Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
1.tuptus ma racje.nie tylko wykanczanie akcji i koncentracja o tym decyduja.zauwarzylem ze slabsze druzyny czescie marnuja dogodne sytuacje.moze byc tak ze snajper jest w slabszej formie i wtedy musisz mu dac czas na przelamanie albo pokazac ze ma konkurencje.
2.zalezy od tego z jaka druzyna grasz i jaki jest wynik meczu.ale mimo wszystko nie powinienes sie cofac tylko wpuscic doswiadczonych graczy.
3.jak mowi tuptus to problem zgrania sie ale tez indiwidualnych mozliwosci zawodnikow ale tez czesto od pogody.

il Genio Młody aktywista

02.05.2007 08:47    #20092     Sufler - Porady do gry - tragedia
AHOJ @Fan :) Geo.Adi co do Twojego problemu to zrób tak, jak poradzil Ci MAKS88- odeślij płytke a dostaniesz nową :) Po co masz się męczyć, tydzień bez FM-a wytrzymasz chyba :P

sm1leY Młody aktywista

o skuteczności wykanczania akcji u napastnika decyduje opanowanie,co do tych niecelnych strzalow to może twoi piłkarze mają taką specjałkę, tzn. wejdź w zakładke ustawienia dla danego piłkarza i zobacz czy nie ma tam specjalności "strzela z dystansu" czy "strzela z pierwszej piłki" Do tego nieskuteczność zależy też ogólnie od umiejętności gracza które w serie B nie są najwyższe... AA i to na pewno nie jest kwestia treningu
[quote]Drugie pytanie dotyczy czerwonych kartek. Kiedy zawodnik z mojego zespołu dostanie czerwoną kartkę warto się cofnąć do defensywy i się bronić czy to raczej nie jest konieczne?[/quote]
To też zależy z kim grasz i jaki zawodnik wypada ze składu... Jeśli grasz z jakimś słabym przeciwnikiem to np. gdy czerwona kartke dostanie obronca zmien napastnika na pomocnika i przykladowo graj dość ofensywna 3-5-1 , jesli grasz z kims dobrym radze uzupelnic braki w obronie i zagęscic srodek pola.
[quote]Moje ostatnie pytanie dotyczy podań. Otóż moi zawodnicy źle podają. Mają piłkę i podają nie do swoich kolegów tylko do rywala, lub biegną i tracą piłkę. Czy to też jest problem treningu, czy raczej niskiej klasy rozgrywkowej?[/quote]
To na pewno w jakimś stopniu zależy od poziomu ligi ,bo wiadomo piłkarze tam występujący nie są jacyś super... Może aby debilnie nie wykopywali piłki przed siebie ustaw gre na odgrywającego do ktorego będą kierować piłki lub ewentualnie gre na rozgrywającego przez ktorego bedzie przechodzic wiekszosc podac i ktory bedzie rezyserem gry, choc odpowiedniego kandydata na dobrego rozgrywajacego trudno znaleźć w serie b ;/
Przypomne iz najwazniejszymi u niego atrybutami sa podania,gra bez pilki,technika,kreatywnosc i wytrzymałosc choc przydaje sie tez szybkosc,drybling i strzaly z dystansu

tuptus Młody aktywista

1. Wcale nie jeden atrybut decyduje o strzelaniu bramek, ludzie, zrozumcie to! Poradzisz sobie z tym problemem stosując rotację w napadzie, i zawsze mając na ławce dobrego jokera.
2. Zależy która formacja będzie osłabiona. Jeśli obronna, to dobrze byłoby ją załatać zdejmując napastnika. Raczej pograj defensywnie i licz na kontry.
3. O podaniach też nie decyduje jeden atrybut. Twój problem to kwestia zgrania się. Zespół musi poznać się i taktykę, która mają grać.

