Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
25.04.2008 17:50    #17271     Sufler - Porady do gry - Problem z finansami klubu
goferzo - dzieki za slowa otuchy. Jednakze ja juz to przerabiam trzeci raz. Grajac Athletic Bilbao zajalem przyzwoita 6 pozycje w lidze. Dostalem sie dzieki temu do Pucharu UEFA. Klub jednak w trakcie sezonu stracil tyle, ze na transfery dostalem jakies grosze (maly problem) a budzet pensjowy obcieto mi o ponad 150 tys/tydzien. Przed tym obcieciem do calkowitego wykorzystania budzetu placowego brakowalo mi ok. 50 tys/tydzien. Obciecie spowodowalo, ze z samego tytulu pensji (i tak pomniejszonych o skutecznie renegocjowane kontrakty) klub przynosil prawie pol miliona strat miesiecznie. Efekt? Nie 18 mln do przodu tylko akceptacja kazdej propozycji transferowej (del Horno - 2,5 mln; Yeste - 4 mln itp), wyprzedaz polowy skladu. I jak tu wtedy walczyc o Puchar UEFA? Ech.. Ide odpalic FMa i cos pokombinowac. Dzieki wszystkim za sugestie, choc problem chyba rozwiazany jednak nie zostal. Ale doczekam do konca sezonu, moze cos sie zmieni (bo grac trzeci sezon z rzedu innym teamem tylko po to, zeby okazalo sie po sezonie ze grac sie dalej praktycznie nie da to srednia przyjemnosc).
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

robertinho Partyzant

25.04.2008 16:36    #17272     Sufler - Porady do gry - Zgłoszenie zawodnika do sezonu
Cześć, mam taki problem i to już drugi raz w ciągu grania w FM'a 08. Otóż podczas zimowej przerwy w rozgrywkach sprowadziłem do klubu dwóch nowych zawodników. Zazwyczaj po każdym nowym transferze pojawiała się przy informacji o jego zakupu ikonka z możliwościa jego zgłoszenia do sezonu. W obu przypadkach coś takiego się nie pojawiło. Pod sam koniec okna transferowego pojawiła się informacja o możliwości rejestracji zawodników ale danej ikonki nie było. Myślałem, że może coś nie zaskoczyło kontynuowałem do następnego dnia, a następnego okienko rejestracji się skończyło :/ Efekt tego jest taki, że dwa nowe nabytki nie mogą grać do momentu rozpoczęcia nowego sezonu. Istnieje jakaś mozliwość ich rejestracji drogą ręczną? Próbowałem przez FM Modifier, ale dodanie im numeru w składzie nie przyniosło pożądanego rezultatu. Jak ktoś zna jakiś sposób na to, to będę wdzięczny za pomoc.

FM 08 v.8.0.0

Pozdrawiam

SlimShady7 Młody aktywista

25.04.2008 15:12    #17273     Sufler - Porady do gry - Puchar Lata ??? :/
Nowy rok, nowa wersja FM-a... ale problem ten sam :P Wie może ktoś czy powstał pliczek zmieniający nazwy rozgrywek o Puchar UEFA i Intertoto na oryginalne i gdzie mógłbym go znaleźć ???

Przepraszam za odświeżanie starego tematu... ale po co zakładać nowy ;)
Forza Grande Milan !!!

andresss21 Partyzant

Witam.Nurtuje mnie taka myśl?odnośnie polecen zespołowych a inndywidualnych.Mój problem polega na tym?czy jeśli zawodnik nie ma zaznaczone np nastawinie zespołowe to dostosowuje sie do poleceń nastawienia zespołu,czy je ignoruje i dostosowuje sie do polecen wydanych indywidualnie?Prosze o pomoc z góry dziekuje

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

25.04.2008 12:44    #17275     Sufler - Porady do gry - Problem z finansami klubu
Gram PSG, pierwszy sezon. Na transfery dostalem na dzien dobry ok. 5 mln euro. Na pensje niecale 600 tys euro/tydzien. Kupilem zawodnikow za ok. 3,5 mln, z budzetu transferowego zostalo wiec w zapasie 1,5 mln. Renegocjowalem pare kontraktow obnizajac pensje mniej waznym zawodnikom, kilku niepotrzebnych za wyplata jednorazowego odszkodowania wyrzucilem z zespolu. Obecnie w zapasie w budzecie na pensje mam ok 100 tys euro/tydzien. Wygrywam mecze np. pucharowe, za zwyciestwo w ktorych daja kase (w zaleznosci od rundy od kilkadziesiat do kilkaset tysiecy euro). Jednakze jedynie marzec (badz kwiecien, nie pamietam) byl miesiacem kiedy moj klub nie przyniosl straty, a to za sprawa zwyciestwa w Pucharze Ligi Francuskiej. W pozostalych miesiacach straty ksztaltowaly sie na poziomie 0,5 mln euro na miesiac. I teraz pytanie - o co cholera jasna chodzi? Pilnuje wydatkow ktore sa ode mnie zalezne, nie wydaje na transfery, obcinam pensje, w obu budzetach mam spory (bo kilkunastoprocentowy) zapas. Frekwencja na poziomie 38 - 39 tys jest chyba 3 czy 4 w lidze. A klub przynosi straty. Zeby nie bylo, ze jest to odosobniony przypadek - to samo mialem prowadzac Athletic Bilbao (pomimo wywalczenia nimi w pierwszym sezonie awansu do Pucharu UEFA) i Mallorce (7 miejsce w lidze, polfinal Pucharu Hiszpanii). Za zadnym razem nie przekroczylem zadnego z budzetow, przy zadnym tez nie majstruje (zwiekszajac budzet transferowy na rzecz placowego albo odwrotnie). Edytora w zadnej z gier serii FM w zyciu nie wlaczylem.

Ma ktos jakis pomysl dlaczego dzieje sie tak jak sie dzieje? Wiem czym to grozi - PSG sezonu jeszcze nie skonczylem, ale grajac Athletic Bilbao dotrwalem pomimo tych strat do rozpoczecia sezonu 2008/2009 i tam dostalem na transfery 200 tys euro, budzet placowy zmniejszony o cwierc miliona euro na tydzien (oznaczalo to momentalne przekroczenie tego budzetu o ok. 100 tys na tydzien), zawodnikow powystawiano mi na liste transferowa, zgodzono sie na sprzedaz kluczowych pilkarzy itd. Ma ktos pomysl jak to rozwiazac?
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

goferzo Młody aktywista

24.04.2008 18:29    #17276     Sufler - Porady do gry - Poblemy z pressingiem ( GPP )
heh, ja problemu nie widzę - żaden nawet pseudo-dobry obrońca nie będzie czekał aż mu przeciwnik wejdzie na pole karne, na tym polega rola obroncy zeby wychodzic do przeciwnika, a przy ustawionym GPP robi to po prostu częściej i zapuszcza sie dalej. Gra obrony polega na trzymaniu napastnikow rywala i zadne szalone polecenia trenera nie są raczej w stanie zmienic czegos, co wpaja sie piłkarzowi od początków jego treningu. Przed łatką ludzie narzekali na bardzo nierealistyczne zachowanie piłkarzy, czyli cofanie się obrońców kiedy napastnicy mają piłke (a z tego co czytam właśnie coś takiego chcesz osiągnąc). Łatka naprawiła ten 'wielki bug'.

patryk_augustow Młody aktywista

Witam!
Otóż mój problem polega na tym,że po skopiowaniu tego folderu od 9pucka do katalogu z kitsami, dalej w tle widze te domyślne koszulki. I tu moje pytanie czy coś robie źle czy może nic już nie naprawi tego uroku nowego fm'a???? Z góry thx za pomoc.

POZDRO
"Świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w*******i"

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

24.04.2008 15:53    #17278     Sufler - Porady do gry - Poblemy z pressingiem ( GPP )
JESTEM PEWNY ŻE GPP NIE DZIAŁA! Przed chwilką znów włączyłem cały mecz ustawiając stoperom minimum GPP pole karne do samego końca i wychodzili do napastników nawet w okolice środka boiska na połowe. Odbiera mi to ochotę do gry jestem sfrustrowany. Próbowałem kryjąc strefa, 1 na 1 i to samo... Wychodzą i wychodzą, moje polecenia GPP nic nie dają!... Nie wiem może jeszcze raz instalnąć FMa bo instalowałem go na nowo odkąd zaczełem grać obecna rozgrywkę... Może sie łatka 8.0.2 coś źle zainstalowała, sam już nie wiem...:(
...Jestem ciekaw czy ktoś też ma z tym taki problem...
Tak bardzo chce grać w FMa a ten problem mnie tak strasznie zniechęca...

Frost Młody aktywista

24.04.2008 14:51    #17279     Sufler - Porady do gry - pozwolenie na prace - problem
I po co zasmiecasz sufler? w FAQ jak Byk jest napisane:

Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to: Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:
# Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.# Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.# Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.# Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)# Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych. # Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu. # Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.Pozwolenia na pracę nie obowiązuje obywateli Unii oraz obywateli Szwajcarii, Norwegii, Islandii oraz Liechtensteinu, które choć nie należą do Unii, z racji wysokiego poziomu gospodarczego, traktowane są jak one.

Kurcze Czytanie nie boli.Tak samo jak szukanie;/

Ps.Mi znalezienie tego zajelo minute.

Ya Partyzant

24.04.2008 14:11    #17280     Sufler - Porady do gry - pozwolenie na prace - problem
Ehh dzieciaczku widac, że nas okłamujesz stwierdzeniem: "Jesli byl juz takie temat to przepraszam! szukalem, ale nic nie znalazlem!" Wpisałem w wyszukiwarce suflera "pozwolenie o pracę". I co? Wyszło w ch** tematów, a Ty mi tutaj gadasz, że nic nie znalazłeś? Pha dam Ci to jak na tacy:
http://cmrev(...)ace.html
http://cmrev.com/sufler/faq.html#gra3
proszę.
nmzc.
dowidzenia xD

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution