Jak dla mnie to dobra dyspozycja Rumunii w ataku była spowodowana też słabą obroną Francji. W moim odczuciu jedynie Koscielny zagrał dobry mecz, reszta kiepsko. Jak dla mnie najsłabszy zawodnik trójkolorowych - Evra. Nie wiem, czy to przez wiek, czy wydolność już nie ta, ale jego stroną sunęło bardzo dużo ataków i większość była skutecznych. Nie ma co zwalać na Payeta, który grał na stronie z Evra, bo zawodnik WHU uczestniczył też w grze w obronie. Payet - MOTM, gdyby nie on Francuzi nie mieliby co liczyć na wygraną wczoraj,drugi najjaśniejszy punkt to Kante, świetny w obronie, ale to znamy z Premier League. Giroud - dla mnie nie był faworytem do grania na szpicy, ale wczoraj spisał się dobrze. Trochę dziwne jego zachowania po zdobyciu bramek, najpierw nie chciał się cieszyć z Pogbą po strzeleniu bramki i poleciał do ławki rezerwowych, a potem powala Payeta na murawe, dla mnie dziwne zachowanie. Najładniejsza akcja ? Wydaje mi się, że to te rozklepanie przez Francuzów i strzał Pogby z 15m prosto w bramkarza niestety, ale akcja była świetna.
Przed startem turnieju Francja i Belgia były dla mnie faworytami. Po dzisiejszym spotkaniu widzę, że Francuzi mogą mieć ogromne problemy, przede wszystkim w obronie, bo pomoc i atak wygląda świetnie.
Najnowsze posty