Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

PeterPL Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.10.2009 23:47    #13521     Sufler - Porady do gry - FM 10 Demo i Windows 7
Moj sprzet: intel core 2 duo 2x2.33,2 gb ram,8600gts 256 mb,windows 7,wersja truskawkowa dema oraz wanilia tez sprawdzana...Moj problem nie polega na problemie z java,czy tez z plikiem .dll, z czym dalem sobie rade,polega on na tym,ze po kliknieciu na ikonke gry nie ma zadnej reakcji,tylko czasami FM pojawia sie w porcesach i to wszystko,co robic ? jakas latka,cos ?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
20.10.2009 08:27    #13522     Sufler - Porady do gry - CM10.
[quote=Margo]qstosh jak ja Ci zazdroszczę tej cierpliwości i spokoju :)[/quote]
Pewnie dlatego jestem obecnie ostoją cierpliwości ponieważ swoją agresję i negatywne emocje wyładowuję na worku treningowym lub na sparing-partnerach na treningu Muay thai.
Poza tym PO TO jest sufler by pomagać, gdy ktoś ma problem bo spławić kogoś proponując "poszukanie samemu w google" to każdy potrafi nawet pierwsza lepsza płytka persona o znacznyn deficycie intelektu.

[quote=Gracz]...wyzej wkleilem link nie moge tez tych treningow wkleic,po w Moich Dokumentach niemam nic prawie folderow w CM[/quote]
Jeśli w katalogu:
Moje dokumentyEidiosChampionship Manager 2010..
nie masz katalogu 'Tactics' to zobacz czy posiadasz takowy w folderze w którym zainstalowałeś grę (w nim powinien być katalog DATA i w nim domyślne taktyki z CM'a)
Możesz też stwożyć SAMEMU folder o dowolnej nazwie np: "taktyki z neta" i tam wrzućić te które w internecie znajdziesz a potem w grze w zakładce [taktyka] klikasz na zakładkę [plik] i "ręcznie" odnajdujesz ten plik z taktyką, zaznaczasz go i wczytujesz.

To samo tyczy się treningów czyli tzw "schedule".
Domyślnie katalog na treningi powinien znajdować się w:
Moje dokumentyEidosChampionship Manager 2010Training Schedule
Jeśli masz tam taki katalog-wrzuć tam te treningi z linku który podałeś w poście nr.10
Natomiast jeśli NIE MASZ tam takiego folderu to podobnie jak wyjaśniałem przy taktykach-> tworzysz samemu folder np: "treningi z neta" i tam to wrzucasz.

Szemek Ekspert

Nie zerknąłem w Twoje ustawienia taktyczne*, ale może Tobie będzie się chciało rzucić okiem do Teorii i Ram Taktycznych. To powinno rozwiązać Twoje problemy.

Edit. już po zerknięciu, nie widzę nic nadzwyczajnego - może opś za dużo biega?
"To tylko Internet k*rwa."

Daniel_on Partyzant

Witam wszystkich.
Zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie ustawień taktycznych i samej taktyki.
Pewnie nie są tu mile widziani ludzie, którzy nie potrafią sami rozwiązać swoich problemów z taktyką, ale mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto jednak mi pomoże.

Mianowicie chodzi o to:

Mimo zachęcającego okresu przygotowawczego, zaraz po rozpoczęciu rozgrywek, moje wyniki drastycznie się pogorszyły.

To moja aktualna taktyka

jej ustawienia drużynowe

i dla poszczególnych formacji:

1. środkowi obrońcy

2. boczni obrońcy

3. bardziej defensywny pomocnik

4. ofensywny pomocnik

5. skrzydłowi

6. napastnik I

7. napastnik II

Moje pytanie brzmi następująco:
Co robię nie tak? Jakie muszę wnieść zmiany?
Dlaczego między, wynikami z okresu przygotowawczego i okresu ligowego, jest taka duża różnica?
Z góry dziękuje za pomoc ;)

przemkoo Ekspert

19.10.2009 15:07    #13525     Sufler - Porady do gry - Wartosc zawodnika
czy to jest problem w którym MY możemy pomóc? Napisz do SI, to może się zmieni.

M8_PL Sumienie Narodu

19.10.2009 10:09    #13526     Sufler - Porady do gry - fm10 z Irlandii
[quote3=about]
Jak dla mnie to może przecież spolszczenie skopiować od kogoś przecież to tylko jeden plik a gra oryginał ... więc nie wiem w czym problem
Temat piractwa był wiele razy powielany i nie mam zamiaru sprostować ci tego bo i tak nie zrozumiesz
[/quote3]
A jak dla mnie - nie. Chociażby dlatego, że osobiście jestem zaangażowany w testy polskiej wersji FM-a, żeby była jak najlepsza. To, że jeden z drugim kopiują sobie spolszczenia uderza bezpośrednio we mnie. Przestępstwem czy wykroczeniem jest nie to, co Ci się wydaje, tylko to, co narusza obecnie obowiązujące przepisy. I jeszcze jeden taki komentarz tu spotkam, a polecą bany :] Temat piractwa uważam za zamknięty.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

about Partyzant

18.10.2009 23:19    #13527     Sufler - Porady do gry - fm10 z Irlandii
[quote2=rahim]Być może polski język pojawi się w patchach, sam Profesor napisał, że błędy z tłumaczeniami będą znikać w kolejnych łatkach (a CDP nie wydaje łatek do polonizacji), więc pewnie chodzi o te od SI.

Spolszczenie należy do CDP i oni mają pełne prawa autorskie. Ściąganie ot tak sobie z neta (jeśli nie będzie spolszczenia w oficjalnej łatce) jest nielegalne.
[quote=about]ja nie wiem po co wy się tak plujecie na osoby co mają nieoryginalne fmy
Z tego co ja widziałem to nie ma większej różnicy pomiędzy tego z neta a tego z sklepu no jedynie ze sklepu masz bodajże 5 licencji a tak to samo tylko tam trzeba się " pierdolić " z crackami itp a tak zapewne 99,9% osób na forum ma coś pirackiego na kompie albo mają tylko fma na dysku ... [/quote]
Daj sobie spokój. Kradziony samochód/radio/batonik też nie różni się niczym od tego kupionego. Jest natomiast coś takiego jak moralność (o ile cokolwiek ci to długie słowo mówi). Mam nadzieję, że redakcja zobaczy twój post i stąd wylecisz.[/quote2]

bo powiedziałem prawdę ?
99,9 % osób tutaj ma coś pirackiego na kompie więc nie wiem po co się spinają że koleś chce być piratem
Jak dla mnie to może przecież spolszczenie skopiować od kogoś przecież to tylko jeden plik a gra oryginał ... więc nie wiem w czym problem
Temat piractwa był wiele razy powielany i nie mam zamiaru sprostować ci tego bo i tak nie zrozumiesz

ps :
masz oczywiście wszystko oryginalne ? xD

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

18.10.2009 13:40    #13528     Sufler - Porady do gry - Problem
[quote]Gra nie włącza się, ponieważ pojawia się komunikat o nazwie "XML parsing error"!

Aby rozwiązać problem należy wykonać następujące kroki:
1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrócie do gry Football Manager 2009 i wybierz Właściwości.
2. W polu Element Docelowy dodaj: --reset_preferences ; Dla standardowej instalacji gry taka linia powinna wyglądać tak:
C:Program FilesSports InteractiveFootball Manager 2009fm.exe" --reset_preferences
3. Kliknij OK i uruchom grę.

Po wyjściu z gry usuń wpis "--reset_preferences" z pola element docelowy! Jeśli tego nie zrobisz Twoje ustawienia będę usuwane przy każdym uruchomieniu gry.[/quote]

Matiusz Młody aktywista

18.10.2009 13:34    #13529     Sufler - Porady do gry - Problem
Po wczytaniu gry wyskakuje mi błąd ''xml prasing error.....at profile'' i wyrzuca mnie do gry w oknie a to jest wkurzające. Co moge zrobić zeby z powrotem zmaksymalizować

przemkoo Ekspert

17.10.2009 12:45    #13530     Sufler - Porady do gry - Turnstyle III (Magic Edition)
Jeśli to jest skin ( bo nie napisałeś) to masz temat gdzie możesz coś napisać
http://www.cmrev(...)je_.html
I nie rób nowego tematu z powodu każdego niedziałającego mirroru. Masz odpowiednie tematy. Plik- do ''szukam plików...'', grafika- ''poszukuję grafiki...''.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution