Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

sefko1 Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.12.2006 23:23    #20901     Sufler - Porady do gry - Garstka pytań.
W klubie filialnym trenuje on na takim treningu, jaki oferuje ten klub. W przypadku tego klubu pokrywasz w całości jego pensje. Ale oczywiście opłaca się pozyczać:
1. Szansa na regularne występy - podniesienie atrybutów
2. Szansa na pokazanie się - możesz takiego gracza lepiej sprzedać.
3. Ominiecie problemu "pozwolenie na prace" w Angli - gracz może uzyskac obywatelestwo UE grając w klubie filialnym.

sefko1 Przodownik pracy

30.12.2006 23:18    #20902     Sufler - Porady do gry - Garstka pytań.
Ustosunkuje się do Twoich pytań:
1. Im mniej zawodników i im mniej lig tym gra chodzi szybciej. Ja zwykle gram na 1,2 Ligach na bazie HUGE. Pozwala to mieć około 35 tys graczy. Mi to wystarcza, a gra śmiga.
2. Dla mnie najważniejsze są te przy których manager jest pomocny
- ocena graczy (przy podpisywaniu kontraktów)
- motywowanie (jeśli zlecasz asystentowi prowdzanie rozmów)
- taktyka (jeśli ma dobrze prowadzić rezerwy, i dobrze ocenić przeciwnika)
3. Jedyne formy przyspieszenia meczu to:
-tylko komentarz (najszybciej Ci przeleci)
-urlop (wogóle go nie prowadzisz)
4. Mecze rezerw nie mają znaczenia dla zarządu
5. Kwestia finansowa to dość złożony problem. Głównym wydatkiem klubu są płace zawodników i bonusy. Tam możesz najwięcej zaoszczędzić
6. Wszystko zależy od tego jaki styl gry preferujesz (skrzydłami, czy środkiem), na początku radziłbym podpatrzeć jakieś ciekawe taksy z tej stronki:
http://forum(...)pic=9571
I zobaczyć o co gra w ustawianiach taktycznych.
7. Scoutów i fizjoterapuetów opłaca się mieć tylu na ilu zgodzi się twój zarząd. Oczywiście wybieraj najlepszych dostępnych na rynku. A scoutów różnicuj, ze względu na pochodzenie.
8. Oczywiście warto spróbować. NIe wiem, czy uda się sprowadzić od razu Ronaldinho, ale paru ciekawych graczy napewno uda Ci się ściagnąć.
9. Pomaga to isntalować nowe dodatki graficzne
10. Im cieższy trening tym szybciej rosną atrybuty, niestety jest też większe prawdopodobieństwo kontuzji. Na Łatce 7.0.1 spokojnie można próbować obciązenie ciężkie. Zwłaszcza w okresie przygotowania do sezonu.
11. Ja bym nie rozróżniał trenerów dla seniorów i juniorów. Jak zatrudniasz kogoś jako trener to ćwiczy on zarówno starych jak i młodych. A dobrze mieć tylu trenerów ile jest pozycji do trenowania (o ile zarząd Ci na to pozwoli).
12. Jest dobra. Taniej raczej nie kupisz. Chyba, że nadarzy się "okazja" - wystawieni na liste, niezadowolenie z gry w danym klubie itp.

Pytania dodatkowe:
1. To tylko prestiż dla Ciebie. Chyba nawet nie można obnizyć tej kwoty, jedynie ją podnieść. Wpływa on jednak na budżet płacowy, jaki i na rekompenste, jaka musi ponieść twój przyszły klub, jeżeli będzie chciał Cię zatrudnić.
2. Jest jeszcze baza HUGE (Ogromna). Oczywiście urealnia ona rozgrywkę, poprzez dodanie większej liczby graczy.
3. Niestety taka baze jaka wgrasz na poczatku, musisz mieć przez cała rozgrywkę. Nie można dograć, ani ligi, ani zawodników. Jedynie co nowego może się pojawić to regeni (czyli gracze, którzy tworzą się jak inni przechodzą na emeryture).

sefko1 Przodownik pracy

30.12.2006 22:53    #20903     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Oczywiście, że można (choć ja byłem tylko w ćwierfinale). Problem polega na tym, że My nie koniecznie musimy takiej osobie wierzyć. Dlatego każdy z Nas (nazwijmy to ucziwych graczy) pragnie poznać szczegóły takiego sukcesu. Czyli nie tylko suche fakty (screen z wynikiem meczu finałowego), ale również poznać skład (czy nie ma tam jakiś edytorskich sztuczek), a jeśli to możliwe nawet zobaczyć danym mecz. Oczywiście każdemy z Nas zdarza się pewnie w jakiś sposób ułatwiac sobie życie. Jednym mniej (FM Scout) innym bardziej (FMM) a inni po prostu przeginają - Load&save lub tworzenie innych managerów(Sam miałem kiedyś Kluiverta w Wiśle :P). Problem polaga na tym, aby chwalić sie tylko tymi osiągnięciami, które zrobiło się grając "uczciwie". Każdy gra tak jak lubi, ale trudno zrozumieć kogoś, kto chwali się, że wygrał LM Wisłą, a potem pokazuje skład, gdzie widnieją takie nazwiska jak Ronaldinko czy Kaka.

harry001 Partyzant

siema wszystkim :P
mam problem...:
jak wlanczam fma to pojawia mi sie komunikat::
XML parsing error... a niżej
not well-formed (invalid token) at line 116 of config.xml
o co tu chodzi?!!

Mattii Przodownik pracy

30.12.2006 17:11    #20905     Sufler - Porady do gry - Napastnicy
Zaobacz ten temat http://www.cmrev(...)9/2.html

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

30.12.2006 16:31    #20906     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
Stryju, z save/load, i FMM to zaden problem. :)

Mattii Przodownik pracy

http://cmrev(...)488.html tu masz podobny teamat

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
30.12.2006 12:15    #20908     Sufler - Porady do gry - inwalida
"1. Możesz dołączyć się w odpowiedzi do zadawanego pytania, jeżeli poszerzysz je o dodatkowe informacje bądź szczegóły. Posty typu "mam taki sam błąd/problem" nie wnoszą nic do dyskusji.
2. Jeżeli nie znasz odpowiedzi na pytanie - nie pisz. Wyjątek stanowi punkt pierwszy. "

Łamiesz regulamin Patikao. Proszę o nieumieszczanie tego typu postów.

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
30.12.2006 10:06    #20909     Sufler - Porady do gry - Mały problem ;/
"Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów. Po pierwsze - musiał on grać w przynajmniej 75% spotkań pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat. Po drugie - państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA. Oprócz tego warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych. Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu."
Może nie jest zbyt perspektywiczny...

Stryju Młody aktywista

30.12.2006 04:06    #20910     Sufler - Porady do gry - Mały problem ;/
Mam w Angli zawodnika z Białorusi i już gra w moim klubie 2 lata i teraz jak chce z nim pszedłużyć kontrakt to nie dostaje na to pozwolenia. Czy wie ktoś czemu ??

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution