Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

slawektepsa Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.03.2008 21:36    #17541     Sufler - Porady do gry - Brak wszystkiego.
Takie coś ode mnie,czytając różne fora co rusz ktoś ma pytanie o jakiś problem z grą.Najczęściej padają porady typu przeinstaluj gre itp.Ja jednak chcę zwrócić Waszą uwagę na jedną jakże często pomijaną rzecz a więc stan systemu i jego wyposażenie w najnowsze aktualizacje.Przeglądarka gry oparta jest na aplecie java ,a jakże często mając do czynienia z wieloma kompami użytkowników(taka moja praca)widzę rózne zaniedbania w tym zakresie a to nie ma wcale,a to wersja stara jak świat
a to wyłaczenie w aplecie jakis opcji.Często rozwiązaniem problemu z grą nie jest jej przeinstalowanie choć to pomaga ,a dokonanie aktualizacji apletu javy w systemie,- tu uwaga ,zeby to zrobic prawidłowo wypadałoby najpierw usunąc starą wersję javy ,przeładować koniecznie system i dopiero wgrać aktualna wersje co wyeliminuje rózne błedy gdy tego nie zrobimy w tej kolejności.Nastepna sprawa do posiadanie w systemie środowiska oprogramowania Net Framework -czesto jest potrzebne do prawidłowego działania niektórych programów vide ostatni mini scout1.4 bez tego składnika nie zadziała czy też sterowniki do grafiki a zwłaszcza ich panele sterowania tez tego środowiska wymagają.Na koniec o SP2 też niejednokrotnie zdarza się mi spotykać ,ze go nie ma lub jest SP1 jeszcze.
Podsumowując ten troche przydługi post powiem jedno -do prawidłowego i bezstresowego korzystania z rozrywki jaką daje nam Fm i inne nowe gry bardzo ważną rzeczą jest posiadanie aktualnego oprogramowania sytemowego i innych firm a niestetu wiele użytkowników traktuje ten temat po macoszemu.To tak na marginesie problemów z gra takie mnie przemyslenia dopadły.
Pozdrawiam ,życzę miłego grania oby bez problemów.
Sławek

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
02.03.2008 20:13    #17542     Sufler - Porady do gry - Parę pytan
Jakoś tak mi się głupio kliknęło Dodaj odpowiedź.

2) Klikasz na szukaj klubu filialnego i liczysz na łut szczęścią, że zarząd zechce Cię zapytać o formę współpracy.

3) Z Genie są problemy. Poszukaj w FAQ, tam być może jest link. To była strona chyba www.fmscout.com
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

bartix94 Młody aktywista

02.03.2008 19:59    #17543     Sufler - Porady do gry - Brak wszystkiego.
możesz spróbować moją metodę. jak miałem problem z crush dumps to zrobiłem w Windowsie nowego użytkownika i na tym nowym użytkowniku grałem w Fm-a

krooger1988 Młody aktywista

pyz7

Twój problem był poruszany wielokrotnie na łamach suflera. Jesli byłbys tak laskawy to prosze skorzystaj z wyszukiwarki bo ona naprawde nie boli.

na100! Partyzant

02.03.2008 12:55    #17545     Sufler - Porady do gry - Prosze o pomoc!
mam problem ze sciagnieciem Fudi & Messinho Revolution Update 2008 v2.0!
gdy wciskam pobierz wyskakuje cos takiego : 550/fm/uaktualnienie/Fudi & Messinho Revolution Update 2008 v2.0: No such file or directory! CZY MOZE MO KTOS POMOC???

pyz7 Partyzant

Mam oryginalnego FM`a 2008 oraz wgraną łatkę 8.01.
Gram w tej chwili Lyonem i problem polega na tym, że w czasie meczu komentarz nie zgrywa sie z akcją na boisku, pasek mruga od padających bramek, kibice krzyczą z radości... (czytałem kiedyś o tym, ale to jeszcze bym zniósł), natomiast największy problem to to, że tuż po zakończonym meczu nie mogę przejść dalej- to znaczy nie mogę opuścić okienka meczowego. Sytuacja jest o tyle dziwna, że w podsumowaniach i komentarzach pomeczowych jest napisane że sędzia zakończył mecz, a patrząc na boisko wszyscy zawodnicy udali się do szatni (boisko jest puste poza sędzią).

W normalnej sytuacji powinniśmy mieć po zakończeniu meczu dostępny przycisk kontynuuj ,a ja mam do wyboru graj/pauza- tak jakby mecz toczył się dalej...próbowałem wchodzić w różne opcje, ale jak gdzieś wyjdę poza mecz to jest dostępny tylko przycisk Mecz; gra wymusza na mnie powrót do meczu, którego nie mogę zakończyć. Czyli stoję w kropce, nic nie mogę w tym momencie zrobić... :-(

Jedynym wyjściem jest save-owanie gry przed każdym meczem i po wystąpieniu błędu uruchomienie gry od nowa i rozegranie danego meczu jeszcze raz z nadzieją, za drugim razem błąd nie wystąpi....ale komu sie chce robić to tak często???

