Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
Ogólnie nie działa Fileplanet. Oczywiście pion techniczny CM Revolution będzie próbował jak najszybciej, najprawdopodobniej w ciągu kilku najbliższych dni naprawić ten problem.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

like_no_other Partyzant

Grupa: Użytkownik
Witam!! mam ogromny problem! i nie wiem czy dotyczy on tylko mnie czy ktos jeszcze sie z nim boryka. Otoz nie moge pobrac zadnego pliku z fileplanet (czy to taktyki czy jakiegos drobnego usprawnienia w postaci nowych muraw). Po kliknieciu na "pobierz ten plik" wyskakuje info, ze za chwile nastapi pobieranie i wtedy wyskakuje strona jakbym byl offline i nic :( Prosze o jakies wskazowki, dziekuje z gory, pozdrawiam!!

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
30.08.2009 11:58    #13683     Sufler - Porady do gry - Zmiana nazwy kraju w trakcie gry
Jak to "do zamknięcia" - a znaleziono jakieś rozwiązanie?!

Poszedłem na "urlop", aby zobaczyć co będzie dalej. I oto Liga Francuska po 4 kolejkach:

Jak widać, owe zespoły z Burundi w najlepsze grają w lidze francuskiej (są - zgodnie z moimi przewidywaniami na dwóch ostatnich miejscach).

Dalej - żadna drużyna francuska nie bierze w tym sezonie udziału w europejskich pucharach. Oto Olympique Marsylia, który zdobył tytuł w sezonie 2015/16:

Teraz ustosunkuję się do kilku kwestii napisanych przez towarzysza o nicku "qstosh":
1/ Zgadzam się, że gdy pojawia się jakiś problem po raz pierwszy trzeba okazać trochę cierpliwości.
2/ Działania "gabinetu" na rzecz "rozwoju strony" nie są mi znane, ja nie czerpię z tego żadnych profitów - zaglądam tu po to, by znaleźć rozwiązania swoich kłopotów w grze (w zamian zmuszony jestem znosić nachalne reklamy (nawet przy logowaniu)
3/ Ikonka "odpowiedź eksperta" wprowadza - wobec takiej argumentacji jakiej użyłeś - ludzi w błąd, bo sugeruje, że ekspert znalazł rozwiązanie problemu
4/ Co do ostatniego akapitu - odnosisz się - jak widzę - m.in. do moich komentarzy na temat uaktualnienia FM 2008 Lucasinho.
a)zrobiłem to co proponowałeś.
b)ingerencja w edytor pozwoliła mi bez przeszkód grać przez 8 sezonów, a ta anomalia pojawiła się dopiero w sezonie 9. SaveCleaner nie ingeruje poza tym w edytor, tylko jest od czego innego (pozwala na długą rozgrywkę, nie chce mi się tu tłumaczyć w jaki sposób, bo zainteresowani wiedzą)
c/muszę "ingerować w edytor", bo jestem historykiem futbolu, mającym na koncie cenione publikacje (choćby książkę "Namiętność Świata - Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 1930 -2002";), mogę bez fałszywej skromności stwierdzić, że znam się na futbolu i drażni mnie brak realizmu oraz RAŻĄCE błędy popełnione przez tzw. "ekspertów", twórców edytora. Gram od CM 01/02 i od zawsze gra była pełna kwasów - więc ją poprawiam dla własnej satysfakcji i przyjemności.
d/najlepszy okres do gry to dla mnie miesiące wrzesień - grudzień i wtedy mogę jedną, przynajmniej 20 letnią karierę odbyć w miarę realistycznych warunkach.

Do użytkownika Kash: sprawdziłem ID - nie "przemieszały" się, są ok...
Do użytkownika Jacko: nie wykluczę Cię ze struktur komentujących moje "wizjonerstwo" - choć nie wiem jakie wizjonerstwo masz na myśli:-) ?

Wciąż czekam na jakieś rady...

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
29.08.2009 20:28    #13684     Sufler - Porady do gry - Zmiana nazwy kraju w trakcie gry
[quote=mahdi]Dziwi mnie, że wśród tak wielu "speców" od FM-a nie ma jakiejś "mądrej głowy", która potrafiłaby wyjaśnić anomalię z którą się zetknąłem...)[/quote]
Pewnie dlatego że jesteś pierwszą osobą na CMREV której przydarzył się taki problem.
Tobie się wydaje, że skoro w zarządzie jest ponad kilkanaście osób i jak wrzucisz taki nietypowy problem na sufler to od razu każdy z zarządu poda ci kilka złotych porad które wszystkiemu zaradzą.
Problem który się tobie przytrafił jest zupełnie nowy (nie znajdziesz w całym suflerze podobnego tematu jak twój) Zawsze jak pojawia się jakiś nowy problem to "trochę trwa" nim znajdzie się na niego jakieś rozwiązanie (patrz zjawisko ptasiej/świńskiej grypy na świecie i zastanów się ile dziesiątek a może nawet setek tysięcy lekarzy-ekspertów od ponad roku pracuje nad skuteczną szczepionką i jak na razie bez rezultatów). Proponuję trochę cierpliwości.
[quote=mahdi]Ciekawy jestem, dlaczego Snpr9 otrzymał "reakcjonistę"?[/quote]
Ja się wcale nie dziwię, że Pucek dał mu reakcjonistę. Na miejscu Pucka zrobiłbym to samo ponieważ Snpr9 posunął się do tego że wszem i wobec stwierdził (co można wywnioskować z tego co napisał) że wg niego gabinet nie robi nic oprócz karania użytkowników co jest bzdurą ponieważ m.in dzięki gabinetowi ta strona ciągle funkcjonuje i się rozwija (nie mała też w tym zasługa samych użytkowników)
[quote=mahdi]...wkurza mnie, że temat założony przeze mnie ma ikonkę "odpowiedź eksperta"?! To sugeruje, że jakiś "ekspert" mi odpowiedział...Lucasinho - uważam, że...w tej kwestii nie okazałeś się "ekspertem" więc ta ikonka powinna zniknąć...[/quote]
Uważam że się czepiasz. Ikonka "odpowiedź eksperta" oznacza że ktoś z gabinetu (czytaj ekspert) odpowiedział na twoje pytanie a opis przy ikonce wcale nie stwierdza że "ekspert swoją wypowiedzią wyczerpał temat i w pełnie zaspokoił pewne braki wiedzy użytkownika w dziedzinie football managera tudzież nowo napotkanego problemu" czy coś takiego. Poprostu Lucasinho zaproponował ci takie rozwiązanie które w jego mniemaniu było najrozsądniejsze. Tyle.
[quote=mahdi]Dodam, że nic co proponowali towarzysze powyżej - nie działa...
[/quote]
A na pewno proponowałeś rozwiązania które zasugerowałem ci wczoraj?? Tzn rozpocząć NOWĄ grę na jakiejś oficjalnej bazie danych, WOGÓLE nie ingerować w nią ŻADNYMI edytorami, save cleanerami i pójść na urlop do tego 2016 roku i po powrocie z urlopu sprawdzić czy zaszły jakieś zmiany w nazwach krajów oraz czy w tej Francji pojawiły się jakieś nie-francuskie kluby??
JEŚLI wrócisz z urlopu i stwierdzisz że wszystko jest w porządku będzie to oznaczało że:
- w twojej aktualnej karierze zaszły te wszystkie "dziwne" zmiany ponieważ zbytnio zaingerowałeś w plik save (edytory, save cleranery itp)
- ów save jest już nie do uratowania
- jedynym wyjściem jest rozpoczęcie nowej gry na jakiejś oficjalnej bazie danych BEZ używania jakichkolwiek edytorów.

Jeśli natomiast zechcesz używać nieoficjalnych baz danych lub samemu wprowadzać jakieś zmiany w jakichś bazach bo będzie drażniło cię to że np transfery tudzież składy są nieaktualne to po prostu przed rozpoczęciem nowej rozgrywki odznacz opcję "używaj prawdziwych piłkarzy" i wszyscy zawodnicy w grze będą fikcyjni. Przecież nawet jakbyś miał najaktualniejsze składy w KAŻDYM zespole w grze i rozpocząłbyś nową karierę to i tak po jednym sezonie wszystko by już nie było tak jak w rzeczywistości. A co zrobisz gdy np w twojej karierze po roku gry Cristiano Ronaldo przejdzie do Barcelony lub Interu czy gdzie indziej? Przestaniesz grać bo jesteś "perfrekcjonistą" bo CR7 tzn CR9 w rzeczywistości dalej będzie grał w Realu?
Przecież to tylko gra i wirtualna rozrywka :)

Wybaczcie że się tak rozpisałem.

Moja rada jest następująca. Skoro "przedobrzyłeś" z używaniem edytorów (sam przyznałeś że grasz na zmodyfikowanej bazie danych i używałeś save cleanera) to masz na przyszłość nauczkę :P więc zacznij nową karierę ale tym razem bez edytorów :)

mahdi Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
29.08.2009 12:47    #13685     Sufler - Porady do gry - Zmiana nazwy kraju w trakcie gry
Nazwa państwa zmieniła się dopiero w 9 sezonie gry - przez pozostałe sezony było wszystko ok!

Postanowiłem grać dalej i oto co stało się po przetworzeniu danych 18 czerwca 2016:

Do tow. gruchalbn:
gram na zmodyfikowanej przez siebie bazie danych 8.0.2, ale powtarzam - przez 8 sezonów nie było problemów, dopiero coś takiego pojawiło się w 9...

Oto w lidze Francuskiej pojawiły się... dwa kluby z Burundi!!! (pozycje 1 i 6)

cccp1992 Partyzant

29.08.2009 10:59    #13686     Sufler - Porady do gry - Zmiana prezesa w klubie-pytania
1. W klubach z problemami finansowymi
2. Jeśli ma się sukcesy i dobrą reputację to raczej cię nie wyrzuci, ale jeśli jesteś niedoświadczony to jest to prawdopodobne
3. Częściej zdarza się, że tylko nieznacznie wspomagają klub finansowo

Z własnego doświadczenia :)

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

28.08.2009 21:53    #13687     Sufler - Porady do gry - Zmiana nazwy kraju w trakcie gry
Nazwę ligi to można by było chyba w jakimś edytorze zmienić, ale zasad przydzielana do europejskich pucharów to mało prawdopodobne.
Dobrze by było jakbyś napisał czy grasz na oficjalnej bazie danych czy przez kogoś robionej?
Kurcze ciężka sprawa a sam nie bawiłeś się jakimś edytorem czasu rzeczywistego? W razie co nie oskarżam tylko próbuje dojść skąd pojawił się problem ;)

Mógłbyś jeszcze poczekać do losowań LM i UEFA i zobaczyć czy może się coś zmieni.

Henry14 Partyzant

28.08.2009 14:43    #13688     Sufler - Porady do gry - Załamanie formy drużyny...
Mam mały problem:

Skończyłem sezon w swoim Napoli wszystko ładnie pięknie latem sie wzmocniłem zaczynam nowy sezon a tam w lidze po 7 meczach dramat ..... gram gorzej od ligowych beniaminków 2 pierwsze bdb wyniki a potem jedyny Remis z !nterem i wszystko w plecy...

Możecie powiedzieć , że nowe zakupy był chybione ale jednak nie to właśnie transfery graja najlepiej i biora sie za grę a gwiazdy mojej drużyny , które stanowiły o jej sile zawodzą ....

Chciałbym się dowiedzieć od czego to może zależeć...

patryk11 Przodownik pracy

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
28.08.2009 02:06    #13690     Sufler - Porady do gry - - link - not found [wtf?]
Problemy z serwerem, pracujemy nad tym.
lucasinho.blox.pl

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution