Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Makaronczterojaj... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="romantico"][quote="patpul"][quote="robal15"]To nie są błędy na siłę.[/quote]
Spora część tego, czego się _doszukujecie_ (Wy, znaczy notoryczni malkontenci, do których się - w mojej ocenie - zaliczasz, choć nie osiągasz takiego poziomu abstrakcji jak Makaron czy romatico) to jednak szukanie na siłę. No ale skoro to ma sprawiać frajdę, to przecież nikt nie będzie bronić. A to, że pracownicy SI się zgadzają, to zupełnie inna inszość. Ja tam nie przypominam sobie gry komputerowej bez błędów. Pytanie tylko po co się gra? Dla zabawy czy po to, żeby się frustrować.
Część błędów (piszę ogólnie o grach, nie tylko w kwestii FM, FM16) widzę, wielu na pewno nie, niemniej _wszystkie_ biorę z ogromnym przymrużeniem oka. Bo jakbym miał zacząć rwać kłaki ze łba, to byłoby mi ich bardzo szkoda:D

[quote="robal15"]Mam wrażenie, że ludzie nie grają w tę grę, jedynie spamują spacją :D[/quote]
Hmmm... No i co w tym złego? Każdy niech gra, jak chce. Mnie się też zdarza "przespacjować" i wuj... (Choć zawsze gram HC). Bo rozgrywka ma mnie bawić, a nie mam umierać z jej powodu i przyprawiać sobie kolejne siwe włosy na brodzie;)

Żeby była jasność - nie krytykuję wskazywania błedów, niedoróbek, pomyłek. Wkurwia mnie jednak przeokrutnie coraz powszechniejsze chamstwo, w jaki sposób niektórzy informują o swoich "odkryciach". (Tobie akurat raczej się nie zdarza, ale jest mnóstwo wszechwiedzących zjadaczy rozumów, którzy są naj w każdej sprawie i to uprawnia ich do bycia bydlakami w stosunku do innych).

Co do FM16 - udało mi się na razie zagrać jeden mecz tylko, ale jest bardzo pozytywnie zaskoczony. W porównaniu do 15 (którą uważam za całkiem udaną wersję), teraz jest jeszcze lepiej. Ale to jedynie tak na szybko, bo może z czasem zmienię jeszcze zdanie:D[/quote]

Abstrakcją to Ty jesteś.
Nie po to człek wydaje 100 czy 150 złotych by bawić sie czymś co ewidentnie jest zepsute, zaś producent po kilku naprawach stwierdza "Niech Pan kupi w przyszłym roku nowy model, będzie lepszy".
Możesz napierdzielać spację i możesz nad każdym aspektem siedzieć trzy godziny, ale ten czas w drugim przypadku będzie zmarnowany, bo komuś nie chciało się przyłożyć do tego uwagi. Jakbyś się wtedy czuł?
Przepraszam, że nie na temat, ale poczułem się wywołany do tablicy tekstem a'la mahdi.
Zaś beta - to co obejrzałem na Twitchu, to na razie sie wstrzymam z zakupem - pokolorowali grę i wiekszośc się cieszy. Nie ma sensu pisać o błędach czy bugach bo zjędzą lub po będą Cię wyzywać od przeróżnych.[/quote]

Ponieważ nie pisałem w tym temacie i nie mam zamiaru, bo nie kupie tego badziewia więc proszę się na mnie nie powoływać . Bo to jest podobno nie na temat. Ponieważ jednak "pisanie nie na temat" to zarzuty stawiane przez tych, których domeną jest wąskie widzenie problemów, bo ich nie nauczono analizy zjawisk i. zależności. Więc i ja jak ,romantico napiszę nie na temat. Z ty,mm,że nie do końca jest to prawda.
Oczywiście, że gra jest losowym atraktorem i nie ma znaczenia ile czasu się spędzi nad jej ustawieniami. Sukces osiąga się nie ustawieniami, a jakimś współczynnikiem wygenerowanym przez panów twórców.

krzys10062 Partyzant

Ja mam tylko problem z włączeniem gry klikam ikonke fm czekam chwile pokazuje ze gra jest uruchamiana i nie włacza sie musze zamykac steam i na nowo otwierać wtedy się włacza tak mam za każdym razem gdy uruchamiam kompa

robal15 Młody aktywista

[quote="veles88"][quote="Kowal."][quote="robal15"]Moje wrażenia z bety - ta gra jest niegrywalna na tę chwilę, ponieważ:

trututututu

To tyle na teraz :)[/quote]

Odniosę się do kilku rzeczy.
Czerwone kartki: rozegrałem prawie cały sezon w lidze polskiej i fakt złapałem kilka czerwonych kartek, ale nie wynikały one z jakichś dziwnych zagrań FMa tylko z agresywnej taktyki. W każdym razie nie widze problemu.
Kwoty transferowe: Tutaj nie zaprzeczam temu co piszesz, ale wiesz jak to jest, być może kluby nie chcą sprzedać tych zawodników i dają zaporowe ceny. Ja do Legii bez problemu kupowałem zawodników w normalnych cenach.
Gra skrzydłami: Hm ja uważam że da sie grać, moja taktyka opiera się głównie na skrzydłach i wszystko mi się póki co zgadza. Może ja mam inne założenia taktyczne i nie widze tego bugu.

Koncząc jak na bete moim zdaniem bardzo dobrze jest, da się już w tej chwili w miare możliwości grać, no chyba że ktoś na siłe szuka bugów.[/quote]

Też mam wrażenie że ludzie na siłę szukają błędów. Mam ustawiony agresywny odbiór i każdy piłkarz ostrzejsze wślizgi, widzę ze delikwent zarobił żółtą kartę wyłączam mu ostre wślizgi i czerwonej kartki nie ma. Beta zdecydowanie bardziej grywalna niż rok temu, śmiało można kupować.[/quote]
LOL

To nie są błędy na siłę. Wejdź proszę na forum SI, i tam pracownicy również się z tym zgadzają. Ceny zostaną zmniejszone u zawodników, Mirallas na bank nie będzie już tyle kosztował.
Mam wrażenie, że ludzie nie grają w tę grę, jedynie spamują spacją :D
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Azazell83 Partyzant

[quote="Pucek"]A i jeszcze jeśli ktoś ma jakikolwiek problem z betą i może on mieć związek z kartą graficzną (brak płynności, przegrzewanie, zacinanie, resety, crashe) pomimo spełniania wymogów, to trzeba odinstalować stare sterowniki do karty graficznej na przykład poprzez Driver Sweeper (ważne usuwanie .dll i pozostałych śmieci) i zainstalować najnowsze ze strony producenta.[/quote]

Do usuwania pozostałości po grafice nie polecam programu Driver Sweeper - to przeżytek. Nie radzi sobie z nowymi systemami plików i porozrzucanymi plikami od sterowników.

http://www.insta(...)ler.html - to obecnie najlepszy soft do usuwania sterowników!

Co do gry to u mnie na i5 4690 i GTX 750 gra śmiga na full bez zacinki, a mecze wyglądają znakomicie jak na menadżera :)

kell1987 Partyzant

[quote="robal15"]Moje wrażenia z bety - ta gra jest niegrywalna na tę chwilę, ponieważ:
-jest bardzo szybki wzrost atrybutów u managera
W ciągu roku każdy atrybut wzrasta o 10
-polecenia taktyczne nie działają
Chcę grać skrzydłami, ale gra mi na to pozwala. Szczególe wyjaśnienie tego problemu: http://commu(...)al-third Jak widać, nie tylko ja zwróciłem na to uwagę.
-piłkarze za dużo kosztują
Emre Can 30 mln ojro albo taki Miralles kosztuje, uwaga, 40 mln ojro O_o
-prawie w każdym meczu dostaje się czerwoną kartę
Każdy strimer ma z tym problem oraz lud na forum SI też się z tym boryka
-filtry oraz shortlisty nie działają ze starego fma
-gram kryminalistami:P
https://gyazo(...)16b94bf5

ja na 11 kolejek miałem jedną czerwoną kartkę w ostatnim meczu

a teraz jeszcze o tym co już pisałem, czyli brak zgrania w reserczu, Dimitris Salpingidis jest słabszy od anonima ze słowacji Ivana Lietavy, Giannis Fotakis od kolejnego słowaka Martina Hlinki, wychodzi na to, że reprezentanci Grecji są słabsi od zawodników, którzy nie grali nawet w topowych klubach słowackich

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
A i jeszcze jeśli ktoś ma jakikolwiek problem z betą i może on mieć związek z kartą graficzną (brak płynności, przegrzewanie, zacinanie, resety, crashe) pomimo spełniania wymogów, to trzeba odinstalować stare sterowniki do karty graficznej na przykład poprzez Driver Sweeper (ważne usuwanie .dll i pozostałych śmieci) i zainstalować najnowsze ze strony producenta.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Z tym symulowaniem wyników reprezentacji to wielki problem. Można było przez tyle lat stworzyć plik jak Inc lub tego typu, który rozwiązałby ten problem.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

veles88 Partyzant

[quote="Kowal."][quote="robal15"]Moje wrażenia z bety - ta gra jest niegrywalna na tę chwilę, ponieważ:
Chcę grać skrzydłami, ale gra mi na to pozwala. Szczególe wyjaśnienie tego problemu: http://commu(...)al-third Jak widać, nie tylko ja zwróciłem na to uwagę.

Czerwone kartki: rozegrałem prawie cały sezon w lidze polskiej i fakt złapałem kilka czerwonych kartek, ale nie wynikały one z jakichś dziwnych zagrań FMa tylko z agresywnej taktyki. W każdym razie nie widze problemu.
Kwoty transferowe: Tutaj nie zaprzeczam temu co piszesz, ale wiesz jak to jest, być może kluby nie chcą sprzedać tych zawodników i dają zaporowe ceny. Ja do Legii bez problemu kupowałem zawodników w normalnych cenach.
Gra skrzydłami: Hm ja uważam że da sie grać, moja taktyka opiera się głównie na skrzydłach i wszystko mi się póki co zgadza. Może ja mam inne założenia taktyczne i nie widze tego bugu.

Koncząc jak na bete moim zdaniem bardzo dobrze jest, da się już w tej chwili w miare możliwości grać, no chyba że ktoś na siłe szuka bugów.[/quote]

Też mam wrażenie że ludzie na siłę szukają błędów. Mam ustawiony agresywny odbiór i każdy piłkarz ostrzejsze wślizgi, widzę ze delikwent zarobił żółtą kartę wyłączam mu ostre wślizgi i czerwonej kartki nie ma. Beta zdecydowanie bardziej grywalna niż rok temu, śmiało można kupować.

Kowal. Partyzant

[quote="robal15"]Moje wrażenia z bety - ta gra jest niegrywalna na tę chwilę, ponieważ:

Koncząc jak na bete moim zdaniem bardzo dobrze jest, da się już w tej chwili w miare możliwości grać, no chyba że ktoś na siłe szuka bugów.

fanki82 Partyzant

zgadzam się w 100 %

chciałem kupić Moratę dawałem tyle ile kosztuje czyli 30 mln E ale oni chcieli 120 E a REAL dał 30 mln E i się zgodzili bez sensu :(

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution