Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Shrek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
17.11.2015 15:55    #1821     Sufler - Porady do gry - FM 2016 - problemy z plikami FMF
Witam,
postanowiłem ściągnąć sobie mega pack z logami klubów a konkretnie ten: https://sorti(...)ogos#faq

Po rozpakowaniu pokazały się dwa pliki, oba w formacie fmf.
W poprzednich wersjach do rozpakowania tychże plików, używało się Resource Archiver`a, taki pliczek około 4 GB rozpakowywał się z 10 - 15 minut.
Obecny Archiver mieli wypakowywanie 4 GB logosów przez 2 godziny, z tym, że nie widać aby cokolwiek się działo. Czy jest to wina sprzętu, czy może czegoś innego? Czy ktoś może korzystał z tego megapacku.

ag-25 Partyzant

[quote="youngroscoe"]Czy tylko u mnie cholera jasna jakkolwiek nie ustawie defensywy to dostaje piłki za plecy?! ustawiam ich głęboko a i tak dostaje piłki za plecy..[/quote]

Zanalizuj z jakich pozycji najczęściej posyłane są te długie podania. Wprowadź pressing na tych pozycjach. Oczywiście wraz głęboką linią obrony i tym prssingiem powstaną duże odległości w środku pola, ale chyba sobie poradzisz z tym problemem :)

robal15 Młody aktywista

[quote="michalis1986"]Mianowicie jest jeden poważny błąd... To silnik meczowy! W Milanie jak i Rakowie Częstochowa drużynę przygotowałem treningiem i taktyka perfekcyjnie... Sparingi wygrane wysoko ale tu się dopiero zaczyna numer - przychodzi liga i piłkarze grają tak jak by im się nie chciało!!! Tak nie da się grać... Co mecz obrona gra tak jak by jej w ogóle nie było i kończy się to katastrofą... Mój kolega ma ten sam problem i już testował karierę na wielu zespołach i potrafi się wygrać z mocnym zespołem a z ostatnia drużyną w tabeli ostro w tył się dostaje... Czegoś takiego nie widziałem w poprzednich fm... Ten silnik to jedna wielka porażka!!![/quote]

Skąd wiesz, że przygotowałeś perfekcyjną taktykę? Zły ME, bo przegrywasz??? Pewnie by był idealny gdybyś każdy mecz wygrywał 6-0, co nie?

Silnik meczowy jest dobry na tę chwilę i niech go nie tykają. Można grać jak dusza zapragnie: środkiem, skrzydłami, na lagę, z kontr. JEST WSZYSTKO. Jedynie niech naprawią killer rogi oraz dadzą większą skuteczność z bezpośrednich rzutów wolnych oraz karnych.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="romantico"]Co do terminarza - jakoś liga angielska, francuska czy hiszpańska nie ma z tym problemów, mimo tego, że ilość spotkań jest porównywalna
a dodatkowo liga angielska gra bez przerwy zimowej. A tu od kilku lat jest problem z polską.
Dziwne, że przy kompie i7, gtx960, 8 gb ramu + bieżąca aktualizacja sterów powoduje crashe. Laptop kupiony niespełna miesiąc temu.
Jeżeli w czasie testów u testerów SI większość crashy nie ujawnia się, to jestem ciekawy na jakich maszynach jest to sprawdzane.

Bład ALT + TAB - gra w większości przypadków zawiesza się przy minimalizacji. Jak dennych testerów tam zatrudniają, że przy tak prozaicznej czynności nie zauważono tego błędu. [/quote]
Błąd z terminarzem - powtarzam, nie widziałem żadnego zgłoszenia z FM16. Ligi w których drużyny regularnie grają w dalszych fazach pucharów mają w rzeczywistości terminarze dopasowane do takiej sytuacji, zespoły z ligi polskiej nie, stąd spiętrzenie spotkań PP, LM i ligi może prowadzić do przeładowania terminarza, zwłaszcza w sezonach skracanych ze względu na ME/MŚ. Taki sam problem pojawiłby się w rzeczywistości i nie wiemy jak poradziła by sobie z nim ESA.

Crashe - powtarzam że wszystkie crashe które wystąpiły w trakcie beta testów zostały zgłoszone i naprawione. Sprawdzane jest na rozmaitych maszynach w SI i u beta-testerów, na Windowsach, Macach, Linuksach, wszystkim. Proste pytanie do publiki - sypie Wam się gra, macie crashe, zrzuty pamięci cokolwiek takiego? Ktokolwiek zignorował wasze zgłoszenie ewentualnego problemu i nie pomógł na forum?

Błąd Alt-Tab pojawił się po etapie beta-testów, co wiedziałbyś gdybyś próbował czytać przed odpowiadaniem. Zagadkę "czy błąd da się wykryć w beta-testach zanim się pojawi" zostawiam już Tobie do rozwiązania.

michalis1986 Partyzant

Mianowicie jest jeden poważny błąd... To silnik meczowy! W Milanie jak i Rakowie Częstochowa drużynę przygotowałem treningiem i taktyka perfekcyjnie... Sparingi wygrane wysoko ale tu się dopiero zaczyna numer - przychodzi liga i piłkarze grają tak jak by im się nie chciało!!! Tak nie da się grać... Co mecz obrona gra tak jak by jej w ogóle nie było i kończy się to katastrofą... Mój kolega ma ten sam problem i już testował karierę na wielu zespołach i potrafi się wygrać z mocnym zespołem a z ostatnia drużyną w tabeli ostro w tył się dostaje... Czegoś takiego nie widziałem w poprzednich fm... Ten silnik to jedna wielka porażka!!!

romantico Partyzant

Co do terminarza - jakoś liga angielska, francuska czy hiszpańska nie ma z tym problemów, mimo tego, że ilość spotkań jest porównywalna
a dodatkowo liga angielska gra bez przerwy zimowej. A tu od kilku lat jest problem z polską.
Dziwne, że przy kompie i7, gtx960, 8 gb ramu + bieżąca aktualizacja sterów powoduje crashe. Laptop kupiony niespełna miesiąc temu.
Jeżeli w czasie testów u testerów SI większość crashy nie ujawnia się, to jestem ciekawy na jakich maszynach jest to sprawdzane.

Bład ALT + TAB - gra w większości przypadków zawiesza się przy minimalizacji. Jak dennych testerów tam zatrudniają, że przy tak prozaicznej czynności nie zauważono tego błędu.

[quote="romantico"]Gietz Twoja wiara w ten produkt zasługuje na szacunek. Tyle zgłoszonych crashów na forum SI , że ciężko się w tym połapać a tu jeszcze zgłaszać swoje. Powtórka z rozgrywki - gracze po wydaniu gry zamieniają się za friko w dział testów ( Ci kasę jeszcze za to biorą), a jak sądzę gdyby gracze mogli mieć narzędzia programistyczne związane z grą, to i by szybciej te babole naprawili.

Przy okazji - wiele osób przewidziało to, co teraz sie dzieje przy wydaniu FM16, jakoś nie widzę magicznego " sorry" ( to kwestia tej obrony przed osądzaniem gry przed jej wydaniem, która w jednej z dyskusji się pojawiła). Wychodzi na to, że nie trzeba było czekać na premierę by rokrocznie przeżywać falę błędów, którymi raczą Nas twórcy.
Gietz - mam nadzieję, że ten cholerny terminarz Ekstraklasy wreszcie zrobicie, bo już zobaczyliśmy babol z Legią! Ile kuźwa można to przerabiać.[/quote]
Ciekawe czy zamienisz forum w śmietnik, jak udało się przy FM15. Nie chcę przykładać do tego ręki, więc odpiszę tylko raz.

Crashe się zdarzają i będą zdarzać. Po tym jak zostają zgłoszone w odpowiedni sposób (plik crasha i dx diag) odpowiedź przychodzi szybko i zazwyczaj okazuje się że miała związek z komputerem użytkownika.
Użytkownicy nie zmieniają się w darmowych beta testerów. Beta testy FMa są bardzo rozbudowane, każdy crash który został zgłoszony w czasie ich trwania został zidentyfikowany i naprawiony.
"Wielu graczy przewidywało to co się stało" - czyli co? Pojedyncze osoby mają problemy ze stabilnym działaniem gry ze względu na brak aktualnych sterowników lub konflikt z antywirusem - SI nie ma na to wpływu, stara się pomagać każdemu kto zgłosi się na forum, więcej nie da się zrobić. Jest jeden błąd ogólny, związany z Alt+Tab, który pewnie zostanie szybko załatany, a którego nie było we wcześniejszym etapie testów. Zobacz na to forum, nie widać tutaj zastępów osób którym gra wywala się, ty z jednego-dwóch postów już robisz aferę, tak samo jak w zeszłym roku.
Terminarz polskiej ligi jest zrobiony na tyle dobrze na ile jest to możliwe. Przy polskim systemie rozgrywek, 37 kolejkach ligowych, 7 spotkaniach w PP, 13 możliwych meczach Ligi Mistrzów, 6 meczach eliminacji do Ligi Mistrzów, 1 spotkaniu w Superpucharze, przerwach na reprezentację dostajesz taką ilość spotkań że gra będzie miała problemy. Daty rozpoczęcia sezonu, rundy, poszczególnych etapów rozgrywek pucharu i ligi są poprawne, daty spotkań w pucharach są stałe, nie ma tutaj zbyt wiele miejsca na poprawki. Btw, nie widziałem screena z problematycznym terminarzem Legii w FM16, nie był zgłoszony w żadnej formie na forum SI, nie było go też chyba na CM Rev.

romantico Partyzant

[quote="Gietz"][quote="johny1910"][quote="romantico"][quote="johny1910"]Drodzy koledzy,

Spotkał się ktoś z sytuacją gdzie gra sypie się na każdym kroku? Nawet podczas pójścia do ubikacji i nie klikaniu "kontynuuj" FM się crashuje....
Jest jakiekolwiek rozwiązanie na ten problem ?[/quote]

Poczekaj na patcha.[/quote]

Rozumiem, że ktoś ma podobne problemy... ?[/quote]
Wątpię, byłoby to widoczne na forum SI.
Swoje pliki z crash dumpa możesz wrzucić tutaj: http://commu(...)es-on-PC , najlepiej razem z plikiem z dx diag - wtedy na pewno dostaniesz szybką odpowiedź co powoduje błąd, prawie na pewno leży on po stronie Twojego komputera.

Listę najczęstszych problemów i ich rozwiązań znajdziesz w tym poście:
http://commu(...)10574924[/quote]

Gietz Twoja wiara w ten produkt zasługuje na szacunek. Tyle zgłoszonych crashów na forum SI , że ciężko się w tym połapać a tu jeszcze zgłaszać swoje. Powtórka z rozgrywki - gracze po wydaniu gry zamieniają się za friko w dział testów ( Ci kasę jeszcze za to biorą), a jak sądzę gdyby gracze mogli mieć narzędzia programistyczne związane z grą, to i by szybciej te babole naprawili.

Przy okazji - wiele osób przewidziało to, co teraz sie dzieje przy wydaniu FM16, jakoś nie widzę magicznego " sorry" ( to kwestia tej obrony przed osądzaniem gry przed jej wydaniem, która w jednej z dyskusji się pojawiła). Wychodzi na to, że nie trzeba było czekać na premierę by rokrocznie przeżywać falę błędów, którymi raczą Nas twórcy.
Gietz - mam nadzieję, że ten cholerny terminarz Ekstraklasy wreszcie zrobicie, bo już zobaczyliśmy babol z Legią! Ile kuźwa można to przerabiać.

[quote="johny1910"][quote="romantico"][quote="johny1910"]Drodzy koledzy,

Spotkał się ktoś z sytuacją gdzie gra sypie się na każdym kroku? Nawet podczas pójścia do ubikacji i nie klikaniu "kontynuuj" FM się crashuje....
Jest jakiekolwiek rozwiązanie na ten problem ?[/quote]

Poczekaj na patcha.[/quote]

Rozumiem, że ktoś ma podobne problemy... ?[/quote]
Wątpię, byłoby to widoczne na forum SI.
Swoje pliki z crash dumpa możesz wrzucić tutaj: http://commu(...)es-on-PC , najlepiej razem z plikiem z dx diag - wtedy na pewno dostaniesz szybką odpowiedź co powoduje błąd, prawie na pewno leży on po stronie Twojego komputera.

Listę najczęstszych problemów i ich rozwiązań znajdziesz w tym poście:
http://commu(...)10574924

[quote="cellpump"]Wiesz co, fajnie że są realistyczne kontuzje, a inne rzeczy w grze? Żeby SI wszystko co robi tak szybciutko dementowało linkami tak jak do statystyk kontuzji to byłoby wspaniale, a nie jest.[/quote]
Tutaj odpowiadam szybko bo sprawa jest powiązana z moim obszarem - researchem. Wiem jak system kontuzji działa w grze, czytałem statystyki, badania dot. ilości kontuzji, mogę się wypowiedzieć. Przy wielu rzeczach albo mam za małą wiedzę (jak w kwestii spraw związanych z wykrywaną wydajnością karty graficznej), albo sprawa jest bezdyskusyjna (jak z problemami z Alt+Tab) i nie mam o czym mówić, zwłaszcza że sprawą już zajmują się koderzy.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution