Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

dawid190 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.01.2008 18:44    #18021     Sufler - Porady do gry - Ważne ! ! !PROBLEM!
Więc tak:gram sobie w FM'a po meczach w LM postanowiłem pójść na urlop ze wzgledu ze nastepne mecze to PP i PL postanowilem aby moj asystent w czasie mojej absencji mnie zastopil a ze akurat pomiedzy tymi meczami byle repra to mialem wolne jakies 16 dni.Wiec wziolem urlop...kilka dni pozniej w grze(3 dzien)wiec skoro mtak to mozolnie idzie postanowilem wcisnac "WiNDOWS"aby puscic jakąś muzyczke lub wejsc na cmrev.com..po 20 minutach chce wrucic do gry a tu Kupa..!! nie da sie klikałem juz 1000000razy i tylko zmienia mi sie rozdzielczosc Ratunku ! ! co mam zrobić??da sie to jakoś przywrucić???

heniod Partyzant

Witam!
Jestem dosyć zdenerwowany ponieważ gdy już dorobiłem się oryginalnego fm'a to okazało się że chodzi mi on bez rewelacji.
Wymagania minimalne z pudełka spełniam (athlon 1800+; 256RAM) a gra chodzi strasznie wolno. W czasie przetwarzania po kolejce ligi angielskiej mogę spokojnie spić herbatę... Totez mam dwa pytania ?
1. Czy minimalne wymagania zakładają właśnie że gra będzie się strasznie ślimaczyć nawet przy wyborze jednej ligi na małej bazie danych gry ? Zazwyczaj minimalne wymagania podawane są na wyrost toteż byłem pewien że dwóch-trzech ligach sobie pogram...
2. Czy dokupienie 512MB/1GB RAMu sprawi że będą mógł swobodnie grać na trzech-czterech ligach ?

PS. Uprzedzając lincz... widziałem już tu kiedyś wątek na temat wymagań ale teraz nie mogę go znaleźć na suflerze...

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

04.01.2008 17:05    #18023     Sufler - Porady do gry - Plik retain.ddt do Fm 2008
Mam mały problem...Otoz zapragnalem sobie miec ogromna baze danych dla FM 08....Ale szukajac w necie nic narazie nie znalazlem....Jak ktos bylby mily i moglby mi podac link skad moglbym sciagnac plik retain.ddt....wiem ze taki plik byl dostepny ale do FM 07 autorstwa Wujka Przecinaka...

omega Młody aktywista

04.01.2008 16:56    #18024     Sufler - Porady do gry - ach ten silnik meczowy
a ja ci radze przestuduiowac inne podobne tematy ktorych bylo juz 1000
napisze to jeszcze raz ja jako jeden z nielicznych zadnych problemow z silnikiem gry nie mam

miszczu212 Partyzant

ja tez z rogami nie mam zadnych problemow a napewno mam slabszych graczy niz bojan itd.
dlugo je dopracowywalem ale czesto zdobywam bramki z rogow.
wogole stale fragmenty sa moja silna strona.
musisz pokombinowac i w koncu wypracujesz złoty środek

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
04.01.2008 15:29    #18026     Sufler - Porady do gry - Baza Huge
Plik retain aktywuje wszystkich piłkarzy dostępnych w FM 2008. Niektórzy nazywają to ogromną bazą danych.

bartek.janusz16 dał plik z instalatorem zapewne tam jest wszystko wyjaśnione.
Może to Ci pomoże http://cmrev(...)287.html
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

masseur Partyzant

To jest fakt. Problem polega na tym jak komputer ma zinterpretować czy napastnik brał udział w akcji czy nie :/ W niektórych sytuacjach ludzie są niezastąpieni. Mnie też to wkurzało, ale przyjąłem do wiadomości że niewiele można z tym zrobić. Chociaż możesz coś zrobić: zwiększ twoim zawodnikom trening taktyczny to rzadziej będą łapani na ofsajdzie i takie sytuacja będą rzadsze.

Bartez Przodownik pracy

rokfor - w FM przy każdych rozgrywkach jest taka opcja jak "Zasady". Więc weź je włącz i poczytaj, ilu możesz zawodników zarejestrować i kiedy. Ale skoro nie chce Ci się ich poczytać, to już Twój problem. Ale żeby nie było to zamieszczam obrazek.

jender17 Partyzant

Ja mam Viste i wszystko śmiga. Ale co do Twojego problemu to czy nie masz przypadkiem włączonych podczas instalacji wirtualnych dysków. Jeśli tak to wyłącz je, choćby na czas instalacji. Dość dużo nowych gier się z nimi gryzie.

Lesio Partyzant

Miałem kiedyś podobny problem, ale w innym kompie, a był to problem napędu CD.
Zobacz, czy nie masz problemów z kontrolerami napędu CD/DVD (w Menedżerze Urządzeń), a jak nie to uaktualnij sterowniki tegoż napędu- najlepiej z oryginalnej płyty, a jak nie to z neta.
Mi wtedy pomogło!
No i zobacz, czy płyta jest czysta lub nieporysowana :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.