Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.12.2015 16:50    #1641     Sufler - Porady do gry - Problem podczas rozgrzwki
może podasz jakieś parametry kompa, system, grafa, wersja gry, skąd szanowne grome FMReva ma znać receptę na twój problem.

Wiesz co ostatnio kiepko sypiam, powiedz mi co się dzieje... tego typu pytanie ..

tomekwilku123 Partyzant

Ja rozegralem dotychczas tylko sezon Napoli. Pierwsza połowa sezonu totalna klapa, później odrabianie punktów. Skończyło się 6 miejscem i zdobyciem Pucharu Włoch. (pół składu odeszło na własną prośbę) Biorąc pod uwagę potencjał tej drużyny to wynik słaby. W tym momencie kogo bym nie wziął wp****ol od każdego na początku sezonu. Dużo czasu poświęcam na dobranie taksy ale jakiego wariantu bym nie próbował to nic nie idzie. No ale nie poddaje się. Zaraz wracam z pracy i testuje inne drużyny i taktyki. Nie wiem czy ja jestem taki słaby czy ten fm jest trudniejszy. Gram od wersji 02/03 więc jakimś nowicjuszem nie jestem i nigdy większych problemów nie miałem. Teraz jestem totalnie głupi i nie wiem co robię źle

DJMalinzLFC Partyzant

29.12.2015 16:08    #1643     Sufler - Porady do gry - Problem z Kamerami
Witam,

Ja głowię się w przeszukiwaniu internetu odnośnie problemu z kamerami. Problem polega na tym, że posiadam tylko jedną kamerę - klasyczne 2D. Nie potrafię przełączyć na żadną inną kamerę gdyż ta opcja jest zablokowana albo może nawet nie wiem czy nie posiadam żadnych innych kamer ... na dole pozostawiam odnośnik do screena.

http://wrzucaj.net/image/Le8Rc

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

patryk1x1 Partyzant

29.12.2015 11:14    #1644     Sufler - Porady do gry - Problem podczas rozgrzwki
Co drugi mecz podczas rozgrzwki zatrzumuje mi się gra i muszę resetować.Jaki jest powód i co muszę zrobić ?

Sobiesław Partyzant

[quote="K0ras"][quote="myfunnygame"]dokładnie, jeśli używasz jakiejś gotowej taktyki to przestań :)
zrób coś pod takich piłkarzy jakimi dysponujesz, zobacz głębię składu może piłkarz mający 5 gwiazdek akurat na tej pozycji gdzie go wystawiasz ma tylko 3 :)
zrób jakiś dobry transfer w zimie, porób odpowiednio trening, gdzieś o tym pisałem ale już nie mam głowy do tego gdzie a też nie zapisałem tego nigdzie :P[/quote]

Nie mogę się zgodzić. Od FM 2008 gram 1 taktyką a w fm 2012 wprowadziłem jeszcze jedną. Sprawdzają się świetnie. Fakt, że tworzyłem je całkowicie sam, i miałem sporo czasu na modyfikacje i poprawki, ale jednak, baza jest niezmienna od 7 wersji FM'a. Od kilku FM jest o tyle łatwiej, że wprowadzili funkcje, typu Lis Pola Karnego itp (zlikwidowano suwaki do czego nie mogę sie przekonać).

Wyniki są zawsze i raczej bardzo dobre. Inna sprawa, ze także od FM'a 2008 nie grałem żadnym dobrym klubem, ale umówmy się, że jeżeli na taktyce z 2008 roku, w FM 2010 Thurrockiem po 8 sezonach biłem się o podium Premier League to taktyki działają.

Skoro temat o FM2016 to moje spostrzeżenia po 1 sezonie:

Taktyka:
1. Wyniki drużyny przede wszystkim zależą od pomocy i rozgrywającego obrońcy. Jeżeli coś nie gra, to interwencja w pomocy rozwiązuje większość problemów.
2. Kompletnie nie zwracam uwagi na gwiazdki i przydatność piłkarza na danej pozycji w opinii asystenta. Za to największą uwagę przywiązuje do PRF.
3. Świetnie spisuje sie funkcja bocznego rozgrywającego. Jeżeli masz takiego piłkarza w składzie, który ma atrybuty pod tę funkcję - polecam. Fakt, że kompletnie nie jest to zgodne z moja filozofią taktyczną, bo w środku pola zawsze miałem rozgrywających (teraz mam 2 w pomocy :D)
4. Ofensywna kontrola sprawdza się genialnie w tym managerze. Tam gdzie mam duzo podań, tam wygrywam.
5. To, że dochodzisz do sytuacji o niczym nie świadczy. FM to skrypt. Jak pisałem wyżej, zauważyłem, że w tej wersji jakikolwiek problem w pomocy przekłada się w zbyt duzym stopniu na całą drużynę.

Chcesz pomocy, ale nie napisałeś nic. Wrzuć statystyki, wrzuć analize 2-3 spotkań, oraz taktyke jaką grasz.

Trening jest dość prosty odkąd wprowadzili ten nowy tryb wiec tu nie bedę się wypowiadał.[/quote]

Co to jest PRF ?

K0ras Młody aktywista

[quote="myfunnygame"]dokładnie, jeśli używasz jakiejś gotowej taktyki to przestań :)
zrób coś pod takich piłkarzy jakimi dysponujesz, zobacz głębię składu może piłkarz mający 5 gwiazdek akurat na tej pozycji gdzie go wystawiasz ma tylko 3 :)
zrób jakiś dobry transfer w zimie, porób odpowiednio trening, gdzieś o tym pisałem ale już nie mam głowy do tego gdzie a też nie zapisałem tego nigdzie :P[/quote]

Nie mogę się zgodzić. Od FM 2008 gram 1 taktyką a w fm 2012 wprowadziłem jeszcze jedną. Sprawdzają się świetnie. Fakt, że tworzyłem je całkowicie sam, i miałem sporo czasu na modyfikacje i poprawki, ale jednak, baza jest niezmienna od 7 wersji FM'a. Od kilku FM jest o tyle łatwiej, że wprowadzili funkcje, typu Lis Pola Karnego itp (zlikwidowano suwaki do czego nie mogę sie przekonać).

Wyniki są zawsze i raczej bardzo dobre. Inna sprawa, ze także od FM'a 2008 nie grałem żadnym dobrym klubem, ale umówmy się, że jeżeli na taktyce z 2008 roku, w FM 2010 Thurrockiem po 8 sezonach biłem się o podium Premier League to taktyki działają.

Skoro temat o FM2016 to moje spostrzeżenia po 1 sezonie:

Taktyka:
1. Wyniki drużyny przede wszystkim zależą od pomocy i rozgrywającego obrońcy. Jeżeli coś nie gra, to interwencja w pomocy rozwiązuje większość problemów.
2. Kompletnie nie zwracam uwagi na gwiazdki i przydatność piłkarza na danej pozycji w opinii asystenta. Za to największą uwagę przywiązuje do PRF.
3. Świetnie spisuje sie funkcja bocznego rozgrywającego. Jeżeli masz takiego piłkarza w składzie, który ma atrybuty pod tę funkcję - polecam. Fakt, że kompletnie nie jest to zgodne z moja filozofią taktyczną, bo w środku pola zawsze miałem rozgrywających (teraz mam 2 w pomocy :D)
4. Ofensywna kontrola sprawdza się genialnie w tym managerze. Tam gdzie mam duzo podań, tam wygrywam.
5. To, że dochodzisz do sytuacji o niczym nie świadczy. FM to skrypt. Jak pisałem wyżej, zauważyłem, że w tej wersji jakikolwiek problem w pomocy przekłada się w zbyt duzym stopniu na całą drużynę.

Chcesz pomocy, ale nie napisałeś nic. Wrzuć statystyki, wrzuć analize 2-3 spotkań, oraz taktyke jaką grasz.

Trening jest dość prosty odkąd wprowadzili ten nowy tryb wiec tu nie bedę się wypowiadał.

Vorcm Partyzant

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość ustawienia równoległego rozgrywania spotkań z drugim użytkownikiem.
Mam na myśli, analogiczną sytuacje do wcześniejszych wersji gry, tj. możliwość zaznaczenia opcji rozgrywania gier w soboty i środy?
Nic w tej kwestii niestety nie znalazłem na forum.

Pozdrawiam
Vorcm

wislak2244 Partyzant

28.12.2015 23:39    #1648     Sufler - Porady do gry - 3 Liga belgijska- problem
Witam użytkowników . Po skończeniu pierwszego sezonu w 3 lidze belgijskiej w grupie B zajmuje pierwsze miejsce gram baraż mistrzowski z pierwszą drużyną grupy A tejże ligi. Myślałem , że gra toczy sie o awans do ligi drugiej. Ku mojemu zaskoczeniu moja drużyna jak i przeciwnik i kilka drużyn z grupy play off obu grup tj. A i B gramy nowy sezon w 3 Lidze belgijskiej juz bez zadnych grup. Czy to jest jakiś błąd czy nie orientuje sie w zasadach belgijskiej ligi? FM 2016 wersja z najnowszym patchem

afryk Partyzant

28.12.2015 23:08    #1649     Sufler - Problemy techniczne - Problem z uruchomieniem
Witam.pewnie temat wałkowany wiele razy ale nigdzie nie moglem znalezc odpowiedzi.po kilku godzinnej walce z problemem "cannot run set up graphics " odpalilem gre tzn tak mi sie wydawalo bo po wstepnym uruchomieniu sie czyli wyswietlenie lig licencji itd pokazuje sie ekran ladowania po czym slychac dzwiek wyskakujacego bledu (niestety nie wiem jakiego ) i nastepuje tzw zawias.niby wszystkie mam sterowniki,nowego directa.dodam ze gra jest oryginalna i probowalem uruchomic w trybach on i off line.Prosze o jakies rady.Dziekuje

Wratislavia Partyzant

27.12.2015 20:25    #1650     Sufler - Porady do gry - Crash dump podczas rozgrywki.
Problem rozwiązany reinstalacją wszystkiego

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution