Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

romantico Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.12.2015 11:40    #1721     Sufler - Problemy techniczne - Pasek zapisywania
[quote="myfunnygame"]ciekawe tylko jak oni to spierdolili :)
przecież tego się nie da zepsuć a im się udało :)

Co wersję jakieś kwiatki, a silnik jest dobry? Czy też ssie?[/quote]

Ewidentny jest bug z grą obrony i bramkarza przy wrzutkach na długi słupek. Jak dla mnie problem jest też z kartkami ( gdzie jest brak ustawionego agresywnego odbioru piłki).

Karek Partyzant

Hej,
Pierwszy sezon za mną (zdobyte mistrzostwo :)).
Moja taktyka to 4-2-3-1, kontrola, płynny
Dokładne ustawienie
BR-bramkarz obrona
BO- automatycznie
SR- środkowy obrońca obrona
WPP- walczący o piłkę pomocnik obrona
CR - wsparcie
Skrzydłowi - wsparcie (lewa i prawa strona)
Ofensywny pomocnik - Wysunięty rozgrywający - atak
Kompletny napastnik albo lis pola karnego
Polecenia dla drużyny
wyższe tempo, dość szeroko, linia obrony normalna, gra na spalonego, gra przy przeciwniku wyżej, krótsze krycie, przeszkadzaj bramkarzowi, rozegranie piłki po ziemi, podania na wolne pole, więcej bezpośrednich podań, więcej swobody, podania w pole karne, kąśliwe dośrodkowania, rajdy między obrońcami, szukanie gry.
Problem mam z wysuniętym rozgrywającym (coutinho). W całym sezonie miał 9 goli i raptem 5 asyst (o firmino który grał w pucharach to nie wspomnę bo jeszcze gorzej)- co zrobić, żeby z niego więcej wycisnąć? Z 4 czy 5 goli to strzelone fartem po zamieszaniu w polu karnym. Ustawienia dla pozycji WR - szukanie gry, przetrzymuj piłkę, więcej bezpośrednich podań, wyjścia na wolne pole (czasami dawałem jeszcze graj wyżej)
Najbardziej boli brak współpracy w napastnikiem, baaaardzo mało podań prostopadłych i asyst do napastnika.
Grałem tą taktyką (i ustawieniami dla WR) w FM14 i tam WR był motorem napędowym całego zespołu - 15 goli i 20 asyst to było minimum. i genialna współpraca z napastnikiem i większość asyst do napastnika. Oba skrzydła mają lepsze statystyki - Lallana 14 goli i 9 asyst i Embolo po prawej stronie 12 goli i 13 asyst. Ktoś ma jakiś pomysł ?

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

08.12.2015 02:38    #1723     Football Manager - Świat taktyki - Problem z Taktyką
Ogólnie można powiedzieć że cały atak leży. Bo i skrzydła też nic nie robią w ataku. Reasumując nadal licze na pomoc przeglądających/grajacych którzy opracowali własne taktyki i nie mają problemu z przekroczeniem 55% posiadania piłki i <b>liczby strzałów 15 plus.</b>

jak bardzo to jest ważne? Nie kumam po co liczba tych strzałów ma być tak wysoka. Bezradny.
Ostatni mój wpis bo nie mam tej wersji gry. Powodzenia!

O ile nic się nie zmieniło to screenshoty w FM robi się klawiszem F12 ;) potem szuka poprzez kliknięcie ikony steam i z listy wybiera się element "zrzuty ekranu" :)

robal15 Młody aktywista

[quote="robal15"][quote="ASSE"]Błąd jest,może grasz na kluczowych i go nie widzisz. Zarówno ja jak i komputer ciągle strzelamy po wrzutce na długi słupek. Mój prawy obrońca kończy sezon z 23 asystami,przecież to jest bez sensu[/quote]

Potwierdzam, ten błąd można eksploatować. Ja na półmetku zajmuję pierwsze miejsce Depo (14-3-1), wyprzedzając drugą drużynę o 10 punktów. Przy rogach też można zrobić killer taktykę. Od dwóch tygodni nie gram w tę grę, bo to jest bezsensu -czekam na patcha.[/quote]

I dlatego nie gram (zagram jeden mecz i mi się już odechciewa). 7. minuta, gram na wyjeździe z Realem i już wygrywam 2-0...
https://gyazo(...)a2d7720c

U mnie zawodnicy mają natomiast problem z wykorzystywaniem karnych. Tylko jakieś 30% wpada do siatki. Do przerwy prowadzę 3:1. Ja nie trafiłem karnego. i tak samo komputer...
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

07.12.2015 20:20    #1725     Football Manager - Ogólna dyskusja - Problem z nazwiskami
w oryginale nie ma problemu. Żadnego. śmiechłem. Zamknijcie temat :)

lukass Partyzant

07.12.2015 18:10    #1726     Football Manager - Świat taktyki - Problem z Taktyką
Od razu zaznaczam, że zdjęcie które dodam to najnowsza próba dobrania taktyki, nie jest to mój jedyny wybór przy którym się upieram i przy nim coś zmieniam. Ponadto dla internetowych gimbusów wiem że wprowadzenie nowej taktyki wymaga czasu, poznania jej przez piłkarzy, zgrania się zespołu ale to jest nie możliwe aby było aż tak źle. Obecna taktyka to 4-2-3-1 gdzie na skrzydłach są wysunięci rozgrywający ale próbowałem tam dać i skrzydłowych którzy świetnie sprawdzali się w FM14 a także schodzący napastnicy którymi próbowałem grać w FM15. Uważam że aby drużyna grała ważne jest stworzenie mocnego środka pomocy. Niestety w ogóle On u mnie nie funkcjonuje. To co zamieściłem na zdjeciu to jedna z wielu prób wybrania najodpowiedniejszej roli pomocników. We wcześniejszych wersjach grałem cofniętym rozgrywającym Wsparcie i Pomocnikiem odbierającym piłkę Obrona. Ale tu nic nie mogę dobrać tak aby funkcjonowało jak powinno. Ogólnie można powiedzieć że cały atak leży. Bo i skrzydła też nic nie robią w ataku. Reasumując nadal licze na pomoc przeglądających/grajacych którzy opracowali własne taktyki i nie mają problemu z przekroczeniem 55% posiadania piłki i liczby strzałów 15 plus. A i jeszcze jedno mój zespół to sheffield utd. Oto zdjęcia owej taktyki:
http://www.fotos(...)d61e402a
http://www.fotos(...)e95ca2cc
http://www.fotos(...)d4b04763

vectordj Partyzant

07.12.2015 12:30    #1727     Football Manager - Ogólna dyskusja - Problem z nazwiskami
Problem jest inny :) Kazdy wie ze posiadacze pirackich wersji nie maja cracka odpowiedniego :) Kup gre w sklepie i bez zadnych problemow ciesz sie z gry . Sorry ale innej opcji nie ma :) Pozdro i nie piszcie ze macie oryginal bo w nim nie ma problemu.

scoolik Partyzant

06.12.2015 21:15    #1728     Sufler - Porady do gry - FM 16 - bardzo wysokie pensje.
Witam,

gram mało znaną włoską drużyną Paganese. Udało mi się awansować do Serie A. I tu pojawia się dziwny problem - gdy chce zakontraktować nawet średniego grajka, żąda on astronomicznej kwoty wynagrodzenia. Na przykład wolny agent Charles Kabore - 250 tys eur tygodniowo (!?).
Czy komuś przytrafiła się tego typu sprawa?

romantico Partyzant

06.12.2015 20:42    #1729     Sufler - Problemy techniczne - Pasek zapisywania
[quote="Miki1910"]Witam czy ktoś z was też ma taki problem że np jak się gra już zapisała to nie znika górny pasek zapisywania ? Klikając w tle widać że otwierają się poszczególne okna, wiadomości itp ! Mam zakupioną grę na steam żeby nie było że pirat ![/quote]

Proponuję po zapisie wyjsc z gry i ponownie włączyć.

lukass Partyzant

06.12.2015 08:39    #1730     Football Manager - Świat taktyki - Problem z Taktyką
Zgoda Pewne kwestie mi wyjaśniłeś a o innych się dopiero dowiedziałem ale powiem szczerze że nie do końca tego szukam. Dziś znowu próbowałem coś zmienić w taktyce aby wyglądała tak jak chce i statystyki meczu wyglądały tak że niby miałem posiadanie piłki w granicach 57% ale każda jakaś akcją która była pokazywana to robił ją przeciwnik a ponadto pod koniec meczu miałem oddanych 5-7 strzałów na bramkę nie mówię o celnych. Także jak widać jest to dość poważny problem. Coś robię nie tak ale nie wiem co. bardziej liczę na jakiś złoty środek. Może źle dobieram role piłkarzy. Dla porównania w FM14 w środku miałem pomocnika odbierającego piłkę i cofniętego rozgrywającego tu próbowałem zestawić różne role czy to z 2 czy 3 piłkarzami w środku a i tak nic nie wychodziło. Dlatego nadal liczę na to że ktoś kto gra w tą grę i przegląda forum udzieli mi rady i na przykładzie powie co jest nie tak...Pomocy...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.