Błąd związany z niezgraniem sie komentarzy z akcją powtarza sie za każdym razem, a sytuacja ma miejsce tylko w 2. połowie

Jeśli spotkaliście sie z takim poważnym błędem, który prawie całkowicie uniemożliwia grę i wiecie to z tym zrobić, to proszę o pomoc.

SlimShady7 Młody aktywista

Mam kilka problemów podczas kariery w angielskim AFC Telford.

1) Co muszę zrobić aby mój zespół przeszedł na zawodostwo ?? Awansowałem 2 sezony z rzędu z Blue Square North do Blue Square Premier, a potem odrazu do Coca-Cola League 2. Wszystkie drużyny w tej lidze uważane są za "zawodowe" a moja nadal jest "półzawodowa". W konsekwencji piłkarze nie zgadzają się na podpisywanie kontraktów profesjonalnych. Wszyscy od góry do dołu mają kontrakty amatorskie lub juniorskie.

2) Drugi problem dotyczy nawiązywania współpracy z lepszymi klubami. Drużynie AFC Telford jako kopciuszkowi przydałby się zaprzyjaźniony klub który sypnąłby jakiś grosz (z finansami u mnie krucho) lub chociaz wypozyczył średniej klasy grajka. Za każdym razem na moją prośbę zarząd odpowiada w ten sam sposób: "Nie widzimy potrzeby aby nawiązywać w tym momencie..." bla bla bla. Czy mogę w jakiś sposób na to wpłynąć ? Czy cierpliwie czekać, aż szacowny prezes zmieni zdanie ?

3) Podczas próby zakontraktowania nowych szkoleniowców, zarząd odwołuje wszystkie moje umowy twierdząc ze wystarczy mi !!2!! trenerów. Paranoja... czy to się kiedyś zmieni czy nawet prowadząc mój team w Premiership będę męczył się tylko z dwoma "fachowcami" w sztabie?

4) Znalazłem kilku genialnych (jak na mój zespół) zawodników w Nigerii i Brazylii. Niestety jak zawsze na drodze stają mi urzędy wydające pozwolenie na pracę. Od czego zalezy dopuszczenie tych zawodników do gry w mojej drużynie ? Czy pozwolenie dostają tylko gracze których zespoły walczą w najwyższych ligach ?

5) Rzuty Karne :/ W poprzednim sezonie na 17 rzutów karnych moi zawodnicy strzelili tylko 4!!! Do tego dochodzą 3 przegrane serie rzutów karnych w meczach pucharowych. Szoook... Czy oprócz wysokich atrybutów "Rzuty Karne" i "Opanowanie" coś jeszcze się liczy ? Czy ma na wpływ na to zmęczenie (kondycja) zawodników ?
Forza Grande Milan !!!

cinu Partyzant

29.02.2008 14:21    #17548     Sufler - Porady do gry - Niedostępny zawodnik
Zacząłem nowy sezon Pogonią Szczecin (przy minimalnej pomocy edytorka 2liga dla Szczecina ;) ) mając niewielkie fundusze na transfery postanowiłem zatrudniać co lepszych zawodników z wolnego transferu. Jeden z nich Omunigo Temile (serdecznie polecam moj ulubiony zawodnik ) rowniez byl jednym z tych ktorzy mieli w ręku swoją kartę zawodnika. Po zatwierdzeniu kontraktu, nastepnym sparingu w ktorym miał wystąpić okazuje sie ze jest "Nieuprawniony do gry". W czym tkwi problem?? został mu przyznany numer, w kontrakcie ma "Piłkarz Kluczowy" i dalej nie moge go wystawiac w meczach:/

Drugie pytanie: jak dopasowac charaktery do "ucznia" i "mentora" aby uczeń jak najdłużej szkolił sie pod skrzydłami starszego kolegi?? np. porywczy z opanowanym , zdeterminowany z porywczym??

pyz7 Partyzant

29.02.2008 09:28    #17549     Sufler - Porady do gry - Żenada
niestety przy kolejnym spotkaniu ten sam problem.do przerwy wszystko ok,po przerwie przebieg meczu na pasku zupelnie odmienny od przebiegu na boisku,konczy sie spotkanie kontynuowac gry nie moge :(

pyz7 Partyzant

29.02.2008 07:39    #17550     Sufler - Porady do gry - Żenada
Tak ,zamknąłem grę i wczytałem jeszcze raz,ale problem nie zniknął.Dochodzi do spotkania Lyon-Cean i znowu to samo.Mogę sobie chodzic po wszystkich zakładkach,sklady,transfery itd.ale kontynuowac gry niestety nie moge(tak teraz mysle ,moze udac sie na urlop?w grze oczywiscie)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.