Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

nbw Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
17.02.2008 10:13    #17601     Sufler - Porady do gry - Duże ambicje piłkarzy
Rozumiem poczucie straty, kiedy paru zawodników z "dream-teamu" pragnie się wyłamać i grać w lepszej lidze czy drużynie ale wg mnie - nie ma się czym przejmować.

Sam gram zawsze słabymi i bardzo słabymi drużynami, więc ambicjonalne odejścia najlepszych to chleb powszedni. Przede wszystkim, podchodzę do tego z dystansem i traktuję jako wyzwanie. Uważam, że odejście nawet całego składu to dla każdego menadżera nie lada gratka by się sprawdzić. A jak się zachowywać?

1) schlebiać, wyróżniać ale być stanowczym - każdy piłkarz musi mieć świadomość, że jest częścią zespołu i to drużyna ma pierwszeństwo nad jego ambicjami. Jeśli się nie da po dobroci to obiecać sprzedaż po sezonie.
2) kalkulować i być aktywnym na rynku transferowym - nie ma zawodników nie do zastąpienia, jedyny problem to przestać przywiązywać się do nazwisk. Trzeba sobie skalkulować czy opłacalne jest dać sprawdzonemu zawodnikowi podwyżkę czy lepiej go sprzedać i w jego miejsce kupić/wprowadzić z rezerw młodego zawodnika albo jakąś gwiazdę na którą wcześniej nie było nas stać
3) nie bać się zmian. Zawsze gdy tracę kilku zawodników staram się myśleć o tym, jak tę stratę zamienić na zysk - dzięki sprzedaży mam większe możliwości finansowe więc mogę zainwestować w piłkarzy, infrastrukturę, stadion. Poza tym, jeśli strata jest dotkliwa - 4-5 zawodników z pierwszego składu, to przypominam sobie Matta Busbyego, który musiał odbudować Manchester United po stracie właściwie całej drużyny (siedmiu zginęło na miejscu, jeden w szpitalu, w wyniku kontuzji dwóch nigdy więcej nie zagrało).
4) być fair - FM to gra, ale wszyscy na siłę starają się ją urealniać, więc skoro chcemy realności to weźmy pod uwagę, że kariera zawodowa piłkarza to jakieś 10-15 lat. W tym czasie musi zarobić i zdobyć doświadczenie na resztę życia; jeśli oferta dla piłkarza jest dobra a spłacił już swój dług wdzięczności względem twojego klubu - puść go.
5) być pewnym siebie

Tzar Przodownik pracy

17.02.2008 10:13    #17602     Sufler - Porady do gry - Jedno zdjęcie
Nie zakłada się dwóch identycznych tematów tylko dlatego, że chciałeś dodać jedno pytanie na końcu. Mogłeś to zrobić w tym pierwszym temacie: http://cmrev(...)57.html.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
16.02.2008 22:45    #17603     Sufler - Porady do gry - Duże ambicje piłkarzy
Myślę, że temat się już lekko wyczerpał. Jednak postanowiłem napisać. Warto gdy piłkarze mają ambicjonalne problemy przywrócić ich do porządku ostrymi słowami (w stylu musisz zostać, bez gadania) niż kompromisowo wychodzić z sytuacji. Wpływ takiego zachowania na późniejsze decyzje piłkarzy (ewentulana prośba o wystawienie na sprzedaż) była korzystniejsza (chcieli zostać). Zaobserwowałem to w mojej Wisełce grając w Lidze Mistrzów.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Arko Młody aktywista

16.02.2008 21:52    #17604     Sufler - Porady do gry - Duże ambicje piłkarzy
Witam, mam problem, właśnie awansowałem Legią do eliminacji LM. Stworzyłem dobrze funkcjonujący, zgrany zespół, ktory w lidze nie miał sobie równych. I teraz kilku kluczowych w moim dream-teamie zawodników chce odejść do większego klubu. Czy mogę ich jakoś przekonać, że warto zostać w Legii?

Piłkarze ci mają status " niezastąpiony dla klubu"

youpi Partyzant

16.02.2008 17:24    #17605     Sufler - Porady do gry - sztab szkoleniowy
Mam problem mnianowicie nie mogę jż zatrdniać trenerów, scoutów daradycoś z tym zrobić abym mógł zatrudniać kolejnych???

Fenix Partyzant

16.02.2008 16:38    #17606     Sufler - Porady do gry - Zmiana w Edytorze
Niestety nie poszło ... W ogóle jakiś problem mam bo w klubie w którym stworzyłem to ciągle jes tbardzo mała ilość płac do wykorzystania - na kluczowego zawodnika ledwie mogę dac 725 tyg. A po tym myku co ty mi DareQ podpowiedziałeś to budżet mam jedynie 10 mln no i płace na zawodników 725 za tydzień czyli nic ...

Cholera co zrobić

CR7 Partyzant

16.02.2008 16:37    #17607     Sufler - Porady do gry - Problem z gra w sieci
Gram z kumplem przez siec w FM 08.Jemu strasznie sie tnie gra a mi nie(ja jestem hostem).A gdy on jest hostem to jemu sie nie tnie ale mi sie tnie.Mamy dobre kompy wylaczone gg antywirusy.Co może być tego przyczyną

mideros Partyzant

16.02.2008 16:01    #17608     Sufler - Porady do gry - nowy gracz w sieci
witam. staramy sie z bratem zagrac przez hamachi. i problem polega na tym iz gdy wejdzie ktorys z nas w gre to widac gracza hostujacego lecz po nacisnieciu nowy gracz w statusie przybylego jest oczekiwanie a gdy drugi raz wcisnie pojawia sie okno nowego gracza lecz jedyne co moze w nim zrobic to imie nazwisko data urodzenia i nic po za tym... nawet druzyn nie widac i narodowosci sie ustawic nie da... mial ktos kiedys taki przypadek? prosze o pomoc z gory dzieki

Fenix Partyzant

Dobra Krooger spokojnie hehe nie straszcie mnie już tu - no tak buforowanie skórki no to ok ale czy to pomoże w facepackach i logopackach??

Dżizas ten problem jest z gatunku tych niesmacznych

Fenix Partyzant

Witam!
Piszę, bo mam problem z wgrywaniem różnorakich dodatków - począwszy od logopacków, facepacków aż do skórek. Nie wiem co się dzieje, robie jak należy - tworzę w pliku data plik graphics i tam wszystko daję, po czym za każdym razem po odpaleniu FM 2008 wyświetla mi się białe bądź czarne tło i nic nie mogę robić. Tak też było ze skórką. Co mam zrobić do jasnej? Pomóżcie ziomki

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.