Kuba10 Partyzant

02.05.2007 01:17    #20095     Sufler - Porady do gry - tragedia
do fana:nie wszystkie oryginalne fm maja taki problem.głównie zalezy to od traktowania płytki przez użytkowników i przestan wypisywac głupoty

PiotrekS Partyzant

Cześć. Mam trzy krótkie pytanie. Otóż gram Piacenza Calcio, która rozgrywa mecze w Serie B. Pierwszy problem jest taki, że moja zawodnicy - owszem dochodzą do pozycji strzeleckich bardzo często, ale rzadko je wykorzystują tj. nie trafiają w bramkę. I co mam z tym zrobić? Czy to jest kwestia treningu? A może czegoś innego?

Drugie pytanie dotyczy czerwonych kartek. Kiedy zawodnik z mojego zespołu dostanie czerwoną kartkę warto się cofnąć do defensywy i się bronić czy to raczej nie jest konieczne? Moje ostatnie pytanie dotyczy podań. Otóż moi zawodnicy źle podają. Mają piłkę i podają nie do swoich kolegów tylko do rywala, lub biegną i tracą piłkę. Czy to też jest problem treningu, czy raczej niskiej klasy rozgrywkowej?

Za pomocne odpowiedzi z góry dziękuję.

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
02.05.2007 00:17    #20097     Sufler - Porady do gry - Pytanko....
Ok...

Ja nie mam problemów z kontuzjami, a z tego co się orientuję wy macie je dlatego, że dajecię obciążenie treningowe dla wszystkich zawodników na "bardzo wysokie" czy tam "wysokie", a ono powinno oscylować w okolicach wartości ŚREDNIE! Max - górne granice ŚREDNIEGO obciążenia!

Wartości wtedy rosną (nawet bardzo przy dobrych trenerach, dobrej bazie treningowej), a i probelmu z kontuzjami nie ma.

(chociaż czasem gra oszukuje i bardzo często zdarza mi się, że zawodnik, kóry jest w bardzo wysokiej formie [wysokie noty, albo bramkostrzelny] łapie kontuzje z niczego... to jest akurat troche denerwujące...)

fan Partyzant

01.05.2007 23:37    #20098     Sufler - Porady do gry - tragedia
Tyle razy słyszałem o tych problemach z oryginalnymi FM aż mi sie smaic chce.Ja mam pirata i zadnego problemu nie mam z instalacja ani z czym kolwiek.Nawet mi patche i updaty chodzą :D

A ja mam bandżo i też mi wszystko chodzi jak malina. Z Revolucyjnym pozdrowieniem Wujek Przecinak.

geo.adi Partyzant

01.05.2007 23:34    #20099     Sufler - Porady do gry - tragedia
mam oryginal fm'a 2007 i od samego poczatku mam problemy z plytka. zainstalowalem (trwalo to dosyc dlugo a kompa mam szybkiego) i odpalam, a tu wyskakuje ze nie ma plyty w czytniku... po godzinie meczenia sie z tym uzywajac sd4hide (do robienia backupa) odpalilem gre i tak dzialala prze 2 miesiace. potem zaczela dzialac bez sd4hide az do dzis. po jakims miesiacu przerwy moj komp przestal czytac w ogole ta plytke. inne czyta bez problemu... czasem wywali komunikat, ze dysk jest zle sformatowany :/ jak kiedys probowalem zrobic obraz plyty to sie wieszalo prazy jednym pliku... mozecie mnie jakos wspomoc, bo nie mam ochoty na kupno drugiego oryginalu a paragonu juz dawno nie mam.... fakt, plytka jest ciut porysowana, ale ot nigdy nie robilo mojemu komputerowi roznicy...
pomocy!
jak macie jakies konkretne pomysly to piszcie:

Viver Partyzant

01.05.2007 22:53    #20100     Sufler - Porady do gry - Hiperwątkowość - Problem
Witam!

Na wstępie zaznaczę że Fm mam oryginalnego. Mam też procesor z HT ale gdy zaznacze w Fm opcję "Hiperwątkowość" i zaczne gre to po kliknięciu na Kontynuuj gra wisi ... i koniec! :(:(

Czy ktoś wie o co chodzi, przeinstalowanie fm nie pomogło :(

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution