempem bez względu na to z jaką siłą została zagrany. Śmiem więc twierdzić, że w FM15 będę skłonny większość spotkań obejrzeć w trybie 3d.
To byłoby chyba tyle po pierwszych kilku godzinach gry. Jak mi się coś jeszcze przypomni to ewentualnie dopiszę niżej. Jeżeli ma ktoś jakieś pytania to też z chęcią udzielę odpowiedzi (jeżeli będę w stanie).
Pozdrawiam!

Za wszelkie błędy przepraszam - wszystko było pisane na komórce...
.

tim Partyzant

Problem z definicją gry symulacyjnej jest taki, że podpada pod nią zarówno Sim City, jak i Microsoft Flight Simulator. Czyli dwie gry, które pod względem struktury nie mają ze sobą niczego wspólnego. Dlatego wolę mówić o FM jako o grze strategicznej, szczególnie w sytuacji, gdy mówimy o wzywaniach, z jakimi muszą zmierzyć się twórcy gry. Twórcy Sim City, FM czy serii TW mogliby ze sobą długo gadać o rożnych problemach, jakie mają z SI. A o czym mają rozmawiać twórcy FM z ludźmi, którzy robią symulator latania?

kell1987 Partyzant

sluchajcie mam pewien problem, po tym jak mnie wywalili z trzeciej ligi portugalskiej :P znalazlem zatrudnienie w ekstraklasie Malezji i mam pewnien problem. Minanowicie jest tam limit obcokrajowcow, a ja nigdzie nie potrafie znalezc ile zostalo jeszcze zawodnikowi do przyznania obywatelstwa Malezji, a wiadomo, ze w poprzednich wersjach FM bylo to zawsze podane w dniach np. w Polsce 1800 z groszem. Moze mi ktos pomoc gdzie to znalezc? A moze juz w ogole nie ma tej opcji?

tim Partyzant

Oczywiście, że FM jest grą strategiczną. Nie chodzi już nawet o definicję, ale o samą strukturę gry. Tak w FM, jak i w np. Total War istotne są dwie rzeczy. (1) Sztuczna inteligencja musi wykonywać jak najlepiej polecenia graczy, który nie kieruje bezpośrednio pojedynczymi piłkarzami/wojownikami, (2) sztuczna inteligencja musi jak najlepiej walczyć z graczem, sterując sporymi skupiskami jednostek (piłkarzy, żołnierzy). Problemy, na jakie natrafiają twórcy FM i TW są w gruncie rzeczy podobne (choć oczywiście nie są identyczne,).

Poza tym, drogo romantico, nie musi ze mną dyskutować, ponieważ ja z Tobą też nie dyskutuję. Co najwyżej komentuję dyskusję między Tobą a Gietzem. A ta wygląda w ten sposób, że facet posługuje się konkretami, Ty zaś ogólnikami. I z każdym kolejnym postem coraz bardziej wychodzi z Ciebie niekompetentny pieniacz.

tim Partyzant

Oczywiście, że FM jest grą strategiczną. Nie chodzi już nawet o definicję, ale o samą strukturę gry. Tak w FM, jak i w np. Total War istotne są dwie rzeczy. (1) Sztuczna inteligencja musi wykonywać jak najlepiej polecenia graczy, który nie kieruje bezpośrednio pojedynczymi piłkarzami/wojownikami, (2) sztuczna inteligencja musi jak najlepiej walczyć z graczem, sterując sporymi skupiskami jednostek (piłkarzy, żołnierzy). Problemy, na jakie natrafiają twórcy FM i TW są w gruncie rzeczy podobne (choć oczywiście nie są identyczne,).

Poza tym, drogo romantico, nie musi ze mną dyskutować, ponieważ ja z Tobą też nie dyskutuję. Co najwyżej komentuję dyskusję między Tobą a Gietzem. A ta wygląda w ten sposób, że facet posługuje się konkretami, Ty zaś ogólnikami. I z każdym kolejnym postem coraz bardziej wychodzi z Ciebie niekompetentny pieniacz.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution