Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Bunkier Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Kiedys gralem z kolega na necie i on został selekcjonerem rep Polski, a mnie mianował selekjonerem u21. gralismy tylko ligą hiszpanksa wiec polakow bylo niewielu i ja w u21 miaolem okolo 70 zawodnikow a on musial powolywac z mojej reprezentacji bo mial tylko 20-25 i to slabych zawodnikow.

moze nie pomoglem rozwiazac problemu ale łącze się z Tobą w cierpieniu i oznajmiam ze taka sytuacja na niewielu ligach jest dosyc czesta.

R0bert Partyzant

21.12.2008 21:56    #15342     Sufler - Porady do gry - Prawdziwe nazwy lig
Co roku jest ten sam problem z FM-em, a mianowicie gramy w Pucharze Euro... Czy istnieje jakiś dodatek do FM2009 który prawidłowo przemieni nazwy lig na prawdziwe? Bardzo proszę o odpowiedź.

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

Poprostu nie masz załadowanych lig, w których grają Wybrzeżokościosłoniowanie ;D Też kiedyś miałem taki problem. Tutaj wypada tylko modlić się o newgena. A na przyszłość to dawaj: "wczytaj wszystkich piłkarzy z" lub graj na retainie.

teddy-boy Partyzant

Witam wszystkich bo w koncu zalozylem konto, choc strone czytam od bardzo dawna.
W FM 09 pod koniec 2 sezonu gdy prowadzilem Legie zaproponowano mi stanowisko selekcjonera WKS. Super, zgodzilem sie, bomba! Stary menago wylecial a ja mialem przejac klub na mistrzostwa swiata 2010. Troche mialem pechowa grupe, bo Francja, Holandia i USA, pechowa bo w innych grupach takie egzotyczne kraje ze szok (jakis bug?) Oczywiscie terminow na towarzystkie zero, z trudem udalo mi sie zrobic jeden towarzyski przed mundialem. No i teraz zdziwko, WKS nie ma ZADNEGO bramkarza WTF ??????
Musialem z kadry pogonic jednego gostka, a wyszukiwarka znalazla JEDNEGO (!!!!) brakmarza, lat 18, jakis bardzo przecietny. 1 zespol, mlodziezowki, zero bramkarza! Oczywiscie musialem powolac tego ogora. No i pomimo wspanialem postawy pojego zespolu, srtacilem duzo bramek, bo tej bramkarz puszcza w zasadzie KAZDY strzal. Jak to jest ze naprawde napakowana ekipa jaka jest WKS nie ma bramkarza, to mozliwe? szok!
Tak wiec 1 mecz z Francja przegralem 5-3 :))) Po prostu moj kochany bramkarz wpuszcza wszystko, nawet strzaly z 40 metrow, no coz...
2 mecz z Holandia, prowadze 2-1 w 89 minucie pomaranczowi remisuja i jest 2-2, dzieki ci bramkarzu!
3 mecz z USA wygrywam 1-0 a poniewaz holandia przegrywa z francja ja wychodze z grupy. Zarzad WKS oczarowany, kibice tancza na ulicach.
Trafiam na NIEMCY (znowu pech, bo moglem rownie dobrze trafic na jakis Iran albo albo arabie)
Regulaminowy czas konczy sie 1-1 i niemcy w dogrywce wkopuja mi brame po totalnym bledzie bramkarza.
Zarzad jest bardzo zadowolony z moich wynikow (acha z Polska towarzystki wygalem 4-3 ;)) i przedluzyl kontrakt i teraz mam kwalifikacje do Pucharu Afryki
Ale problem bramkarza jest nadal, mam JEDNEGO doslownie slabego 18 latka,
i jak tu grac? Do dupy troche
sory ze sie tak rozpisalem

batata Przodownik pracy

21.12.2008 20:25    #15345     Sufler - Porady do gry - Pozwolenie na pracę
Witaj towarzyszu :P W 08 też grałem Telford i też doszedłem do Premiership :) Teraz też nimi gram :)
Ja miałem podobny problem z Cardenasem. Za 12 razem w końcu dostał pozwolenie. Występował regularnie w kadrze, więc to też ułatwiło mu uzyskanie pozwolenia ;) Wiadomo, im piłkarz lepszy, tym łatwiej o pozwolenie.
Albo sprzedaj go :P No chyba, że tak Ci na nim zależy :)
Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:

# Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
# Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
# Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
# Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
# Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
# Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
# Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.
za FAQ-CmRev. :)

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

21.12.2008 19:46    #15346     Sufler - Porady do gry - Pozwolenie na pracę
Pamiętam, że miałem podobny problem z Ochoą... Poczekałem pół roku, dałem nowy kontrakt i pozwolenia nie dostał (a do filii nie chciał iść). Cały sezon nie grał, dopiero w lipcu po kolejnym podpisie na kontrakcie otrzymał pozwolenie.

Inny sposób? Daj status dostępny do wypożyczenia, może ktoś się zgłosi z innej ligi, gdzie będzie miał możliwość gry.

Najważniejsze w tym jest to, aby zawodnik grał. Rok przerwy to bardzo dużo i można zmarnować potencjał gracza. Tak więc trzeba szukać chętnego!

DYZIO Partyzant

21.12.2008 19:34    #15347     Sufler - Porady do gry - Problem z Facepakami
oki mam porobione te foldery. a pozniej gdzie w grze musze zaznaczyc w ustawieniach nie widze nic odnosnie buforowania po wejsciu do gry. aha i jeszcze jedno pytanko jak sobie zaladuje pelno tych logopakow i facepakow to to mi spowolni gre albo beda jakies problemy??

SlimShady7 Młody aktywista

21.12.2008 19:21    #15348     Sufler - Porady do gry - Pozwolenie na pracę
Wiele razy poruszany był temat pozwolenia na pracę w lidze angielskiej, ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi.

Prowadzę AFC Telford i gram w Premiership. Sprowadziłem młodego obrońcę o dużym potencjale, problem tkwi w tym że jest on reprezentantem Sudanu i nie otrzymał pozwolenia na pracę. Tkwi teraz w moim zespole i jest bezużyteczny. Wiem że mogę chłopaka przenieść do jednego z moich klubów filialnych, ale (teraz zaczyna się główna część pytania)... co mam zrobić aby chłopak w końcu otrzymał pozwolenię na grę i reprezentował barwy mojej drużyny a nie tylko zrzeszonych. Wcześniej też miałem taką sytuację i pomimo że trzymałem zawodnika 2 lata w rezerwach nadal był niedostępny dla pierwszego składu.

Proszę o pomoc ;)
Forza Grande Milan !!!

DYZIO Partyzant

21.12.2008 19:11    #15349     Sufler - Porady do gry - Problem z Facepakami
mam prosbe, moglby mi ktos opisac jak zaladowac facepaki skorke i logopaki do gry?? robie tak jak w pliku readme i jest tak jak tam czyli moje dokumenty -> sports interactive -> Football manager 2009 no i na tym koniec, powinien byc plik graphics pozniej facepacks a ja mam w pliku football manager 2009 6 plików tylko i nie ma tam graphics tylko sa
db
games
matches
skins
sounds
tactics

jesli ktos by pomogl to bylbym wdzieczny. nigdy nie wrzucalem do mojej gry ani skorek ani logo druzyn ani zawodnikow wiec prosilbym o mozliwie jak najbardziej szczegolowy opis. Dzieki :)

cfckarolexd Partyzant

21.12.2008 18:56    #15350     Sufler - Porady do gry - Fm GenieScout problem...
a wiec chce skozystac z najnowszej wersij genie scouta ... i niemoge mam pacha 9.2.0 i wyskakuje błąd The save game in compressed...Uncheck'compress save games' option in the preferences, save game and try again.

obrazek na dole to przedstawia.... co mam zrobic ??

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution