Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
07.01.2008 16:22    #17991     Sufler - Porady do gry - Jakaś pożyczka ?
No to masz ambitny plan :P Zakładam sobie pięcioletni plan drugoligowym Śląskiem, po roku awans (bezproblemu, gdyż maja świetny skład, jak na drugą ligę) i puchar Polski w pierwszym lub drugim sezonie, a w ciągu 5 lat mistrz Polski. Spełniłem go w 4 lata. A ja myślałem że jestem ambitny :P

Franklin Partyzant

07.01.2008 15:58    #17992     Sufler - Porady do gry - Jakaś pożyczka ?
Witam,
mam problem finansowy i to całkiem poważny. Jestem menadżerem Pelikana Łowicz. Przychodząc do drużyny już stan konta był na minusie, a do tego klub zaproponował zawodnikom nowe wyższe kontrakty, co było dla mnie bardzo niekorzystnym rezultatem. Posprzedawałem zawodników z najwyższymi kontraktami( ok. 800-900) oraz starych wyjadaczy bo wiedziałem, że swoje lata mają za sobą i już na nich na pewno więcej bym nie zarobił. Jeżeli ktoś wie o czym mówię to są to sumy od 0 do 10 tys.(najdroższy-wszystko euro) Sprowadziłem kilku przyzwoitych(wcześniej byli u mnie na testach). Stadion to ok. 5000 miejsc, a kibiców przychodzi w granicach 200 - max 500. Co miesiąc klub przynosi straty w granicach 20 – 60 tys. Na płace w pierwszym sezonie wydawałem 10 tys. tyg. w drugim 8 tys. W rozpoczętym trzeci sezonie wynoszą już tylko 6 tys. Oczywiście coś za coś osłabiam skład. Pierwszy zespól jest w porządku, ale dublerzy to juniorzy (a wyobraźcie sobie jak wygląda szkółka młodzieżowa w takim klubie). Przerwy zimowe na których organizowałem sparingi z drużynami które przynoszą jakieś dochody tylko zmniejszały miesięczne straty( do ok. 10 tys.). Sprzedani zawodnicy przynoszą mi dochody w ratach. Mój sztab szkoleniowy zarabia ok. 3tys.(w tym 1 tys. ja). Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, zwłaszcza że ten sezon szykuje się naprawdę ciężko(wcześniej zajmowałem 14 (1sezon) i 13(2) miejsce na zakończenie rozgrywek) Sprawdziłem w necie, że Łowicz ma ok. 30 000 tys. mieszkańców. Jak mam ich przyciągnąć na stadion ? Ściągnąć jaką gwiazdę :-) .Może ratunkiem finansowym było by grać samymi juniorami, ale co wtedy było by z wynikami na boisku. Stan konta wynosi ok. – 500 tys. ( przed rozpoczęciem zarząd zasilił drobnymi konto i sprzedałem zawodników za ok. 200 tys. Chciałem mieć klub patronacki, ale zarząd nie znajduje żadnego kandydata a to by przyniosło kilka centów. Oczywiście wypożyczam do drużyny kogo mogę za darmo, ale coraz mniej chętnych(w pierwszy sezonie pół mojego pierwszego składu to gracze z wypożyczenia w tym tylko 2). Skład liczy jakieś 20 kilku zawodników(z juniorami), najwyższa pensja zawodnika to 400 inni standard 200-350 (juniorzy 80). Uczę zawodników nowych pozycji dlatego nie muszę dokonywać nowych zakupów. Mówiąc o juniorach mam na myśli tych których przeniosłem do pierwszego zespołu co prezentują mizerny poziom, a nie ci z U-21, którzy są beznadziejni.

marcin89 Partyzant

07.01.2008 15:46    #17993     Sufler - Porady do gry - koszulki
mam problem wklejam koszulki do ligi hiszpanskiej i sa wszystkie koszulki do klubow te lepsze.Ale jak sprawdzam club barcelona to ona ma 2 paski pod kolor i nawet nie ma herbu mozecie mi pomoc jak to zrobic bo dziw ze do wszystkich klubow sa tylko do barcy nie

Michael Owen Partyzant

07.01.2008 15:29    #17994     Sufler - Porady do gry - Problem z FM
Mam problem z moim FM .Jak włacze go to po chwili wywala mnie do windy i wyskakuje jakis
ostrzezenie "Did not find font resource:fonts/vera". prosze o pomoc

marcin89 Partyzant

07.01.2008 15:25    #17995     Sufler - Porady do gry - problem z piłkarzem
mam taki problem moj obronca ebue chce odejsc z klubu do innej druzyny bo mowi ze juz wszystko osiagnal.Jak mam go przekonac zeby zostal albo co zrobic zeby zmnienil zdanie

sefko1 Przodownik pracy

07.01.2008 12:19    #17996     Sufler - Porady do gry - plc sugar daddy
Troche sie mijacie z prawdą koledzy.

1. Sugar daddy - to poprostu funkcja prezesa, który dofiansowywuje klub z własnych pieniędzy. Co w skrócie znaczy, że klub niezaleznie od wyników finansowych może uzyskać dodatkawe zasilenie budżetu. Pojawia się to w budzecie, w dochodach, pod pozycją inwestycje. Jest to odczuwalne zwłaszcza w słabszych klubach, gdzie w Conferance (6 liga angielska) klub może miec budżet na poziomie 5 mln funtów zamiast kilka tysięcy. Im mocniejszy klub tym kasa "wpompowywana" przez prezesa większa (zwykle raz w roku, chyba, że klub ma problemu fiansowe to częściej)

2. PLC to poprostu giełdowa spółka akcyjna. Dzięki temu klub może uzyskać dodatkowe dochody poprzez sprzedaż akcji na giełdzie.
spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w krajach anglosaskich to LTD (niemieckie GmbH).
Pozdrawiam.

naimad83 Młody aktywista

Jesli chodzi o te spalone potwierdzam ze jest ich za duzo.

A co do rogów teżmam problem ale innej natury otóz szczelam duzo bramek z rogów ale ponad 90% mi nie uznaja bo ktos faulowal tez tak macie!!!!!!!!!

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

Gdy gram w FM`a średnio co godzinę wyłącza mi się komputer.Gdy gram w inne gry również ale zdecydowanie rzadziej np. raz na 3 dni.Co może być przyczyną tego że mi się wyłącza i tego że najczęściej na FM?

Ja rozumiem że w instrukcji pisze żeby odpoczywać co godzinę gry ale to chyba przesada?

baraneeq Partyzant

06.01.2008 16:09    #17999     Sufler - Porady do gry - Pozwolenia naprace w Anglii
;) jA TEZ Mam takie problemy:) Ochoa nie dostał Pozwolenia;/ Toto tamuz tez nie ale mógł podpisac kontrakt:)Wiec Róznie Przewaznie jak po 1 próbie niedostaje to sie odwołuje i dostaje w 2;)

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

06.01.2008 13:58    #18000     Sufler - Porady do gry - Pozwolenia naprace w Anglii
Co oznacza pozwolenie na pracę i dlaczego nie każdy je otrzymuje?

Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Tak więc grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów. Po pierwsze - musiał on grać w przynajmniej 75% spotkań pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat. Po drugie - państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA. Oprócz tego warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych. Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.