Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Michaello Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote=Seba94]mam problem tego typu ze po sciagnieciu latki 9.3 wyskakuje mi cos o aktywacji telefonicznej i online wiesz ktos jak to rozwiazac??????z góry dzieki[/quote]

Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że posiadasz nielegalną wersję gry, bo chyba wiadomym jest, że trzeba wpisać kod aktywacyjny.

LinQ Partyzant

06.08.2009 10:46    #13782     Sufler - Porady do gry - Polish second League pach
Mam problem bo wykonałem wszystko zgodnie z poradnikiem ale nazwa lig są odworotne czyli ta co polskie zespoły grają ma nazwe portugalska i jeszcze Polska drużyna narodowa ma swoją Polską flagę lecz nazywa się Portugalia

Seba94 Partyzant

mam problem tego typu ze po sciagnieciu latki 9.3 wyskakuje mi cos o aktywacji telefonicznej i online wiesz ktos jak to rozwiazac??????z góry dzieki

Seba94 Partyzant

05.08.2009 18:31    #13784     Sufler - Porady do gry - FAQ - FM 2009
mam problem tego typu ze po sciagnieciu latki 9.3 wyskakuje mi cos o aktywacji telefonicznej i online wiesz ktos jak to rozwiazac??????z góry dzieki

mateusz_ha Partyzant

05.08.2009 16:18    #13785     Sufler - Porady do gry - FAQ - FM 2009
Mam problem z dodaniem logo bloga:/
Wybieram interesujący mnie obiekt graficzny o wymiarach 120x120 i nic się nie pokazuje, widać tylko tai zarys herbu ze znakiem zapytania - czyli jakbym nic nie dodał.
Co mam zrobić? Proszę o pomoc.

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
05.08.2009 10:58    #13786     Sufler - Porady do gry - Crash Dumps
Wiem, ze ten problem był opisywany na FAQ, ale nie mogę dalej przezwycięzyć tego problemu. Kiedy gram wyskakuje mi ,, Crash Dumps'', gra się zamyka. Kasuje crash dumps w folderze Dokumenty/SI/Football Manager 09. Włączam grę i znowu wyskakuje crash dumps. I tak w kółko. Co mam zrobić?

Guezmir Młody aktywista

Ja ustawiam zawodnikom wszystko pod kątem ich umiejętności. Ale warto dodatkowo zwrócić uwagę na takie sprawy jak szerokość, szybkość gry i rodzaj podań. Wspólna gra sieciowa z Piotrem otworzyła mi oczy na parę spraw, z których część jeszcze nie ukazała się w szkole taktyki (czy się ukażą?).

-> Lepiej grać szerzej niż przeciwnik gdy mamy inicjatywę w ofensywie, a ciaśniej, gdy rywal na nas siedzi.

-> Szybkie tempo pasuje do podań długich i bezpośrednich, chyba, ze posiadamy zawodników o wysokich umiejętnościach technicznych i mentalnych odpowiadających za kreowanie gry (kreatywność, czytanie gry, decyzje, współpraca) - wówczas można z sukcesami grać krótko i szybko Jeśli jeden z naszych zawodników psuje akcje, dobrze jest mu ustawić krótsze podania, ALE(!) szybkie tempo może wówczas spowodować, że nadal nie będzie sobie radzić. Tu trzeba znaleźć kompromis.

-> Przy zgranej obronie dobrze jest wysunąć linie obrony i grać na spalone, gdy przeciwnik na nas siedzi (zwłaszcza gdy przechodzi na grę 4 napastnikami)

-> Gdy nasz ofensywny pomocnik, lub napastnik traci dużo piłek w wyniku odbioru rywala, najlepiej ustawić mu rzadkie rajdy, a nawet krótsze podania. Jeśli nasi skrzydłowi mają problem z przedarciem się bokami, warto zwiększyć szerokość gry, a gdy to nic nie da to zmniejszyć rajdy i nakazać im dogrywać "z pola".

-> Gdy przeciwnik ma zagęszczony środek pola, często skuteczniej się przedrzeć pod jego bramkę, ustawiając grę skrzydłami.

PS: Może coś robię źle, ale stosując te zasady, mam bardzo dobre wyniki. Chociaż prawdę mówiąc, gdy w drużynie jest zła atmosfera, wszystko szlag trafia ;)

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

krolik12345 Partyzant

witam
od bardzo dawna dręczy mnie pewien problem. Otóz nie tak dawno w ogóle nie angażowałem się w rozpracowywanie rywala, a piłkarzom dawałem takie polecenia taktyczne jakie są już w grze zapisane (no czyli stiliciowi daje ofensywny pomocnik, a evrze boczny obronca itd). no i osiągałem niezłe wyniki każdym klubem jaki objąłem. po prostu dbałem tylk o oto, aby przed meczem wybrac zawodników zdolnych do gry, mających dobre morale i kondycje. Tymczasem od pewnego czasu zacząłęm czytac różńego rodzaju poradniki zamieszczone na tej stronie (w szczególności Piotra Sebastiana).Pomyślałem sobie do razu, jak bardzo zaniedbywałem taktyke , rywala i inne do tej pory wydawające mi się błahe tajniki prowadzenie drużyny. Wziąłęm się od razu za graczy. każdemu dawałęm takie polecenia, aby wykorzystywał na maxa swoje umiejętności (np w aston villi na lewym skrzydle ustawilem younga, ustawiłem specjalnie dla niego np dośrodkowania z środka pola czy stzrały z daleka, bo to lubił, te strzały miał w ulubionych zagraniach). obserwowałem każdego przeciwnika bardzo wnikliwie, oceniałęm jego silne i słąbe strony. No i od czasu mojej metamorfozy zacząłem ... przegrywac. Mam tu na myśli nie tylko samo przegrywanie ale też bardzo brzydki styl gry (mając nawet świetnych zawodników z przodu, jak np Agbonlahor, Young, Carew, Barry). Powiecie, że jestem słaby? Może i marny ze mnie Benitez, ale uwielbiam futbol i naprawdę całkiem nieźle do tej pory szło mi w Managera. STąd rodzi się moje pytanie : czy w grze FM 09 ( i wczesniejszych wersjach) ta taktyka i wsyztsko z nią związane naprawde jest taka ważna, czy jest przereklamowana przez graczy, którzy chcą sztucznie zapewnic sobie bardziej realistyczną grę??

wevert Partyzant

04.08.2009 12:30    #13789     Sufler - Porady do gry - Znikająca historia
Wiem, ze problem popisany jest w FAQ, ale mam bardziej szczegółowe pytanie.
Historia zniknęła mi na początku sezonu 2013/2014, musiałem nadpisać grę, chociaż dokładnie tego nie pamiętam. ale myślałem, ze jeśli później będę zapisywał cały czas na jednej, to od tego sezonu historia zacznie się zapisywać na nowo. I o ile jest tak w przypadku transferów (tam nic nie znika), to jeśli chodzi o graczy, mam w ich karierze sezon 07/08 i następny 2014/2015 (chyba, że newgeni, wtedy mają tylko ten ostatni).
Zauważyłem jednak, że kilku zawodników z różnych lig ma pełną historię, nie wiem dlaczego. Do tego historię poszczególnych zawodników (transfery i osiągnięcia, bez meczów i bramek) można obejrzeć w zakładce historia->osiągnięcia, więc gdzieś jest ona zapisana.

Czy jest w jakikolwiek sposób możliwe, żeby historia od kolejnych sezonów była zapisywana, czy będzie się ona kasować teraz już przez cały czas? Dodam, że nie używam save cleanera.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution