Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

damian123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.01.2010 12:27    #12921     Sufler - Porady do gry - Brak tabeli ligowych
Też mam ten sam problem
niestety zainstalowanie najnowszego patcha 10.2 nie pomogło

parachutes Młody aktywista

Mi też jest w tej wersji dużo ciężej kontrolować budżet, dopiero po 3 sezonach i awansie do Ekstraklasy Łęczną wyszedłem na 0. Żadnej rozbudowy infrastruktury, jedyny zysk to sprzedaż piłkarzy, bo stadion mały i z biletów po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. Ale muszę przyznać, że zwiększyło to realizm i mimo, że ta zmiana "boli", to jestem z niej zadowolony.

Grając Chelsea nie powinieneś mieć ogromnych problemów z finansami. Możesz funkcjonować kupując ogromne ilości utalentowanych młodzików, po dwóch sezonów sprzedawać ich kilka-tysiąckrotnie drożej niż kupiłeś - bo już z reputacją. Dodając do tego klauzulę 50% zysku z kolejnego transferu. To tylko moja sugestia, bo nigdy nie grałem klubem typu Chelsea :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
korzystam z FMRTEv 3.0.200 i nie mam możliowści edytowania strojów ligi ukraińskiej. wchodząc w edytorze na zakładkę "kits and colours" jakiegokolwiek klubu z tej ligi, nie mam możliwości edytowania, ponieważ nie ma żadnych koszulek, ikonek, innych części garderoby. to wada tej najnowszej wersji edytora? da radę zrobić to w inny sposób? dostępny jest inny konkurencyjny edytor czasu rzeczywistego?

Krunio87 Partyzant

Witam.
Mam problem z plikiem Liga Polska Update v0.9. Wrzucam do odpowiedniego folderu i nie działa. Ten plik powinien być w formacie dbc?? Nie pokazuja mi się też loga klubów 3 ligi polskiej.Skąd mozna sciagnąć loga klubów ekstraklasy i 1 ligi polskiej oraz lig europejskich??

vivi30 Partyzant

08.01.2010 13:10    #12925     Sufler - Porady do gry - co złego w treningu Tuga?
Gram Lechem 2 sezon w pierwszym nie było takiego problemu, a teraz 6 zawodników ma kontuzje te same czyli złamany obojczyk, co wiąże się z co najmniej 2 miesięczna przerwą. Mam z tym niemały problem.Uzywam tylko tego treningu- co moglo spowodować te same kontuzje u tylu gracy?

techniczny Młody aktywista

08.01.2010 11:00    #12926     Sufler - Porady do gry - słabe wyniki
no właśnie, mam taki sam problem. 4 zdolnych skrzydłowych mogących grać tylko na skrzydłach. staram się wpuszczać ich chociaż na końcówki ale długo tak się nie da. zaraz zaczną przebąkiwać o odejściu, a przecież nigdy nie wiadomo kiedy będę potrzebował skrzydłowego ;)

dobry.adam Partyzant

07.01.2010 22:52    #12927     Sufler - Porady do gry - Brak trwałych zmian w FMRTE
Jako, że pierwszy raz się bawiłem tego typu edytorem, nie zdziwiłem się, że mam problem. Otóż: aby sprawdzić, jak to cudo działa, podrasowałem na osobnym sejwie całą podstawową jedenastkę mojego zespołu. Podrasowałem, dając niemal każdemu wypasione staty. Po każdej edycji, klikałem na "Save changes".

Edytora wyłączyłem, parę dni w grze minęło, a niektórym piłkarzom atrybuty drastycznie spadły, niektórym nawet niżej, niż przed edycją (!). Część jednak wciąż ma "poprawione" staty.

Pytanie brzmi: czy trzeba, oprócz zmian atrybutów, zwiększyć CA i PA? Podrasowane statystyki wykraczały daleko poza ich zakres. Jeśli tak, to w jakich proporcjach? Czy jest może inny powód takiego problemu?

parachutes Młody aktywista

[quote2=michal2708][quote=parachutes]
Teraz pytania, bo chciałem stworzyć logopack. Chciałem go stworzyć zbierając loga.
1. Co oznacza "huge" - gdzie ta większa wersja jest wyświetlana? bo zauważyłem w plikach xml takie wpisy.
2. Jakie narzędzie polecacie do tworzenia plików xlm (wiem, można to po prostu w notatniku robić, ale to żmudne)? Czy fmXML ma opcję tworzenia małych herbów (icons)?

Z góry dzięki za odpowiedź.[/quote]

Teraz odpowiedzi:
1. Herby w rozmiarze huge są wyświetlane np. w wiadomościach gdy jesteś informowany o nadchodzącym meczu.
2. Ja configi robię przy pomocy fmxml a potem gdy dorabiam katalog small edytuję skopiowanego configa w notatniku i użwam opcji zamień "logo" --> "icon". Sprawdza się niezależnie od ilości wpisów. Podobnie robię też w przypadku dużych herbów: "logo" --> "logo/huge" i po sprawie.[/quote2]
Dzięki Michał. Robiłem tak, ale myślałem, że jest jakiś zautomatyzowany sposób, o którym nie wiem. Fakt, że nie jest to strasznie uciążliwe, a radość ze skompletowania logopacka i prawidłowego przygotowania go duża sprawia, że będę dalej tak robił.

Pisząc tego posta w mojej chorej głowie pojawiło się pytanie nr 3, a po chwili także 4 i 5:)
3. W jakiej rozdzielczości powinny być loga typu small (icon)? Chodzi mi o to, by uniknąć takiej sytuacji, że w podglądzie grupowym Ligi Europy loga nie są pod sobą ułożone idealnie równo.

4. W jakim serwisie mogę znaleźć nazwy obecnie obowiązujących lig?

5. Czy dysponuje ktoś aktualnym dodatkiem typu Competitions Logo w stylu zwykłym?

Teraz mam prośbę, bo przeszukałem cały serwis cmrev i wiele innych zajmujących się tematyką FM i nie znalazłem wielu log wielu krajów w stylu standardowym (jak pisałem - ten który niedawno dodał qstosh jest dla mnie za smutny i szary :).

Kluby, których log potrzebuję pochodzą z niżej wymienionych krajów (pogrubieniem zaznaczyłem te, na których najbardziej mi zależy). Oczywiście szukam tych log w stylu standardowym, z herbami, ikonkami, lewymi i prawymi tłami (koniecznie). Oto kraje, z których herbów klubów mi brak:
- Albania
- Anglia (mam tylko kluby z Premiership i Blue Sqare, z sezonu 08/09)
- Armenia
- Bośnia i Hercegowina
- Cypr
- Francja
- Holandia
- Kazachstan
- Luksemburg
- Łotwa
- Macedonia
- Malta
- Mołdawia
- Portugalia (mam tylko 4 ligi div2a, div2v, div2c, div2d)
- Szkocja (brakuje najwyższej ligi)
- Wyspy Owcze

Jest to lista względnie długa, ale pozostałe europejskie ligi krajowe mam z cmrev opracowane przez jakubkwę (jeśli źle odmieniłem - przepraszam), BartuSa i innych. Gdyby udało się skompletować te właśnie brakujące ligi i to z lewymi i prawymi tłami - powstałby fajny dodatek.

Cały problem polega na tym, że chyba loga tych brakujących lig krajowych były dostępne w podstawowej wersji poprzednich części gry i nikt do nich (przynajmniej na cmrev) nie zrobił herbów (np. do szkockiej najwyższej ligi).

Po zebraniu wszystkich tych lig w stylu standardowym - umieściłbym je w weekend na rapidshare i innych serwerach i mogliby z nich korzystać wszyscy. Jeśli ktoś mógłby pomóc - będę wdzięczny! a zapewne kilka osób też:) Jeśli wśród tych 65 stron wątku już ktoś przygotował taki dodatek - poproszę o link. Nie sposób jest przeczytać więcej niż kilka ostatnich stron! :)

Edit. poprawione orty i składnia :)

Pozdrawiam
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

maku233 Partyzant

07.01.2010 19:07    #12929     Sufler - Porady do gry - 2d muli, co robić?
O dziwo, problem rozwiązałem sięgając rad na forum sigames. Program Game Booster polecam wszystkim.

maku233 Partyzant

07.01.2010 18:44    #12930     Sufler - Porady do gry - 2d muli, co robić?
Też Wam tak muli tryb 2D? Wymagania zalecane zdecydowanie spełniam, gra ogólnie trochę muli (tutaj śmieszne są co roku zapowiedzi twórców że gra będzie "szybsza" - FM2008 chodzi dużo lepiej nawet z wczytanymi 10 ligami więcej), ale to da się przeżyć, jednak zacinające się kulki są strasznie męczące (oczy przede wszystkim). O dziwo tryb 3D chodzi idealnie, a tryb 2D muli tak samo nawet z wczytaną 1 ligą na małej bazie - ewidentnie jakiś błąd gry. Ma ktoś podobną sytuację lub zetknął się z taką? Dodam, że problem już był w Fmie 09 u mnie, we wcześniejszych wersjach wszystko było ok.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.